Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.1 Download & Discussion
Old
  (#1)
Warkratos
Newbie
 
Warkratos's Avatar
 
Videocard: RX470 Asus Strix OC
Processor: Intel Core i5 7600
Mainboard: Gigabyte B150M-GAMING 3
Memory: Corsair 8Gb DDR4
Soundcard: Realtek
PSU: PCYES Shocker 500W
Default Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.1 Download & Discussion - 06-08-2017, 20:53 | posts: 36

http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html


Quote:
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.1 Highlights
Support For
DiRT 4™
Multi GPU profile
Up to 30% performance improvement when using 8xMSAA measured on Radeon RX 580 8GB graphics when compared to Radeon Software Crimson ReLive edition 17.5.2(1)

Prey®
Up to 4% performance improvement measured on Radeon RX 580 8GB graphics when compared to Radeon Software Crimson ReLive edition 17.5.2(2)

Fixed Issues
Virtual Super Resolution may fail to enable on some Radeon RX 400 and Radeon RX 500 series graphics products.
HDR may fail to enable on some displays for QHD or higher resolutions.
Flickering may be observed on some Radeon RX 500 series products when using HDMI® with QHD high refresh rate displays.
AMD XConnect: systems with Modern Standby enabled may experience a system hang after resuming from hibernation.
Fast mouse movement may cause an FPS drop or stutter in Prey® when running in Multi GPU system configurations.
Adjusting memory clocks in some third party overclocking applications may cause a hang on Radeon R9 390 Series products.
Graphics memory clock may fluctuate causing inconsistent frame rates while gaming when using AMD FreeSync technology.
Mass Effect™: Andromeda may experience stutter or hitching in Multi GPU system configurations.
The GPU Scaling feature in Radeon Settings may fail to enable for some applications.
Error message "Radeon Additional Settings: Host application has stopped working" pop up will sometimes appear when hot plugging displays with Radeon Settings open.

Known Issues
Graphical corruption may be experienced in Tom Clancy's™: Rainbow Six Siege when MSAA is enabled.
Adobe™ Lightroom may experience an application crash with GPU acceleration enabled on Windows® 7 system configurations using Radeon RX 390 Series graphics products.
A small amount of apps may experience issues with Borderless Fullscreen mode and AMD FreeSync™ technology if other applications or game launchers are running on the primary screen in the background.
Counter-Strike™: Global Offensive and World of Warcraft™ may experience flickering or performance issues the first time the game is launched on a system boot with AMD FreeSync™ technology enabled. Workarounds include exiting and restarting the application or task switching (alt+tab) in and out of the game to fix the issue.

Known Issues for Radeon ReLive
The XBOX™ DVR application may cause conflicts with Radeon ReLive, users are suggested to disable XBOX™ DVR if Radeon ReLive is experiencing issues
Radeon ReLive may fail to install on AMD APU Family products or experience a system hang or failure to record when using the recording feature on AMD APU Family products.
Radeon ReLive may intermittently fail to work after performing task switches of applications. A work around is to disable and then enable the feature in Radeon Software.
Radeon ReLive may exhibit corruption in recordings when capturing Microsoft Office applications.
Radeon ReLive may experience recording or streaming issues when task switching using ALT+TAB.

Last edited by Warkratos; 06-08-2017 at 20:57.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 06-08-2017, 21:45 | posts: 13,189 | Location: Sweden

Atiapfxx.exe -r -sys -s test.xml comparison between 17.5.2 and 17.6.1

Driver version. -> 17.10.2711 -> 17.10.3211 (From 17th May to 6th July.)


Crossfire profile changes.

Deus Ex Mankind Divided.
Prey(2017)
Mass Effect Andromeda
Warhammer 40K Dawn of War 3
Dirt 4 Added.

Quake Champions - Exe profile added for QuakeChampions.exe for Crossfire.

EDIT:
Also, numerous Dxx profile tweaks.
(Far Cry Primal, Unigine Heaven, Unigine Valley, Alien Vs. Predator 2010, Metro 2033 / Redux, Metro Last Light / Redux, Batman Arkhkam Knight, Battlefield 4, Crysis 3, Tomb Raider 2013, Rise of the Tomb Raider, Th4ef, Battlefield Hardline, Grand Theft Auto 5, Dragon Age Inquisition, Witcher 3, Shadow of Mordor, Fallout 4, The Division, Mirror's Edge Catalyst, Dirt Rally, Overwatch, For Honor, Prey 2017, Mass Effect Andromeda, Watch Dogs 2, Mafia 3 and Ghost Recon Wildlands.)

