Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Links
Links Archived stickys.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#76)
Commander_Cool
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte Radeon 9800XT
Processor: AMD 64 3200
Mainboard: Gigabyte K8VNXP
Memory: 1G DDR
Soundcard: speakers: Altec ; soundcard: onboard baby!
PSU:
Default 06-10-2004, 07:58 | posts: 134 | Location: Salt Lake

hey i think i have some wolfenstein 3d pics lying round somwhere. maybe i'll post those . jk. and matarial, there's a HUGE diff and it's not just framerates. with AA and AF topped off and a card that can handle it in high rez like the x800xt, the picture looks awesome. and tho the HL2 pics posted look kewl (and they do) u can tell that AA and AF weren't turned on. sure u don't need them to game and the game will even run better with them turned off but that wasnt' the point of the thread. anyhoo, some awesome screenies so far. keep em comin. more i see them the closer i am to ebaying my card to afford the 800xt
   
Reply With Quote
 
Old
  (#77)
Matariel
Master Guru
 
Matariel's Avatar
 
Videocard: Geforce GTX285
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600
Mainboard: Gigabyte P35-DS3P
Memory: 4gb Corsair DDR2 PC6400
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: 550W Corsair VX-550
Default 06-10-2004, 08:13 | posts: 642

Are all of you stupid?
All of these games will look EXACTLY THE SAME as a 9800
ATI havent changed the AA algorythm, they havent changed the AF algorythm, both can handle 6xAA and 16xAF, they both can reach the resolutions you're showing.
What is going to be different about them? NOTHING you can show with a still picture.
The framerate will be the only thing that has changed, so what is the point of this topic?
   
Reply With Quote
Old
  (#78)
PR0_PSX
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-10-2004, 08:17 | posts: n/a

Quote:
Originally posted by Matariel
Are all of you stupid?
All of these games will look EXACTLY THE SAME as a 9800
ATI havent changed the AA algorythm, they havent changed the AF algorythm, both can handle 6xAA and 16xAF, they both can reach the resolutions you're showing.
What is going to be different about them? NOTHING you can show with a still picture.
The framerate will be the only thing that has changed, so what is the point of this topic?
stays at 72fps with aa enabled, except for big explosions with crates/tables/cans, etc, and who knows how much better it will be when released?
   
Reply With Quote
Old
  (#79)
SL2
Ancient Guru
 
SL2's Avatar
 
Videocard: GTX 980
Processor: Intel Core i7
Mainboard: ASRock Z97M-ITX/ac
Memory: 16GB
Soundcard: Yamaha RX-V565
PSU: Corsair CS650M
Default 06-10-2004, 08:27 | posts: 4,367 | Location: UK

Duke Nukem 3D - Atomic Edition
Version: 1.4
Windows 32bit Port: Jonathon Fowler















   
Reply With Quote
 
Old
  (#80)
Commander_Cool
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte Radeon 9800XT
Processor: AMD 64 3200
Mainboard: Gigabyte K8VNXP
Memory: 1G DDR
Soundcard: speakers: Altec ; soundcard: onboard baby!
PSU:
Default 06-10-2004, 08:27 | posts: 134 | Location: Salt Lake

first, what's wit the name calling and hostillity? chill. second, it sounded like u were sayin that there's no diff tween having AA and AF enabled and having it disabled. that's the point i was making. i guess taht wasn't the point u were makin tho. there was just a cross mojonation. no biggy. still doesn't warrent the t00d. it's just a thread for pics of 800xt pushing their limits. not all threads are meant to meet your approval


*EDIT*

d00d, duke nukem 3d?!!! u r0x0rz sl2!! lmao
   
Reply With Quote
Old
  (#81)
PR0_PSX
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-10-2004, 08:30 | posts: n/a

Quote:
Originally posted by Commander_Cool
first, what's wit the name calling and hostillity? chill. second, it sounded like u were sayin that there's no diff tween having AA and AF enabled and having it disabled. that's the point i was making. i guess taht wasn't the point u were makin tho. there was just a cross mojonation. no biggy. still doesn't warrent the t00d. it's just a thread for pics of 800xt pushing their limits. not all threads are meant to meet your approval


*EDIT*

d00d, duke nukem 3d?!!! u r0x0rz sl2!! lmao
duke3d sure pushes teh limits of the x800, only 500fps
   
Reply With Quote
Old
  (#82)
David
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 06-10-2004, 14:22 | posts: n/a

Quote:
Originally posted by Matariel
Are all of you stupid?
All of these games will look EXACTLY THE SAME as a 9800
ATI havent changed the AA algorythm, they havent changed the AF algorythm, both can handle 6xAA and 16xAF, they both can reach the resolutions you're showing.
What is going to be different about them? NOTHING you can show with a still picture.
The framerate will be the only thing that has changed, so what is the point of this topic?
oh boy...

yes they have changed the algorythm, Temporal AA anyone?

