Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce
Videocards - NVIDIA GeForce This forum is all about NVIDIA graphics cards and related technology. Do you have a question regarding an older GeForce videocard? Likely we have the answer.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Maxwell Bios tweaker + Maxwell compatible Nvflash + No limits modded Bios
Old
  (#1)
harkinsteven
Ancient Guru
 
harkinsteven's Avatar
 
Videocard: GTX 1080
Processor: i7 4790k @ 4.7Ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Ranger
Memory: 32gb Kingston Beast 2400
Soundcard: SoundBlasterZxR/EdifierC6
PSU: XFX PRO 850W
Default Maxwell Bios tweaker + Maxwell compatible Nvflash + No limits modded Bios - 10-25-2014, 21:47 | posts: 2,776 | Location: Ireland

USE AT YOUR OWN RISK

Maxwell Bios editor 1.31 - http://s000.tinyupload.com/?file_id=...62978390776472


This file contains everything you need to edit and flash your own bios. I have included a no limits bios based of the EVGA 980 SC ACX 2.0 thanks to Zozon. The bios editor is thanks to Naennon and the nvflash is courtesy of Joedirt.

This bios will self boost to 1660mhz if your card can handle it.

https://www.mediafire.com/?gry7k762a35qzft

Last edited by harkinsteven; 10-26-2014 at 14:58.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
slickric21
Maha Guru
 
slickric21's Avatar
 
Videocard: eVGA 1080ti SC / Gsync
Processor: 4770k 4.7core 4.2cache
Mainboard: MSI Z87 DG65
Memory: 16Gb Gskill TriX 2666mhz
Soundcard: Realtek 1150
PSU: Corsait GS 800
Default 10-25-2014, 22:32 | posts: 2,450 | Location: U.K

Hell Yeah, nice one for the heads up !!!

Does the version of nflash included work in from within dos ?
Or is it a Windows only version? (so need to uninstall gfx driver first to use in windows)

Last edited by slickric21; 10-25-2014 at 22:37.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
harkinsteven
Ancient Guru
 
harkinsteven's Avatar
 
Videocard: GTX 1080
Processor: i7 4790k @ 4.7Ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Ranger
Memory: 32gb Kingston Beast 2400
Soundcard: SoundBlasterZxR/EdifierC6
PSU: XFX PRO 850W
Default 10-25-2014, 22:46 | posts: 2,776 | Location: Ireland

Quote:
Originally Posted by slickric21 View Post
Hell Yeah, nice one for the heads up !!!

Does the version of nflash included work in from within dos ?
Or is it a Windows only version? (so need to uninstall gfx driver first to use in windows)
Works in windows. You don't need to remove driver to flash, just disable your graphics card in device manager, flash then reboot then enable your card(s).
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 2x 980Ti Gaming 1430/7296
Processor: 4790k 4.6ghz HT 1.226v
Mainboard: Asus Z97 Deluxe
Memory: TridentX 2x8GB 2400Mhz
Soundcard: BifrostUber>Lyr 2>HE-560
PSU: Corsair AX 1200
Default 10-25-2014, 22:54 | posts: 22,135 | Location: Schiit Headquarters, USA

Is this something new to maxwell having to disable the card in device manager before flashing?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
harkinsteven
Ancient Guru
 
harkinsteven's Avatar
 
Videocard: GTX 1080
Processor: i7 4790k @ 4.7Ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Ranger
Memory: 32gb Kingston Beast 2400
Soundcard: SoundBlasterZxR/EdifierC6
PSU: XFX PRO 850W
Default 10-25-2014, 23:00 | posts: 2,776 | Location: Ireland

Quote:
Originally Posted by ---TK--- View Post
Is this something new to maxwell having to disable the card in device manager before flashing?
It won't flash and can even crash if attempted while the driver is active.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 2x 980Ti Gaming 1430/7296
Processor: 4790k 4.6ghz HT 1.226v
Mainboard: Asus Z97 Deluxe
Memory: TridentX 2x8GB 2400Mhz
Soundcard: BifrostUber>Lyr 2>HE-560
PSU: Corsair AX 1200
Default 10-25-2014, 23:23 | posts: 22,135 | Location: Schiit Headquarters, USA

That will prob be fixed in a new version.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
slickric21
Maha Guru
 
slickric21's Avatar
 
Videocard: eVGA 1080ti SC / Gsync
Processor: 4770k 4.7core 4.2cache
Mainboard: MSI Z87 DG65
Memory: 16Gb Gskill TriX 2666mhz
Soundcard: Realtek 1150
PSU: Corsait GS 800
Default 10-26-2014, 09:31 | posts: 2,450 | Location: U.K

Idk if it can/will be fixed.
Its something related to the way Maxwell works.