And a few Dxx profile additions.
(DOTA2, Sea of Thieves, Resident Evil 7 and Dirt 4)


Not really sure what the DXX ones do but something must have been tweaked in this driver.
(It's easy enough to compare to text files but understanding these lengthy profiles that's something else.)

Last edited by JonasBeckman; 06-08-2017 at 21:53.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Garwinski
Master Guru
 
Garwinski's Avatar
 
Videocard: XFX Fury Nano
Processor: AMD FX 9590
Mainboard: Asus Formula Z
Memory: 16 GB @2133mhz
Soundcard: Xonar DX
PSU: 1250W OCZ
Default 06-08-2017, 21:47 | posts: 166

Quote:
Originally Posted by JonasBeckman View Post
Atiapfxx.exe -r -sys -s test.xml comparison between 17.5.2 and 17.6.1

Driver version. -> 17.10.2711 -> 17.10.3211 (From 17th May to 6th July.)


Crossfire profile changes.

Deus Ex Mankind Divided.
Prey(2017)
Mass Effect Andromeda
Warhammer 40K Dawn of War 3
Dirt 4 Added.

Quake Champions - Exe profile added for QuakeChampions.exe for Crossfire.
I was going to the Guru3D forums just for this, saw that there was only one reply and though 'nah, not this fast', but yea! Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL15 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Lightbulb 06-08-2017, 21:51 | posts: 3,121 | Location: HolyWater Village

Finally

So i've checked Forza and it's OK + Loading Fast + Better Performance
And i've got similar 3Dmark score on 3.9GHz as my 4.04GHz Profile (So they have added in-Drivers ZEN support IMO)

Good

===
UPD.

Checked so far:

FH3 -> OK
Tekken7 -> OK
Dirt -> OK
Wolcen (CryEngine) -> OK
Heroes VII -> OK
R6 Siedge -> OK
Thief Mantle/DX11.1 -> OK

Last edited by OnnA; 06-09-2017 at 14:50.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Newbie2012
Member Guru
 
Videocard: RX Vega 64 8GB-CustomLoop
Processor: i73770k @ 4.6ghz WC
Mainboard: Maximus Formula V
Memory: 16GB DDR3
Soundcard: Supreme FX
PSU: OCZ ZX 1250w
Default 06-08-2017, 22:03 | posts: 82 | Location: Ireland

Mass Effect Andromeda has flickering for me. In xfire.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
inouext
Member Guru
 
inouext's Avatar
 
Videocard: R7 Series
Processor: AMD A10-7860k
Mainboard: ASRock
Memory: 2x 4GB 2133
Soundcard:
PSU: n/a
Default 06-09-2017, 00:39 | posts: 107

Known Issues for Radeon ReLive.
Radeon ReLive may fail to install on AMD APU Family products or experience a system hang.

Come on AMD 6 months getting BSOD with new Relive drivers, even on a clean windows install.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
DerSchniffles
Maha Guru
 
DerSchniffles's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro R9 Fury
Processor: Core i5 6600k @ 4.5ghz
Mainboard: MSI Z170GAMINGM3
Memory: 16gb DDR4 3200mhz
Soundcard: AT M-40x Headphones
PSU: Corsair 850
Default 06-09-2017, 01:18 | posts: 1,392 | Location: Washington State

I am pretty much giving up on VSR for ultrawides.

Will test some games and report back.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
passenger
Master Guru
 
Videocard: Sapphire RX580 8GB
Processor: AMD FX6300 @4.5GHz
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX 2.0
Memory: 12GB
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Corsair HX520W
Default 06-09-2017, 01:42 | posts: 237

Lower performance in Rise of Tomb Raider @1440p and in older titles like GTA San Andreas 8xSSAA is unusable.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
ClockClocker
Master Guru
 
Videocard: 970 gtx
Processor: Core i5 2500k
Mainboard: Asrock z68 Pro3
Memory: 8GB DDR 1333 Kingston
Soundcard:
PSU: Straight Power E9 580W
Default 06-09-2017, 03:25 | posts: 395

Quote:
Originally Posted by passenger View Post
in older titles like GTA San Andreas 8xSSAA is unusable.
can confirm Antialiasing doesnt seem to work in San Andreas
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Portman87
Member Guru
 