Image Quality has improved.
3DC anyone? (ok its not implemented yet but expect imroved image quality
   
Reply With Quote
Old
  (#83)
mehdi
Maha Guru
 
Videocard: XFX 5970
Processor: I7 920@4ghz
Mainboard: DFI X58
Memory: Kingston 3x2gb ddr3
Soundcard:
PSU: Thermaltake TP 1200
Default 06-10-2004, 16:39 | posts: 1,283

I have a question is stalker going to be a OPENGL game or a D3D?
   
Reply With Quote
Old
  (#84)
SL2
Ancient Guru
 
SL2's Avatar
 
Videocard: GTX 980
Processor: Intel Core i7
Mainboard: ASRock Z97M-ITX/ac
Memory: 16GB
Soundcard: Yamaha RX-V565
PSU: Corsair CS650M
Default 06-10-2004, 18:06 | posts: 4,367 | Location: UK

Quote:
Originally posted by mehdi
I have a question is stalker going to be a OPENGL game or a D3D?
DX9.
The game engine may or may not come with an OpenGL renderer [Like FarCry and UT2004].
   
Reply With Quote
Old
  (#85)
mehdi
Maha Guru
 
Videocard: XFX 5970
Processor: I7 920@4ghz
Mainboard: DFI X58
Memory: Kingston 3x2gb ddr3
Soundcard:
PSU: Thermaltake TP 1200
Default 06-10-2004, 18:30 | posts: 1,283

Nice post SL2 im soon getting a X800xt and was wondering is the performance that bad in doom3 with ATI cards I know you had AF and AA maxed out but should it not perform better hopefully Ati comes out with better drivers for when Doom 3 comes out. Sl2 when you tested battlefield games was that in opengl?
   
Reply With Quote
Old
  (#86)
mehdi
Maha Guru
 
Videocard: XFX 5970
Processor: I7 920@4ghz
Mainboard: DFI X58
Memory: Kingston 3x2gb ddr3
Soundcard:
PSU: Thermaltake TP 1200
Default 06-10-2004, 18:33 | posts: 1,283

One more Question SL2 how much watts do you have in your power supply I have 350 will that be enough?
   
Reply With Quote
Old
  (#87)
SL2
Ancient Guru
 
SL2's Avatar
 
Videocard: GTX 980
Processor: Intel Core i7
Mainboard: ASRock Z97M-ITX/ac
Memory: 16GB
Soundcard: Yamaha RX-V565
PSU: Corsair CS650M
Default 06-10-2004, 19:02 | posts: 4,367 | Location: UK

Battlefield 1942/DC is DX8.1 & Battlefield Vietnam is mainly DX8.1 w/ a few DX9 shaders.

My PSU is rated 250w, but it has an extremely high efficiency rating complimented by a very power efficient Shuttle motherboard.
If you have a high quality, branded PSU then you have nothing to fear with your spec. If you have an OEM brandless PSU, then it'd be a good idea to purchase one to save blood and tears later on.

Doom 3 Beta 2 runs at over 60FPS with 2xAA / 2xAF. The beta is very un-optimised and has quite a few memory leaks though.
The full version and [here's hoping] a re-written OpenGL driver should sort out the performance issues [If it doesn't, I'm going to be a tad pissed to say the least].
   
Reply With Quote
Old
  (#88)
V_LESTAT
Maha Guru
 
V_LESTAT's Avatar
 
Videocard: PNY XLR8 GTX280
Processor: C2Q Q9650 @ 3.85 1.28v
Mainboard: Asus Maximus Formula
Memory: 2GB OCZ Reaper PC9200
Soundcard: X-Fi & Z5300 THX 5.1 Spkr
PSU: CM Real Power Pro 700w
Default 06-10-2004, 19:24 | posts: 1,297 | Location: Iowa

am i the only one here who's NOT impressed.

even with AA and AF maxed im still seeing some alaising in far cry pictures. and bad aa for being full AA and AF.

none of these pictures are making me want to buy one. i mean i already do, hell yes. but not becuase of these pictures. because of the performance.

i get superb image quality and performance with my 9700 pro already. it isnt full quality for all those games.

