Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
Mojojojo
Newbie
 
Videocard: Sapphire 7970
Processor: I5 3570k
Mainboard: ASrock Z77 pro4
Memory: 8gb G-skill
Soundcard: X-fi
PSU: Corsair 620w
Default 01-27-2013, 11:58 | posts: 2

The guide is great.

I would just suggest moving the EQ settings list below the over-ride application settings as they are currently listed under enhance app settings. Maybe state that they are only available when you select override as well.

This is where my confusion came from.

Thanks for the quick reply.
   
 
Old
  (#102)
BlackZero
Ancient Guru
 
BlackZero's Avatar
 
Videocard: GB 290X WF3
Processor: 2600K H2O
Mainboard: Asus P67 Pro
Memory: G.Skill 2133
Soundcard: X-Fi + 2400ES
PSU: Corsair AX860
Default 01-27-2013, 12:29 | posts: 8,163 | Location: United Kingdom

Indeed, that's a part of the guide I had to think through carefully but based on the overall style and the fact that, as explained, the enhance mode specifically uses EQAA I had to settle on that format with the, admittedly slightly confusing, sampling drop down menu presented before the override mode section.

I did however try to go into that explanation by saying that it is not based on enhanced settings, but I see it it is confusing nonetheless, especially if skimming through the guide. I will have to think through this matter further and see if I can come up with a less confusing way to present it while keeping the overall guide style intact. It may however take some time in my old age.

Thanks for the suggestion.
   
Old
  (#103)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 01-27-2013, 23:10 | posts: 4,409 | Location: USA

can we get this thread stickied?
   
Old
  (#104)
DigDeep
Newbie
 
Videocard: SAPPHIRE R9 270 Dual X
Processor: AMD FX 8320 @ 4Ghz
Mainboard: Gigabyte 970A-UD3P
Memory: 8gb 1600mhz cl8
Soundcard: VIA
PSU: Energon 650w
Default 02-04-2013, 20:00 | posts: 12 | Location: Slovenia

Very nice guide, but I have a problem.

I dont have "Enhance Application Settings" option in CCC. Its just gone, I think It was there before update. Help?
   
 
Old
  (#105)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 02-04-2013, 21:39 | posts: 4,409 | Location: USA

Should be there.

Only works for DX9 on 6xxx series however.

What driver are you using?
   
Old
  (#106)
DigDeep
Newbie
 
Videocard: SAPPHIRE R9 270 Dual X
Processor: AMD FX 8320 @ 4Ghz
Mainboard: Gigabyte 970A-UD3P
Memory: 8gb 1600mhz cl8
Soundcard: VIA
PSU: Energon 650w
Default 02-04-2013, 21:43 | posts: 12 | Location: Slovenia

Quote:
Originally Posted by the mac View Post
should be there.

Only works for dx9 on 6xxx series however.

What driver are you using?


13.1
   
Old
  (#107)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 02-05-2013, 00:42 | posts: 4,409 | Location: USA

i suggest trying the AMD standalone uninstaller, and try again...

You may have some conflicting code floating around..

http://sites.amd.com/us/game/downloa...l-utility.aspx

make sure you take a system snapshot first, people have had some issues...

Last edited by The Mac; 02-05-2013 at 00:45.
   
Old
  (#108)
DigDeep
Newbie
 
Videocard: SAPPHIRE R9 270 Dual X
Processor: AMD FX 8320 @ 4Ghz
Mainboard: Gigabyte 970A-UD3P
Memory: 8gb 1600mhz cl8
Soundcard: VIA
PSU: Energon 650w
Default 02-05-2013, 21:09 | posts: 12 | Location: Slovenia

Quote:
Originally Posted by The Mac View Post
i suggest trying the AMD standalone uninstaller, and try again...

You may have some conflicting code floating around..

http://sites.amd.com/us/game/downloa...l-utility.aspx

make sure you take a system snapshot first, people have had some issues...

