Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Radeon Software Crimson ReLive 17.5.1 driver download & Discussion
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 5960K
Mainboard: X99
Memory: 16GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Lightbulb Radeon Software Crimson ReLive 17.5.1 driver download & Discussion - 05-04-2017, 19:18 | posts: 28,977 | Location: Guru3D testlab

AMD just released their new Radeon Software Crimson ReLive 17.5.1, the new driver offers an up to 4.7% performance improvement measured on Radeon RX 580 8GB graphics when compared to Radeon Software Crimson ReLive edition 17.4.4 and adds multi GPU profile support as well as offering some fixes.

More release and fix info can be found on the download page.

Download:
http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html


Follow Guru3D on twitter - facebook and Youtube.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Only Intruder
Master Guru
 
Only Intruder's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury Nitro
Processor: i5 4690K
Mainboard: Z97P-D3
Memory: 16GB HyperX Savage
Soundcard: Creative X-Fi FPS
PSU: EVGA 750 GQ
Default 05-04-2017, 19:46 | posts: 776 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Hilbert Hagedoorn View Post
Download:
http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html

Radeon WattMan may fail to apply settings on some Radeon R9 390 series graphics products.
I think some Hawaii owners are going to be very happy
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 05-04-2017, 19:55 | posts: 13,092 | Location: Sweden

Not that many profile changes in this driver, Prey (2017) and Dawn of War 3 have had their Crossfire profiles updated and that's about it.

Driver version is up though from 17.10.1731 to 17.10.2711
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
LocoDiceGR
Master Guru
 
LocoDiceGR's Avatar
 
Videocard: Gigabyte R9 380 4G
Processor: Intel®Core i5 750 2.67Ghz
Mainboard: ASUS P7P55-M
Memory: HyperX Fury @1866
Soundcard: SoundblasterZ
PSU: XFX TS 550w
Default 05-04-2017, 20:04 | posts: 650 | Location: Greece

Quote:
Originally Posted by JonasBeckman View Post
Not that many profile changes in this driver, Prey (2017) and Dawn of War 3 have had their Crossfire profiles updated and that's about it.

Driver version is up though from 17.10.1731 to 17.10.2711
Thanks for the update as always!

I guess we have to wait for those extra video settings (vibrance etc) when VEGA arrives? I hope so!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 05-04-2017, 20:09 | posts: 2,797 | Location: Argentina

By the release notes, seems they fixed the Forza Horizon 3 issues and the OC on the R9 390.
Please, can anyone please confirm both?
I'm at work right now.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
IceVip
Master Guru
 
IceVip's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 @ 2038/4514
Processor: Ryzen 7 1700 @ 3.7Ghz
Mainboard: Crosshair VI Hero
Memory: 32 GB @ 2997Mhz CL15
Soundcard: Yamaha HS5
PSU: Corsair CX600
Default 05-04-2017, 20:45 | posts: 545

Quote:
Originally Posted by Only Intruder View Post
I think some Hawaii owners are going to be very happy
YUPPPP
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
urdus12
Newbie
 
Videocard: msi r9 390 8gb
Processor: i5 4460
Mainboard:
Memory: 8gb
Soundcard:
PSU: 600w
Default 05-04-2017, 20:54 | posts: 6

Quote:
Originally Posted by IceVip View Post
YUPPPP
YESSSSSS
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Mooby29
Member Guru
 
Videocard: R9 290X@1150/1500mhz
Processor: AMD FX-8350@4.8ghz
Mainboard: Asus Crosshair V Formula
Memory: Gskill DDR3 PC12800 16GB
Soundcard: Focal Chorus 826V
PSU: Enermax Revo 85+ 1250W
Default 05-04-2017, 21:06 | posts: 128

Quote:
Originally Posted by MerolaC View Post
By the release notes, seems they fixed the Forza Horizon 3 issues and the OC on the R9 390.
Please, can anyone please confirm both?
I'm at work right now.
Hi.
I did a clean install using DDU and tested FH3. Loading was long, maybe because of the whole "optimizing" stuff that occurs on first launch with new drivers. No more black artefacts and best performance I've seen in this game.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
PrMinisterGR
Ancient Guru
 