and i wouldnt be sitting here posting pics of HL2 and Doom3 since those are illegal copies of games.
your setting yourself up for a little RIAA action since you posses illegal copies of those games. unless of course you can prove your a beta tester for both those games, which i cant say you are or arent ,but even if you are your breaking the beta tester agreement by posting pics.

ok anyways sorry for that just wanting to give you a heads up to the possible reprocussions of sitting here posting pics of those 2 games.

other than that im not impressed. but pictures dont tell the whole story.. playing the games is the only way.

how about temps and things like that, how hot does that sucker run ?

what about Temperal AA have you turned that on also ? try it soo how much better games like far cry and UT 2004 looks. i know when i use Temperal AA in far cry its like an instant night and day difference. and the game looks even better.

sorry for sounding like a downer,, not trying to be that way , i just dont see anything impressive.
   
Reply With Quote
Old
  (#89)
Alkali
Master Guru
 
Alkali's Avatar
 
Videocard: nVidia GeForce 8800GTX
Processor: AMD Athlon X2 4200+
Mainboard: ASrock Dual SATAII 939
Memory: 2GB Corsair TwinX3200C2PT
Soundcard: 22" Mitsu 2070SB Monitor
PSU: Tagan 900Watt Quad SLi
Default 06-10-2004, 19:27 | posts: 232 | Location: England

Dont forget Doom3 has been changed to run on the ARB2 codepath since the first leaked alpha.
   
Reply With Quote
Old
  (#90)
Alkali
Master Guru
 
Alkali's Avatar
 
Videocard: nVidia GeForce 8800GTX
Processor: AMD Athlon X2 4200+
Mainboard: ASrock Dual SATAII 939
Memory: 2GB Corsair TwinX3200C2PT
Soundcard: 22" Mitsu 2070SB Monitor
PSU: Tagan 900Watt Quad SLi
Default 06-10-2004, 19:32 | posts: 232 | Location: England

Quote:
Originally posted by V_LESTAT
am i the only one here who's NOT impressed.

even with AA and AF maxed im still seeing some alaising in far cry pictures. and bad aa for being full AA and AF.

none of these pictures are making me want to buy one. i mean i already do, hell yes. but not becuase of these pictures. because of the performance.......
Ok, lets see now... I dont remember the exact reason for it, but its got something to do with FarCry using alpha textures. For whatever reason (I think the FSAA is done before the alpha textures are applied?), the alpha textures are simply not anti-aliased - and this is why you see the striking aliasing in the image you are talking about.

I agree, it is distracting, but you get exactly the same problem with any other graphics card. Its something that should shake out over the next year or two, and eventually the companies will work out how to apply FSAA to alpha blended textures.
   
Reply With Quote
Old
  (#91)
mehdi
Maha Guru
 
Videocard: XFX 5970
Processor: I7 920@4ghz
Mainboard: DFI X58
Memory: Kingston 3x2gb ddr3
Soundcard:
PSU: Thermaltake TP 1200
Default 06-10-2004, 20:01 | posts: 1,283

SL2 I have a chieftec 350 watts power supply is that a bad company or is it alright.
   
Reply With Quote
Old
  (#92)
SL2
Ancient Guru
 
SL2's Avatar
 
Videocard: GTX 980
Processor: Intel Core i7
Mainboard: ASRock Z97M-ITX/ac
Memory: 16GB
Soundcard: Yamaha RX-V565
PSU: Corsair CS650M
Default 06-10-2004, 20:08 | posts: 4,367 | Location: UK

Quote:
Originally posted by mehdi
SL2 I have a chieftec 350 watts power supply is that a bad company or is it alright.
Chieftec are a respectable brand, so you should be fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#93)
mehdi
Maha Guru
 
Videocard: XFX 5970
Processor: I7 920@4ghz
Mainboard: DFI X58
Memory: Kingston 3x2gb ddr3
Soundcard:
PSU: Thermaltake TP 1200
Default 06-10-2004, 20:19 | posts: 1,283

Sl2 i know this was not the post to ask question but thank you very much for your help.
   
