Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#151)
PrMinisterGR
Ancient Guru
 
PrMinisterGR's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 Quadrobake
Processor: Core i7 2600k@4.5GHz
Mainboard: Sapphire Pure Black P67
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: EVGA SuperNova 750 G2
Default 06-04-2017, 18:58 | posts: 6,768

That was a more concise reply, thanks
   
Reply With Quote
 
Old
  (#152)
ldwar
Member Guru
 
Videocard: Sapp HD390x crossfire
Processor: Intel core i7 6700K
Mainboard: Asus Z170 pro gaming
Memory: corsair DDR4 16Gb
Soundcard: G933 Logitech
PSU: Corsair 1200 AX
Default 06-04-2017, 21:00 | posts: 95 | Location: France

ah bah, this driver brings back the wattman retrun to default issue, on my side.

back to 17.5.1
   
Reply With Quote
Old
  (#153)
AATT
Member Guru
 
Videocard: Nano
Processor: 6700
Mainboard: Z170
Memory: 2x8 2400@10
Soundcard: USB
PSU: E10 500W
Default 06-05-2017, 14:38 | posts: 129

dont have any issues with this one..
besides the usual rant about several old features missing
   
Reply With Quote
Old
  (#154)
warlord
Master Guru
 
warlord's Avatar
 
Videocard: R9 390X MSI(1080/1500)
Processor: AMD X4 860K OC (@4.0ghz)
Mainboard: Asus Crossblade Ranger
Memory: 16gb ddr3 1866@09-10-11
Soundcard: Z5500 + ALC1150
PSU: 850W SuperNova P2
Default 06-08-2017, 15:39 | posts: 660

8th June and nothing for drivers either gpu or chipset.

AMD decided that everything works good. Huh? LMAO
   
Reply With Quote
 
Old
  (#155)
xxela
Master Guru
 
Videocard: ASUS Radeon R9 FURY STRIX
Processor: AMD AMD Ryzen 7 1700X@3.9
Mainboard: ASUS CROSSHAIR VI
Memory: HyperX Fury Black 16GB
Soundcard:
PSU: Seasonic X-850
Default 06-08-2017, 16:02 | posts: 199

Quote:
Originally Posted by warlord View Post
8th June and nothing for drivers either gpu or chipset.

AMD decided that everything works good. Huh? LMAO
Patience my friend. Maybe they work hard to fix what windows 10 messed up with the marvelous "game friendly" creator update.
   
Reply With Quote
Old
  (#156)
Agonist
Maha Guru
 
Agonist's Avatar
 
Videocard: R9 Fury Nitro Tri-X OC+
Processor: i7 3930k@ 4.1 H100
Mainboard: ASUS P9X79 PRO
Memory: HyperX 1866 16GB DDR3
Soundcard: Asus Xonar DXG X-540 5.1
PSU: OCZ Fata1ty 1000w
Default 06-08-2017, 16:27 | posts: 2,254 | Location: Tennessee

Quote:
Originally Posted by xxela View Post
Patience my friend. Maybe they work hard to fix what windows 10 messed up with the marvelous "game friendly" creator update.
Dont feed the ANTI AMD troll. Who ever he/she is a shrill.

Warlord is just needs to go away already.

I figure honestly, they are dropping a new driver for when Dirt 4 Launches worldwide tomorrow.
   
Reply With Quote
Old
  (#157)
warlord
Master Guru
 
warlord's Avatar
 
Videocard: R9 390X MSI(1080/1500)
Processor: AMD X4 860K OC (@4.0ghz)
Mainboard: Asus Crossblade Ranger
Memory: 16gb ddr3 1866@09-10-11
Soundcard: Z5500 + ALC1150
PSU: 850W SuperNova P2
Default 06-08-2017, 17:03 | posts: 660

Quote:
Originally Posted by Agonist View Post
Dont feed the ANTI AMD troll. Who ever he/she is a shrill.

Warlord is just needs to go away already.

I figure honestly, they are dropping a new driver for when Dirt 4 Launches worldwide tomorrow.
Reported for calling me troll. Maybe you should go away.

You have just a Fury and Intel cpu. I am a better amd supported than you anyway.

Microsoft pushes many updates, so drivers should be coming faster from now on. I believe twice a month minimum it's stable and smooth.
   
Reply With Quote
Old
  (#158)
OnnA
Ancient Guru
 
OnnA's Avatar
 
Videocard: Nitro Fiji-X HBM 1150/570
Processor: ZEN x8 k17 + Nepton 280L
Mainboard: ASUS Crosshair VI Hero
Memory: 16GB 3200 CL16 1T Ripjaws
Soundcard: SB-z Nichicon + Wood 5.1
PSU: Seasonic-X 750W Platinum
Wink 06-08-2017, 17:18 | posts: 2,869 | Location: HolyWater Village

Quote:
Originally Posted by warlord View Post
8th June and nothing for drivers either gpu or chipset.