GPU-Z for example has to disable the driver temporarily before it can save a Maxwell bios.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 2xTitan XM@1590Mhz-CH20
Processor: 4930k@5.0ghz-1.40v-CH20
Mainboard: R4BE@Monoblock-CH20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 10-26-2014, 09:40 | posts: 12,051 | Location: United kingdom

Thanks Steven, Noted for future use.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
slickric21
Maha Guru
 
slickric21's Avatar
 
Videocard: eVGA 1080ti SC / Gsync
Processor: 4770k 4.7core 4.2cache
Mainboard: MSI Z87 DG65
Memory: 16Gb Gskill TriX 2666mhz
Soundcard: Realtek 1150
PSU: Corsait GS 800
Default 10-26-2014, 11:17 | posts: 2,450 | Location: U.K

Yeah disabling in device manager first worked a treat.

However I cant mod and then flash my vbios yet

The newest Bios - v180, for my MSI 970 4G that i"m running requires a newer version(5.196) of NVFlash to the one included in this pack (5.190)
5.190 just returns an error (stock or modified vBios version of my v180 vbios) if I try to flash.

I'll have to wait for a hacked 5.196 to be able to mod and flash my current vBios. (Unless I go back to older v125/v126 vbios which worked ok with hacked NVFlash 5.190 included in this pack)

Last edited by slickric21; 10-26-2014 at 11:19.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
nanogenesis
Maha Guru
 
Videocard: MSI R9 390X 1178|6350
Processor: Intel i7-4930k @ 4.8Ghz
Mainboard: Gigabyte X79-UD7
Memory: 32Gb 2418Mhz CR+KS
Soundcard:
PSU: Corsair TX850V2
Default 10-26-2014, 11:47 | posts: 1,288 | Location: China

Anyone hit 1700mhz on air?
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
harkinsteven
Ancient Guru
 
harkinsteven's Avatar
 
Videocard: GTX 1080
Processor: i7 4790k @ 4.7Ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Ranger
Memory: 32gb Kingston Beast 2400
Soundcard: SoundBlasterZxR/EdifierC6
PSU: XFX PRO 850W
Default 10-26-2014, 15:00 | posts: 2,776 | Location: Ireland

Quote:
Originally Posted by slickric21 View Post
Yeah disabling in device manager first worked a treat.

However I cant mod and then flash my vbios yet

The newest Bios - v180, for my MSI 970 4G that i"m running requires a newer version(5.196) of NVFlash to the one included in this pack (5.190)
5.190 just returns an error (stock or modified vBios version of my v180 vbios) if I try to flash.

I'll have to wait for a hacked 5.196 to be able to mod and flash my current vBios. (Unless I go back to older v125/v126 vbios which worked ok with hacked NVFlash 5.190 included in this pack)
5.169 fixed.

http://s000.tinyupload.com/index.php...74493034645265
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 2xTitan XM@1590Mhz-CH20
Processor: 4930k@5.0ghz-1.40v-CH20
Mainboard: R4BE@Monoblock-CH20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 10-26-2014, 15:49 | posts: 12,051 | Location: United kingdom

It will be interesting to see how far the tweaker can take the 980. The PCB board is gimped by true voltage increase hence the power phases on the board which is why i sent my cards back.

This will change with the EVGA Classy however it all depends how closely Nvidia stick to there own Greenlight Program, one of the reason why EVbot was pulled from sale.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
vividshock
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX 750 ti
Processor: AMD Phenom x3
Mainboard: Biostar a780L3L
Memory:
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: Antec Earthwatts 380w
Default 10-28-2014, 03:10 | posts: 2

Is this specfically tailored to 980/970? Because it does not support my gtx 750 ti.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
class101
Newbie
 
Videocard: 2x MSI GTX 980 4GD5
Processor: Intel Core i7 4770K
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: Corsair DDR3-SDRAM 16GB
Soundcard: SoundBlaster Recon3d Usb
PSU: Corsair HX750W
Default 10-28-2014, 11:42 | posts: 9 | Location: France

Quote:
Originally Posted by vividshock View Post
Is this specfically tailored to 980/970? Because it does not support my gtx 750 ti.
The name of the ship in the tool is supposed to give you hints what it supports, if you want one for 700 series you are looking for the kepler bios tweaker
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
beeswax
Newbie
 
Videocard: MSI 1080 Ti Gaming
Processor: i7 5820k @4.5GHz
Mainboard: Asus X-99A
Memory: DDR4 / 32GB
Soundcard:
PSU: Corsair 850w
Default 10-28-2014, 12:46 | posts: 27

750 Ti is Maxwell...
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: EVGA GeForce GTX 1070 ACX
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: Corsair AX760
Default 10-28-2014, 13:13 | posts: 12,888 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by beeswax View Post
750 Ti is Maxwell...
First gen maxewell. If you look closely, the tool's name is "Maxwell II BIOS Tweaker".
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
beeswax
Newbie
 
Videocard: MSI 1080 Ti Gaming
Processor: i7 5820k @4.5GHz
Mainboard: Asus X-99A
Memory: DDR4 / 32GB
Soundcard:
PSU: Corsair 850w
Default 10-28-2014, 13:57 | posts: 27

Sure, I was coming from the angle that a Kepler BIOS tweaker wouldn't work on a 750 Ti, not that this one would. However searching on this subject seem to show that the Kepler BIOS tweaker does in fact work with a 750 Ti so there's double egg on my face.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Zoson
Member Guru
 
Videocard: 2x GTX 980 @ 1557/8000
Processor: Core i7 5960x
Mainboard: ASUS Rampage 5 Extreme
Memory: 32GB Corsair LPX 3000MHz
Soundcard: Swans M10 & V-MODA M100
PSU: Corsair RM1000
Default 10-29-2014, 02:04 | posts: 59 | Location: Manhattan

Oh look, my stuff showed up here on Guru3D. Neat.
You'll find the v4 versions of my nolimits bios is now posted at OCN.