Reply With Quote
Old
  (#94)
JeyNyce
Maha Guru
 
JeyNyce's Avatar
 
Videocard: Galaxy 670GTX 4GB OC
Processor: I7-3820 Sandy Bridge-E
Mainboard: INtel DX79SI
Memory: CORSAIR XMS3 32GB
Soundcard: SB Z & Bose Speakers
PSU: 850 Watt PSU
Default 06-10-2004, 22:20 | posts: 1,950 | Location: New York

Quote:
Originally posted by V_LESTAT
am i the only one here who's NOT impressed.

even with AA and AF maxed im still seeing some alaising in far cry pictures. and bad aa for being full AA and AF.

none of these pictures are making me want to buy one. i mean i already do, hell yes. but not becuase of these pictures. because of the performance.

i get superb image quality and performance with my 9700 pro already. it isnt full quality for all those games.
I get great image quality from my 9500Pro too. I don't think you're suppose to be impressed by the pics, but more by the performance - which you already are.

To be honest these pics all do look great, but when you're playing Doom 3 or HL2 are you're going to sit back and look at the sights while you have monsters & enemies trying to kill you?
   
Reply With Quote
Old
  (#95)
MikeMK
Ancient Guru
 
MikeMK's Avatar
 
Videocard: 2x EVGA GTX980 Ti SLI
Processor: Core i7 5960x
Mainboard: MSI X99S X-Power ac
Memory: 16gb Corsair Plat DDR4
Soundcard: Asus Xonar Essence STX
PSU: Enermax Revolution+ 1200w
Default 06-10-2004, 22:22 | posts: 11,043 | Location: Woking

oooooohhhhh.... thats a nice tree.... *BANG* dead!
   
Reply With Quote
Old
  (#96)
Kaizen
Banned
 
Kaizen's Avatar
 
Videocard: XFX 6800 GT @ 410/1.12
Processor: XP-M 2600+ @ 2.4Ghz, 480FSB (much quiter now)
Mainboard: ABIT NF7-S 2.0 (Heavy Moddage)
Memory: 1GB Kingmax Hardcore PC4000
Soundcard: Soundstorm w/Zalman 5.1 Headphones
PSU:
Default 06-10-2004, 22:47 | posts: 2,268

Quote:
Originally posted by V_LESTAT
am i the only one here who's NOT impressed.

even with AA and AF maxed im still seeing some alaising in far cry pictures. and bad aa for being full AA and AF.

none of these pictures are making me want to buy one. i mean i already do, hell yes. but not becuase of these pictures. because of the performance.

i get superb image quality and performance with my 9700 pro already. it isnt full quality for all those games.

and i wouldnt be sitting here posting pics of HL2 and Doom3 since those are illegal copies of games.
your setting yourself up for a little RIAA action since you posses illegal copies of those games. unless of course you can prove your a beta tester for both those games, which i cant say you are or arent ,but even if you are your breaking the beta tester agreement by posting pics.

ok anyways sorry for that just wanting to give you a heads up to the possible reprocussions of sitting here posting pics of those 2 games.

other than that im not impressed. but pictures dont tell the whole story.. playing the games is the only way.

how about temps and things like that, how hot does that sucker run ?

what about Temperal AA have you turned that on also ? try it soo how much better games like far cry and UT 2004 looks. i know when i use Temperal AA in far cry its like an instant night and day difference. and the game looks even better.

sorry for sounding like a downer,, not trying to be that way , i just dont see anything impressive.


RIAA? Thats for music guy. The game industry is not actively seeking out illegal downloaders, yet.


Yea its me...Gogeta.

IBQ
   
Reply With Quote
Old
  (#97)
V_LESTAT
Maha Guru
 
V_LESTAT's Avatar
 
Videocard: PNY XLR8 GTX280
Processor: C2Q Q9650 @ 3.85 1.28v
Mainboard: Asus Maximus Formula
Memory: 2GB OCZ Reaper PC9200
Soundcard: X-Fi & Z5300 THX 5.1 Spkr
PSU: CM Real Power Pro 700w
Default 06-10-2004, 23:28 | posts: 1,297 | Location: Iowa

Quote:
The game industry is not actively seeking out illegal downloaders, yet.
not to contradict you and also not to go off topic but you wouldnt want to make a bet about that statement would you.
i havent heard of anyone getting tagged for having either of those games. but its a risk, and one that i would recommend people not take.
doom 3 isnt going to run as well for the ati cards its been known for a long time.
but half life 2, yeah best buckle your safety bet that game from everything ive seen is gunna kick the holy crap out of everything out there.
and im willing to wait.

just wish i had gotten a 9800 pro with the HL2 coupon. :'( .

anyways they are nice pics. and the Fraps fps in the corner is also nice. but fraps is too spuratic. but its about as real time as you can get when its set to max fps refresh.
1 frame could show 60 fps and another could show 20 simply becuase your game jumps around like that.
i wish more games had FPS locks. cuz anything over 60 fps is wasted cpu and gpu power and could be used for other areas.

ok way off topis sorry.

and someone said something about the summer heat.

yeah you aint kidding i cant even play any games cuz my rig is way to hot.. just idle here its 45 deg. and if i start up a game within a few minutes its upwards of 55 deg C. which is too hot for me. dont like it that hot. not to mention i have no way of checking the 9700 pro temps.

so does the x800 series show the temps in the control panel ?

