Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Radeon Crimson 17.6.2 Download & Discussion
Old
  (#1)
ReaperXL2
Member Guru
 
Videocard: Asus R9 390 @ 1133/1645
Processor: AMD FX6300 @ 4.8ghz
Mainboard: Gigabyte G1 990X Gaming
Memory: 16G Mushkin BlackLine XMP
Soundcard: Native Mobo 7.1
PSU: Corsair CX750
Talking AMD Radeon Crimson 17.6.2 Download & Discussion - 06-15-2017, 01:10 | posts: 115 | Location: Manchester, UK

http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html


Changelog:

Article Number: RN-WIN-RADEONCRIMSONRELIVE-17.6.2
Radeon Software Crimson ReLive Edition is AMD's advanced graphics software for enabling high-performance gaming and engaging VR experiences. Create, capture, and share your remarkable moments.

Effortlessly boost performance and efficiency. Experience Radeon Software with industry-leading user satisfaction, rigorously-tested stability, comprehensive certification, and more.

Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.2 Highlights

Fixed Issues:
Performance in DiRT4™ when using 8xMSAA is lower than expected with the latest game build.

Known Issues:
Graphical corruption may be experienced in Tom Clancy's™: Rainbow Six Siege when MSAA is enabled.
Adobe™ Lightroom may experience an application crash with GPU acceleration enabled on Windows® 7 system configurations using Radeon RX 390 Series graphics products.
A small amount of apps may experience issues with Borderless Fullscreen mode and AMD FreeSync™ technology if other applications or game launchers are running on the primary screen in the background.
Counter-Strike™: Global Offensive and World of Warcraft™ may experience flickering or performance issues the first time the game is launched on a system boot with AMD FreeSync™ technology enabled. Workarounds include exiting and restarting the application or task switching (alt+tab) in and out of the game to fix the issue.

Known Issues for Radeon ReLive:
The XBOX™ DVR application may cause conflicts with Radeon ReLive, users are suggested to disable XBOX™ DVR if Radeon ReLive is experiencing issues.
Radeon ReLive may fail to install on AMD APU Family products or experience a system hang or failure to record when using the recording feature on AMD APU Family products.
Radeon ReLive may intermittently fail to work after performing task switches of applications. A work around is to disable and then enable the feature in Radeon Software.
Radeon ReLive may exhibit corruption in recordings when capturing Microsoft Office applications.
Radeon ReLive may experience recording or streaming issues when task switching using ALT+TAB.

Package Contents.

The Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.2 installation package contains the following:

Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.2 Driver Version 17.10.3211.1011 (Windows Driver Store Version 22.19.171.257)


Enjoy peeps

Last edited by ReaperXL2; 06-15-2017 at 08:41.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
vase
Maha Guru
 
vase's Avatar
 
Videocard: -
Processor: -
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: -
Default 06-15-2017, 01:45 | posts: 1,653 | Location: #1 http://www.3dmark.com/fs/8257155

i am very content with 17.6.1 now...
don't know if i'll install this one... nothing really relevant to me...

but keep em coming... cant complain!
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
passenger
Master Guru
 
Videocard: Sapphire RX580 8GB
Processor: AMD FX6300 @4.5GHz
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX 2.0
Memory: 12GB
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Corsair HX520W
Default 06-15-2017, 04:29 | posts: 233

Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
THEAST
Master Guru
 
Videocard: HD7950 + HD7970 CF
Processor: i7-5820k @ 4.25 GHz
Mainboard: MSI X99A SLI Krait
Memory: 4x4GB G.Skill 3000 MHz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX850i
Default 06-15-2017, 04:41 | posts: 188

Just a fix for DiRT 4, no point in installing this for people who don't play this game.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 06-15-2017, 05:37 | posts: 13,093 | Location: Sweden

No changes when comparing with the Atiapfxx.exe tool for this driver and 17.6.1, as mentioned above it's a small fix for Dirt 4 and not much more though a couple of additional issues were discovered and listed.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
22JHP
Newbie
 
22JHP's Avatar
 
Videocard: Asus 380 4GB
Processor: Fx8320 4.5 ghz
Mainboard: Gigabyte 990 UD5
Memory: 16gb 1600 mhz LP
Soundcard: X-Fi
PSU: Cougar 850w
Default 06-15-2017, 08:04 | posts: 18 | Location: Turkey

how about online video freezing problem in 17.6.1?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
andlun
Newbie
 
Videocard: Corsair 2x8 DDR4 3200MHz
Processor: AMD Ryzen 5 1600X
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Corsair CX750M
Default 06-15-2017, 09:08 | posts: 1

