Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce
Videocards - NVIDIA GeForce This forum is all about NVIDIA graphics cards and related technology. Do you have a question regarding an older GeForce videocard? Likely we have the answer.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
Agent-A01
Ancient Guru
 
Agent-A01's Avatar
 
Videocard: 1080Ti H20
Processor: i7 5930K 4.7GHz H20
Mainboard: ASUS X99-AU31
Memory: G.Skill 32GB 3200C12
Soundcard: ASUS Phoebus
PSU: EVGA P2-1200W
Default 11-17-2013, 17:01 | posts: 9,392 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by PG01 View Post
It works fine for my 760. Unfortunately NVFlash for Windows doesn't, it just says there were no matches.
First run nvflash.exe --list and it'll show the adapter # your gpu is on. Then run nvflash --index=0 -4 -5 -6 biosname.rom

Where index is your number for gpu
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
Violentum
Banned
 
Videocard: ASUS GTX760 OC
Processor: i5 2500K@4GHz
Mainboard: ASUS P8Z68V-PRO
Memory: 8GB Vengeance DDR3-1600
Soundcard: ASUS Xonar DS+SENNHEISER
PSU: Antec EA500
Default 11-17-2013, 18:12 | posts: 326 | Location: CANADA

Quote:
Originally Posted by ---TK--- View Post
did all that, flashed both to my oc memory speed of 7114mhz. the only way to get the memory control back was to reflash gpu 1 and it would come back. they are both rock stable at 1280/7114. it was all done through precision first
Well not trying to be picky or anything but why do you have 7200 memory speed in your specs but you claim 7114 with a flash?
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 2x 980Ti Gaming 1430/7296
Processor: 4790k 4.6ghz HT 1.226v
Mainboard: Asus Z97 Deluxe
Memory: TridentX 2x8GB 2400Mhz
Soundcard: BifrostUber>Lyr 2>HE-560
PSU: Corsair AX 1200
Default 11-17-2013, 18:13 | posts: 22,135 | Location: Schiit Headquarters, USA

Quote:
Originally Posted by Violentum View Post
Well not trying to be picky or anything but why do you have 7200 memory speed in your specs but you claim 7114 with a flash?
you tool, how old is that quote?
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
Violentum
Banned
 
Videocard: ASUS GTX760 OC
Processor: i5 2500K@4GHz
Mainboard: ASUS P8Z68V-PRO
Memory: 8GB Vengeance DDR3-1600
Soundcard: ASUS Xonar DS+SENNHEISER
PSU: Antec EA500
Default 11-17-2013, 19:50 | posts: 326 | Location: CANADA

Quote:
Originally Posted by ---TK--- View Post
you tool, how old is that quote?
Long time ago lol
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 2x 980Ti Gaming 1430/7296
Processor: 4790k 4.6ghz HT 1.226v
Mainboard: Asus Z97 Deluxe
Memory: TridentX 2x8GB 2400Mhz
Soundcard: BifrostUber>Lyr 2>HE-560
PSU: Corsair AX 1200
Default 11-17-2013, 21:00 | posts: 22,135 | Location: Schiit Headquarters, USA

Quote:
Originally Posted by Violentum View Post
Long time ago lol
I remember you now, you were the guy who chickened out in that thread with you and loophole. crawl back under that rock bro.
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: XFX RX 470
Processor: AMD Ryzen 5 1600
Mainboard: MSI B350 Tomahawk
Memory: Corsair DDR4-2666
Soundcard: Realtek....
PSU: Corsair CX750M
Default 11-19-2013, 20:27 | posts: 19,858 | Location: US East Coast

Quote:
Originally Posted by ---TK--- View Post
you tool, how old is that quote?
9 months, 8 days...roughly...


   
Reply With Quote
Old
  (#107)
Darkest
Ancient Guru
 
Darkest's Avatar
 
Videocard: HD7950
Processor: i5 3570k @ 4.4GHz
Mainboard: Gigabyte Z77 D3H
Memory: HyperX Beast 16GB 2133
Soundcard: Aune T1 + HD650/DT990 Pro
PSU: XFX 750w Silver
Default 11-20-2013, 21:51 | posts: 10,001

Edit: Mispost.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
Zarich
Master Guru
 
Videocard: Galaxy GC 670
Processor: q9550 @ 3.4
Mainboard: p5q se
Memory: 6gigs DDR2 Sync
Soundcard: Xtreme Gamer
PSU: antec trupower 750
Default 11-24-2013, 06:29 | posts: 159

Okay... Im a bit lost on this
First off My galaxy GC will only boost to 1136 which is low for a galaxy card. I can push it to 1175 bit beyond that I get nothing.

I uploaded my bios pics to see if you guys can tell me what I would need to tweak to get a bit more out of this thing
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
Agent-A01
Ancient Guru
 
Agent-A01's Avatar
 
Videocard: 1080Ti H20
Processor: i7 5930K 4.7GHz H20
Mainboard: ASUS X99-AU31
Memory: G.Skill 32GB 3200C12
Soundcard: ASUS Phoebus
PSU: EVGA P2-1200W
Default 11-24-2013, 06:48 | posts: 9,392 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Zarich View Post
Okay... Im a bit lost on this
First off My galaxy GC will only boost to 1136 which is low for a galaxy card. I can push it to 1175 bit beyond that I get nothing.

