Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 05-30-2017, 13:13 | posts: 1,709

Quote:
Originally Posted by -Tj- View Post
I got one too 2days ago, idk think I was browsing this forum.. guess I'll go back to 382.05 if it persists.. using official ff v53 and with adaptive mode
I'd say that whatever causes this is likely to be on the FF side judging from how it happens only inside their window and only on some betas.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
Dantrfc
Newbie
 
Videocard: MSI GTX 1080 Gaming 8GB
Processor: Intel i5 6600k 4.5Ghz
Mainboard: Asus Z170-K
Memory: 16GB DDR4
Soundcard:
PSU: Corsair AX860W
Default 05-31-2017, 17:19 | posts: 37 | Location: England

Quote:
Originally Posted by dr_rus View Post
Btw, I'm getting black screens in the last couple of FF54 betas again so they are back but this time they are happening only on YouTube.
ive had quite a few black screens too on firefox, ive also had a couple of crashes since installing these drivers, i thought maybe it was my overclock so ive uninstalled msi afterburner now.
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
ShadowDuke
Ancient Guru
 
ShadowDuke's Avatar
 
Videocard: MSI Gaming 970 1450/7600
Processor: AMD FX-6300 (4.0 GHz)
Mainboard: MSI 970A-G43
Memory: 16GB Crucial DDR3 (1600)
Soundcard: Creative Inspire 5300
PSU: Antec HCG-620M
Default 05-31-2017, 23:20 | posts: 2,889 | Location: Germany

Getting massive frame drops here and there in Battlefield 1. Reverting back to prev. driver.
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
Radical_53
Ancient Guru
 
Radical_53's Avatar
 
Videocard: Gainward GTX 1080 GLH
Processor: AMD Ryzen R7-1700X
Mainboard: Asrock X370 Gaming K4
Memory: 32GB G.Skill DDR4-3200
Soundcard: Creative SoundBlaster ZXR
PSU: Seasonic X-460 Fanless
Default 06-01-2017, 06:16 | posts: 3,612 | Location: Germany

Special maps where this happened? It worked more than fine when I tried it, but I couldn't try all maps at once.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1080 Ti SC2
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 06-01-2017, 09:57 | posts: 14,906 | Location: England

Why haven't NVIDIA released the newer v382.36 WHQL driver as a standalone download yet? My PC installed these last week (without me knowing at the time) but I haven't had any issues with them so far with any game I've been playing. That's good news because if I wanted to use DDU and do a clean install if I had had issues then I would have been out of luck.
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
Extraordinary
Ancient Guru
 
Extraordinary's Avatar
 
Videocard: GTX980 SLI
Processor: FX-8350 @ 4.8GHz / H100i
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: 12GB 2133 G.Skill
Soundcard: Creative SB1040 7.1
PSU: Corsair RM1000
Default 06-01-2017, 11:23 | posts: 17,575 | Location: 127.0.0.1

Quote:
Originally Posted by Dantrfc View Post
ive had quite a few black screens too on firefox, ive also had a couple of crashes since installing these drivers, i thought maybe it was my overclock so ive uninstalled msi afterburner now.
I've started getting 'Not responding' freezes with FF, sites can't connect and I can't even access my router webpage when it happens, been trying to work out what was causing it for a couple of days, wonder if it's these drivers
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 06-01-2017, 12:42 | posts: 1,709

Quote:
Originally Posted by Darren Hodgson View Post
Why haven't NVIDIA released the newer v382.36 WHQL driver as a standalone download yet? My PC installed these last week (without me knowing at the time) but I haven't had any issues with them so far with any game I've been playing. That's good news because if I wanted to use DDU and do a clean install if I had had issues then I would have been out of luck.
Probably because there are no real changes.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
klepp0906
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX Titan SC x4
Processor: Intel i7 4790k @ 4800
Mainboard: Gigabyte Z87 OC-Force
Memory: 32gb Corsair Dom-Platinum
Soundcard: Realtek/Klipsch ProMedia
PSU: EVGA NEX1500 SuperNova x2
Default 06-01-2017, 15:23 | posts: 91 | Location: Detroit

yea these left my cards overheating like madness. could not figure out why i was riding 90degrees getting shutdowns etc. Cards werent throttling at all nor respecting my temp setting in afterburner. Had to run +10 vcore even at stock or was freezing wth ;p

rolled back a few versions and all is well.

disappionting. I hate using older drivers but it is what it is.
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
ShadowDuke
Ancient Guru
 
ShadowDuke's Avatar
 
Videocard: MSI Gaming 970 1450/7600
Processor: AMD FX-6300 (4.0 GHz)
Mainboard: MSI 970A-G43
Memory: 16GB Crucial DDR3 (1600)
Soundcard: Creative Inspire 5300
PSU: Antec HCG-620M
Default 06-01-2017, 18:05 | posts: 2,889 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by Radical_53 View Post
Special maps where this happened? It worked more than fine when I tried it, but I couldn't try all maps at once.
No but some1 posted in the bf1 thread having the issue, too. Now that i reverted back those drops are gone. Weird tho..
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
otyg
Newbie
 
