Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
Mooby29
Member Guru
 
Videocard: R9 290X@1150/1500mhz
Processor: AMD FX-8350@4.8ghz
Mainboard: Asus Crosshair V Formula
Memory: Gskill DDR3 PC12800 16GB
Soundcard: Focal Chorus 826V
PSU: Enermax Revo 85+ 1250W
Default 10-25-2015, 22:33 | posts: 128

Quote:
Originally Posted by OnnA View Post
As for Now Our Tweak is Registry Radeon Realted Tweak.
For D3D etc. we will need ADL + D3D Pipeline Hook.

GPU->Driver->Tweak -> Game/Soft

As for Now There is D3D10/11/12 FPS Limiter + This tweak

"3D_Refresh_Rate_Override_DEF"=dword:00000001

So:

"KMD_FRTEnabled"=dword:00000001 (Frame Rate limiTer FRT Enabled )

"KMD_MaxFrameRateRequested"=dword:0000003d (here is my 61FPS, you can set whatever you'll need 30,120,144 etc.)
"3D_Refresh_Rate_Override_DEF"=dword:00000001
Sadly, it doesn't do the trick with this game. Even with the FPS limiter set on 61/60/59, I'll have tearing.
I wish there were a working adaptive vsync solution that does not involve RadeonPro.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
WarDocsRevenge
Master Guru
 
Videocard: Fury-x Crossfire
Processor: 4790k
Mainboard: Z97X-Ud7
Memory: 64Gb's DDR3
Soundcard: Xonar u5
PSU: 1200 watt
Default 10-25-2015, 22:41 | posts: 291

can you add something to turn on 4k vsr for 290x or newer cards?
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
theoneofgod
Ancient Guru
 
Videocard: AMD 7950 (CFX retired)
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800w
Default 10-26-2015, 00:48 | posts: 3,945

Quote:
Originally Posted by nav-jack View Post
i just noticed that on reboot all the settings reset. i rarely reboot my computer, maybe twice a week so its not a big deal.
They're not changing here. It could be a rogue CCC application at startup causing the settings to reset.

Quote:
Originally Posted by WarDocsRevenge View Post
can you add something to turn on 4k vsr for 290x or newer cards?
If it's hard coded in the driver then probably not. Too many limitations with the VSR implementation.
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
buglag
Newbie
 
Videocard: AMD
Processor: Intel Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: ocz
Default 10-26-2015, 01:13 | posts: 3

Quote:
Originally Posted by buglag View Post
can you enable amd fluid motion?
anyone?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
d875j
Master Guru
 
Videocard: X2 R9 390 Dual GPU
Processor: i7 3930K 5.0 GHz
Mainboard: Asus Sabertooth X79
Memory: 32 GB DDR3
Soundcard:
PSU: EVGA 2050W + EVGA 1200W
Default 10-26-2015, 03:01 | posts: 189

Quote:
Originally Posted by OnnA View Post
THX from Me and our Coder

"DisableDMACopy"=dword:00000001
"DisableBlockWrite"=dword:00000000

This is default Tweak. Some people say (incl. Me ) that this 2 options will benefit in more Stable Frame Rate and some FPS Boost

See Nav-Jack post from 3Dmark run
Mine says EnableBlockWrite do i set 0?
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
theoneofgod
Ancient Guru
 
Videocard: AMD 7950 (CFX retired)
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800w
Default 10-26-2015, 05:24 | posts: 3,945

Updated to 0.0.9

Code:
- 0.0.9 [26/10/2015] -

Changed "EnableBlockWrite" to "DisableBlockWrite"

Improved input.

Added "Driver Details".
Added more 0000 values.
Added more UMD values.
Added some DXVA values.

Last edited by theoneofgod; 10-26-2015 at 05:45.
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
theoneofgod
Ancient Guru
 
Videocard: AMD 7950 (CFX retired)
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800w
Default 10-26-2015, 05:26 | posts: 3,945

Quote:
Originally Posted by d875j View Post
Mine says EnableBlockWrite do i set 0?
It was a mistake It's fixed in 0.0.9
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
d875j
Master Guru
 
Videocard: X2 R9 390 Dual GPU
Processor: i7 3930K 5.0 GHz
Mainboard: Asus Sabertooth X79
Memory: 32 GB DDR3
Soundcard:
PSU: EVGA 2050W + EVGA 1200W
Default 10-26-2015, 06:13 | posts: 189

