Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#51)
Dalton Sleeper
Member Guru
 
Dalton Sleeper's Avatar
 
Videocard: 2 x GTX 1080 8GB
Processor: Intel i7-3930K
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: 32GB Dominator GT
Soundcard: Pioneer HTP-070/Bose QC25
PSU: Corsair AX1200i
Default 10-22-2013, 19:12 | posts: 116 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by Extraordinary View Post
CCC working fine under 8.1 x64 here - but I just installed over the top of 13.10b2
Tried to upgrade from 13.11 B1 but that did not work, then I cleaned out all amd drivers and installed 13.11 B3, same issue...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#52)
Extraordinary
Ancient Guru
 
Extraordinary's Avatar
 
Videocard: GTX980 SLI
Processor: FX-8350 @ 4.8GHz / H100i
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: 12GB 2133 G.Skill
Soundcard: Creative SB1040 7.1
PSU: Corsair RM1000
Default 10-22-2013, 19:22 | posts: 17,546 | Location: 127.0.0.1

Quote:
Originally Posted by Dalton Sleeper View Post
Tried to upgrade from 13.11 B1 but that did not work, then I cleaned out all amd drivers and installed 13.11 B3, same issue...
Try going from 13.10b2 to 13.11b3 without uninstalling

Make sure CCC is working in 13.10b2 first
   
Reply With Quote
Old
  (#53)
Bullu$
Master Guru
 
Bullu$'s Avatar
 
Videocard: R290X CFX@1050/1350
Processor: H2o i7 2600K@4.6GHz
Mainboard: Asus Gene-Z
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard:
PSU: Corsair AX860
Default 10-22-2013, 19:23 | posts: 411

I also got alot of problems with CCC, after full install CCC won't appear.
Only 13.10b2 works fine with full install. Also used ddu.

After several issues with the package I install only the drivers.
   
Reply With Quote
Old
  (#54)
eclap
Banned
 
eclap's Avatar
 
Videocard: Palit GR 1080 2000/11000
Processor: i7 7700k @5ghz NH-D15
Mainboard: Asus ROG Maximux IX Hero
Memory: 16GB Vengeance 3200mhz
Soundcard: AuneT1/AD700/DT880/HD650
PSU: XFX Black 750W 80+ Gold
Default 10-22-2013, 19:33 | posts: 31,511 | Location: Hampshire, UK

Quote:
Originally Posted by FiatLux View Post
No scaling options in CCC or is it me?, and thank you asder.
scaling is there for me.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#55)
Mohammad.Taheri
Master Guru
 
Mohammad.Taheri's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 970 FTW 3.5GB
Processor: Intel Core I5 4460
Mainboard: Asus B85 Vanguard
Memory: Gskill Ripjaws 8GB 1600
Soundcard: Realtek HD & Edifier C2
PSU: Corsair 750CM
Default 10-22-2013, 19:40 | posts: 255 | Location: Tehran, Iran

that's a real good driver. now i can run crysis 3 @ 4k easily,
also downsampling working perfect. what we want more?
i hope amd keep it up, and release the catalyst 13.11 beta 3000 and more ...
   
Reply With Quote
Old
  (#56)
zerowalker
Master Guru
 
Videocard: AMD R9 380
Processor: i5 760 4ghz
Mainboard: P7P55D-E PRO
Memory: DDR3 8gb
Soundcard: Soundblaster ZxR
PSU: 750 Watt
Default 10-22-2013, 19:43 | posts: 350

Does new drivers matter for me (6970)?
Cause i donīt understand if they only matter for the current generation or not.
   