Quote:
X800 XT-PE whenever the hell gateway puts them out
your kidding right wtf would you buy a gateway X800-PE ? warrenty sure the warrenty there has always been good.
i worked there for 3 years. (i assume you might work there also ?) and wouldnt buy another piece of their hardware if i had to. but ill definately take the warrenty.
ok ill take one of the big fat ass laptops with warrenty and accidental damage protection warrenty.
   
Reply With Quote
Old
  (#98)
Alkali
Master Guru
 
Alkali's Avatar
 
Videocard: nVidia GeForce 8800GTX
Processor: AMD Athlon X2 4200+
Mainboard: ASrock Dual SATAII 939
Memory: 2GB Corsair TwinX3200C2PT
Soundcard: 22" Mitsu 2070SB Monitor
PSU: Tagan 900Watt Quad SLi
Default 06-10-2004, 23:38 | posts: 232 | Location: England

Just for the people who think having stolen alphas on their systems is fine...

have a look at this news story
   
Reply With Quote
Old
  (#99)
Kaizen
Banned
 
Kaizen's Avatar
 
Videocard: XFX 6800 GT @ 410/1.12
Processor: XP-M 2600+ @ 2.4Ghz, 480FSB (much quiter now)
Mainboard: ABIT NF7-S 2.0 (Heavy Moddage)
Memory: 1GB Kingmax Hardcore PC4000
Soundcard: Soundstorm w/Zalman 5.1 Headphones
PSU:
Default 06-11-2004, 00:09 | posts: 2,268

Quote:
Originally posted by V_LESTAT
not to contradict you and also not to go off topic but you wouldnt want to make a bet about that statement would you.
i havent heard of anyone getting tagged for having either of those games. but its a risk, and one that i would recommend people not take.
doom 3 isnt going to run as well for the ati cards its been known for a long time.
but half life 2, yeah best buckle your safety bet that game from everything ive seen is gunna kick the holy crap out of everything out there.
and im willing to wait.

just wish i had gotten a 9800 pro with the HL2 coupon. :'( .

anyways they are nice pics. and the Fraps fps in the corner is also nice. but fraps is too spuratic. but its about as real time as you can get when its set to max fps refresh.
1 frame could show 60 fps and another could show 20 simply becuase your game jumps around like that.
i wish more games had FPS locks. cuz anything over 60 fps is wasted cpu and gpu power and could be used for other areas.

ok way off topis sorry.

and someone said something about the summer heat.

yeah you aint kidding i cant even play any games cuz my rig is way to hot.. just idle here its 45 deg. and if i start up a game within a few minutes its upwards of 55 deg C. which is too hot for me. dont like it that hot. not to mention i have no way of checking the 9700 pro temps.

so does the x800 series show the temps in the control panel ?



your kidding right wtf would you buy a gateway X800-PE ? warrenty sure the warrenty there has always been good.
i worked there for 3 years. (i assume you might work there also ?) and wouldnt buy another piece of their hardware if i had to. but ill definately take the warrenty.
ok ill take one of the big fat ass laptops with warrenty and accidental damage protection warrenty.
WTF, its not a gateway brand. Have you been under rock all these days? I got it for $435. Now shut the FU, you talk too much. your one of those computer geeks that think they know, but you really have no idea.


Yea its me...Gogeta.

IBQ
   
Reply With Quote
Old
  (#100)
mehdi
Maha Guru
 
Videocard: XFX 5970
Processor: I7 920@4ghz
Mainboard: DFI X58
Memory: Kingston 3x2gb ddr3
Soundcard:
PSU: Thermaltake TP 1200
Default 06-11-2004, 01:15 | posts: 1,283

V_LESTAT are you just here to bust everyones balls or what im in europe and dont give a **** about about RIAA they have arested like 100 people lol there is a billion people in the world downloading illegal ****.Its like the lottery more chance of getting hit by lightning then getting caught by Riaa or whatever its called let SL2 do his thing stop busting peoples balls your the first one on this thread talking bull**** chill out man.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.