I uploaded my bios pics to see if you guys can tell me what I would need to tweak to get a bit more out of this thing
Set max voltage for both sliders on #1 and #2 then raise power control Max mw to 275000 watts or so
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
Zarich
Master Guru
 
Videocard: Galaxy GC 670
Processor: q9550 @ 3.4
Mainboard: p5q se
Memory: 6gigs DDR2 Sync
Soundcard: Xtreme Gamer
PSU: antec trupower 750
Default 11-25-2013, 20:15 | posts: 159

Having never flashed a tweaked bios. How easy is it to brick your cards with this method?
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 2x 980Ti Gaming 1430/7296
Processor: 4790k 4.6ghz HT 1.226v
Mainboard: Asus Z97 Deluxe
Memory: TridentX 2x8GB 2400Mhz
Soundcard: BifrostUber>Lyr 2>HE-560
PSU: Corsair AX 1200
Default 11-25-2013, 21:57 | posts: 22,135 | Location: Schiit Headquarters, USA

I would not bother with that cpu tbh. if you do not have a backup video card to put in your rig to reflash your 670 I would advice against it
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
Zarich
Master Guru
 
Videocard: Galaxy GC 670
Processor: q9550 @ 3.4
Mainboard: p5q se
Memory: 6gigs DDR2 Sync
Soundcard: Xtreme Gamer
PSU: antec trupower 750
Default 11-27-2013, 00:16 | posts: 159

I have an 8800gts as a back up, but only one pcie slot. So I guess I will wait.. just annoyed that 1136 is all I get when most people get 1200+
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
---TK---
Ancient Guru
 
---TK---'s Avatar
 
Videocard: 2x 980Ti Gaming 1430/7296
Processor: 4790k 4.6ghz HT 1.226v
Mainboard: Asus Z97 Deluxe
Memory: TridentX 2x8GB 2400Mhz
Soundcard: BifrostUber>Lyr 2>HE-560
PSU: Corsair AX 1200
Default 11-27-2013, 23:34 | posts: 22,135 | Location: Schiit Headquarters, USA

I would not chance it with just 1 pci e slot
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-08-2014, 08:57 | posts: 15,642 | Location: USA

Sorry for the thread necro but it's warranted. I noticed the OP got updated with a new version of this bios tweaker which now supports GK110.

Time to blow sh!t up.
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
SLI-756
Banned
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 6800
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 01-08-2014, 08:59 | posts: 7,604 | Location: Sunny Scotland

oh hell ..
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-08-2014, 09:02 | posts: 15,642 | Location: USA

Still doesn't support voltage adjustment. But power target and TDP tweaking is a nice step.

Last edited by PhazeDelta1; 01-08-2014 at 09:29.
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
SLI-756
Banned
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 6800
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 01-08-2014, 09:04 | posts: 7,604 | Location: Sunny Scotland

is your classys limited to 1.21v currently? afterburner trick no go?
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-08-2014, 09:12 | posts: 15,642 | Location: USA

No. Unwinder did something with beta 18 to where I don't need that trick anymore. I have +100 on the voltage slider and caps out at 1.35v. I have an EVBOT if I need to go higher.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
SLI-756
Banned
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 6800
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 01-08-2014, 09:14 | posts: 7,604 | Location: Sunny Scotland

1.35v is delicious.
I may try the new one, I'm on version 2.2.3
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-08-2014, 09:21 | posts: 15,642 | Location: USA

I haven't taken it that high. That's just what it adjusts too.

I'm not sure what Unwinder did thouogh. He says it's for MSI extended voltage, but it's working on my cards. I haven't tried it on the 680 Classified yet. It should work the same being the 680 and 780 Ti Classy have the same voltage controller.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
V@IO
Master Guru
 
V@IO's Avatar
 
Videocard: GTX780Ti @ 1233/7400MHz
Processor: i7-3770K @ 4.3GHz (Air)
Mainboard: ASUS P8Z77-V LX2
Memory: 16GB Corsair 1600MHz
Soundcard: Creative Recon3D PCIe
PSU: Corsair HX750 Gold+
Default 01-08-2014, 09:50 | posts: 494 | Location: 30.0000 S, 25.0000 E

Well seeing as this thread has been necro-morphed...lol

let me just ask a question. I've read that KBT doesn't work with GK110/GK104, but yet i have used it to lift my TDP,adjusted base core-clock & boost clock and also adjusted my fan speed mins & max's. I know that the voltage cannot be altered in KBT but what else isn't working ? As i said it appears to be working great for me on my 780ti (Ref)
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-08-2014, 09:55 | posts: 15,642 | Location: USA

Voltage adjustments has worked for GK104 using KBT. It was Gk110 that has no voltage adjustment, but tdp and power target can now be adjusted.
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
V@IO
Master Guru
 
V@IO's Avatar
 
Videocard: GTX780Ti @ 1233/7400MHz
Processor: i7-3770K @ 4.3GHz (Air)
Mainboard: ASUS P8Z77-V LX2
Memory: 16GB Corsair 1600MHz
Soundcard: Creative Recon3D PCIe
PSU: Corsair HX750 Gold+
Default 01-08-2014, 10:35 | posts: 494 | Location: 30.0000 S, 25.0000 E

Quote:
Originally Posted by PhazeDelta1 View Post
Voltage adjustments has worked for GK104 using KBT. It was Gk110 that has no voltage adjustment, but tdp and power target can now be adjusted.
Ahh okay,thanks Phaze
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
Loophole35
Ancient Guru
 
Videocard: 1070 SC
Processor: 2600k@4.8 w/ NH-D15S
Mainboard: P8Z77-V
Memory: G-Skills ddr3 16GB@1866
Soundcard: SoundBlaster Z
PSU: TX850
Default 01-08-2014, 11:46 | posts: 8,150 | Location: FLA,USA

Quote:
Originally Posted by PhazeDelta1 View Post
Voltage adjustments has worked for GK104 using KBT. It was Gk110 that has no voltage adjustment, but tdp and power target can now be adjusted.
Is PT really working on the new one or is it just placebo like before?
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-08-2014, 12:33 | posts: 15,642 | Location: USA

It's working.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.