Portman87's Avatar
 
Videocard: HD 7950 1000/1400
Processor: FX6300 4,4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: 2x4GB 1866 CL9 Ballistix
Soundcard: ALC892 SPA2602/10
PSU: FSP Group AURUM GOLD 700W
Default 06-09-2017, 05:00 | posts: 113 | Location: Bulgaria

Any hope of fixing the UVD bug for GCN 1.0 cards ?
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
qwertydrive
Newbie
 
Videocard: Sapphire rx 480 nitro
Processor: AMD FX-6300
Mainboard: Gigabyte UD3 R5
Memory: G.Skill ARES 8GB
Soundcard:
PSU: Silverstone ST75F-P
Default 06-09-2017, 05:06 | posts: 8

Horrible performance with these drivers went back to 17.5.2
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
THEAST
Master Guru
 
Videocard: HD7950 + HD7970 CF
Processor: i7-5820k @ 4.25 GHz
Mainboard: MSI X99A SLI Krait
Memory: 4x4GB G.Skill 3000 MHz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX850i
Default 06-09-2017, 05:28 | posts: 196

GCN v1.0 is back to overdrive again but OCing with Afterburner seems to still be broken and result in flickering and crash unless clocks are at default values. Turning VSR on and off once seems to have fixed the issues I had with VSR in the previous driver (17.5.2).

The changelog says they have fixed OCing issues with third-party applications for R9 390; they should have done this for GCN v1.0...
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Gatt
Newbie
 
Gatt's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7950 3GB OC
Processor: Intel Core i7 980X@3.4Ghz
Mainboard: AsRock X58 Extreme3
Memory: Kingston DDR3-1600 6GB
Soundcard: On board
PSU: Corsair 650TXEU
Default 06-09-2017, 06:07 | posts: 7 | Location: Milan - Italy

The installation didnt end properly (no restart at the end).

No driver installed after restart.

Could not uninstall via Control Panel and had to use the AMD utility and DDS utility to clean up the mess.

Went back to previous drivers.

Congrats AMD!
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Villager
Newbie
 
Villager's Avatar
 
Videocard: Gigabyte Radeon HD 7870
Processor: Intel Core i5 2400
Mainboard: ASUS P8H61-M
Memory: Corsair XMS 8gb DDR3
Soundcard: Realtek ALC887
PSU: Corsair CX430 v2
Default 06-09-2017, 06:47 | posts: 6 | Location: Romania

I just installed this driver and i noticed something weird: at its control panel>System>Software, driver packaging version section, it says 17.10.3211-170606a-315028E-DO_NOT_USE3.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
AlleyViper
Master Guru
 
Videocard: MSI RX 480 Gaming X 8G
Processor: PHII 965BE @4.0GHz
Mainboard: DFI LP DK 790FXB-M3H5
Memory: 2x4GB Crucial 1866C9
Soundcard: SB Z
PSU: RM750
Default 06-09-2017, 07:08 | posts: 286

Next time we'll find an SOS distress :p.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Warkratos
Newbie
 
Warkratos's Avatar
 
Videocard: RX470 Asus Strix OC
Processor: Intel Core i5 7600
Mainboard: Gigabyte B150M-GAMING 3
Memory: Corsair 8Gb DDR4
Soundcard: Realtek
PSU: PCYES Shocker 500W
Default 06-09-2017, 09:09 | posts: 36

Quote:
Originally Posted by Villager View Post
I just installed this driver and i noticed something weird: at its control panel>System>Software, driver packaging version section, it says 17.10.3211-170606a-315028E-DO_NOT_USE3.
Mine says Driver Packaging Version
17.10.3211-170606a-314971E-CrimsonReLive
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: XFX RX 480 RS 4 GB
Processor: Ryzen 1700X
Mainboard: MSI X370Gaming Pro Carbon
Memory: DDR3-3733@3333 C15 16 GB
Soundcard: Onboard ALC1220 Nahimic 2
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 06-09-2017, 10:04 | posts: 6,453 | Location: Australia

Quote:
Originally Posted by Villager View Post
I just installed this driver and i noticed something weird: at its control panel>System>Software, driver packaging version section, it says 17.10.3211-170606a-315028E-DO_NOT_USE3.
That's a later packag, 315028 vs 314971.

