Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce
Videocards - NVIDIA GeForce This forum is all about NVIDIA graphics cards and related technology. Do you have a question regarding an older GeForce videocard? Likely we have the answer.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#76)
Teisco
Master Guru
 
Teisco's Avatar
 
Videocard: Gigabyte Auros 1080Ti
Processor: i7 5930k
Mainboard: Asus Rampage V Extreme
Memory: Corsair DDR4 16 gig
Soundcard: Nothing special
PSU: 1000 watt
Default 09-03-2016, 20:13 | posts: 630 | Location: Out there in Iowa

How do you know what to put into the custom profile? Is there a guide or tutorial anywhere on the net?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#77)
DeskStar
Master Guru
 
DeskStar's Avatar
 
Videocard: x4 eVGA GTX TITAN SC
Processor: i7-3930K @ 4.7ghz 1.40v
Mainboard: ASUS RIVE X79
Memory: 32gb G Skill RJ's @ 2400
Soundcard: Corsair Headset
PSU: X2 1500W Evga SuperNovas
Default 09-04-2016, 13:23 | posts: 246 | Location: MI

Hey Venturi....id like to get a picture of your SLI bridge "completed" and on your system. As in the setup you actually chose to go with. Like the ones you are saying with the metal connectors on the SLI bridges being the best that you chose.

I figure if I get my game plans down/done now I can be sure of a stellar experience come upgrade time...
   
Reply With Quote
Old
  (#78)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-04-2016, 16:45 | posts: 121

I'm working on finalizing a bridge but for now you can achieve what you need with the msi v2 bridge and the evga v2

Must be metal female connectors, with the outer grab prongs

Last edited by venturi; 09-04-2016 at 16:47.
   
Reply With Quote
Old
  (#79)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-04-2016, 16:52 | posts: 121

The picture of the connector is earlier in this thread
   
Reply With Quote
 
Old
  (#80)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-07-2016, 21:41 | posts: 7

hi there im new here, can someone point me to some information on how you would create custom profiles for 4 way sli? thanks
   
Reply With Quote
v2 bridge
Old
  (#81)
prodigy88
Newbie
 
Videocard: 64 ddr4
Processor: Intel i7 6850k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: evga
Question v2 bridge - 09-08-2016, 20:51 | posts: 7

I'm still having issues customizing the bridge connector is there a step by step for how to do it!?

sorry for noob lines.
   
Reply With Quote
Old
  (#82)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-09-2016, 02:54 | posts: 121

Quote:
Originally Posted by Teisco View Post
How do you know what to put into the custom profile? Is there a guide or tutorial anywhere on the net?

There are so many places to start, but here is a good starting point.

Go to the Guru3D forums, go to the nvidia driver section, and in there there are 4 sticky posts that walk you through a lot of custom profile stuff.
You'll learn compatibility bits, using the inspector, and which coolbits work with what games


Get the latest version of inspector
   
Reply With Quote
Old
  (#83)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-09-2016, 02:57 | posts: 121

Quote:
Originally Posted by prodigy88 View Post
I'm still having issues customizing the bridge connector is there a step by step for how to do it!?

sorry for noob lines.
To get it going for the first time just get an evga v2 4-way sli bridge, get everything set up

Then if you're not getting the performance you want you can buy 3 more bridges to cannibalize them into an 8 socket super sli bridge.

I'm going to try in the next few weeks to post a how to
   
Reply With Quote
Old
  (#84)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-10-2016, 07:14 | posts: 7

would you be so kind as to create a youtube video showing how you would create a custom profile for crysis 3 and gta v? thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#85)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-11-2016, 03:13 | posts: 121

I'm not really big on making videos and posting fluid quality content but I'll give it a try
   
Reply With Quote
Old
  (#86)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-11-2016, 08:01 | posts: 7

thanks man really appreciate that!
   
Reply With Quote
Old
  (#87)
cryohellinc
Master Guru
 
cryohellinc's Avatar
 
Videocard: 1080Ti SeaHawkX@2k+PG348Q
Processor: Intel i7 4770k @4.5ghz
Mainboard: MSI Z87 Mpower
Memory: Corsair DDR3 @1600
Soundcard: Sound Blaster ZxR + Amp
PSU: ANTEC 1200W
Default 09-12-2016, 11:23 | posts: 705 | Location: St. Petersburg

Out of curiosity, how is latency in games on a beast like that? On 980's SLI i had horrible latency and micro-stutter.
   
Reply With Quote
Old
  (#88)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-12-2016, 15:05 | posts: 121

On the titles I play, when I'm done optimizing, I usually don't have latency or micro stutter.

Let me qualify that statement.

There are some titles that I am still not happy with

example:
Witcher 3
No Man's Sky
Star Citizen

The witcher 3 I think I have resolved finally, but still testing

I got it running well, but on occasion there are scenes that seem to just not work well and I get micro stutter

No Man's sky, so far is just a mess. To qualify that statement, at 4096x2160 and max eye candy, the game is just poorly made. Maybe it plays well at 1920 or at maybe 2560. But i'm not interested in playing low. I mean beyond graphics the game being a POS, the story is worse and its not as open ended as they manifested. I finished the story and all I have is disappointment.