I just did that, but still dont have Enhance option

This is really strange
   
Old
  (#109)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 02-05-2013, 21:45 | posts: 4,409 | Location: USA

woops, 6800 doesnt have coverage samples

no eqaa for you

sorry...

from THG:

Starting with the Radeon HD 6900 series, AMD now offers enhanced quality anti-aliasing (EQAA), a mode that is essentially identical to Nvidia’s CSAA. Unfortunately, the ROPs in the rest of the company's Radeon portfolio (even including the Radeon HD 6800-series cards) are not able to handle EQAA, so most AMD graphics card owners won’t be able to take advantage of this feature. Nvidia owners have more flexibility in this respect, as the GeForce 8000, 9000, 200, 300, 400, and 500 series enable CSAA support.
   
Old
  (#110)
DigDeep
Newbie
 
Videocard: SAPPHIRE R9 270 Dual X
Processor: AMD FX 8320 @ 4Ghz
Mainboard: Gigabyte 970A-UD3P
Memory: 8gb 1600mhz cl8
Soundcard: VIA
PSU: Energon 650w
Default 02-05-2013, 23:11 | posts: 12 | Location: Slovenia

wow, but I had "Enhance Application Settings" before, at least i think I did.

So now I can Only choose Override.... and Use application settings, thats not cool,

I think AMD should give us more options to choose from in CCC. Im not thinking Just about "Enhance app setting" option, but there should be a lot more options to choose from, just tlike in Nvidia CP.

they have:
FXAA, Ambient occlusion,Max prerendered frames, threaded optimization, trilinear optimization etc...

why AMD dont have more options inside CCC? Is it because their hardware dont support them.

Is there any good software wich have more options to choose from?
   
Old
  (#111)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 02-06-2013, 00:47 | posts: 4,409 | Location: USA

Radeon Pro, its the bomb...

Has FXAA, SMAA, Ambient Occlusion, and Sweetfx as well as more granular control over profiles.

Last edited by The Mac; 02-06-2013 at 00:50.
   
Old
  (#112)
Pill Monster
Banned
 
Videocard: 7950 Vapor-X 1100/1500
Processor: AMD FX-8320 @4.7
Mainboard: ASUS Sabertooth 990FX R2
Memory: 8GB HyperX Beast 2400
Soundcard: X-Fi Fatal1ty, Wharfedale
PSU: AcBel M8 750 Bronze
Default 02-06-2013, 12:38 | posts: 25,234 | Location: NZ

EQAA is only for 6950 and above.
   
Old
  (#113)
DigDeep
Newbie
 
Videocard: SAPPHIRE R9 270 Dual X
Processor: AMD FX 8320 @ 4Ghz
Mainboard: Gigabyte 970A-UD3P
Memory: 8gb 1600mhz cl8
Soundcard: VIA
PSU: Energon 650w
Default 02-06-2013, 19:56 | posts: 12 | Location: Slovenia

Quote:
Originally Posted by The Mac View Post
Radeon Pro, its the bomb...

Has FXAA, SMAA, Ambient Occlusion, and Sweetfx as well as more granular control over profiles.
Radeon Pro is very nice.

But just to make sure that Im using it in the right way, I have got to ask, When I click on Global and make some changes and then I save it, will this settings apply to my games?
   
Old
  (#114)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 02-06-2013, 21:51 | posts: 4,409 | Location: USA

any games that you have not created a profile for.

Last edited by The Mac; 02-06-2013 at 21:54.
   
Old
  (#115)
XelNika
Newbie
 
Videocard: Gigabyte HD 7950 3 GB
Processor: i5 2500K
Mainboard: MSI P67A-GD55
Memory: DDR3 12 GB Kingston
Soundcard:
PSU: Corsair VX550
Default 02-15-2013, 02:22 | posts: 1

Which driver are you using? I'm on 13.2 beta 5 and when I create a profile for BF3 and enhance AA to SSAA, it doesn't work. If I enhance AA globally, it does work.
   
