Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#76)
BangTail
Maha Guru
 
Videocard: EVGA GTX 1080Ti SLI
Processor: Intel i9 7900X
Mainboard: MSI X299 Gaming Pro AC
Memory: 64GB GSKILL DDR4 @ 2800
Soundcard: SB ZxR
PSU: EVGA SuperNova 1050W Gold
Default 07-11-2017, 00:08 | posts: 2,296 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
Judging from the performance I'm getting at 4K with only a few settings turned down, just one of your Ti's should be enough.It's an awesome game imo.
Yah I'm going to give it another whirl if I can tear myself away from bloody PUBG for more than 10 minutes
   
Reply With Quote
 
Old
  (#77)
tensai28
Master Guru
 
Videocard: 1080TI aorus xtreme
Processor: I5 6600k 4.5ghz
Mainboard: asus z170-A
Memory: 16gb ddr4 2400mhz(2x8gb)
Soundcard:
PSU: SeaSonic S12G 650W
Default 07-12-2017, 02:25 | posts: 243 | Location: Taiwan

Read through quite a few pages. So the general consensus is that these drivers are worse than 382.53 performance wise? Only reason I'm interested in them is for 4k streaming on the Netflix app on PC but if they perform worse, I'll wait. 382.53 performs great overall and gave me a huge boost in mirrors edge catalyst. I can now play on hyper in 2160p and keep 60fps where as before I had to run it in a custom resolution of 3456x1944.
   
Reply With Quote
Old
  (#78)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 07-12-2017, 02:38 | posts: 1,700

Quote:
Originally Posted by tensai28 View Post
So the general consensus is that these drivers are worse than 382.53 performance wise?
No, they are not.
   
Reply With Quote
Old
  (#79)
tensai28
Master Guru
 
Videocard: 1080TI aorus xtreme
Processor: I5 6600k 4.5ghz
Mainboard: asus z170-A
Memory: 16gb ddr4 2400mhz(2x8gb)
Soundcard:
PSU: SeaSonic S12G 650W
Default 07-12-2017, 08:59 | posts: 243 | Location: Taiwan

Quote:
Originally Posted by dr_rus View Post
No, they are not.
Thanks. I was just making sure because I saw a few posts about people having to revert back because of stuttering. I just installed these and so far so good. Mirrors edge catalyst still performs great and even feels smoother than before. Did anyone notice that they removed the resolution information from the Netflix windows app? Used to show if it was in 4k or HD on the information but now it says nothing. My app on my smart tv still shows it.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#80)
nevcairiel
Member Guru
 
Videocard: MSI 1080 Gaming X
Processor: Intel Core i9-7900X
Mainboard: MSI X299 GamingPro Carbon
Memory: G.Skill 32GB DDR4 3200MHz
Soundcard:
PSU: EVGA SuperNOVA 850 P2
Default 07-12-2017, 09:56 | posts: 105

Quote:
Originally Posted by tensai28 View Post
Thanks. I was just making sure because I saw a few posts about people having to revert back because of stuttering. I just installed these and so far so good.
You'll see those posts for every driver release. Some people are just .. special.
   
Reply With Quote
Old
  (#81)
tensai28
Master Guru
 
Videocard: 1080TI aorus xtreme
Processor: I5 6600k 4.5ghz
Mainboard: asus z170-A
Memory: 16gb ddr4 2400mhz(2x8gb)
Soundcard:
PSU: SeaSonic S12G 650W
Default 07-12-2017, 10:14 | posts: 243 | Location: Taiwan

Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
You'll see those posts for every driver release. Some people are just .. special.
Yeah there's always that but I've actually had drivers perform bad and had to revert back. Nonetheless these drivers are great.
   
Reply With Quote
Old
  (#82)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 07-12-2017, 11:20 | posts: 1,226 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

Quote:
Originally Posted by tensai28 View Post
Yeah there's always that but I've actually had drivers perform bad and had to revert back. Nonetheless these drivers are great.
If the driver is bad, NVIDIA will remove immediately without any hassle.
   
Reply With Quote
Old
  (#83)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: Oppo 205, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 07-12-2017, 12:17 | posts: 10,208 | Location: United states of Kingdom

Quote:
Originally Posted by khanmein View Post
If the driver is bad, NVIDIA will remove immediately without any hassle.
I'm not sure your definitions of bad coincide.
   