Reply With Quote
Old
  (#57)
mystik
Newbie
 
Videocard: XFX R290X DD Black Editio
Processor: i7-3770k
Mainboard: GA-Z77-UP4
Memory: Patriot 2x8GB 1600@2133
Soundcard: HDMI out to Reciever
PSU: Seasonic 1000w
Default 10-22-2013, 19:52 | posts: 11

Quote:
Originally Posted by Mohammad.Taheri View Post
also downsampling working perfect. what we want more?
i'm at work right now, getting a bit excited about this.
but can anyone else confirm that downsampling is working with this?

mohammad.taheri::
which way did you use downsampling?
are you using the downsamplinggui tool in this thread:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=366244
   
Reply With Quote
Old
  (#58)
gijs007
Member Guru
 
Videocard: AMD Sapphire R9 290
Processor: intel I7 2600k 4.8 ghz
Mainboard: MSI Z77-GD65
Memory: DDR3 gskill 4x4Gb 2133
Soundcard: Creative X-FI Titanium
PSU: Corsair AX860I
Default 10-22-2013, 20:07 | posts: 81 | Location: The Netherlands

When I try to upgrade from 13.11 beta 1 I get an Catylst install manager has stopped working message.

I'm using Windows 8.1 pro x64 and when I use the Windows 8 compatibility mode it keeps hanging on the install manager part of the setup.
Any idea how I can resolve this and upgrade the driver?

Btw: I had this problem with 13.10 when upgrading to 13.11 as well and thought it was an OS error or something, so I decided to do a reinstall...

Last edited by gijs007; 10-22-2013 at 20:10.
   
Reply With Quote
Old
  (#59)
eclap
Banned
 
eclap's Avatar
 
Videocard: Palit GR 1080 2000/11000
Processor: i7 7700k @5ghz NH-D15
Mainboard: Asus ROG Maximux IX Hero
Memory: 16GB Vengeance 3200mhz
Soundcard: AuneT1/AD700/DT880/HD650
PSU: XFX Black 750W 80+ Gold
Default 10-22-2013, 20:09 | posts: 31,511 | Location: Hampshire, UK

Did you uninstall and clear all the rubbish left over after previous driver first?
   
Reply With Quote
Old
  (#60)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: 2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: ZXR + Astro A50s + Sen650
PSU: 8Pack SuperFlower 2000w
Default 10-22-2013, 20:31 | posts: 1,456 | Location: Uk

CCC is not loading for me win7 x64 ccc : There are currently no configuration settings that can be configured, this is from a fresh clean run from running DDU to clean previous drivers.
   
Reply With Quote
Old
  (#61)
millibyte
Maha Guru
 
millibyte's Avatar
 
Videocard: GTX Megatron
Processor: Optimus Prime @4.5 Ghz
Mainboard: First i want to clear
Memory: that i have top notch
Soundcard: gaming pc so dont
PSU: question on that.
Default 10-22-2013, 21:17 | posts: 1,008 | Location: <('.'<)

Quote:
Originally Posted by Mohammad.Taheri View Post
that's a real good driver. now i can run crysis 3 @ 4k easily,
also downsampling working perfect. what we want more?
i hope amd keep it up, and release the catalyst 13.11 beta 3000 and more ...
I'm guessing this is a troll post based on the fact he said he's running Crysis3 @4k, lol.
   
Reply With Quote
Old
  (#62)
Extraordinary
Ancient Guru
 
Extraordinary's Avatar
 
Videocard: GTX980 SLI
Processor: FX-8350 @ 4.8GHz / H100i
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: 12GB 2133 G.Skill
Soundcard: Creative SB1040 7.1
PSU: Corsair RM1000
Default 10-22-2013, 21:23 | posts: 17,546 | Location: 127.0.0.1

Quote:
Originally Posted by millibyte View Post
I'm guessing this is a troll post based on the fact he said he's running Crysis3 @4k, lol.
Yea 4k using downsampling, not true 4k
   
Reply With Quote
Old
  (#63)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: 2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: ZXR + Astro A50s + Sen650
PSU: 8Pack SuperFlower 2000w
Default 10-22-2013, 21:38 | posts: 1,456 | Location: Uk

Probably the first time i have had so meny issues with this beta driver, im going to revert back.