Also, holy crap I haven't posted here in an eternity.

Last edited by Zoson; 10-29-2014 at 02:09.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
slickric21
Maha Guru
 
slickric21's Avatar
 
Videocard: eVGA 1080ti SC / Gsync
Processor: 4770k 4.7core 4.2cache
Mainboard: MSI Z87 DG65
Memory: 16Gb Gskill TriX 2666mhz
Soundcard: Realtek 1150
PSU: Corsait GS 800
Default 10-30-2014, 12:00 | posts: 2,450 | Location: U.K

v 1.34 of the bios tweaker is now out
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
pbvider
Maha Guru
 
pbvider's Avatar
 
Videocard: GTX
Processor: i7
Mainboard: ASRock
Memory: ADATA
Soundcard: Asus + Logitech
PSU: CoolerMaster v850
Default 10-30-2014, 12:56 | posts: 989

Maxwell Bios Editor 1.34 BETA

Quote:
Originally Posted by Zoson View Post
Oh look, my stuff showed up here on Guru3D. Neat.
You'll find the v4 versions of my nolimits bios is now posted at OCN.

Also, holy crap I haven't posted here in an eternity.
U should also post yours vbios v4 here,the community is great and we have a lot of ppl with GTX 980/970.I`m also using u vbios v3 for my 980 G1 and it is great.

Last edited by pbvider; 10-30-2014 at 13:00.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Hazard99
Newbie
 
Videocard: Msi gtx 970 gaming 4g
Processor: Amd fx 8320
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair tx 750w
Default 11-15-2014, 15:40 | posts: 9

So a little bit of a noob when it comes to bios flashing. I would like to see about raising the voltage just a tad bit and also the tdp limit. I know that there are some risk to do that how risky is it. I currently have the msi gtx 970 gaming edition.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 2xTitan XM@1590Mhz-CH20
Processor: 4930k@5.0ghz-1.40v-CH20
Mainboard: R4BE@Monoblock-CH20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 11-15-2014, 16:38 | posts: 12,051 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by pbvider View Post
Maxwell Bios Editor 1.34 BETA



U should also post yours vbios v4 here,the community is great and we have a lot of ppl with GTX 980/970.I`m also using u vbios v3 for my 980 G1 and it is great.
Whats the max voltage on these modded bios? Anyway to increase voltage in large increments or is it only chicken feed thats nets you an extra 30-50mhz?

Or am i mistaken?
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
harkinsteven
Ancient Guru
 
harkinsteven's Avatar
 
Videocard: GTX 1080
Processor: i7 4790k @ 4.7Ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Ranger
Memory: 32gb Kingston Beast 2400
Soundcard: SoundBlasterZxR/EdifierC6
PSU: XFX PRO 850W
Default 11-15-2014, 17:26 | posts: 2,776 | Location: Ireland

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
Whats the max voltage on these modded bios? Anyway to increase voltage in large increments or is it only chicken feed thats nets you an extra 30-50mhz?

Or am i mistaken?
Max voltage of the slider is 1.6 but we are hard limited to 1.31 I believe. The software only shows 1.275 but several guys with multimeters say it is actually 1.31.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 2xTitan XM@1590Mhz-CH20
Processor: 4930k@5.0ghz-1.40v-CH20
Mainboard: R4BE@Monoblock-CH20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 11-15-2014, 17:50 | posts: 12,051 | Location: United kingdom

Quote:
Originally Posted by harkinsteven View Post
Max voltage of the slider is 1.6 but we are hard limited to 1.31 I believe. The software only shows 1.275 but several guys with multimeters say it is actually 1.31.
Ah ok, i seen some people over at oc.net who were reporting 1.45v at only 1615mhz, i thought that cannot be right. This explains why, cheers Steven.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
harkinsteven
Ancient Guru
 
harkinsteven's Avatar
 
Videocard: GTX 1080
Processor: i7 4790k @ 4.7Ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Ranger
Memory: 32gb Kingston Beast 2400
Soundcard: SoundBlasterZxR/EdifierC6
PSU: XFX PRO 850W
Default 11-15-2014, 18:38 | posts: 2,776 | Location: Ireland

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
Ah ok, i seen some people over at oc.net who were reporting 1.45v at only 1615mhz, i thought that cannot be right. This explains why, cheers Steven.
I think the strix can do that with a modded bios. It was posted http://kingpincooling.com/forum/showthread.php?t=2896

It's the only 980 I know of that can.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.