Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Die-hard Overclocking & Case Modifications 
Die-hard Overclocking & Case Modifications  Want to overclock that processor, videocard or even mainboard ? Wanna tweak the best out of your piece of hardware or have the means to design a killer case ? Get in here and pimp that rig man.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
Atmadestruct
Member Guru
 
Videocard: BFG 7800GT 256mb
Processor: AMD Athlon 64 3700+ SD @ 2.6ghz
Mainboard: Asus A8N5V
Memory: 2x512mb DDR400
Soundcard: Soundblaster Live!
PSU: 600W HiPro Topower OEM
Default 07-05-2006, 00:23 | posts: 107

[hwbot] 2859 - AMD Athlon 3700+ San Diego 1.36v stock air [/hwbot]



I had it at 289x, but didn't screen it. Couldn't get it to boot past 3000mhz. Could probably take it a bit farther with some work.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
Blaise
Maha Guru
 
Blaise's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1080 Gaming Z
Processor: Intel Core i7 7700k/H80i
Mainboard: MSI Z270 Gaming Pro Carbo
Memory: Corsair DDR4 3200MHz 16Gb
Soundcard: X-fi Titamium Fatal1ty
PSU: Corsair HX1200i
Default 07-05-2006, 22:46 | posts: 1,278 | Location: Sydney, Australia

[hwbot] 3036 - A64 FX-60 (Toledo) @1.42v H2O [/hwbot]

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=104055
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
micketh
Ancient Guru
 
micketh's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GeForce GTX 960
Processor: Intel Core i5 4440
Mainboard: Gigabyte GA-Z87-DS3H
Memory: 8GB Crucial 1600MHz CL8
Soundcard: Realtek ALC887
PSU: Be Quiet! Pure Power 530w
Default 07-05-2006, 23:12 | posts: 3,730 | Location: Manchester, UK

[hwbot] 3058 - AMD Opteron 148 (Cabye 0536) 1.584 Air [/hwbot]

http://img157.imageshack.us/my.php?i...wsonair9aw.jpg
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
compgeek89
Ancient Guru
 
compgeek89's Avatar
 
Videocard: eVGA GTX 480 @ 800/4300
Processor: Intel Core i7 930
Mainboard: Gigabyte X58A-UD5
Memory: 12GB G.Skill DDR3-2000
Soundcard: SIIG 7.1 + Logitech X-530
PSU: Antec TPQ 1200w
Default 07-07-2006, 00:18 | posts: 4,769 | Location: On the Cutting Edge of Technology

Quote:
Originally Posted by Blaise
3036 - A64 FX-60 (Toledo) @1.42v H2O

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=104055
Enough with the dinkering around blaise! Give that FX-60 some volts for once and get some worthwhile clocks out of it! If I can give my 65nm conroe 1.58v 24/7 you can certainly give that 90nm FX-60 1.6v for some benchmarks. You are on water.

Pretty nice micketh

Last edited by compgeek89; 07-09-2006 at 00:58.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
Phalkon30
Maha Guru
 
Phalkon30's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800 GT @ 420x1175 /water
Processor: A64-X2 4200+ @ 2.8ghz /water
Mainboard: K8N Neo2 Platinum
Memory: 2Gig G.Skill (ZX) 2-3-2-5
Soundcard: Onboard / Logitech Z640
PSU: Corsair HX620W Modular
Default 07-07-2006, 00:43 | posts: 1,529 | Location: Platteville, WI

I do have to say its a bit sad having micketh's speed right next to yours Blaise, he's about the same speed and a LOT less money.

(although I do understand you've just dropped a ton on that thing, and its allready fast).
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
CraptacularOne
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-07-2006, 00:45 | posts: n/a

He may have the same speed as blaise but blaise's CPU is a dual core.....
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
CraptacularOne
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-07-2006, 00:59 | posts: n/a

.........