CCC does not open
and audio drivers are not even signed and wont install
tried a clean install and still can not get CCC to open no matter what.



win 7 x64
   
Reply With Quote
Old
  (#64)
Octopuss
Master Guru
 
Octopuss's Avatar
 
Videocard: AMD XFX Rx 480
Processor: i7 3770K
Mainboard:
Memory:
Soundcard: Sound Blaster ZxR
PSU: -
Default 10-22-2013, 21:43 | posts: 613 | Location: Czech republic

No changelog this time?
   
Reply With Quote
Old
  (#65)
Plug2k
Maha Guru
 
Videocard: 2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
Processor: i7 4790k @4.8ghz [Delid]
Mainboard: Gigabyte-z97soc Force
Memory: 2x Averix 2133 CL9 8GB 16
Soundcard: ZXR + Astro A50s + Sen650
PSU: 8Pack SuperFlower 2000w
Default 10-22-2013, 21:47 | posts: 1,456 | Location: Uk

Fixed the audio driver issue by installing previous version audio from 13.11 beta1
and drivers are installed correctly, i just can not open CCC without that error arghhh lol tried uninstalling ccc and reinstalling ccc, and cleaning system from drivers using ****** aswell as ddu and ccc still will not open.
   
Reply With Quote
Old
  (#66)
davido6
Maha Guru
 
davido6's Avatar
 
Videocard: Geforce GTX 980 Ti WF
Processor: i5 3750k @4.9ghz 1.37v
Mainboard: asrock z77 extreme6
Memory: 16 gig corsair vengeance
Soundcard: Blaster Audigy RX
PSU: Adata HM 1200W
Default 10-22-2013, 22:04 | posts: 1,394 | Location: UK Leeds

are these even legit as the installing screen been changed to the @asder00 dont look legit at all to me ?

all so in a rar file ?

Last edited by davido6; 10-22-2013 at 22:08.
   
Reply With Quote
Old
  (#67)
k3vst3r
Ancient Guru
 
k3vst3r's Avatar
 
Videocard: Tri-fire 290x Qnix 120Hz
Processor: i7 4770k 4.6
Mainboard: Asus Maximus Hero VI
Memory: 4x4GB 2400
Soundcard: SB X-FI Titanium
PSU: Corsair AX1200i
Default 10-22-2013, 22:13 | posts: 3,299 | Location: Sheffield UK

have issues opening rar file

tried to extract did not work...then tried double click exe inside still no go, tried both mirrors? downloaded 4 times now

   
Reply With Quote
Old
  (#68)
Extraordinary
Ancient Guru
 
Extraordinary's Avatar
 
Videocard: GTX980 SLI
Processor: FX-8350 @ 4.8GHz / H100i
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: 12GB 2133 G.Skill
Soundcard: Creative SB1040 7.1
PSU: Corsair RM1000
Default 10-22-2013, 22:14 | posts: 17,546 | Location: 127.0.0.1

Quote:
Originally Posted by k3vst3r View Post
have issues opening rar file

tried to extract did not work...then tried double click exe inside still no go, tried both mirrors? downloaded 4 times now
Use 7zip or try Winrar 5.00
   
Reply With Quote
Old
  (#69)
k3vst3r
Ancient Guru
 
k3vst3r's Avatar
 
Videocard: Tri-fire 290x Qnix 120Hz
Processor: i7 4770k 4.6
Mainboard: Asus Maximus Hero VI
Memory: 4x4GB 2400
Soundcard: SB X-FI Titanium
PSU: Corsair AX1200i
Default 10-22-2013, 22:22 | posts: 3,299 | Location: Sheffield UK

Quote:
Originally Posted by Extraordinary View Post
Use 7zip or try Winrar 5.00
cheers that worked

btw guys would appear if you don't fully extract CCC wont install properly, message I received was incomplete CCC setup when I double clicked setup inside the zip folder. Extracted then clicked setup now installing properly
   