Videocard: 970
Processor: i7 930
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: ocz
Default 06-02-2017, 08:34 | posts: 31

Black screens with these drivers, thought my monitor was going out, but then happened on second and third monitor, no messages in event log so .....strange.
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
dibidus
Newbie
 
Videocard: gtx650ti 1gb
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 500w
Default 06-02-2017, 14:50 | posts: 2

hi people, just one q why this whatever driver i install (icld 382.33)



tnx in advance
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
Emille
Master Guru
 
Videocard: 1080 Ti Aorus Extreme
Processor: 6700k 4.6ghz
Mainboard: Gigabyte Z170X Gaming 5
Memory: 16GB DDR4 2800mhz C14
Soundcard: Monitor Audio
PSU: Corsair HX850
Default 06-05-2017, 04:35 | posts: 605

How do you get HDR working with newer drivers. I had an older driver that I stuck with for a long time with my 1080 and HDR worked perfectly in mass effect andromeda.

I juat bought a 1080ti so I was forced to get a newer driver and new msi version just in case and then nvidia wants to set some retarded non rgb settings by default and when I set it to full range rgb for the desktop it won't auto detect hdr anymore.

Is there any reason way to have non hdr on the dektop and have it work with hdr for full screen applications like before. This is no f-ing dumb
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
Emille
Master Guru
 
Videocard: 1080 Ti Aorus Extreme
Processor: 6700k 4.6ghz
Mainboard: Gigabyte Z170X Gaming 5
Memory: 16GB DDR4 2800mhz C14
Soundcard: Monitor Audio
PSU: Corsair HX850
Default 06-05-2017, 05:24 | posts: 605

I also can't even launch the witcher 3, fallout 4 or deus ex mankind divided.

Is there a recent stable driver I should try. I don't want to install 20 separate drivers if the results will be the same.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
HeavyHemi
Ancient Guru
 
HeavyHemi's Avatar
 
Videocard: GTX1080Ti/980TiSC PhysX
Processor: i7 6850K 4.5 Ghz 1.34 v
Mainboard: EVGA X99 FTWK
Memory: Corsair 3200mhz LPX 32GB
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: CORSAIR AX1200
Default 06-05-2017, 05:46 | posts: 5,244 | Location: Wooing whilst wearing only socks.

Quote:
Originally Posted by Emille View Post
I also can't even launch the witcher 3, fallout 4 or deus ex mankind divided.

Is there a recent stable driver I should try. I don't want to install 20 separate drivers if the results will be the same.
You have some other problem besides the driver if you cannot even launch the games. I've got Witcher 3 and Fallout 4 and both play fine. I don't know about Dues Ex.
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
Xul Aethyr
Newbie
 
Videocard: 1080TI MSI Gaming X
Processor: i7 7700k 4.9ghz 1.350v
Mainboard: Z270 MSI Gaming M3
Memory: 16gb cl14 ddr4 3000mhz
Soundcard: Mimby->Ragnarok->HD800S
PSU: cx600
Default 06-05-2017, 05:57 | posts: 18

Quote:
Originally Posted by Emille View Post
I also can't even launch the witcher 3, fallout 4 or deus ex mankind divided.

Is there a recent stable driver I should try. I don't want to install 20 separate drivers if the results will be the same.
i have all 3, they launch and play fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
Emille
Master Guru
 
Videocard: 1080 Ti Aorus Extreme
Processor: 6700k 4.6ghz
Mainboard: Gigabyte Z170X Gaming 5
Memory: 16GB DDR4 2800mhz C14
Soundcard: Monitor Audio
PSU: Corsair HX850
Default 06-05-2017, 06:12 | posts: 605

I'm going to reinstall them but they were working on my 1080 and my 1080ti was at stock when I tried lauching them and I played games at 4k maxed for an hour and I had no crashes or performance problems. I might be due for a windows reinstall soon..

So crysis 3, dragon age inquisition, borderlands 2, mass effect andromeda, Doom 2016, Mirrors Edge 2 and probably more I forgot I tried all work perfect, no bugs, crashes or performance problems.

I think the games that aren't working must have a shared c++ thing or .dll that is messed up.

Last edited by Emille; 06-05-2017 at 06:17.
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 06-05-2017, 06:21 | posts: 1,240 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

Quote:
Originally Posted by Emille View Post
I also can't even launch the witcher 3, fallout 4 or deus ex mankind divided.

