Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#76)
Keesberenburg
Master Guru
 
Videocard: EVGA GTX 980 TI sc
Processor: 3820 4500mhz
Mainboard: Ramage IV formula x79
Memory: Kingston hyperX beat 16gb
Soundcard: XFI titanium fatality
PSU: Corsair hx750i
Default 05-24-2017, 17:39 | posts: 625 | Location: Pluto

The windows dektop manager option for disable G-sync in windows not working anymore.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#77)
Keesberenburg
Master Guru
 
Videocard: EVGA GTX 980 TI sc
Processor: 3820 4500mhz
Mainboard: Ramage IV formula x79
Memory: Kingston hyperX beat 16gb
Soundcard: XFI titanium fatality
PSU: Corsair hx750i
Default 05-24-2017, 17:41 | posts: 625 | Location: Pluto

This option for G-sync not working anymore?
https://forums.geforce.com/default/t...lways-active-/
   
Reply With Quote
Old
  (#78)
archie123
Maha Guru
 
archie123's Avatar
 
Videocard: Aorus 1080ti Extreme
Processor: I7-5930k @ 4.4
Mainboard: Asus X99-S
Memory: 16GB Hyper X Fury
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 850w RM Series
Default 05-24-2017, 18:14 | posts: 2,373 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Keesberenburg View Post
This option for G-sync not working anymore?
https://forums.geforce.com/default/t...lways-active-/
working here
   
Reply With Quote
Old
  (#79)
Keesberenburg
Master Guru
 
Videocard: EVGA GTX 980 TI sc
Processor: 3820 4500mhz
Mainboard: Ramage IV formula x79
Memory: Kingston hyperX beat 16gb
Soundcard: XFI titanium fatality
PSU: Corsair hx750i
Default 05-24-2017, 18:47 | posts: 625 | Location: Pluto

By me the led stays white wen starting a game in full screen mode
   
Reply With Quote
 
Old
  (#80)
Amigafan35
Master Guru
 
Videocard: EVGA GTX1080TI FE
Processor: i7 6700k @ 4.5ghz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 4x8 Gig Corsair LPX 3200
Soundcard: X-Fi Titanium pci-e
PSU: SS Strider Plus 1000w
Default 05-24-2017, 20:16 | posts: 196

Quote:
Originally Posted by -Tj- View Post
You can quickly check @ desktop, display settings and see if there are DSR resolutions available.


If not, reinstall the dirver.
Checked at the desktop, 1080p was the highest, all sorted now anyway.

Quote:
Originally Posted by RealNC View Post
There was a bug where DSR didn't really apply until reboot. Might be worth a try.
Erm....it's amazing what a reboot can do isn't it lol. why I didn't try that in the first place I don't know I am forever using sleep mode, note to self, reboot more often
   
Reply With Quote
Old
  (#81)
XcroN
Master Guru
 
XcroN's Avatar
 
Videocard: GTX 1080Ti Aorus xtreme
Processor: i7 6900K 4.0 Ghz|H100i V2
Mainboard: Rampage V Edition 10
Memory: 64GB HyperX 3000Mhz
Soundcard: HD 650 + Essence STX II
PSU: Seasonic Platinum 860W
Default 05-24-2017, 21:46 | posts: 326 | Location: Israel

Still overwatch is crashing here with the same windows event log driver stopped working and was recovered.
   
Reply With Quote
Old
  (#82)
Klementh
Master Guru
 
Klementh's Avatar
 
Videocard: Asus GTX 660Ti DCU II
Processor: Ryzen 7 1700
Mainboard: GA-AB350-GAMING 3
Memory: F4-3600C16D-16GVK
Soundcard: Realtek GBE
PSU: Antec HCG 520
Default 05-25-2017, 04:51 | posts: 468 | Location: Spain

Quote:
Originally Posted by Mufflore View Post
So glad I stuck with Windows 7 !!
I'm staying on Windows 7 too but from what I'm seeing, the problem here is people thinking the Creators Update is supposed to be stable, when in fact it's plainly a beta test until it receives the "Current Branch for Business" status.

Last edited by Klementh; 05-25-2017 at 04:54.
   
Reply With Quote
Old
  (#83)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: Oppo 205, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 05-25-2017, 05:33 | posts: 10,208 | Location: United states of Kingdom

Yep, windows 10 is in permanent beta status.
   
Reply With Quote
Old
  (#84)
SabotageX
Member Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX 1070 G1
Processor: Intel Core i5 4570
Mainboard: Gigabyte B85M-D3PH
Memory: G.Skill DDR3 16gb
Soundcard:
PSU: Corsair RM850X 850W
Default 05-26-2017, 01:29 | posts: 59

382.36 just appeared on Windows Update.

