Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
evgenim
Master Guru
 
evgenim's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX770 WF OC
Processor: Core i5-2500k 4.4Ghz
Mainboard: Asus P8Z77-V LE Plus
Memory: Samsung DDR3-2133 12Gb
Soundcard: Asus Xonar D1
PSU: CM GX 650W Bronze
Default 07-04-2017, 14:15 | posts: 159

Alberto, 392Mb Win7/8.1 x64.

Last edited by evgenim; 07-04-2017 at 17:17.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
Alessio1989
Master Guru
 
Videocard: Two different furnaces
Processor: It's getting old...
Mainboard: A voltage leaker...
Memory: Heap corruption
Soundcard: It's over 109db!!!!
PSU: Finally, a quite engine
Default 07-04-2017, 14:50 | posts: 700 | Location: Good-food-land

Does this driver still report no support for 16-bit shader minimum precision on Pascal GPUs on the last (stable) version of Windows 10?
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
xankazo
Ancient Guru
 
xankazo's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1060 SC (6GB)
Processor: Intel Core i7 4770
Mainboard: Asus Maximus VI Hero
Memory: Kingston HyperX FURY 16GB
Soundcard: SupremeFX / Z-5500
PSU: Seasonic G Series 550W
Default 07-04-2017, 15:25 | posts: 2,801 | Location: Santo Domingo

Nice. Thanks for the heads up.
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: EVGA GeForce GTX 1070 ACX
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: Corsair AX760
Default 07-04-2017, 15:46 | posts: 12,906 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by Alberto View Post
Sorry for the stupid question, but someone could tell me the exact download size of this hotfix?

Thanks
Quote:
Originally Posted by evgenim View Post
Alberto, 392Mb.
It's 430 MB (451 125 600 bytes) for 384.80-desktop-notebook-win10-64bit-international.hf.exe.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
RdJokr
Member Guru
 
Videocard: MSI GTX 750 Ti TF / 2GB
Processor: Core i3 6100 @ 3.7 GHZ
Mainboard: MSI B150M Bazooka
Memory: DDR4 / 16 GB
Soundcard:
PSU: Xigmatek Shogun SJ-B600
Default 07-04-2017, 16:24 | posts: 141 | Location: Hanoi, Vietnam

Still doesn't fix the constant stuttering in Infinite Warfare, just like the previous driver. Back to 382.53 again, I guess.
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
Witcher29
Maha Guru
 
Witcher29's Avatar
 
Videocard: MSI 1080 Ti Gaming X SLI
Processor: 5930k + H110i GTX
Mainboard: MSI X99 GODLIKE
Memory: 64 GB LPX @ 2133
Soundcard: SoundBlaster X7
PSU: Corsair AX 1500
Default 07-04-2017, 16:45 | posts: 821 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by grabibus View Post
I am curious to know how you can play DOOM (DOOM 4 2016 ?) with SLI ?
This game has no SLI support
It does just force alter frame rendering 2.
Both gpu,s fully use the useage.
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
stereoman
Master Guru
 
stereoman's Avatar
 
Videocard: 980 GTX Windforce 3 OC
Processor: 4790K @ 4.7ghz
Mainboard: Asus Maximus VII Hero
Memory: 16GB BallistixTracer 2400
Soundcard: Avid MBOX 3 + KRK ROKIT 5
PSU: CM Silent Pro 1000W
Default 07-04-2017, 17:20 | posts: 560

I just installed these and now my desktop feels really sluggish, it's like when i'm running in 60hz but it says i'm at 144hz in nv control panel, think i'm gonna rollback and wait for the next one, something's not right.
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
fpollan
Member Guru
 
fpollan's Avatar
 
Videocard: Gainward 1080GLH
Processor: I7 6700k
Mainboard: Asus M Hero VIII
Memory: 16
Soundcard: Logitech g633
PSU: Corsair 860i
Default 07-04-2017, 17:56 | posts: 46 | Location: La Coruña (Spain)

Quote:
Originally Posted by evgenim View Post
Alberto, 392Mb Win7/8.1 x64.
430mb Win10 64
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 6700k NH-D14
Mainboard: Asrock z170 Extreme 4
Memory: Corsair LPX 2400mhz 16gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec HCG 750m
Default 07-04-2017, 18:07 | posts: 7,464 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by khanmein View Post
Change your power management mode to others or reboot your PC.