Reply With Quote
Old
  (#84)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 SLI @ 2.025Ghz
Processor: i7 5775C @ 4.0ghz on H90
Mainboard: ASRock Z97 Extreme 6 SLI
Memory: Trident DDR3 2400 32GB
Soundcard: Logitech G633
PSU: EVGA Supernova 850 P2
Default 07-12-2017, 17:32 | posts: 5,934 | Location: PA, USA

I never had stuttering but from one driver way back on GTX 680 SLI. New tech new features. They certainly had their glitches. I rarely hear about it at all anymore. Anyway, this set is solid after 2 weeks of no pc. Had my Hero VII die on me after 3 years. Lost the whole top half of the board, would not power fans, detect cpu, or ram. Was sad as temps were always normal and no burn marks. All my other hardware works. Made no sense to me at all. Went through all the trouble shooting you could think of. Got a new psu just in case.
   
Reply With Quote
Old
  (#85)
ManuelG
NVIDIA Rep
 
ManuelG's Avatar
 
Videocard: Geforce GTX TitanX Pascal
Processor: Intel Core i7 5960X
Mainboard: Alienware Area 51 R2
Memory: 32GB DDR4
Soundcard: Creative Sound Blaster Zx
PSU: Alienware 1200W
Default 07-15-2017, 04:33 | posts: 541 | Location: Santa Clara, California

Quote:
Originally Posted by Trihy View Post
3dvision assistant crash.

Keep bringing another hotfix, you cheap as* devs
Can't look into bugs if you do not provide any system details
   
Reply With Quote
Old
  (#86)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 SLI @ 2.025Ghz
Processor: i7 5775C @ 4.0ghz on H90
Mainboard: ASRock Z97 Extreme 6 SLI
Memory: Trident DDR3 2400 32GB
Soundcard: Logitech G633
PSU: EVGA Supernova 850 P2
Default 07-15-2017, 22:37 | posts: 5,934 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by ManuelG View Post
Can't look into bugs if you do not provide any system details
I know this isn't a bug report, but I feel for you ManuelG. People just talk crap without explaining their situation. Most of it is user error, while some of it is legitimate issues. No way of knowing with people having bad attitudes towards others.

Just recently I ran into the most weird string of issues with multiple devices...and life, and let me tell you it all hit me all at once. Instead of flipping out on others I just sorta kept to myself, talking things out to myself, until I figured it all out. All this while listening to minor "horror" stories from others that people explode into wars for no reason.

Sometimes life can get frustrating but one thing I will not do is walk up to someone and give them crap over issues. It's been done to me and it's not appreciative. I could not take myself down to a level like that.
   
Reply With Quote
Old
  (#87)
tfam26
Newbie
 
Videocard: Gaming X GTX1080 @2126mhz
Processor: 4790K @4.8ghz
Mainboard: Asus Z97-AR
Memory: 16GB DDR3 @2400mhz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair 850w
Default 07-16-2017, 11:00 | posts: 38

Driver are working great, as per the last dozen releases or so.
   
Reply With Quote
Old
  (#88)
Elfa-X
Member Guru
 
Elfa-X's Avatar
 
Videocard: Gigabyte Aorus 1080 Ti EE
Processor: Intel i7 5820k@3.8Ghz
Mainboard: MSI X99S Gaming 7
Memory: G.sklill Ripjaws 16GB
Soundcard: On Board
PSU: Corsair HXi750
Default 07-16-2017, 18:06 | posts: 106 | Location: Cincinnati, Ohio

Still can't play Mass Effect Andromeda without a memory crash.
   
Reply With Quote
Old
  (#89)
DooGie
Master Guru
 
Videocard: EVGA GTX 970 SC
Processor: Intel i7 2600K
Mainboard: MSI P67A-GD65
Memory: 8GB Corsair Vengeance LP
Soundcard: Creative X-Fi
PSU: Enermax Liberty 620 Watt
Default 07-16-2017, 22:01 | posts: 553 | Location: Stockport UK

Quote:
Originally Posted by Elfa-X View Post
Still can't play Mass Effect Andromeda without a memory crash.
Never had Mass Effect Andromeda crash with any NVIDIA driver, it's just a shame a game which promised so much gives very little.
   