Last edited by CraptacularOne; 07-24-2006 at 07:17.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
Phalkon30
Maha Guru
 
Phalkon30's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800 GT @ 420x1175 /water
Processor: A64-X2 4200+ @ 2.8ghz /water
Mainboard: K8N Neo2 Platinum
Memory: 2Gig G.Skill (ZX) 2-3-2-5
Soundcard: Onboard / Logitech Z640
PSU: Corsair HX620W Modular
Default 07-07-2006, 01:08 | posts: 1,529 | Location: Platteville, WI

Ah, didn't realize that, I'm not great with the opty conversions. Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
royalt1217
Member Guru
 
royalt1217's Avatar
 
Videocard: ATI x1950pro
Processor: AMD Athlon 64 x2 5200+@3040mhz-
Mainboard: Epox EP-AD580XR
Memory: 2 gb Crucial Ballistix DDR2 800
Soundcard: Xfi Gamer + Creative 5.1 set
PSU: Thermaltake 750 Toughpower
Default 07-07-2006, 01:46 | posts: 132 | Location: North Carolina, USA

[hwbot] 1976 - Turion64 ML-30 (Lancaster@1600mhz stock) 1.450V [/hwbot]

What a cool little hp nx6125 laptop thanks to Clockgen.
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
Classic Satch
Banned
 
Classic Satch's Avatar
 
Videocard: 2xEVGA GTX 260 216 SC
Processor: i7 920@4.2Ghz H20
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB Corsair DDR3 1600
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Silverstone DA850W
Default 07-07-2006, 03:14 | posts: 4,778 | Location: Alaska

Quote:
Originally Posted by CraptacularOne

Holy mackerel! You're killing me Craptacular! I think I'm going to put my Opty under some water to see what it can really do. It's stepping is CCBWE 0550 UPMW, which is supposed to be pretty decent. I just found out that my wife is pregnant and she won't Hoover it so any serious upgrades are going to have to wait until next spring. God help me.

BTW, have you noticed any major improvements in your gaming with that sucker?

Last edited by Classic Satch; 07-07-2006 at 03:56.
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
Blaise
Maha Guru
 
Blaise's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1080 Gaming Z
Processor: Intel Core i7 7700k/H80i
Mainboard: MSI Z270 Gaming Pro Carbo
Memory: Corsair DDR4 3200MHz 16Gb
Soundcard: X-fi Titamium Fatal1ty
PSU: Corsair HX1200i
Default 07-07-2006, 03:51 | posts: 1,278 | Location: Sydney, Australia

Both Geek & Classic have quoted posts that include bot tags... Please amend your posts (remove the tags) - Geek you now have a FX-60 @3036 entry at hwbot

So much fuss over my littl' FX-60 I haven't had much time lately... too tired for one reason or another. Maybe this weekend I'll loosen up the RAM timings and open up the throttle some... maybe. I've also had a problem with one of my work machines not shutting down properly (it closes down and leaves all fans running, a cursor on the screen but no power lights on the case) - turned out that the power supply was dying but it took 2 days to come to that conclusion
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
CraptacularOne
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-07-2006, 04:16 | posts: n/a

Quote:
Originally Posted by Classic Satch
Holy mackerel! You're killing me Craptacular! I think I'm going to put my Opty under some water to see what it can really do. It's stepping is CCBWE 0550 UPMW, which is supposed to be pretty decent. I just found out that my wife is pregnant and she won't Hoover it so any serious upgrades are going to have to wait until next spring. God help me.

BTW, have you noticed any major improvements in your gaming with that sucker?
Hey, congrats on the baby to be! Best wishes to you and the family

And yes performance has increased accross the board with this thing. But I cannot bencht it or playgames at 4Ghz. It's just barely stable enough to get a screen pic.......lol...
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
Classic Satch
Banned
 
Classic Satch's Avatar
 
Videocard: 2xEVGA GTX 260 216 SC
Processor: i7 920@4.2Ghz H20
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB Corsair DDR3 1600
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Silverstone DA850W
Default 07-07-2006, 04:32 | posts: 4,778 | Location: Alaska