Currently, the prefer maximum performance caused the clocks remained at high state.
even on desktop idle?

cause i still using 375.70 and perfered maximum on desktop idle goes in to idle clock speeds, please dont tell me they broke this again. cause i definitely wont upgrade driver if that is broke again


Quote:
Originally Posted by Anarion View Post
It's 430 MB (451 125 600 bytes) for 384.80-desktop-notebook-win10-64bit-international.hf.exe.
size increase quite bit since the 375.70, more bloat for the win!
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
dunadan101
Newbie
 
Videocard: GTX 770 OC 4GB
Processor: i5 3570k
Mainboard: H77 Pro 4 MVP
Memory: DDR3 1600 MHz 2GB x4
Soundcard: onboard audio / MDR-7506
PSU: Dunno
Default 07-04-2017, 18:26 | posts: 14

DSR doesn't work for me no more with new driver... :/

edit: nvm fixed it

Last edited by dunadan101; 07-04-2017 at 18:55.
   
Reply With Quote
Old
  (#36)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 07-04-2017, 18:54 | posts: 1,709

Quote:
Originally Posted by khanmein View Post
Set adaptive & still playable.
Yeah, this workaround works for Vulkan renderer which runs fine on any power mode really but not for OpenGL where Max Performance is pretty much required for no stuttering.

This is a rather widespread bug, and you'd think that they would've included its fix into the hotfix as well.

Quote:
Originally Posted by Alessio1989 View Post
Does this driver still report no support for 16-bit shader minimum precision on Pascal GPUs on the last (stable) version of Windows 10?
Pascal GPUs never exposed anything but FP32 in DirectX/OpenGL/Vulkan. There's precisely zero reason to considering that FP32 is about 64 times faster than native FP16 on them.
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
SSJBillClinton
Master Guru
 
SSJBillClinton's Avatar
 
Videocard: 1080Ti Sea Hawk X
Processor: i7 7820x @ 4.6GHz
Mainboard: Gigabyte X299 Gaming 9
Memory: 32GB GSkill 4233MHz
Soundcard: Xonar Essence STU
PSU: Corsair HX1000i
Default 07-04-2017, 19:11 | posts: 459

Oh my god those previous drivers couldn't have come at a worse time. I built a new PC, installed those, and my Vive was reprojecting so I spent about 5 hours trying to fix it before getting frustrated and going to bed.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
   
Reply With Quote
Thanks to everyone
Old
  (#38)
Alberto
Member Guru
 
Alberto's Avatar
 
Videocard: AORUS GeForce GTX 1080 Ti
Processor: Intel Core i7 7700K
Mainboard: Asus STRIX Z270E GAMING
Memory: Corsair Lpx 32GB 2400Mhz
Soundcard: 7.1 ROG SupremeFX S1220A
PSU: Cooler Master G750M
Default Thanks to everyone - 07-04-2017, 19:39 | posts: 68 | Location: Italy

Thanks to everyone for the answer at my question about horfix size
3MB less than 384.76Whql driver
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
wsarahan
Master Guru
 
Videocard: Evga Titan X SLI
Processor: i7 4770k @ 4.5
Mainboard: GAZ87X OC Force
Memory: 16GB 2400Mhz
Soundcard: SB Recon 3D
PSU: Corsair AX1500I
Default 07-04-2017, 22:14 | posts: 386 | Location: Brazil

Guys

With this Hotfix and latest WHQL one i have an strange issue

When windows will boot the windows logo get strange, a very fast green lane appears like if it`s an OC memory issue ion the VGA, after this everything is ok

In the 382.53 (one before this) this not happens and the windows logo goes normal when booting

Anyone already saw or had this?

Thanks

EDIT : Found a guy with same issue... let me know if someone is having this also:

https://www.youtube.com/watch?v=zhJG5P0sR1o

Last edited by wsarahan; 07-04-2017 at 22:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: UMC-1, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 07-04-2017, 22:38 | posts: 10,209 | Location: United states of Kingdom

The driver isnt loaded when the Windows logo is displaying, perhaps it has another influence.
Check to see if the same happens on a cold boot.
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
wsarahan
Master Guru
 
Videocard: Evga Titan X SLI
Processor: i7 4770k @ 4.5
Mainboard: GAZ87X OC Force
Memory: 16GB 2400Mhz
Soundcard: SB Recon 3D
PSU: Corsair AX1500I
Default 07-04-2017, 22:40 | posts: 386 | Location: Brazil

Quote:
Originally Posted by Mufflore View Post
The driver isnt loaded when the Windows logo is displaying.
Check to see if the same happens on a cold boot.
What you mean a coold boot? Sorry my english is not so good