Reply With Quote
Old
  (#90)
spajdrik
Maha Guru
 
spajdrik's Avatar
 
Videocard: Gainward GTX 1060 6GB
Processor: Intel i5 6400@4.05 Ghz
Mainboard: Asus Z170-P
Memory: 8GB DDR4/ Team Elite 2600
Soundcard: N/A
PSU: SilentiumPC Fero 500W
Default 07-16-2017, 22:19 | posts: 1,264 | Location: Czech Republic

Quote:
Originally Posted by Elfa-X View Post
Still can't play Mass Effect Andromeda without a memory crash.
No worries, it's nothing to spent precious life on.
   
Reply With Quote
Old
  (#91)
tensai28
Master Guru
 
Videocard: 1080TI aorus xtreme
Processor: I5 6600k 4.5ghz
Mainboard: asus z170-A
Memory: 16gb ddr4 2400mhz(2x8gb)
Soundcard:
PSU: SeaSonic S12G 650W
Default 07-17-2017, 03:39 | posts: 243 | Location: Taiwan

Quote:
Originally Posted by Dagda View Post
The only game that i xperienced worse performace with this hotfix is Nier automate, it gives me 5 fps less when i play at single gpu and play 4K with 8xmsaa i had 60fps all the time no wsome times it dips to 55fps in some areas.
A single GPU only dipping to 55fps at 4k 8xmsaa...how are you getting that? I got my card overclocked to 2ghz with +400 on the memory and I get less than that sometimes with even 2xmsaa at 4k. I ended up lowering to a custom resolution. Also why do you need 8xmsaa at 4k? 2-4x would be plenty at that resolution.
   
Reply With Quote
Old
  (#92)
vf
Maha Guru
 
Videocard: AMD Radeon™
Processor: 3 Intel/ 2 AMD
Mainboard: PS4 1200c
Memory: 8GB
Soundcard: Steelseries Siberia 840
PSU: 165W
Default 07-17-2017, 07:39 | posts: 1,474 | Location: UK

Has anyone else ran into these issues? https://forums.geforce.com/default/t...back-thread/6/

GeForce Experience Share button settings are busted with 384.76 and 384.80. Cannot get it to work to pop up the hud. Both 3.7.0.81.
382.53 has 3.6.0 but automatically updates to 3.7.0.81 and Share settings works.

All clean installs.


If you install an older version with .74 and .80 it updates and you then get this: #84 https://forums.geforce.com/default/t...82009/#5182009

Last edited by vf; 07-17-2017 at 07:42.
   
Reply With Quote
Old
  (#93)
gregjet
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-17-2017, 22:09 | posts: 4

I think these may have solved my screen going blank for a few seconds problem ( once I set my screen id). Win7
   
Reply With Quote
Old
  (#94)
CrazyBaldhead
Master Guru
 
Videocard: GTX 970
Processor: i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 900w
Default 07-21-2017, 02:37 | posts: 241 | Location: Tennessee

I can no longer find this set of drivers on the Nvidia website. I grabbed them two days ago from the beta drivers download page. Did they retire them?
   
Reply With Quote
Old
  (#95)
norton
Member Guru
 
norton's Avatar
 
Videocard: GTX970 G1 Gaming 4GB
Processor: Intel core i5 4590
Mainboard: Gigabyte GA-H97-D3H-CF
Memory: Corsair LP 16GB 1600MHz
Soundcard: Realtek ALC1150
PSU: corsair VS650
Default 07-21-2017, 05:32 | posts: 99 | Location: Somewhere on this planet

Quote:
Originally Posted by CrazyBaldhead View Post
I can no longer find this set of drivers on the Nvidia website. I grabbed them two days ago from the beta drivers download page. Did they retire them?
here it is
http://nvidia.custhelp.com/app/answe...cUElMjElMjE%3D
   
Reply With Quote
Old
  (#96)
kx11
Maha Guru
 
kx11's Avatar
 
Videocard: Titan Xp
Processor: i7 6900k
Mainboard: ASUS Rampage V 10th ed.
Memory: G.skill Trident Z RGB
Soundcard:
PSU: EVGA 1000 g2
Default 07-22-2017, 02:08 | posts: 2,329 | Location: Qatar

can anyone play HDR games on samsung ks8500 tv w/ this driver?

somehow i can't but i am using a very long hdmi cable which worked 100% when i got it
https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1



edit : nvm fixed it

Last edited by kx11; Yesterday at 01:23.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.