Quote:
Originally Posted by CraptacularOne
Hey, congrats on the baby to be! Best wishes to you and the family

And yes performance has increased accross the board with this thing. But I cannot bencht it or playgames at 4Ghz. It's just barely stable enough to get a screen pic.......lol...
Thank you very much brother. I'm still a bit ambivalent on the whole situation but I made her promise that this won't hinder my PC addiction. Congrats to you on the new Conroe. I think that maybe you have the better end of the new "additions" to the family.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
CraptacularOne
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-07-2006, 04:39 | posts: n/a

Quote:
Originally Posted by Classic Satch
Thank you very much brother. I'm still a bit ambivalent on the whole situation but I made her promise that this won't hinder my PC addiction. Congrats to you on the new Conroe. I think that maybe you have the better end of the new "additions" to the family.
lol....um, thanks.....but whatever you do, DON'T let your wife read that, or it will be the end of your PC addiction....lol....And as for you upgrading, It's not like you have a slow system by any stretch of the imagination
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
Classic Satch
Banned
 
Classic Satch's Avatar
 
Videocard: 2xEVGA GTX 260 216 SC
Processor: i7 920@4.2Ghz H20
Mainboard: Asus P6T Deluxe
Memory: 6GB Corsair DDR3 1600
Soundcard: X-Fi Xtreme Music
PSU: Silverstone DA850W
Default 07-07-2006, 05:01 | posts: 4,778 | Location: Alaska

Quote:
Originally Posted by CraptacularOne
lol....um, thanks.....but whatever you do, DON'T let your wife read that, or it will be the end of your PC addiction....lol....And as for you upgrading, It's not like you have a slow system by any stretch of the imagination
LOL! Excellent point considering that this is my wife's system that I'm typing this on because I keep my gaming PC almost completely insulated from the Internet for obvious reasons. Oh well, I'm going to bed and I'm sure I'll get yelled at for going off topic but you have a good one Craptacular.
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
Norvekh
Maha Guru
 
Norvekh's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 970
Processor: Core i7 2600K
Mainboard: ASUS Sabertooth Z77
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: ASUS Xonar DX
PSU: Corsair 750
Default 07-07-2006, 19:09 | posts: 2,666 | Location: Ohio

[hwbot] 2774 - Intel Pentium 4 2.533GHz 1.44V stock air [/hwbot]

I can't get much more than that on the crappy mobo and RAM.

I really want to get back to OC my X2 but I hate running dividers.

   
Reply With Quote
Old
  (#117)
Phalkon30
Maha Guru
 
Phalkon30's Avatar
 
Videocard: Leadtek 6800 GT @ 420x1175 /water
Processor: A64-X2 4200+ @ 2.8ghz /water
Mainboard: K8N Neo2 Platinum
Memory: 2Gig G.Skill (ZX) 2-3-2-5
Soundcard: Onboard / Logitech Z640
PSU: Corsair HX620W Modular
Default 07-07-2006, 22:13 | posts: 1,529 | Location: Platteville, WI

Dividers don't really hurt performance of A64's. Why not go for it and do some benches, I bet you'll be happy with them.
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
OldGuy932
Master Guru
 
OldGuy932's Avatar
 
Videocard: Radeon 3850 / 3870 Crossfire
Processor: Phenom 9600 / Q9450
Mainboard: Asus M3A32-MVP Deluxe/ Rampage Form
Memory: 2x1gb Kingston 5-5-5-15 1.8v 1060
Soundcard: JBL Venue Series Stadium Towers
PSU: PC Power and Cooling 1kW / 860W
Default 07-13-2006, 05:31 | posts: 623 | Location: At Chipotle

[hwbot] 4097 - P4 550 @ 1.525 volts [/hwbot]

http://www.geocities.com/hungryguy89/SuperPi32mP4.jpg

Thought I'd whip out the old heater so I could use my new DFI board I got until when my E6700 comes. Once the AS5 sets I should be able to get higher cause I just setup the system today. I'll try and get a screenie of 4.15 tomorrow, cause that'll probably be around the max I can boot to on air. Did I mention that the DFI board can overvolt the processor to at least 2.1 volts? Bring me some LN2 and then I'll have some fun...

