Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#51)
elite69
Master Guru
 
elite69's Avatar
 
Videocard: GTX 750 TI 2GHZ
Processor: Core i 7 4770
Mainboard: hp chip H87
Memory: 8gb ddr3 1600
Soundcard: realteck
PSU: nox urano 600w
Default 07-06-2017, 03:35 | posts: 419 | Location: in my head

crap worst then 382.53 mafia 3 crashes shadow of mordor the same and all my games didnt like these. Roll back and its all good.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#52)
Dagda
Member Guru
 
Dagda's Avatar
 
Videocard: GTX 1080ti FE SLI
Processor: Ryzen r7 1800x
Mainboard: MSI X370 Krait Gaming
Memory: DDR4 16GB
Soundcard:
PSU: Corsair 1000w
Default 07-07-2017, 00:44 | posts: 84

The only game that i xperienced worse performace with this hotfix is Nier automate, it gives me 5 fps less when i play at single gpu and play 4K with 8xmsaa i had 60fps all the time no wsome times it dips to 55fps in some areas.
   
Reply With Quote
Old
  (#53)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 07-07-2017, 14:01 | posts: 13,784 | Location: Proxima \/82

I returned to r384 whql, these made ff54 black screen soon after i installed it and in the division hard system freeze and reset.. 384.76 and all ok, heh..
   
Reply With Quote
Old
  (#54)
Trihy
Newbie
 
Videocard: Onboard
Processor: Intel core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 750w
Default 07-07-2017, 17:24 | posts: 34

3dvision assistant crash.

Keep bringing another hotfix, you cheap as* devs
   
Reply With Quote
 
Old
  (#55)
VAlbomb
Member Guru
 
Videocard: Nvidia G1 Gaming GTX 970
Processor: Intel i5 4690K@4.6Ghz
Mainboard: Asus Z87M-PLUS
Memory: 16GB DDR3@2133Mhz
Soundcard: Realtek ALC887
PSU: Corsair CX600M
Default 07-07-2017, 21:16 | posts: 134

With this hotfix I get a black bar on Opera Web browser, it covers the address bar and the bookmarks toolbar, this is the first time I've had problems with Opera and driver but since I installed this driver(yesterday) I've had it happen three times even after a DDU clean install.
   
Reply With Quote
Old
  (#56)
Monchis
Maha Guru
 
Videocard: GTX 950
Processor: i5 3330 3ghz
Mainboard: Ga-B7M-D3V
Memory: Hyperx 2x4Gb
Soundcard: Xonar DG
PSU: Silent Pro M
Default 07-07-2017, 22:18 | posts: 1,066 | Location: León

Several days now and no more driver restarts for watching twitch on chrome, I´ve been playing Games Done Quick non stop. All of this after I rolled back to 361.60
   
Reply With Quote
Old
  (#57)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 07-07-2017, 23:17 | posts: 1,001 | Location: ...........In a corrupt country

Ok maybe I missed something....but why you guys rolling back past 382.05?
You not worried about the potential security risk through the Java plugin before that driver?

It's your decision in the end but I was just wondering.....anyway I too got a system freeze bsod, last night in WD2, log pointing to memory management.

Been running memory with Channel and Rank interleaving disabled for some time and for a long time before that, had it on auto.Set it back and things were normal, so I should know tonight if that was the issue.
   
Reply With Quote
Old
  (#58)
angelgraves13
Master Guru
 
Videocard: eVGA 1080 Ti SC Hybrid
Processor: i7 5960X 4GHz
Mainboard: ASUS X99-E WS
Memory: Corsair 64GB 2400 XMP
Soundcard: SoundBlaster ZxR
PSU: Antec HCP 1200
Default 07-08-2017, 05:37 | posts: 522 | Location: Los Angeles

Set the Power Management setting for DOOM, Wolfenstein games to "Use Global setting" from Maximum Performance to fix the issue with clocks staying high after exiting game.
   
Reply With Quote
Old
  (#59)
Monchis
Maha Guru
 
Videocard: GTX 950
Processor: i5 3330 3ghz
Mainboard: Ga-B7M-D3V
Memory: Hyperx 2x4Gb
Soundcard: Xonar DG
PSU: Silent Pro M
Default 07-08-2017, 06:15 | posts: 1,066 | Location: León

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
Ok maybe I missed something....but why you guys rolling back past 382.05?
You not worried about the potential security risk through the Java plugin before that driver?

It's your decision in the end but I was just wondering.....anyway I too got a system freeze bsod, last night in WD2, log pointing to memory management.