Will they ever fix the CS/WoW freesync bug? It's been in the changelog sins forever!?!
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
doom_st
Newbie
 
doom_st's Avatar
 
Videocard: Shapphire RX 480 Nitro 4G
Processor: FX-8320@4.4
Mainboard: Msi990fxa-gd65
Memory: 2x4Gb DDR3 2400
Soundcard: onboard
PSU: ENERMAX Galaxy 850
Default 06-15-2017, 09:19 | posts: 5 | Location: Hellas

17.6.1-2 gpu load is broken @ gpu-z /msi afterburner with 580 bios

Last edited by doom_st; 06-15-2017 at 09:49.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
LocoDiceGR
Master Guru
 
LocoDiceGR's Avatar
 
Videocard: Gigabyte R9 380 4G
Processor: Intel®Core i5 750 2.67Ghz
Mainboard: ASUS P7P55-M
Memory: HyperX Fury @1866
Soundcard: SoundblasterZ
PSU: XFX TS 550w
Default 06-15-2017, 13:41 | posts: 650 | Location: Greece

Quote:
Originally Posted by 22JHP View Post
how about online video freezing problem in 17.6.1?
we have the same card, i dont have any problem.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 06-15-2017, 13:56 | posts: 2,797 | Location: Argentina

Still no fix for Forza Horizon 3
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Lightbulb 06-15-2017, 14:42 | posts: 2,871 | Location: HolyWater Village

Quote:
Originally Posted by MerolaC View Post
Still no fix for Forza Horizon 3
?

On 17.5.1/17.5.2/17.6.1 FH3 working like a charm.
You need to remember that some Options are now Medium instead of High and some High was Ultra and some New Ultra Settings are for 4K

Ultra on my setup is Textures & Reflections
Rest is High or Medium at 1440p 4xMSAA

Unfortunately we need those brutal MSAA at 4x minimum lol -> or you get jagged lines all over FH3....

Best settings ->
Dynamic = High (I have Manual)
Pre = 3FPS
Vsync ON
Smooth ON

Last edited by OnnA; 06-15-2017 at 18:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 06-15-2017, 16:27 | posts: 2,797 | Location: Argentina

Quote:
Originally Posted by OnnA View Post
?

On 17.5.1/17.5.2/17.6.1 FH3 working like a charm.
You need to remember that some Options are now Medium instead of High and some High was Ultra and some New Ultra Settings are for 4K

Ultra on my setup is Textures & Reflections
Rest is High or Medium at 1440p 4xMSAA

Unfortunately we need those brutal MSAA at 4x minimum lol -> or you get jagged lines all over FH3....

Best settings ->
Dynamic = High (I have Manual)
Pre = 3FPS
Vsync ON
Then, explain why with 17.2.1 i can keep 60fps locked with evething on Ultra (minus shadows at high and environment medium)
but with 17.5.1 onwards it's an stuttering mess and loosing about 20 fps? At SAME settings.

They know that the drivers are the problem:
https://community.amd.com/message/28...omment-2802213
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
ClockClocker
Master Guru
 
Videocard: 970 gtx
Processor: Core i5 2500k
Mainboard: Asrock z68 Pro3
Memory: 8GB DDR 1333 Kingston
Soundcard:
PSU: Straight Power E9 580W
Default 06-15-2017, 16:37 | posts: 389

right after installing i tried to reboot my pc and had the message "preparing windows do not shut down computer" shown forever. I did a hard reset, really annoying.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Elfa-X
Member Guru
 
Elfa-X's Avatar
 
Videocard: Gigabyte Aorus 1080 Ti EE
Processor: Intel i7 5820k@3.8Ghz
Mainboard: MSI X99S Gaming 7
Memory: G.sklill Ripjaws 16GB
Soundcard: On Board
PSU: Corsair HXi750
Default 06-15-2017, 16:39 | posts: 103 | Location: Cincinnati, Ohio

Installed these with my 290x, restart and no signal from my hdmi anymore.

Edit* no signal from display ports either, card is for all intents and purposes bricked. Solid work AMD. Combine this with the Vega delay and I'm off to buy a 1080 ti.

Edit 2* Managed to swap with my daughter's computer and surprisingly it worked there and her's is working in mine. Still buying the 1080 ti.

Last edited by Elfa-X; 06-15-2017 at 17:05.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
THEAST
Master Guru
 
Videocard: HD7950 + HD7970 CF
Processor: i7-5820k @ 4.25 GHz
Mainboard: MSI X99A SLI Krait
Memory: 4x4GB G.Skill 3000 MHz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX850i
Default 06-15-2017, 18:47 | posts: 188

Quote:
Originally Posted by ClockClocker View Post
right after installing i tried to reboot my pc and had the message "preparing windows do not shut down computer" shown forever. I did a hard reset, really annoying.
What the hell does that have to do with AMD's driver? 13th was this month's "Patch Tuesday" and Microsoft released new updates for windows. Obviously the message you got was because these updates were going to be installed.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
passenger
Master Guru
 