Reply With Quote
Old
  (#70)
Schizoid
Newbie
 
Videocard: ASUS HD7970 DirectCU II
Processor: AMD FX8320 @ 4.6Ghz
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX
Memory: 8GB DDR3 1600 Vengeance
Soundcard: Creative Soundblaster Z
PSU: Xilence 800Watt
Default 10-22-2013, 22:52 | posts: 33 | Location: Newcastle Upon-Tyne

Just tried this and ran a Unigine Heaven 4.0 benchmark before and after.

Before 1871
After 1995

Gonna try a bit of BF3 now
   
Reply With Quote
Old
  (#71)
k3vst3r
Ancient Guru
 
k3vst3r's Avatar
 
Videocard: Tri-fire 290x Qnix 120Hz
Processor: i7 4770k 4.6
Mainboard: Asus Maximus Hero VI
Memory: 4x4GB 2400
Soundcard: SB X-FI Titanium
PSU: Corsair AX1200i
Default 10-22-2013, 23:09 | posts: 3,299 | Location: Sheffield UK

Quote:
Originally Posted by Plug2k View Post
Probably the first time i have had so meny issues with this beta driver, im going to revert back.

CCC does not open
and audio drivers are not even signed and wont install
tried a clean install and still can not get CCC to open no matter what.



win 7 x64
what did you use to extract the zip file?

appears you need 7zip to extract, using anything else results in problems with installing properly like CCC not working etc
   
Reply With Quote
Old
  (#72)
Espionage724
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 10-22-2013, 23:59 | posts: n/a

Quote:
Originally Posted by k3vst3r View Post
...appears you need 7zip to extract, using anything else results in problems with installing properly like CCC not working etc
Just reporting, but I used 7-zip 9.30 alpha on a clean install of Windows 7, and had no problems. AMD's HDMI driver installed (not their HD Audio Bus thing though; looks like that's for 8+ only), and CCC opens without issue.

LeeKM's modded driver works fine on my Acer 551G-X419 laptop too.
   
Reply With Quote
Old
  (#73)
johnnyman28
Member Guru
 
johnnyman28's Avatar
 
Videocard: Asus R9 290 DirectCU II
Processor: Intel i5 3570K 4.3GHz
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: Corsair 16GB RAM 1600MHz
Soundcard: Trust 2.1 Sound System
PSU: Corsair 850W ATX
Default 10-23-2013, 00:35 | posts: 72 | Location: Greece

i have this ccc error the first time i installed the drivers and unzipped them with winrar!after that i unistalled them and clear them with DDU in safe mode.then i unzipped them with 7zip install and no ccc error!!all works like charm!!thx!
   
Reply With Quote
Old
  (#74)
PieEyedPiper
Master Guru
 
Videocard: MSi HD7950 Twin Frozr/3GB
Processor: Xeon X5460 @ 4.2GHz
Mainboard: Asus P5K Deluxe
Memory: 8GB DDR2 G.Skill @1105MHz
Soundcard: SB Z / Logitech 5.1 550w
PSU: Kingwin LazerP 550w
Default 10-23-2013, 00:54 | posts: 599

Quote:
Originally Posted by Schizoid View Post
Just tried this and ran a Unigine Heaven 4.0 benchmark before and after.

Before 1871
After 1995

Gonna try a bit of BF3 now
Not enough information.

What drivers were you using previously?
   
Reply With Quote
Old
  (#75)
spikes525
Newbie
 
Videocard: sli zotac gtx 780 oc
Processor: intel 3570k
Mainboard: asus p8z-v
Memory: hyperx 1600 xmp 2x4g
Soundcard:
PSU: antec true power 1200
Default 10-23-2013, 01:35 | posts: 20

win 32 only
not work's for me
   
Reply With Quote
Reply

Tags
@asder00

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.