Been running memory with Channel and Rank interleaving disabled for some time and for a long time before that, had it on auto.Set it back and things were normal, so I should know tonight if that was the issue.
I have the driver restarting problem since 378.77 watching video in chrome, in my case it´s extremely annoying because it swaps my displays and the secondary forgets the custom set resolution, I have to go through the headache of using nvidia control panel to enable both displays, delete such resolution, create it again, change the resolution to it, disabling my primary display, and then switch back to it... all of that so windows doesn´t change the resolution of the secondary to something else when switching

...as for the java security hole, nvidia gives more actual headaches honestly.

Last edited by Monchis; 07-08-2017 at 21:47.
   
Reply With Quote
Old
  (#60)
Flakman
Master Guru
 
Videocard: ASUS Strix ROG 1070
Processor: Intel i7 4790K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: G.SKILL TridentX 16 GB
Soundcard: ALC892-DTS-CG
PSU: Corsair TX850
Default 07-08-2017, 20:04 | posts: 617

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
Ok maybe I missed something....but why you guys rolling back past 382.05?
You not worried about the potential security risk through the Java plugin before that driver?

It's your decision in the end but I was just wondering.....anyway I too got a system freeze bsod, last night in WD2, log pointing to memory management.

Been running memory with Channel and Rank interleaving disabled for some time and for a long time before that, had it on auto.Set it back and things were normal, so I should know tonight if that was the issue.
I haven't had JAVA installed for about a year now, what am I missing?

JAVA is a security risk in itself, and have found nothing that doesn't work without it.

That said.

Is this driver better than the 384.76, reading a lot of bad things about both these 384.xx drivers?

Had random TDR's with the 382.53's, youtube video issues with the 382.33's. So getting a little gun shy about updating to newer nvidia drivers. Using the 382.05's as I have no issues with them.

Thank you.
   
Reply With Quote
Old
  (#61)
PurSpyk!!
Master Guru
 
PurSpyk!!'s Avatar
 
Videocard: GTX Titan X Sli,VN247H
Processor: Core i7 990x @ 4.52Ghz
Mainboard: ASUS P6T - Deluxe
Memory: 24GB Corsair XMS 1600
Soundcard: X-Fi connected to Digital
PSU: Corsair HX 850W
Default 07-08-2017, 21:27 | posts: 566 | Location: Cape Town, South Africa

Odd flashing in Doom 3 and game will make the monitor go out of range, going back to 382.53 and there are no issues. Seems to be an issue with sli and opengl
   
Reply With Quote
Old
  (#62)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 07-09-2017, 02:08 | posts: 1,001 | Location: ...........In a corrupt country

@ Monchis, Flakman - Cool, I thought it was a bigger deal is all.

Didn't get another BSOD but the game did crash to desktop with Uplay error window.Bumped up voltage from 1.32 to 1.35 on the CPU and so far it looks good.After an hour of WD2 at 3840x2160, no vsync, no frame limiter and overclocked, all cores in the 60's with one at 68...gpu at 48..chipset at 60...384.76 driver.
   
Reply With Quote
Old
  (#63)
klepp0906
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX Titan SC x4
Processor: Intel i7 4790k @ 4800
Mainboard: Gigabyte Z87 OC-Force
Memory: 32gb Corsair Dom-Platinum
Soundcard: Realtek/Klipsch ProMedia
PSU: EVGA NEX1500 SuperNova x2
Default 07-09-2017, 04:37 | posts: 89 | Location: Detroit

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
Ok maybe I missed something....but why you guys rolling back past 382.05?
You not worried about the potential security risk through the Java plugin before that driver?

It's your decision in the end but I was just wondering.....anyway I too got a system freeze bsod, last night in WD2, log pointing to memory management.

Been running memory with Channel and Rank interleaving disabled for some time and for a long time before that, had it on auto.Set it back and things were normal, so I should know tonight if that was the issue.
cant use any driver (thus far) in the 38x series (if using CU and im not re-installing windows anniversary just to use 38x.. drivers). While they perform well from an fps standpoint, they all randomly freeze FFXIV when moving between monitors.

I use 378.92 for now. This forces me to connect all 4 of my displays to 1 card which runs hot as all hell. Cant use my displays across 2 cards on any driver since 368.51. Good ole nvidia ****ting on the sli/surround setups.

(supposedly newer drivers work IF you dont use the HB bridge. yea not worth)
   
Reply With Quote
Old
  (#64)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 07-09-2017, 04:56 | posts: 1,001 | Location: ...........In a corrupt country

@ klepp0906 - For real though, Nvidia can't solve the sli + surround bugs since CU release.That's hell of frustration since it was working before.
   