Star Citizen alpha 2.5
Well I get micro stutter at 4096x2160 max candy. With or without SLi it shows a lot of promise, but as of now running in high rez is not there. At least this is still early on on an evolving large game.


So the answer is, most of my games are smooth, a few are issues.


I don't do Steam anymore. I don't believe in the purchasing a license to rent to play. A game should run natively, with full content, without a third party app having to be present. Otherwise, YOU DIDN'T BUY A GAME, you bought access to play it.


So I don't have the plethora of new titles at my disposal. The few recent titles I have I had to make sure they run from their own exe/folder and without third party add ons. I buy my games.

But, that's a different rant.


Anyhow, I'm working on Star Citizen, Witcher 3, Doom, We Happy Few, and a few other titles. I have uninstalled No Man's Sky, some things you have to give up on.

Last edited by venturi; 09-12-2016 at 15:13.
   
Reply With Quote
Old
  (#89)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-12-2016, 16:19 | posts: 7

any updates on the video? thanks again
   
Reply With Quote
Old
  (#90)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 09-13-2016, 20:40 | posts: 121

Quote:
Originally Posted by skylinestx View Post
any updates on the video? thanks again
not yet, haven't gotten to it.
This whole working for a living thing keeps getting in the way
   
Reply With Quote
Old
  (#91)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-13-2016, 21:02 | posts: 7

so true buddy, i appreciate you making a vid to help me setup my rig for 4 way. not really understanding the profile thing tbh. will be great when you sort one out
   
Reply With Quote
Old
  (#92)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-18-2016, 23:30 | posts: 7

hi buddy, i know i asked you to create a video but could you pm me how to setup custom profiles to utilise my 4 way setup. i have the 4 cards and 2 of them are useless at the moment lol. appreciate all your help. regards
   
Reply With Quote
Old
  (#93)
skylinestx
Newbie
 
Videocard: 4x Titan X Pascal
Processor: 5960x @ 4.8GHZ
Mainboard: RVE
Memory: 32GB DDR4
Soundcard:
PSU: 1600w
Default 09-19-2016, 14:33 | posts: 7

emailed you!
   
Reply With Quote
Old
  (#94)
prodigy88
Newbie
 
Videocard: 64 ddr4
Processor: Intel i7 6850k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: evga
Post 09-20-2016, 15:26 | posts: 7

Quote:
Originally Posted by venturi View Post
To get it going for the first time just get an evga v2 4-way sli bridge, get everything set up

Then if you're not getting the performance you want you can buy 3 more bridges to cannibalize them into an 8 socket super sli bridge.

I'm going to try in the next few weeks to post a how to
Thanks again, 'will be waiting
   
Reply With Quote
Old
  (#95)
Skinner
Master Guru
 
Skinner's Avatar
 
Videocard: 2xTitanX Pascal Sli
Processor: Intel 6850K@4,3 gHz
Mainboard: Gigabyte Designare X99 Ex
Memory: Corsair 32GBDDR4-3000 C15
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Enermax 1500
Default 09-29-2016, 20:41 | posts: 337 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by venturi View Post
Yes, a little...

Fallout 4. custom sli profile, excellent
No man's sky. Tried nvidia and custom, poor results so far, very poor implementation for pc so far
Shadwen. custom sli profile, excellent
We happy few. custom sli profile, excellent
Hard reset redux. custom sli profile, excellent
Doom 4 So so, still trying to figure it out
Crystals. custom sli profile, excellent
Crisis 2 and 3. custom sli profile, excellent
Dying light. custom sli profile, awesome
Ethan carter redux. custom sli profile, awesome
Ashes of the singularity. Poor
Soma. custom sli profile, So so
Quake 4, doom 3, prey, So so, never ran sli well
Soma. custom sli profile, excellent
UT3. 32xAf, custom sli profile, Awesome
Unreal gold. custom sli profile, excellent
Ziggurat. custom sli profile, excellent
Singularity. custom sli profile, excellent
Sir, you're being hunted. custom sli profile, excellent
Quake HD. custom sli profile, excellent
Quake 2 custom sli profile, excellent
Assassins creed. custom sli profile, excellent
Batman Arkham. custom sli profile, with physics mod, good
Batman ark city. custom sli profile, good
Bloodrayne 2. HD \mod, threaded mod, custom sli profile, excellent
Necropolis. Custom profile, work in progress, good
Pollen. custom sli profile, excellent
SuperHot. custom sli profile, excellent
Solus project. Poor
Far cry 1,2, 3 custom sli profile, good/ok
Layers of fear. custom sli profile, excellent
The witches 3. ok 2 way sli, poor 3 or 4 way
The witcher 1 and 2. custom sli profile, excellent
Metro and metro 2033. custom sli profile, mediocre/ok
Outlast. custom sli profile, excellent
Valve engines- portal, hL2, custom sli profile, excellent
Portal 2- Very poor

Etc etc about 30 more titles

Care to share your .nip files?
And, how did you get Layers of Fear (Unity engine) to run in SLI, I can't get it to run at exclusive fullscreen which is needed for SLI?
   