Last edited by OldGuy932; 07-14-2006 at 21:21.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
Paladinchan
Maha Guru
 
Paladinchan's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX970
Processor: i7 4790K
Mainboard: Asrock Fatal1ty Z97 Pro
Memory: 8GB GSkill 1333 Ripjaws
Soundcard: Astro A40
PSU: Thermaltake 850W
Default 07-25-2006, 16:28 | posts: 1,997 | Location: FL USA

blarg 2.8GHz @ 1.6V
Linky
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
Satan
Ancient Guru
 
Satan's Avatar
 
Videocard: Nvidia 1080 GTX Founders
Processor: Intel Core i7-6700K
Mainboard: Asus Z170-E
Memory: 64GB G.Skill DDR4
Soundcard: Creative X-Fi HD et al.
PSU: 850W EVGA Supernova G2
Default 07-28-2006, 22:16 | posts: 6,685 | Location: Baltimore, MD, USA

Take that!
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=106051
[hwbot] 798.53 - AMD Athlon (model 2) Orion 800mhz @ 1.7V [/hwbot]

I hold that record now
-Satan

EDIT1: I don't know the voltage, it keeps blinking 3.925, but that doesn't sound right.
EDIT2: Voltage appears to be 1.7v when I looked on wikipedia at a list (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...icroprocessors)

Last edited by Satan; 07-28-2006 at 22:20.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
jason_20087
Master Guru
 
Videocard: 460gtx
Processor: Q6600
Mainboard: MSI P35
Memory: 4GB
Soundcard: Creative X-Fi Xtreme Game
PSU: 700w
Default 07-28-2006, 22:42 | posts: 378

hate the a64 i overclock to like 2.7 with my old geil ram and like the cpu runs at like 2.7 and the ram at like 166 dont understand all this rite now have my opty on watercooling on an asus a8n sli which i dont understand ne of the bios with the chip at 1.8 this crap pc4000 ram doesnt like to go over like 250 260 my geil would go to like 305
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
jason_20087
Master Guru
 
Videocard: 460gtx
Processor: Q6600
Mainboard: MSI P35
Memory: 4GB
Soundcard: Creative X-Fi Xtreme Game
PSU: 700w
Default 07-28-2006, 22:47 | posts: 378

bring back 462 overclockin that was easy i understand most of the a64 just annoying on the a8n sli bios change one setting and it slows the ram, wasted my money i think lol
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
jason_20087
Master Guru
 
Videocard: 460gtx
Processor: Q6600
Mainboard: MSI P35
Memory: 4GB
Soundcard: Creative X-Fi Xtreme Game
PSU: 700w
Default 07-28-2006, 22:50 | posts: 378

anyway someone could go though how i could achive a good o/c with my setup maybe a pm or chat box thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
Paladinchan
Maha Guru
 
Paladinchan's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX970
Processor: i7 4790K
Mainboard: Asrock Fatal1ty Z97 Pro
Memory: 8GB GSkill 1333 Ripjaws
Soundcard: Astro A40
PSU: Thermaltake 850W
Default 08-01-2006, 15:28 | posts: 1,997 | Location: FL USA

AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2.75GHz 1.53V
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=109074
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
Satan
Ancient Guru
 
Satan's Avatar
 
Videocard: Nvidia 1080 GTX Founders
Processor: Intel Core i7-6700K
Mainboard: Asus Z170-E
Memory: 64GB G.Skill DDR4
Soundcard: Creative X-Fi HD et al.
PSU: 850W EVGA Supernova G2
Default 08-01-2006, 20:29 | posts: 6,685 | Location: Baltimore, MD, USA

Quote:
Originally Posted by jason_20087
anyway someone could go though how i could achive a good o/c with my setup maybe a pm or chat box thanks
Your o/c looks quite fine. 2.8 usually is good enough of a stepping for a 165.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.