Reply With Quote
Old
  (#65)
klepp0906
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX Titan SC x4
Processor: Intel i7 4790k @ 4800
Mainboard: Gigabyte Z87 OC-Force
Memory: 32gb Corsair Dom-Platinum
Soundcard: Realtek/Klipsch ProMedia
PSU: EVGA NEX1500 SuperNova x2
Default 07-09-2017, 12:29 | posts: 89 | Location: Detroit

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
@ klepp0906 - For real though, Nvidia can't solve the sli + surround bugs since CU release.That's hell of frustration since it was working before.
I know. like i tell my buddies and other enthusiasts. The cool factor just "barely" and i mean "barely" tips the scales in favor of running setups like this. The trouble that would go away by going with a powerful single card/single display set up is not to be underestimated.

Its always something.

When I was young(er), the constant tinkering and reparing was part of the fun. Nowadays I want to tweak a little and in my free time actually enjoy what I spend my hard earned money on lol.

I often debate going single next time around but its very hard to go back ;p
   
Reply With Quote
Old
  (#66)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 07-09-2017, 13:40 | posts: 13,784 | Location: Proxima \/82

Well so far no black screen tab (tdr) in firefox with 384.76, I also raised my OC back to 4.7ghz and still ok unlike with 384.80 or any 382 other then 382.05.


I dont play or care about WD2 so 384.76 looks good for now.
   
Reply With Quote
Old
  (#67)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 07-09-2017, 14:57 | posts: 1,001 | Location: ...........In a corrupt country

Quote:
Originally Posted by klepp0906 View Post
I know. like i tell my buddies and other enthusiasts. The cool factor just "barely" and i mean "barely" tips the scales in favor of running setups like this. The trouble that would go away by going with a powerful single card/single display set up is not to be underestimated.

Its always something.

When I was young(er), the constant tinkering and reparing was part of the fun. Nowadays I want to tweak a little and in my free time actually enjoy what I spend my hard earned money on lol.

I often debate going single next time around but its very hard to go back ;p
Screw that, I wouldn't want to go back either.Technology supposed to be getting better right!? Completely understandable, you have the hardware, have to do what you must to keep it up and running.

@ -Tj- : Even if you managed to get a copy for free, 384.76 driver will work if you strip the bloatware out the package.It's basically the same driver as this hotfix in that regard.
   
Reply With Quote
Old
  (#68)
klepp0906
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX Titan SC x4
Processor: Intel i7 4790k @ 4800
Mainboard: Gigabyte Z87 OC-Force
Memory: 32gb Corsair Dom-Platinum
Soundcard: Realtek/Klipsch ProMedia
PSU: EVGA NEX1500 SuperNova x2
Default 07-09-2017, 15:49 | posts: 89 | Location: Detroit

Quote:
Originally Posted by Dragondale13 View Post
Screw that, I wouldn't want to go back either.Technology supposed to be getting better right!? Completely understandable, you have the hardware, have to do what you must to keep it up and running.

@ -Tj- : Even if you managed to get a copy for free, 384.76 driver will work if you strip the bloatware out the package.It's basically the same driver as this hotfix in that regard.
yea thats my thing (technology getting better etc). SLI and surround have been a thing for over a decade now. Makes ya wonder. We can land and control robots on pieces of rock 100's of millions of miles away though ;p
   
Reply With Quote
Old
  (#69)
Witcher29
Maha Guru
 
Witcher29's Avatar
 
Videocard: MSI 1080 Ti Gaming X SLI
Processor: 5930k + H110i GTX
Mainboard: MSI X99 GODLIKE
Memory: 64 GB LPX @ 2133
Soundcard: SoundBlaster X7
PSU: Corsair AX 1500
Default 07-09-2017, 21:53 | posts: 820 | Location: Netherlands

Just installed these, i still dont understand why i did it, same as other drivers like always lol.
   
Reply With Quote
Old
  (#70)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: Oppo 205, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 07-10-2017, 00:54 | posts: 10,208 | Location: United states of Kingdom

I miss the days when it was worth trying every driver for a performance or feature boost.
After a fun benchmark session I'd report what it did for my hardware.
Bloody boring now, especially when you dont dare install them until you hear enough reports it doesnt hose something.
   