PrMinisterGR's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 Quadrobake
Processor: Core i7 2600k@4.5GHz
Mainboard: Sapphire Pure Black P67
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: EVGA SuperNova 750 G2
Default 05-04-2017, 21:20 | posts: 6,769

Quote:
Originally Posted by Mooby29 View Post
Hi.
I did a clean install using DDU and tested FH3. Loading was long, maybe because of the whole "optimizing" stuff that occurs on first launch with new drivers. No more black artefacts and best performance I've seen in this game.
What settings are you playing at?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
TDurden
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire R9 390 Nitro
Processor: Core i5 6600
Mainboard: Asus Z170M-PLUS
Memory: Corsair 16GB DDR4 2133
Soundcard: Realtek
PSU: EVGA Supernova P2 750W
Default 05-04-2017, 21:27 | posts: 1,963 | Location: LT

Wattman OC works here

BTW did anyone else notice that some settings require pressing Restore Factory Defaults twice to be reset? I notice this because on each driver update I press reset and VSR settings requires pressing twice. Not a big issue but just something I noticed some time ago.

Last edited by TDurden; 05-04-2017 at 21:30.
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
Mooby29
Member Guru
 
Videocard: R9 290X@1150/1500mhz
Processor: AMD FX-8350@4.8ghz
Mainboard: Asus Crosshair V Formula
Memory: Gskill DDR3 PC12800 16GB
Soundcard: Focal Chorus 826V
PSU: Enermax Revo 85+ 1250W
Default 05-04-2017, 21:30 | posts: 128

Quote:
Originally Posted by PrMinisterGR View Post
What settings are you playing at?
High.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Kaarme
Master Guru
 
Kaarme's Avatar
 
Videocard: Sapphire 390
Processor: i5 6600K
Mainboard: Asus Z170 Pro Gaming
Memory: HyperX DDR4 16GB
Soundcard: Lead Audio LA-100 DAC
PSU: EVGA G2 750W
Default 05-04-2017, 21:35 | posts: 691 | Location: Finland

Hmm... 17.4.3 was a total disaster, and it wasn't that long ago. I'm still going to wait a bit longer, I guess. It's annoying to get troubles. Perhaps when Vega is released, they will release a driver that has seen real changes, hopefully for the better even on older cards like the 390.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
PrMinisterGR
Ancient Guru
 
PrMinisterGR's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 Quadrobake
Processor: Core i7 2600k@4.5GHz
Mainboard: Sapphire Pure Black P67
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: EVGA SuperNova 750 G2
Default 05-04-2017, 21:39 | posts: 6,769

Quote:
Originally Posted by Mooby29 View Post
High.
Here the map still has artifacts when you go downtown close to the initial festival site. Whole areas of the road are just black. That's with a clean installation of the driver with DDU. Loading times are still huge also.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
LIGuitar77
Master Guru
 
LIGuitar77's Avatar
 
Videocard: ASUS 7790 2GB OC
Processor: Intel Xeon X3230
Mainboard: Intel DQ965MT
Memory: DDR2 PC2-5300 4 GB
Soundcard: MOTU Traveler fw
PSU: Corsair CX600
Default 05-04-2017, 21:47 | posts: 459

I just tried Wolfenstein NO without the old AMD files in the folder. Game launches well.

Excellent job AMD and thank you for your work.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 05-04-2017, 22:34 | posts: 2,797 | Location: Argentina

Quote:
Originally Posted by Mooby29 View Post
Hi.
I did a clean install using DDU and tested FH3. Loading was long, maybe because of the whole "optimizing" stuff that occurs on first launch with new drivers. No more black artefacts and best performance I've seen in this game.
That's amazing to hear.
Thanks for testing!
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
NvidiaFreak650
Member Guru
 
NvidiaFreak650's Avatar
 
Videocard: AMD Radeon RX 480 8GB
Processor: Intel i7 6700K 4.0Ghz
Mainboard: Gigabyte Gaming 5 z170x
Memory: 16GB 2400mhz (8GBx2)
Soundcard: Realtek ALC1150 & Z-5500
PSU: EVGA 750w
Default 05-04-2017, 23:46 | posts: 138

Quote:
Originally Posted by LIGuitar77 View Post
I just tried Wolfenstein NO without the old AMD files in the folder. Game launches well.