382.33 - r381_00-175
382.36 - r381_00-177
   
Reply With Quote
Old
  (#85)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 05-26-2017, 03:24 | posts: 1,225 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

Quote:
Originally Posted by SabotageX View Post
382.36 just appeared on Windows Update.

382.33 - r381_00-175
382.36 - r381_00-177
Yeah, for the Fast Ring & KB4020102 (15063.338) is out too.

https://forums.laptopvideo2go.com/to...-driver-38236/
   
Reply With Quote
Old
  (#86)
shaga
Member Guru
 
shaga's Avatar
 
Videocard: STRIX 1060 OC
Processor: Ryzen 1600
Mainboard: MSI B350 Tomahawk Arctic
Memory: 8GB DDR4 3200
Soundcard: SB Z
PSU: Chieftec Smart 700w
Default 05-26-2017, 03:43 | posts: 45 | Location: Nordic Region

Got it forced from windows update(fast ring) now too. Didn't even want it but oh well.
   
Reply With Quote
Old
  (#87)
BlackScout
Newbie
 
Videocard: Zotac GTX 1050 Ti 4GB
Processor: Intel Core i3 4170 3.7ghz
Mainboard: Gigabyte H81M-H
Memory: 2x4GB Kingston DDR3
Soundcard: Realtek // Genius
PSU: Corsair CX600
Default 05-26-2017, 04:12 | posts: 8 | Location: Hell aka Brazil

Quote:
Originally Posted by shaga View Post
Got it forced from windows update(fast ring) now too. Didn't even want it but oh well.
Tried here... Nothing. That's odd.

By the way... GUWEIZ art on the avatar?

EDIT: Nevermind... MS Sneaked it into my system.
   
Reply With Quote
Old
  (#88)
Radical_53
Ancient Guru
 
Radical_53's Avatar
 
Videocard: Gainward GTX 1080 GLH
Processor: AMD Ryzen R7-1700X
Mainboard: Asrock X370 Gaming K4
Memory: 32GB G.Skill DDR4-3200
Soundcard: Creative SoundBlaster ZXR
PSU: Seasonic X-460 Fanless
Default 05-26-2017, 22:35 | posts: 3,610 | Location: Germany

After installing this driver, I saw that the LED of the card is now turned off. Before, it was lit in bright green.
Can someone tell me how to control these LEDs? I'd prefer to have the card's LEDs run in sync to the board's LEDs.
   
Reply With Quote
Old
  (#89)
kx11
Maha Guru
 
kx11's Avatar
 
Videocard: Titan Xp
Processor: i7 6900k
Mainboard: ASUS Rampage V 10th ed.
Memory: G.skill Trident Z RGB
Soundcard:
PSU: EVGA 1000 g2
Default 05-26-2017, 23:30 | posts: 2,329 | Location: Qatar

Quote:
Originally Posted by Keesberenburg View Post
This option for G-sync not working anymore?
https://forums.geforce.com/default/t...lways-active-/
unplug the DP cable from your GPU and plug it in again



try that
   
Reply With Quote
Old
  (#90)
Flakman
Master Guru
 
Videocard: ASUS Strix ROG 1070
Processor: Intel i7 4790K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: G.SKILL TridentX 16 GB
Soundcard: ALC892-DTS-CG
PSU: Corsair TX850
Default 05-27-2017, 03:48 | posts: 617

Well I have no idea if it's nVidia's drivers or a Windows 10 CU issue, but getting crashes in games with this driver.

"An error has occurred and windows is compiling data and well restart when it has completed". Then the computer reboots.

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2017-05-27T00:18:24.780775200Z" />
<EventRecordID>2896</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-9GC0AOU</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data Name="param1">0x00000124 (0x0000000000000000, 0xffffc089f8111028, 0x00000000be000000, 0x0000000000800400)</Data>
<Data Name="param2">C:\Windows\MEMORY.DMP</Data>
<Data Name="param3">2a0b1cf0-263c-4321-b4c3-ac7fa1f2e655</Data>
</EventData>
</Event>

This is a clean wipe of the drive and fresh install. I have no idea what to do now.
   
Reply With Quote
Old
  (#91)
goodsmac
Newbie
 
Videocard: Geforce GTX 1080Ti FE
Processor: Intel Core i7 4960X
Mainboard: Rampage IV Black Edition
Memory: DDR 1866 MHz / 16GB
Soundcard: Creative ZxR
PSU: 850W
Default 05-27-2017, 12:08 | posts: 5 | Location: Germany

@Flankman

Ditto. I've never had these error massage but The Division crashes several times and Firefox did this during hardware accelerated things like youtube too. Back to 382.05 fixed that problem.
   
