Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.



Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
msi afterburner and evga ftw3
Old
  (#1)
CrysisTek
Newbie
 
Videocard: Gtx 1080 Ti strix
Processor: I7 7700k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Evga 850 G2
Default msi afterburner and evga ftw3 - 05-26-2017, 22:57 | posts: 4

Hi .. I would like to know if the afterburner msi will have at some point support for the asynchronous fans and the 9 sensors that evga ftw3 has.
I currently use precision, but I want to re-use the afterburner.

thanks.
   
 
Old
  (#2)
Margalus
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 980 Ti FTW
Processor: i7 6850k
Mainboard: Asus X99 Deluxe
Memory: 32GB Gskill 3200 DDR4
Soundcard:
PSU: Corsair HXi850
Default 05-26-2017, 23:50 | posts: 129 | Location: St. Louis

Precision is better.. It doesn't conflict with the overlays of things like Steam and Uplay, with MSI Afterburner you cannot use those overlays. I just tried MSI afterburner after looking in another thread. It's not bad, but making things like the Steam overlay not work is not good.

But to answer your question, I doubt that MSI is going to make a tool for their competitors cards that would utilize all of the features of those cards. But I could be completely and utterly wrong.
   
Old
  (#3)
nhlkoho
Ancient Guru
 
nhlkoho's Avatar
 
Videocard: EVGA 980ti sc+
Processor: i7 4770k
Mainboard: Asus Z87 Plus
Memory: Veng. Pro 16GB DDR3-1866
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: EVGA 750G2
Default 05-26-2017, 23:54 | posts: 7,097 | Location: Washington DC

The overlays work fine if you read the detailed information provided with the tool
   
Old
  (#4)
Margalus
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 980 Ti FTW
Processor: i7 6850k
Mainboard: Asus X99 Deluxe
Memory: 32GB Gskill 3200 DDR4
Soundcard:
PSU: Corsair HXi850
Default 05-27-2017, 00:45 | posts: 129 | Location: St. Louis

Quote:
Originally Posted by nhlkoho View Post
The overlays work fine if you read the detailed information provided with the tool
And what would that be? I did read the readme and it didn't give me any information other than saying that the overlays don't work with it. Maybe I'm missing something.
   
 
Old
  (#5)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 05-27-2017, 07:52 | posts: 13,125 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by CrysisTek View Post
Hi .. I would like to know if the afterburner msi will have at some point support for the asynchronous fans and the 9 sensors that evga ftw3 has.
I currently use precision, but I want to re-use the afterburner.

thanks.
9 thermal sensors are already implemented and will be available in the next beta. Async fan controller is a no go and I explained why, both things are discussed in new beta development thread:

http://forums.guru3d.com/showpost.ph...&postcount=399


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Old
  (#6)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 05-27-2017, 08:00 | posts: 13,125 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by Margalus View Post
Precision is better.. It doesn't conflict with the overlays of things like Steam and Uplay, with MSI Afterburner you cannot use those overlays. I just tried MSI afterburner after looking in another thread. It's not bad, but making things like the Steam overlay not work is not good.

But to answer your question, I doubt that MSI is going to make a tool for their competitors cards that would utilize all of the features of those cards. But I could be completely and utterly wrong.
What's a nice "logical" comment. If your FPS overlay in Precision doesn't work at all in any games, it is rather hard for it to conflict with any games and third party overlays. And using a bit of logic and thinking you can simply disable WORKING overlay in any other product to achieve exactly the same effect.
No need to continue this discussion here please.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Old
  (#7)
Margalus
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 980 Ti FTW
Processor: i7 6850k
Mainboard: Asus X99 Deluxe
Memory: 32GB Gskill 3200 DDR4
Soundcard:
PSU: Corsair HXi850
Default 05-27-2017, 21:57 | posts: 129 | Location: St. Louis

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
What's a nice "logical" comment. If your FPS overlay in Precision doesn't work at all in any games, it is rather hard for it to conflict with any games and third party overlays. And using a bit of logic and thinking you can simply disable WORKING overlay in any other product to achieve exactly the same effect.
No need to continue this discussion here please.
I'm sorry, but maybe you misunderstood. All 3rd party overlays work fine with Precision. It is Afterburner that I cannot get the 3rd party overlays to work with.
   
Old
  (#8)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 05-28-2017, 05:20 | posts: 13,186 | Location: Sweden

You need to set up a delayed injection for compatibility with the Steam overlay and a few others, I thought this was provided in the PDF for Rivatuner though.

That's the Profiles folder and the "Global" file for Rivatuner.

[Hooking]

InjectionDelay=15000
InjectionDelayTriggers=IGO64.dll,IGO32.dll,GameOve rlayRenderer.dll,GameOverlayRenderer64.dll

First one denotes 15 seconds, this is the default value.
Second one denotes which .dll files will trigger the delay, by default IGO64.dll for the Origin overlay is added and earlier versions of Afterburner or rather Rivatuner had the 64-bit version of the Steam overlay too but this was removed in the latest non-beta version but 7.0.0 added it back again but it's still in beta.

Pretty sure it's a x64 issue primarily which is why the 32-bit .dll files aren't part of the default setup but I added those in just in case though I also use d3d9, d3d10, d3d11, d3d12 and dxgi to ensure there's almost always a load delay for compatibility with other software I'm also using.
(Less is better for compatibility but so far it's been working fine here.)

Maintaining a blacklist is also useful for other software that Rivatuner will otherwise detect as active running 3D processes, this can be anything from software such as Steam, Origin, UPlay, Battle.Net and so on to applications like qBittorrent or Notepad++
(The "i" button in MSI Afterburner will show what it's currently active in, really useful for setting up Rivatuner blacklist configs though non-exe files have to be added in manually I believe.)


EDIT: If the above lines doesn't exist you can copy them from the ProfilesDefault "Global" file, this is the recommended as editing that directly will just see these changes get overwritten every time you update Rivatuner and the file gets replaced with a new one so copy/paste any lines you want.

Last edited by JonasBeckman; 05-28-2017 at 05:27.
   
Old
  (#9)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 05-28-2017, 07:27 | posts: 13,125 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by Margalus View Post
I'm sorry, but maybe you misunderstood. All 3rd party overlays work fine with Precision. It is Afterburner that I cannot get the 3rd party overlays to work with.
That's you who misunderstood. All 3rd party overlays work with Precision because its own overlay doesn't work AT ALL. No need to coninue this useless dialog here. That's the second and the last one request


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.