Old
  (#116)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 02-15-2013, 07:11 | posts: 4,409 | Location: USA

does the filter work? (box/edge)
   
Old
  (#117)
AmD6000
Master Guru
 
AmD6000's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 960
Processor: AMD FX-8320
Mainboard: ASUS SaberTooth 990FX
Memory: G.SKILL DDR3 16GB
Soundcard:
PSU: COUGAR CMX 1000w
Default 03-08-2013, 04:39 | posts: 232 | Location: Massachusetts

Quote:
Originally Posted by XelNika View Post
Which driver are you using? I'm on 13.2 beta 5 and when I create a profile for BF3 and enhance AA to SSAA, it doesn't work. If I enhance AA globally, it does work.
same issue here, except nothing works for me, none of the settings.
   
Old
  (#118)
asskicker2
Member Guru
 
Videocard: Sapphire Radeon RX 480
Processor: i5 3550 @ 3.9GHz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Corsair CX600M
Default 03-18-2013, 13:22 | posts: 108

Anyone managed to get Adaptive AA working with Far Cry 3? (Or any AA at all)
   
Old
  (#119)
aNoN_
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 03-19-2013, 06:23 | posts: 44

Great guide, thanks!

So Supersampling in Crysis 2 is a dead end? ToMMTi-Systems SSAA Tool doesn't seem to work in this game either. That's too bad, cuz those with nvidia cards can get SGSSAA working in Crysis 2 using the phenomenal program called Nvidia Inspector. Grrr I should a bought a geforce after all -_-
   
Old
  (#120)
ELCID777
Banned
 
Videocard: 2x msi hd 7970's
Processor: i5 2500k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair tx750 v2
Default 06-06-2013, 01:53 | posts: 246

Quote:
Originally Posted by aNoN_ View Post
Great guide, thanks!

So Supersampling in Crysis 2 is a dead end? ToMMTi-Systems SSAA Tool doesn't seem to work in this game either. That's too bad, cuz those with nvidia cards can get SGSSAA working in Crysis 2 using the phenomenal program called Nvidia Inspector. Grrr I should a bought a geforce after all -_-

Has anybody gotten this to work with the latest drivers on the 7000 series? I've tried everything -- followed the instructions to make it run -- and I could never get it working.
   
Old
  (#121)
ELCID777
Banned
 
Videocard: 2x msi hd 7970's
Processor: i5 2500k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair tx750 v2
Default 08-02-2013, 01:51 | posts: 246

I managed to get the program working since this post ^.
   
Old
  (#122)
Krteq
Master Guru
 
Videocard: R9 290 Tri-X OC
Processor: Core i7 6700K @4,7 GHz WC
Mainboard: GIGABYTE Z170-D3H
Memory: 2x8GB DDR4 3200MHz
Soundcard: Prodigy 7.1 HiFi + HD515
PSU: Seasonic 620W
Default 08-23-2013, 09:20 | posts: 346 | Location: Czech Republic

Tool needs to be updated with ADL SDK 5.0 to restore its functionality.
   
Old
  (#123)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 08-28-2013, 14:47 | posts: 4,409 | Location: USA

How about some updates BlackZero?
   
Old
  (#124)
BlackZero
Ancient Guru
 
BlackZero's Avatar
 
Videocard: GB 290X WF3
Processor: 2600K H2O
Mainboard: Asus P67 Pro
Memory: G.Skill 2133
Soundcard: X-Fi + 2400ES
PSU: Corsair AX860
Default 08-29-2013, 23:42 | posts: 8,163 | Location: United Kingdom

The guide was recently updated. However, individual game antialiasing compatibility testing and comparisons can require lots of time, which for me has recently been quite limited, I'm afraid.

Now, if other forum members were willing to do some testing and post some comparisons, I would be happy to update the list when I get a chance.

Perhaps you could do a few games for us, The MAC?
   
Old
  (#125)
The Mac
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: MSI Z97 Gaming 5
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard:
PSU: Corasir AX750
Default 08-30-2013, 04:34 | posts: 4,409 | Location: USA

hahaha....

yeah, i guess i could...
   
Closed Thread

Tags
antialisaing, catalyst, radeon

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.