Videocard: Sapphire RX580 8GB
Processor: AMD FX6300 @4.5GHz
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX 2.0
Memory: 12GB
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Corsair HX520W
Default 06-15-2017, 18:51 | posts: 233

Quote:
Originally Posted by doom_st View Post
17.6.1-2 gpu load is broken @ gpu-z /msi afterburner with 580 bios
I can confirm that.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Krteq
Master Guru
 
Videocard: R9 290 Tri-X OC
Processor: Core i7 6700K @4,7 GHz WC
Mainboard: GIGABYTE Z170-D3H
Memory: 2x8GB DDR4 3200MHz
Soundcard: Prodigy 7.1 HiFi + HD515
PSU: Seasonic 620W
Default 06-15-2017, 19:28 | posts: 319 | Location: Czech Republic

GPU load is reported fine here.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
ClockClocker
Master Guru
 
Videocard: 970 gtx
Processor: Core i5 2500k
Mainboard: Asrock z68 Pro3
Memory: 8GB DDR 1333 Kingston
Soundcard:
PSU: Straight Power E9 580W
Default 06-15-2017, 20:29 | posts: 389

Quote:
Originally Posted by THEAST View Post
What the hell does that have to do with AMD's driver? 13th was this month's "Patch Tuesday" and Microsoft released new updates for windows. Obviously the message you got was because these updates were going to be installed.
No. Updates were installed just fine yesterday. Rebooted several times before. Also windows shows no update today. And yes i see a relation if i click restart right after the driver installation at a otherwise rock stable system.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Krteq
Master Guru
 
Videocard: R9 290 Tri-X OC
Processor: Core i7 6700K @4,7 GHz WC
Mainboard: GIGABYTE Z170-D3H
Memory: 2x8GB DDR4 3200MHz
Soundcard: Prodigy 7.1 HiFi + HD515
PSU: Seasonic 620W
Default 06-15-2017, 20:35 | posts: 319 | Location: Czech Republic

If it showed "preparing windows do not shut down computer", then it definitely was a windows update, not a driver.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
RzrTrek
Maha Guru
 
RzrTrek's Avatar
 
Videocard: RX580 (8GB)
Processor: i5-7600K
Mainboard: PRIME Z270-A
Memory: 16GB
Soundcard: ALCS1220A
PSU: RM750x
Default 06-15-2017, 20:57 | posts: 884 | Location: Stockholm, Sweden

Nvidia can't solve Codemasters problems.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
passenger
Master Guru
 
Videocard: Sapphire RX580 8GB
Processor: AMD FX6300 @4.5GHz
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX 2.0
Memory: 12GB
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Corsair HX520W
Default 06-15-2017, 22:22 | posts: 233

Quote:
Originally Posted by Krteq View Post
GPU load is reported fine here.
It affects RX580(maybe some other Polaris) on 17.6.x drivers. Back on 17.5.2 everything's ok.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
warlord
Master Guru
 
warlord's Avatar
 
Videocard: R9 390X MSI(1080/1500)
Processor: AMD X4 860K OC (@4.0ghz)
Mainboard: Asus Crossblade Ranger
Memory: 16gb ddr3 1866@09-10-11
Soundcard: Z5500 + ALC1150
PSU: 850W SuperNova P2
Default 06-16-2017, 04:15 | posts: 664

Wolfenstein is on sale and i would like to buy it but everyone says its trash for AMD gpus/drivers. Does anyone tested it with 2017s drivers? Is it playable or...not?
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Romulus_ut3
Master Guru
 
Videocard: HD 7950 Vapor-X 3GB Boost
Processor: Core i5 3470 @ 3.8 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z77-D3H Rev 1
Memory: Vengeance 2x4GB 1600 CL9
Soundcard: Creative 24 bit Live! 5.1
PSU: Thermaltake 650W Smart
Default 06-16-2017, 06:09 | posts: 504 | Location: Bangladesh

I played Wolf TNO on my HD 7950 not too long ago.

If you turn the shadow resolution down to 4096, it's a very pleasant experience.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
gr33nbits
Newbie
 
gr33nbits's Avatar
 
Videocard: RX460 Nitro 4Gbytes
Processor: Q9400 @ 3.2Ghz
Mainboard: Asus P5kc
Memory: 8GB DDR2 CL4
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 600W
Default 06-16-2017, 09:54 | posts: 3 | Location: Portugal

Updated and all good.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
garyb
Newbie
 
Videocard: RX 580
Processor: i7-4790
Mainboard: MSI Z97-G43
Memory: Ballistix 16gb DDR3
Soundcard: Creative T40
PSU: Corsair
Default 06-16-2017, 10:31 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by warlord View Post
Wolfenstein is on sale and i would like to buy it but everyone says its trash for AMD gpus/drivers. Does anyone tested it with 2017s drivers? Is it playable or...not?
Unplayable with my RX580 i had to uninstall it.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.