Reply With Quote
Old
  (#96)
Blackbirdtg
Newbie
 
Videocard: 3x Nvidia Titan Pascal
Processor: intel I7
Mainboard: MSI godlike Carbon
Memory: 32GB
Soundcard:
PSU: 1500W
Default 10-01-2016, 20:11 | posts: 1 | Location: Balgium

Quote:
Originally Posted by skylinestx View Post
emailed you!
If possible, can you send me the profile information?
I did found some settings but I'm not sure is all is correct (probably not :-S)

Thank you in advance.
Blackbirdtg
   
Reply With Quote
Old
  (#97)
shiokarai
Newbie
 
Videocard: 3 x Titan X Pascal
Processor: i7-6850k
Mainboard: Asus Rampage V Edition 10
Memory: Corsair 64GB DDR4 3200
Soundcard: FiiO X-5 II DAC
PSU: Corsair AX1500i
Default 10-01-2016, 21:42 | posts: 15 | Location: South of Heaven

Well, the question is - was this patched in recent 372.90 drivers?
   
Reply With Quote
Old
  (#98)
A M D BugBear
Maha Guru
 
A M D BugBear's Avatar
 
Videocard: 2 1080ti h20 w/XOC Bios
Processor: Dual Xeon E5-2678@2.9-3.4
Mainboard: Asus d10pe-d8 ws
Memory: 64GB Samsung 2133@2205
Soundcard: SOUNDBLASTER X-FI(USB)
PSU: Dual Psu-1200W/760W Srail
Default 10-04-2016, 16:19 | posts: 2,527

Very nice bangin' system you got there my friend but I only got one question to ask out of all of this:

Despite your gpu usage being high on all gpu's, have you personally checked the performance yourself(FPS Wise speaking), from 1 gpu then to 2 and so on???

Reason why I asked, for example, While I am playing doom(2016) @ 4k with prettie much maxed out settings, I measured the performance while using one gpu, then I went to sli mode, with prettie much excellent scaling and yet it didn't even double the performance, probably more like 50% increase in performance and both gpu's show's like well over 90% usage.

So I was just wondering if you personally tested the gpu's while going to single gpu mode, then 2 and so on and measure the fps there, despite your scaling being prettie good.

Thanks again.
   
Reply With Quote
Old
  (#99)
venturi
Member Guru
 
Videocard: 4 titan xp full quad SLI
Processor: dual v4 2699
Mainboard: X10DRG-Q
Memory: 1TB
Soundcard: B&W speakers
PSU: 1650 digital power
Default 10-04-2016, 19:44 | posts: 121

Quote:
Originally Posted by A M D BugBear View Post
Very nice bangin' system you got there my friend but I only got one question to ask out of all of this:

Despite your gpu usage being high on all gpu's, have you personally checked the performance yourself(FPS Wise speaking), from 1 gpu then to 2 and so on???

Reason why I asked, for example, While I am playing doom(2016) @ 4k with prettie much maxed out settings, I measured the performance while using one gpu, then I went to sli mode, with prettie much excellent scaling and yet it didn't even double the performance, probably more like 50% increase in performance and both gpu's show's like well over 90% usage.

So I was just wondering if you personally tested the gpu's while going to single gpu mode, then 2 and so on and measure the fps there, despite your scaling being prettie good.

Thanks again.


yes
I tested it as I ramped up each GPU and the relative result in FPS

i watched it scale from single to all 4 in the same manner, in several appa that were fully optimized for 4 gpu so that other factors would be playing a factor.

The scaling went from 124FPS to 430FPS as the gpu count rose at 4096x2160.
Other factors that had to mitigated were the inclusion of V-synch and screen use percentage, and extended scaling such as running a game at 200% resolution (8k), frame caps/limits run at unlimited, turn off frame smoothing, all to make the cards work -otherwise they might all 4 gpus sit at 55% and so forth.

in your case, Doom is quite unique, as i am still sorting doom4 and just about gave up on No man's Sky

Last edited by venturi; 10-04-2016 at 19:46.
   
Reply With Quote
evga bridge conf.
Old
  (#100)
prodigy88
Newbie
 
Videocard: 64 ddr4
Processor: Intel i7 6850k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: evga
Cool evga bridge conf. - 10-06-2016, 20:58 | posts: 7

I recently saw this https://youtu.be/TXt8ZAODbxw excellent video by the way,thanks thirty IR! but he didn't explain step by step on how to trick the computer that it has the hb bridge in 4 way sli or just to get rid of the message that pops up! but if Venturi or Thirty IR can explain on how to enable will be really appreciated.

sorry for bad spelling English is not my first language
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.