AMD decided that everything works good. Huh? LMAO
I need new driver also (still on 17.5.1)
But they are busy right now

We need to chill -> I think we need to consider some real Modded Drivers...

Quote:
Originally Posted by Agonist View Post

I figure honestly, they are dropping a new driver for when Dirt 4 Launches worldwide tomorrow.
Yes

PS.
BTW i don't have urgent call for New Drivers I just like when i got them min. 3 times in a month.
17.1.2 working great
WDDM 2.2 17.5.1 are great (not Best) also.

Besides:
ryZEN -> ThreadRipper -> VEGA (and with it completely new Drivers lol)

Like many said year ago -> This YAS is for AMD & ATI (Yes Black & Red sheme)

Last edited by OnnA; 06-08-2017 at 17:31.
   
Reply With Quote
Old
  (#159)
THEAST
Master Guru
 
Videocard: HD7950 + HD7970 CF
Processor: i7-5820k @ 4.25 GHz
Mainboard: MSI X99A SLI Krait
Memory: 4x4GB G.Skill 3000 MHz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair HX850i
Default 06-08-2017, 19:19 | posts: 188

I got to try to play a game after a really long time but was welcomed by flickering and driver crash resulting in a black screen as soon as launched it, and the infamous Wattman has restored settings after forced reboot. After a lot of tests I realized that setting anything other than the default clocks for either of my cards in Afterburner will result in flickering and crash; I guess this is the incompatibility everybody has been talking about all along...

Edit: Also VSR is broken. It worked 100% fine in Grid 2 up to at least 17.3, but now setting the resolution to anything above the default desktop resolution will force the game into windowed mode and will not enter full screen. This keeps getting better and better...

Last edited by THEAST; 06-08-2017 at 19:42.
   
Reply With Quote
Old
  (#160)
RzrTrek
Maha Guru
 
RzrTrek's Avatar
 
Videocard: RX580 (8GB)
Processor: i5-7600K
Mainboard: PRIME Z270-A
Memory: 16GB
Soundcard: ALCS1220A
PSU: RM750x
Default 06-08-2017, 19:52 | posts: 884 | Location: Stockholm, Sweden

Quote:
Originally Posted by Agonist View Post
I figure honestly, they are dropping a new driver for when dirt 4 launches worldwide tomorrow.
Let's keep hope alive, but keep your pitchfork ready in case they don't.
   
Reply With Quote
Old
  (#161)
Rolacka
Newbie
 
Videocard: XFX 390X DD Black Edition
Processor: Intel i5 7600K @4.8ghz
Mainboard: Asus Strix Z270F Gaming
Memory: Corsair Vengeance DDR4
Soundcard: Creative Soundbaster Z
PSU: Thermaltake 1200 w
Default 06-08-2017, 20:54 | posts: 43 | Location: UK

Release notes are up for the new drivers
http://support.amd.com/en-us/kb-arti...ase-Notes.aspx
   
Reply With Quote
Old
  (#162)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 06-09-2017, 17:22 | posts: 524

Quote:
Originally Posted by THEAST View Post
I got to try to play a game after a really long time but was welcomed by flickering and driver crash resulting in a black screen as soon as launched it, and the infamous Wattman has restored settings after forced reboot. After a lot of tests I realized that setting anything other than the default clocks for either of my cards in Afterburner will result in flickering and crash; I guess this is the incompatibility everybody has been talking about all along...

Edit: Also VSR is broken. It worked 100% fine in Grid 2 up to at least 17.3, but now setting the resolution to anything above the default desktop resolution will force the game into windowed mode and will not enter full screen. This keeps getting better and better...
Using VSR with SWTOR and works fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#163)
AATT
Member Guru
 
Videocard: Nano
Processor: 6700
Mainboard: Z170
Memory: 2x8 2400@10
Soundcard: USB
PSU: E10 500W
Default 06-11-2017, 22:16 | posts: 129

VSR "not supported", GPU scale option works fine, any ideas?

4K monitor connected via DP

edit
nevermind, found this

Quote:
Whereas for earlier models such as the Fury GPU and the was it the 285 I think it was the supported resolutions are up to 3840x2160 / 3840x2400 at 60hz.
and some other guy had it working up until 16.9.1, but cant remember which gpu he had

so i guess its ok and no bug, limited to SSAA for now then...

Last edited by AATT; 06-11-2017 at 23:24.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.