Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Possible to change performance level clocks of other than the max performance level?
Old
  (#1)
De-M-oN
Member Guru
 
De-M-oN's Avatar
 
Videocard: Nvidia Geforce GTX 1080
Processor: Intel i7 3770k @ 4,1 ghz
Mainboard: Asus P8Z77-V Deluxe
Memory: Corsair 16 GB(CL7-1600mhz
Soundcard: Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe
PSU: Seasonic M12-600
Default Possible to change performance level clocks of other than the max performance level? - 05-18-2017, 23:58 | posts: 61 | Location: Germany

Is it possible to change the other performance state clocks? Or just the performance mode 0 max performance?

The NVEnc Encoder forces performance state 2 which downclocks my VRAM by about 500 mhz.
I'd like to workaround it by setting the same clocks for state 2 like on max performance mode currently in my Afterburner set.

Any chance?

At Nvidia inspector I could change single performance levels, but if I change p2 it resets back as soon as I click on apply
Gigabyte GTX 1080 my card.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Andy_K
Master Guru
 
Videocard: MSI GTX 960 OC
Processor: AMD FX6300
Mainboard: ASRock 970 Extreme3 R2.0
Memory: Crucial 1600 - 8GB
Soundcard: Realtek ALC892 (7.1)
PSU: Corsair CX430M
Default 05-19-2017, 09:05 | posts: 291 | Location: Germany

I think that's only possible by editing and flashing the bios of the card
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
De-M-oN
Member Guru
 
De-M-oN's Avatar
 
Videocard: Nvidia Geforce GTX 1080
Processor: Intel i7 3770k @ 4,1 ghz
Mainboard: Asus P8Z77-V Deluxe
Memory: Corsair 16 GB(CL7-1600mhz
Soundcard: Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe
PSU: Seasonic M12-600
Default 05-19-2017, 21:16 | posts: 61 | Location: Germany

With NVInspector it worked for other people. But with my GTX 1080 for some reason not.
If I remember correct it worked with a GTX 980 to change performance mode 2 in NVInspector.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.