Is there a recent stable driver I should try. I don't want to install 20 separate drivers if the results will be the same.
I owned Witcher 3 so far everything working. I think your issue might be related to other stuff.
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
tensai28
Master Guru
 
Videocard: 1080TI aorus xtreme
Processor: I5 6600k 4.5ghz
Mainboard: asus z170-A
Memory: 16gb ddr4 2400mhz(2x8gb)
Soundcard:
PSU: SeaSonic S12G 650W
Default 06-05-2017, 06:38 | posts: 244 | Location: Taiwan

Quote:
Originally Posted by Klementh View Post
I'm staying on Windows 7 too but from what I'm seeing, the problem here is people thinking the Creators Update is supposed to be stable, when in fact it's plainly a beta test until it receives the "Current Branch for Business" status.
Your loss. I'm on windows 10 x64 1607 and not one single issue whatsoever. People should know better that there's going to be bugs in the beginning before installing the creators update right away.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
HeavyHemi
Ancient Guru
 
HeavyHemi's Avatar
 
Videocard: GTX1080Ti/980TiSC PhysX
Processor: i7 6850K 4.5 Ghz 1.34 v
Mainboard: EVGA X99 FTWK
Memory: Corsair 3200mhz LPX 32GB
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: CORSAIR AX1200
Default 06-05-2017, 06:39 | posts: 5,244 | Location: Wooing whilst wearing only socks.

Quote:
Originally Posted by dibidus View Post
hi people, just one q why this whatever driver i install (icld 382.33)



tnx in advance
Is that Windows 7 Service pack 1? Have you considered updating the OS to the latest version which is I believe 6.1.7601.2.1.256.48?
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 06-06-2017, 13:06 | posts: 13,795 | Location: Proxima \/82

Quote:
Originally Posted by dr_rus View Post
I'd say that whatever causes this is likely to be on the FF side judging from how it happens only inside their window and only on some betas.
Nothing anymore here after I lowered my cpu OC a bit, had 4.7 with somewhat lowerV, now 4.6 which is 100% stable.


So dunno, could be bad OC that's causing it..
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 06-06-2017, 14:18 | posts: 1,709

Quote:
Originally Posted by -Tj- View Post
Nothing anymore here after I lowered my cpu OC a bit, had 4.7 with somewhat lowerV, now 4.6 which is 100% stable.


So dunno, could be bad OC that's causing it..
I don't have any OC.
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
Klementh
Master Guru
 
Klementh's Avatar
 
Videocard: Asus GTX 660Ti DCU II
Processor: Ryzen 7 1700
Mainboard: GA-AB350-GAMING 3
Memory: F4-3600C16D-16GVK
Soundcard: Realtek GBE
PSU: Antec HCG 520
Default 06-07-2017, 05:52 | posts: 470 | Location: Spain

Quote:
Originally Posted by tensai28 View Post
Your loss. I'm on windows 10 x64 1607 and not one single issue whatsoever. People should know better that there's going to be bugs in the beginning before installing the creators update right away.
My loss? I don't have any issues with 7. I will install 10 on my next HW upgrade, but for now I don't think I'm missing anything.

The Creators update is a mess just from reading this forum, and Anniversary has undocumented amounts of snooping, so waiting is a good decision in my opinion. Especially considering that even in the CU that amount is unreasonably high even after they reduced it so they could disclose it without a red face when Europe regulations forced them.

Last edited by Klementh; 06-07-2017 at 06:04.
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
endbase
Master Guru
 
endbase's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1070 Gaming X 8G
Processor: Intel core i7
Mainboard: ROG STRIX Z270G GAMING
Memory: 16 GB
Soundcard: Maudio M-track 2x2 M
PSU: 600 watt corsair
Default 06-07-2017, 07:45 | posts: 463 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by Klementh View Post
My loss? I don't have any issues with 7. I will install 10 on my next HW upgrade, but for now I don't think I'm missing anything.

The Creators update is a mess just from reading this forum, and Anniversary has undocumented amounts of snooping, so waiting is a good decision in my opinion. Especially considering that even in the CU that amount is unreasonably high even after they reduced it so they could disclose it without a red face when Europe regulations forced them.
One reason that I went for Enterprise LTSB the CU's
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
Xtreme512
Master Guru
 
Xtreme512's Avatar
 
Videocard: Gaming X GTX1060 6GB
Processor: i5 3570K 4.4GHz
Mainboard: Z77-D3H
Memory: Tactical LP 2X8G 2400CL10
Soundcard: Xonar U7 + Creative G500
PSU: Fatal1ty 550W
Default 06-07-2017, 16:42 | posts: 579 | Location: Nicosia, CY

Quote:
Originally Posted by Klementh View Post
My loss? I don't have any issues with 7. I will install 10 on my next HW upgrade, but for now I don't think I'm missing anything.

The Creators update is a mess just from reading this forum, and Anniversary has undocumented amounts of snooping, so waiting is a good decision in my opinion. Especially considering that even in the CU that amount is unreasonably high even after they reduced it so they could disclose it without a red face when Europe regulations forced them.
use spybot's privacy tool. i can confirm with glasswire that no data gets uploaded to MS servers.
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
squalles
Master Guru
 
Videocard: Galax GTX 1080 EXOC OC
Processor: i7 2700k @ 4.7ghz
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 2x8gb Gskill ddr3 2133mhz
Soundcard: X-FI Titanium
PSU: XFX 850w ProSeries
Default 06-07-2017, 20:13 | posts: 550 | Location: Brazil

any chance to driver ready for dirt 4 tomorrow?
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.