Excellent job AMD and thank you for your work.
Quote:
Originally Posted by LIGuitar77 View Post
It does here. Same exact files placed as in New Order folder (no that one file is not important lol):

You have the pirate version of the game that why.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
dsbig
Ancient Guru
 
dsbig's Avatar
 
Videocard: SAPPHIRE NITRO 390x
Processor: 3770k @ 4.3ghz
Mainboard: GA-Z77X-UD3H
Memory: 32gb 1866mhz
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: Kingwin 850 watts
Default 05-05-2017, 00:02 | posts: 3,828 | Location: florida

Quote:
Originally Posted by NvidiaFreak650 View Post
You have the pirate version of the game that why.
shhhhh



half the time pirated versions run better then non pirated versions...

but anyway no talk about......



I had the same problem with the game..and I had legit game.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Igor007
Newbie
 
Videocard: XFX RX480 8GB
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASRock Z87 Extreme4
Memory: DDR 3, 16GB 1866Mhz
Soundcard:
PSU: Corsair CS 750M
Default 05-05-2017, 00:14 | posts: 22 | Location: Croatia

Tried Forza and same **** again, invisible textures on road, and slow ****ing loading...
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
PrMinisterGR
Ancient Guru
 
PrMinisterGR's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 Quadrobake
Processor: Core i7 2600k@4.5GHz
Mainboard: Sapphire Pure Black P67
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: EVGA SuperNova 750 G2
Default 05-05-2017, 00:15 | posts: 6,769

Quote:
Originally Posted by Igor007 View Post
Tried Forza and same **** again, invisible textures on road, and slow ****ing loading...
Same here. Whatever it is it's a general issue with the driver, since our cards are three generations apart.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
passenger
Master Guru
 
Videocard: Sapphire RX580 8GB
Processor: AMD FX6300 @4.5GHz
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX 2.0
Memory: 12GB
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Corsair HX520W
Default 05-05-2017, 00:26 | posts: 233

Since 17.4 until now driver clashing with ObjectDock Plus 2 causing weird scan line on secondary display, other than that is fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
OldMX
Newbie
 
Videocard: Gigabyte RX460 2GB
Processor: i5-3570
Mainboard: Lenovo Mahobay
Memory: 16GB
Soundcard: Realtek / Logitech 5.1
PSU: Corsair 620HX
Default 05-05-2017, 01:17 | posts: 31

I had some nasty crashes on Doom 4 using 17.4.4, this new version got rid of them.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
mpv73
Newbie
 
Videocard: RX 470 4GB
Processor: Pentium G4560
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Seasonic G-550
Default 05-05-2017, 01:33 | posts: 8

Screen is still too bright, back to 17.4.3.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Athlonite
Maha Guru
 
Athlonite's Avatar
 
Videocard: Nitro+RX580 8GB OC
Processor: AMD FX8320 / 4200MHz
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: Mushkin DDR3-2400MHz
Soundcard: SB XFi Audio PCIe
PSU: SilverStone ST75F-P 750W
Default 05-05-2017, 03:29 | posts: 1,108 | Location: Hawkes Bay

Quote:
Originally Posted by mpv73 View Post
Screen is still too bright, back to 17.4.3.
Do you not know how to adjust your screens brightness/contrast/gamma


ii
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Virs
Master Guru
 
Videocard: R9 390
Processor: Intel Core I5 4690k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 700W
Default 05-05-2017, 04:18 | posts: 154

Quote:
Originally Posted by Athlonite View Post
Do you not know how to adjust your screens brightness/contrast/gamma
I don't know if this is what this user mentions, but there have been issues with color calibrations changing themselves on their own, or resetting to very bright values.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
DanEVO7
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte RX 480 G1 8gb
Processor: FX 9590
Mainboard: CROSSHAIR V FORMULA-Z
Memory: Kingston 2x8Gb
Soundcard: SoundBlaster Zx+T40 sII
PSU: Corsair RM850
Default 05-05-2017, 07:16 | posts: 91 | Location: Greece

Quote:
Originally Posted by mpv73 View Post
Screen is still too bright, back to 17.4.3.
Go to "Radeon additional settings" "Pixel Format" and change to "Full RGB"
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.