No idea how you happened upon that one!
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Villager
Newbie
 
Villager's Avatar
 
Videocard: Gigabyte Radeon HD 7870
Processor: Intel Core i5 2400
Mainboard: ASUS P8H61-M
Memory: Corsair XMS 8gb DDR3
Soundcard: Realtek ALC887
PSU: Corsair CX430 v2
Default 06-09-2017, 10:07 | posts: 6 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by thatguy91 View Post
No idea how you happened upon that one!
I updated the driver through its own updater.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
garyb
Newbie
 
Videocard: RX 580
Processor: i7-4790
Mainboard: MSI Z97-G43
Memory: Ballistix 16gb DDR3
Soundcard: Creative T40
PSU: Corsair
Default 06-09-2017, 10:18 | posts: 11

Quote:
Originally Posted by Villager View Post
I just installed this driver and i noticed something weird: at its control panel>System>Software, driver packaging version section, it says 17.10.3211-170606a-315028E-DO_NOT_USE3.
Mines says the same.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
Poisson
Newbie
 
Poisson's Avatar
 
Videocard: R9 380 Nitro 4Gb
Processor: Intel i5 2300@3.3Ghz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 750w
Default 06-09-2017, 11:03 | posts: 7

Wattman voltage control is still not working since 17.3.1: https://support.amd.com/en-us/kb-art...ase-Notes.aspx when they say: " Fixed Issues: Adjusting Radeon WattMan settings on some Radeon R9 380 series products may cause display flickering or application hangs."

Obviously if it's not working there is no issue, good joke .

The issue is reported two times. Is workin in 17.2.1 non WHQL, the flickering or application hangs starts in 17.2.1 WHQL, if I remember correctly.

And I get lower scores with firestrike.

Edited:I have tested 17.2.1 and 17.1.2 no whql and voltage control is working but I can't change the core dpm mhz manually I get a application hangs (Edited usung a modded bios, if itsn't is working), so I can't use the OC I use to use. So maybe it's better the current version without voltage controll.

Last edited by Poisson; 06-09-2017 at 15:42.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 @ 4.8Ghz-1.38v
Mainboard: Gigabyte Z68XP-UD3P
Memory: HyperX 16GB @ 2133Mhz
Soundcard: Realtek onboard
PSU: Tt ToughpowerXT 775W
Default 06-09-2017, 11:31 | posts: 9,667 | Location: Serbia, NS

Quote:
Originally Posted by Portman87 View Post
Any hope of fixing the UVD bug for GCN 1.0 cards ?
Not really.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
mpv73
Newbie
 
Videocard: RX 560 4GB
Processor: Pentium G4560
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Seasonic G-550
Default 06-09-2017, 11:45 | posts: 8

I also got the DO_NOT_USE packaging version when using the driver updater. But then after removing the drivers through control panel and re-installing the full package I got the proper version.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Alessio1989
Master Guru
 
Videocard: Two different furnaces
Processor: It's getting old...
Mainboard: A voltage leaker...
Memory: Heap corruption
Soundcard: It's over 109db!!!!
PSU: Finally, a quite engine
Default 06-09-2017, 12:11 | posts: 708 | Location: Good-food-land

edit: read it wrong.

Last edited by Alessio1989; 06-09-2017 at 12:13.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Villager
Newbie
 
Villager's Avatar
 
Videocard: Gigabyte Radeon HD 7870
Processor: Intel Core i5 2400
Mainboard: ASUS P8H61-M
Memory: Corsair XMS 8gb DDR3
Soundcard: Realtek ALC887
PSU: Corsair CX430 v2
Default 06-09-2017, 12:16 | posts: 6 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by mpv73 View Post
I also got the DO_NOT_USE packaging version when using the driver updater. But then after removing the drivers through control panel and re-installing the full package I got the proper version.
I can confirm this.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
mtrai
Master Guru
 
Videocard: PowerColor RX 480 Red Dev
Processor: Skylake I5 6600K
Mainboard: ASUS Z170-A
Memory: G.Skill Ripjaw V 2x8 3200
Soundcard:
PSU: evga supernova 1050 gs
Default 06-09-2017, 13:20 | posts: 774 | Location: Panama City Beach, FL, USA

Quote:
Originally Posted by DerSchniffles View Post
I am pretty much giving up on VSR for ultrawides.

Will test some games and report back.
I gave up on this a long time ago...it is just too much work to force it somewhat work on my ultrawide. If you want to know how I will share again, it is not really much work, but I feel I should not have to do it since it was once a thing with ultrawides.

Last edited by mtrai; 06-09-2017 at 13:40.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.