Quote:
Originally Posted by theoneofgod View Post
It was a mistake It's fixed in 0.0.9
ok thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Talking 10-26-2015, 08:46 | posts: 2,869 | Location: HolyWater Village

Hello Dear Tweakers

Please try this:

deafult in Drivers = "KD_TilingMode"=dword:00000000

"KD_TilingMode"=dword:00000001 (turn it ON)

and also remember that many options are visible in Tray:

 Click to show spoiler


Last edited by OnnA; 10-26-2015 at 08:48.
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 10-26-2015, 11:56 | posts: 2,797 | Location: Argentina

This application is awesome

Thank you theoneofgod and OnnA, this is great!


Quote:
Originally Posted by OnnA View Post
Hello Dear Tweakers

Please try this:

deafult in Drivers = "KD_TilingMode"=dword:00000000

"KD_TilingMode"=dword:00000001 (turn it ON)

and also remember that many options are visible in Tray:

 Click to show spoiler
I enabled tiling. I will do some test later today.

I have a question, what do you enable to show those options?
I would love to have them.

Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Lightbulb 10-26-2015, 12:05 | posts: 2,869 | Location: HolyWater Village

in 0000 and UMD
All *.*_NA"="0" to "1"
it means will be visible cuz in Default State all that Add. Opt. are Hidden ;-)

Also in my Main Thread i covered this Info ;-) in Radeon registry Tweak Section
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 10-26-2015, 12:06 | posts: 2,797 | Location: Argentina

Quote:
Originally Posted by OnnA View Post
in 0000 and UMD
All *.*_NA"="0" to "1"
it means will be visible cuz in Default State all that Add. Opt. are Hidden ;-)

Also in my Main Thread i covered this Info ;-) in Radeon registry Tweak Section
Alright, thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
Dygaza
Master Guru
 
Videocard: Fury X 4GB
Processor: i7 3770k @ 4.3GHz
Mainboard: Asus P8Z77-V
Memory: 16GB G-Skill 2400MHZ
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: Silverstone SST-ST1200
Default 10-26-2015, 12:31 | posts: 529 | Location: Finland

I tested all possible variations between dmawrite and blockwrite, all options 0/0, 1/1, 0/1 and 1/0 gave absolutely identical performance in ashes of singularity benchmark. So atleast that game gave no improvements.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
Ravek
Newbie
 
Videocard: Intel HD 4000/AMD 7700m
Processor: Intel Core i7-3610
Mainboard: HP Envy 15-3290LA
Memory:
Soundcard:
PSU: None
Default 10-26-2015, 13:17 | posts: 20

can you allow to change the display card?? to 0001? or check the ati card and allow only to change values in Ati display
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Arrow 10-26-2015, 14:20 | posts: 2,869 | Location: HolyWater Village

Quote:
Originally Posted by Ravek View Post
can you allow to change the display card?? to 0001? or check the ati card and allow only to change values in Ati display
Go here -> http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398484

For now you have to do the stuff Manually

And will be option like this to cover CF also ;-)
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 10-26-2015, 16:11 | posts: 2,797 | Location: Argentina

OnnA, can you please, lend me a hand?

I enabled all of them, restarted the PC but, the options sill won't appear.



Thank you.
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
nav-jack
Master Guru
 
Videocard: 980 ti 1520/2000
Processor: 5820k @ 4.6ghz
Mainboard: MSI x99a SLI PLUS
Memory: 4x 8gib DDR4-2800
Soundcard:
PSU: evga 850w
Default 10-26-2015, 16:55 | posts: 254 | Location: Corning, NY

how come so many things actually have no current value for me?

EDIT: its been like this since launch of the editor, not due to latest update. just clarifying. 15.10 drivers windows 7
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Exclamation 10-26-2015, 16:57 | posts: 2,869 | Location: HolyWater Village

Make txt and give name RegATI.REG
Copy-paste-Save Then -> Merge
======================================

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]

"GI_NA"="0"
"AreaAniso_NA"="0"
"AAF_NA"="0"
"StaticGamma_NA"="0"
"Gamma_NA"="0"
"EQAA_NA"="0"
"MLF_NA"="0"
"TFQ_NA"="0"
"AntiAlias_NA"="0"
"3to2Pulldown_NA"="0"
"TemporalAAMultiplier_NA"="0"
"TextureLod_NA"="0"
"MosquitoNoiseRemoval_NA"="0"
"Deblocking_NA"="0"
"DisableDMACopy"=dword:00000001
"DisableBlockWrite"=dword:00000000