Reply With Quote
Old
  (#71)
BangTail
Maha Guru
 
Videocard: EVGA GTX 1080Ti SLI
Processor: Intel i9 7900X
Mainboard: MSI X299 Gaming Pro AC
Memory: 64GB GSKILL DDR4 @ 2800
Soundcard: SB ZxR
PSU: EVGA SuperNova 1050W Gold
Default 07-10-2017, 12:58 | posts: 2,296 | Location: Canada

I don't know if this is an X299 thing or universal but these drivers break quite a few things for me (as do the ones they are supposed to 'hotfix').

Ghost Recon Wildlands - Breaks SLI, Terrible FPS
COD:IW - Terrible FPS
PUBG - Breaks SLI, Terrible FPS
3DMark Firestrike (Basic) - Very low score.

None of these were issues with 382.53.
   
Reply With Quote
Old
  (#72)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1080 Ti SC2
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 07-10-2017, 13:16 | posts: 14,904 | Location: England

Quote:
Originally Posted by BangTail View Post
I don't know if this is an X299 thing or universal but these drivers break quite a few things for me (as do the ones they are supposed to 'hotfix').

Ghost Recon Wildlands - Breaks SLI, Terrible FPS
COD:IW - Terrible FPS
PUBG - Breaks SLI, Terrible FPS
3DMark Firestrike (Basic) - Very low score.

None of these were issues with 382.53.
Try the games with SLI disabled?

By the way, that is an absolutely awesome gaming PC you have there. I would almost call it overkill but that just makes me sound jealous... which I am, obviously!
   
Reply With Quote
Old
  (#73)
peppercute
Master Guru
 
peppercute's Avatar
 
Videocard: SLI 1080 Gaming X
Processor: i9 7900x @ 4.6GHz HT
Mainboard: MSi x299 Gaming Pro carbo
Memory: 32 Gb @3466
Soundcard: Creative zx (s530d)
PSU: Corsair ax1200
Default 07-10-2017, 13:35 | posts: 355 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by BangTail View Post
I don't know if this is an X299 thing or universal but these drivers break quite a few things for me (as do the ones they are supposed to 'hotfix').

Ghost Recon Wildlands - Breaks SLI, Terrible FPS
COD:IW - Terrible FPS
PUBG - Breaks SLI, Terrible FPS
3DMark Firestrike (Basic) - Very low score.

None of these were issues with 382.53.
For me to! but in 3dmark have good scaling - http://www.3dmark.com/spy/2033109 (this on 4.6)

And my issues http://forums.guru3d.com/showpost.ph...&postcount=217
   
Reply With Quote
Old
  (#74)
BangTail
Maha Guru
 
Videocard: EVGA GTX 1080Ti SLI
Processor: Intel i9 7900X
Mainboard: MSI X299 Gaming Pro AC
Memory: 64GB GSKILL DDR4 @ 2800
Soundcard: SB ZxR
PSU: EVGA SuperNova 1050W Gold
Default 07-10-2017, 13:45 | posts: 2,296 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by Darren Hodgson View Post
Try the games with SLI disabled?

By the way, that is an absolutely awesome gaming PC you have there. I would almost call it overkill but that just makes me sound jealous... which I am, obviously!
Thanks

With PUBG, it is SLI as disabling it seems to fix the problem although SLI works perfectly with 382.53 so Ill stick with that for now.

COD, GR and FS are driver specific problems, not an SLI issue.

Quote:
Originally Posted by peppercute View Post
For me to! but in 3dmark have good scaling - http://www.3dmark.com/spy/2033109 (this on 4.6)

And my issues http://forums.guru3d.com/showpost.ph...&postcount=217
3Dmark is fine, it is only the one test (The Firestrike Basic test) that seems to have a problem. TimeSpy, FS Ultra and Extreme are both ok.

FS Basic shows ~21000 with 384.80 and ~29000 with 382.53.

WD2 has always been a mediocre performer with SLI, one of the reasons I haven't played it too much. I really should get into it

Last edited by BangTail; 07-10-2017 at 13:48.
   
Reply With Quote
Old
  (#75)
Dragondale13
Maha Guru
 
Dragondale13's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 AMP! • H75
Processor: 3930k @ 4.5Ghz • H100i V2
Mainboard: GBE X79-UD3 • F21E Mod2
Memory: G.Skill 16Gb DDR3 2400Mhz
Soundcard: X-Fi Ti.Champ • Z-5300
PSU: Corsair HX850
Default 07-10-2017, 22:33 | posts: 1,001 | Location: ...........In a corrupt country

Quote:
Originally Posted by BangTail View Post
WD2 has always been a mediocre performer with SLI, one of the reasons I haven't played it too much. I really should get into it
Judging from the performance I'm getting at 4K with only a few settings turned down, just one of your Ti's should be enough.It's an awesome game imo.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.