The strange is that at 382.53 it soes not happen and this video is not mine, someone else did at Nvidia foruns and i saw some people complaning about flickering

i wanna update but this issue is not cool
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
Alessio1989
Master Guru
 
Videocard: Two different furnaces
Processor: It's getting old...
Mainboard: A voltage leaker...
Memory: Heap corruption
Soundcard: It's over 109db!!!!
PSU: Finally, a quite engine
Default 07-04-2017, 22:59 | posts: 700 | Location: Good-food-land

Quote:
Originally Posted by dr_rus View Post
Pascal GPUs never exposed anything but FP32 in DirectX/OpenGL/Vulkan. There's precisely zero reason to considering that FP32 is about 64 times faster than native FP16 on them.
MY bad.. However Intel and AMD hardware supporting FP16 do not report it available with the last OS update...
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: UMC-1, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 07-04-2017, 23:49 | posts: 10,209 | Location: United states of Kingdom

Quote:
Originally Posted by wsarahan View Post
What you mean a coold boot? Sorry my english is not so good

The strange is that at 382.53 it soes not happen and this video is not mine, someone else did at Nvidia foruns and i saw some people complaning about flickering

i wanna update but this issue is not cool
Cold boot is from powered off.
ie not a reboot.

Does the same happen?
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
wsarahan
Master Guru
 
Videocard: Evga Titan X SLI
Processor: i7 4770k @ 4.5
Mainboard: GAZ87X OC Force
Memory: 16GB 2400Mhz
Soundcard: SB Recon 3D
PSU: Corsair AX1500I
Default 07-05-2017, 00:00 | posts: 386 | Location: Brazil

Quote:
Originally Posted by Mufflore View Post
Cold boot is from powered off.
ie not a reboot.

Does the same happen?
Sorry

Yes it happen !!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: UMC-1, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 07-05-2017, 00:14 | posts: 10,209 | Location: United states of Kingdom

Odd.
But then again, they have their fingers in lots of pies.
ie a lot more happens under the hood that they influence.
   
Reply With Quote
Old
  (#46)
T_R_V
Member Guru
 
Videocard: Asus GTX970 DirectCU Mini
Processor: Intel Core i5-2500k
Mainboard: Gigabyte PH67A-UD3-B3
Memory: Mushkin 8GB DDR3
Soundcard: Realtek HD + Logitech 5.1
PSU: 600W
Default 07-05-2017, 09:58 | posts: 72

Quote:
Originally Posted by Alberto View Post
Sorry for the stupid question, but someone could tell me the exact download size of this hotfix?

Thanks
Why is the file size important?

http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4522

Click on any of the four links (32/64bit, Win7-8/10) and the browser gives you the size value of the file. You get your answer much faster that way. ;-)
   
Reply With Quote
Old
  (#47)
caleb59
Member Guru
 
caleb59's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 970 Strix OC 4GB
Processor: Core i7-2600K 3.40GHz
Mainboard: MSI Z77A-G43 rev. 1.1
Memory: Crucial 16GB XMP CL8
Soundcard: X-Fi Xtreme Gamer
PSU: OCZ Silencer 750W EPS12V
Default 07-05-2017, 20:13 | posts: 113

Does GeForce Experience automatically download and install hotfixes?
   
Reply With Quote
Old
  (#48)
Han2K
Master Guru
 
Han2K's Avatar
 
Videocard: MSI GTX1080 Gaming X
Processor: i7-2600K @ 4.7Ghz
Mainboard: ASUS P8P67 DELUXE
Memory: GSkill 16GB DDR3@2133 CL9
Soundcard: Xonar DGSI & HyperX Cloud
PSU: Corsair HX750
Default 07-05-2017, 20:58 | posts: 274 | Location: Valencia, Spain

Quote:
Originally Posted by Alberto View Post
Sorry for the stupid question, but someone could tell me the exact download size of this hotfix?

Thanks
430.23 MB
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 07-05-2017, 21:04 | posts: 1,709

Quote:
Originally Posted by caleb59 View Post
Does GeForce Experience automatically download and install hotfixes?
Nope.
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
vf
Maha Guru
 
Videocard: AMD Radeon™
Processor: 3 Intel/ 2 AMD
Mainboard: PS4 1200c
Memory: 8GB
Soundcard: Auzen X-Fi/SS Siberia 840
PSU: 165W
Default 07-06-2017, 01:17 | posts: 1,482 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by dr_rus View Post
Nope.
Yeah, default is not ticked. Notifications are checked that a new driver is available.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.