=========================================

Last edited by OnnA; 10-26-2015 at 17:01.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Lightbulb 10-26-2015, 17:06 | posts: 2,869 | Location: HolyWater Village

Nav-jack

Here bro ;-)
It's mine Tweak.reg file
Warning! First Edit this (i have CRT so the Gammut is different in Gamma etc. -> 0000 Just leave you'r default there )

Just read it first ;-) and Edit in Notepad++ or ...

My Tweaked Reg file


And Please move to Win_X Pro x64
greatness awaits -> and look into my Win_X Tweaks

Last edited by OnnA; 10-26-2015 at 17:26.
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
theoneofgod
Ancient Guru
 
Videocard: AMD 7950 (CFX retired)
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800w
Default 10-26-2015, 17:28 | posts: 3,945

Quote:
Originally Posted by nav-jack View Post
how come so many things actually have no current value for me?

EDIT: its been like this since launch of the editor, not due to latest update. just clarifying. 15.10 drivers windows 7
Do you have Team Viewer? I'll like to have a look at your system to fix this if that's OK.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
nav-jack
Master Guru
 
Videocard: 980 ti 1520/2000
Processor: 5820k @ 4.6ghz
Mainboard: MSI x99a SLI PLUS
Memory: 4x 8gib DDR4-2800
Soundcard:
PSU: evga 850w
Default 10-26-2015, 18:10 | posts: 254 | Location: Corning, NY

yeah i do theoneofgod
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
nav-jack
Master Guru
 
Videocard: 980 ti 1520/2000
Processor: 5820k @ 4.6ghz
Mainboard: MSI x99a SLI PLUS
Memory: 4x 8gib DDR4-2800
Soundcard:
PSU: evga 850w
Default 10-26-2015, 18:25 | posts: 254 | Location: Corning, NY

i just relized LOL my benchmarks... invalid due to this. LOOOOL watch me get a 15k 3dmark score once this is figured out. i wonder if radeonpro has this issue too.
turns out its due to me having sli gtx 660s that never fully uninstalled even with DDU having a lower number in the registry.
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
theoneofgod
Ancient Guru
 
Videocard: AMD 7950 (CFX retired)
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800w
Default 10-26-2015, 18:38 | posts: 3,945

Quote:
Originally Posted by nav-jack View Post
i just relized LOL my benchmarks... invalid due to this. LOOOOL watch me get a 15k 3dmark score once this is figured out. i wonder if radeonpro has this issue too.
turns out its due to me having sli gtx 660s that never fully uninstalled even with DDU having a lower number in the registry.
I'd uninstall all drivers with DDU, AMD/NVIDIA/Intel
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
nav-jack
Master Guru
 
Videocard: 980 ti 1520/2000
Processor: 5820k @ 4.6ghz
Mainboard: MSI x99a SLI PLUS
Memory: 4x 8gib DDR4-2800
Soundcard:
PSU: evga 850w
Default 10-26-2015, 18:41 | posts: 254 | Location: Corning, NY

>..< first i need to save my lightboost settings and resolutions so i don't waste a day figuring that out again.
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 10-26-2015, 19:02 | posts: 2,797 | Location: Argentina

Quote:
Originally Posted by OnnA View Post
Make txt and give name RegATI.REG
Copy-paste-Save Then -> Merge
======================================

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]

"GI_NA"="0"
"AreaAniso_NA"="0"
"AAF_NA"="0"
"StaticGamma_NA"="0"
"Gamma_NA"="0"
"EQAA_NA"="0"
"MLF_NA"="0"
"TFQ_NA"="0"
"AntiAlias_NA"="0"
"3to2Pulldown_NA"="0"
"TemporalAAMultiplier_NA"="0"
"TextureLod_NA"="0"
"MosquitoNoiseRemoval_NA"="0"
"Deblocking_NA"="0"
"DisableDMACopy"=dword:00000001
"DisableBlockWrite"=dword:00000000

=========================================
Will try, thank you!


Edit:

It worked. Thank you OnnA!

Last edited by MerolaC; 10-26-2015 at 23:22.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.