Reply With Quote
Old
  (#92)
judicator
Newbie
 
Videocard: ROG STRIX-GTX1070 8GB
Processor: Core i7-6700k
Mainboard: Sabertooth Z170 Mark1
Memory: Corsair LPX 32GB 3200MHZ
Soundcard: Energy Take Classic II
PSU: Corsair HX 1000W
Default 05-28-2017, 04:03 | posts: 33

Why does "Enable G-SYNC" keep getting set back to "full screen mode". I have to check after every update and enable it again for "windowed and full screen mode".

Minor annoyance, no problems otherwise so far.
   
Reply With Quote
Old
  (#93)
Toss3
Master Guru
 
Videocard: WC Inno3D GTX 980 TI
Processor: 4770k @4.4Ghz
Mainboard: Asrock Z97E-ITX/ac
Memory: 16Gb 1866Mhz DDR3
Soundcard:
PSU: Antec Truepower III 650W
Default 05-28-2017, 10:03 | posts: 159

Quote:
Originally Posted by archie123 View Post
Its difficult to tell for sure as i dont really benchmark but from playing the same map in bf1 before and after this driver it looks like i getting a good 10 fps gain , again dificult to be sure when your getting over 100fps anyway but there is a definate improvement . I realise there are no mentions of improvements for battlefield . 10 fps is nothing to be sniffed at
Getting increased max fps, but lower mins (compared to 378.78 or whatever I was on before upgrading).
   
Reply With Quote
Old
  (#94)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 05-28-2017, 15:13 | posts: 1,699

Re the bug with the automatic audio switch to a previous device from an unavailable HDMI one (i.e. when you have audio going via HDMI and then disable that HDMI output with Win+P) - it happens automatically if after disabling the HDMI output your main display is going off (as a result of power savings kicking in or you activating them manually with something like Monitor Off) and is then brought back online.
   
Reply With Quote
Old
  (#95)
kurtextrem
Member Guru
 
kurtextrem's Avatar
 
Videocard: NVIDIA GeForce GTX 970
Processor: Intel i5-6600
Mainboard:
Memory: 8GB
Soundcard:
PSU: ?
Default 05-28-2017, 21:43 | posts: 142 | Location: Munich

Quote:
Originally Posted by kx11 View Post
unplug the DP cable from your GPU and plug it in again

try that
that worked, thank you
   
Reply With Quote
Old
  (#96)
PurSpyk!!
Master Guru
 
PurSpyk!!'s Avatar
 
Videocard: GTX Titan X Sli,VN247H
Processor: Core i7 990x @ 4.52Ghz
Mainboard: ASUS P6T - Deluxe
Memory: 24GB Corsair XMS 1600
Soundcard: X-Fi connected to Digital
PSU: Corsair HX 850W
Default 05-29-2017, 05:46 | posts: 566 | Location: Cape Town, South Africa

Odd wake from sleep issues, pc wakes, all lights are on but video crashes. Have to press the pc reset button to reboot. Using Windows 10 Creators Update.

Last edited by PurSpyk!!; 05-29-2017 at 06:10.
   
Reply With Quote
Old
  (#97)
AsiJu
Ancient Guru
 
AsiJu's Avatar
 
Videocard: EVGA 980Ti SC+/Xtreme IV
Processor: Ryzen5 1600
Mainboard: ASRock X370 Killer SLI
Memory: G.Skill Trid.Z 3000 16 GB
Soundcard: X-Fi Titanium + Z906
PSU: Tt. Toughpower XT 875 W
Default 05-29-2017, 21:52 | posts: 3,517 | Location: Finland

Monitor colour calibration resets after running a fullscreen game... again and still... with W10 CU...
   
Reply With Quote
Old
  (#98)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 05-30-2017, 04:05 | posts: 1,225 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

Quote:
Originally Posted by AsiJu View Post
Monitor colour calibration resets after running a fullscreen game... again and still... with W10 CU...
We fixed an issue resulting in color profiles being ignored after launching certain full screen games.

https://blogs.windows.com/windowsexp...-15215-mobile/
   
Reply With Quote
Old
  (#99)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 05-30-2017, 11:25 | posts: 1,699

Btw, I'm getting black screens in the last couple of FF54 betas again so they are back but this time they are happening only on YouTube.
   
Reply With Quote
Old
  (#100)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 05-30-2017, 12:24 | posts: 13,784 | Location: Proxima \/82

I got one too 2days ago, idk think I was browsing this forum.. guess I'll go back to 382.05 if it persists.. using official ff v53 and with adaptive mode

Last edited by -Tj-; 05-30-2017 at 12:26.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.