Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
XtraTrstrL
Newbie
 
XtraTrstrL's Avatar
 
Videocard: 4890 / 1GB
Processor: Phenom X4 970
Mainboard: Asus M4N78Pro
Memory: DDR2 / 4GB
Soundcard:
PSU: 600 Watt
Default 05-23-2017, 03:02 | posts: 8

Anyone test any games for the DX12 performance boosts claimed in the Release Notes?

I notice Gears of War 4 doesn't have the stutter issue I was having here and there in the last driver. I DDU'd before installing this one. This also seemed to fix an issue with Shadowplay recording a constant mic static audio, even with the mic turned off in settings, even though I was already using the same version of Shadowplay. It's an issue that comes and goes throughout versions though, maybe I have to just ALWAYS DDU like I use to do every version.

I'm just awaiting UWP support for Shadowplay now, since they have the Vulkan and Windowed Mode support for other games. I'd like to be able to record Gears without having to remember to manually turn Desktop Mode on/off each time.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
Trihy
Newbie
 
Videocard: Onboard
Processor: Intel core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 750w
Default 05-23-2017, 03:59 | posts: 34

Metro last light redux doesnt work for me.

At title screen graphics gets all corrupted.

Win 10 creators update gtx1080
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
Khronikos
Master Guru
 
Khronikos's Avatar
 
Videocard: MSI GTX Gaming X 8G 1070
Processor: i5 2500K @ 4.5GHz
Mainboard: MSI Z68A-G43 (B3)
Memory: G.Skill 8GBx2 @ 2133MHz
Soundcard: Denon 2112CI/Senn. HD600
PSU: Corsair 750TX V2
Default 05-23-2017, 05:00 | posts: 515

Everything good for me so far. I am hoping with the new telemetry data that Nvidia can produce even better drivers.

We all know Windows 10 is going to screw **** up randomly.
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
Sethos
Master Guru
 
Videocard: MSI 1080 Ti Sea Hawk X
Processor: 5960x @ 4.4Ghz
Mainboard: SABERTOOTH X99
Memory: Corsair 16GB @ 3000Mhz
Soundcard: FiiO E17 / Fidelio X1
PSU: EVGA SuperNOVA 1200 P2
Default 05-23-2017, 06:11 | posts: 152

DSR in Forza Horizon 3 seemed to stop working with these drivers. Just last night, I played with a 4K DSR that seemed to work beautifully. With these, the resolution is visible and selected but there's a noticeable increase in jaggies. Then I tried running my native 1440p and it's exactly the same.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
Fumz
Member Guru
 
Videocard: Evga 1080Ti sc black icx
Processor: 7700k@4.9GHz Noctua NHD15
Mainboard: Asus Prime Z270 AR
Memory: 16gb G.Skill 3200MHz cl14
Soundcard: Recon3D/Logitech Z5500
PSU: Seasonic Platinum 760
Default 05-23-2017, 06:26 | posts: 78 | Location: California

Battlefield 1 running super smooth.
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
Driller_au
Member Guru
 
Driller_au's Avatar
 
Videocard: gigabyte 1080 waterforce
Processor: I7-6850K
Mainboard: ASUS X-99 RoG Strix
Memory: DDR4 16 gig @ 3333MHz
Soundcard: Onboard
PSU: corsair AX1200i
Default 05-23-2017, 06:46 | posts: 84 | Location: Straya

These drivers fix the Gsync flicker i spoke about in the other thread
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
XcroN
Master Guru
 
XcroN's Avatar
 
Videocard: GTX 1080Ti Aorus xtreme
Processor: i7 6900K 4.0 Ghz|H100i V2
Mainboard: Rampage V Edition 10
Memory: 64GB HyperX 3000Mhz
Soundcard: HD 650 + Essence STX II
PSU: Seasonic Platinum 860W
Default 05-23-2017, 06:49 | posts: 326 | Location: Israel

Nvidia tray icon is still missing for me after clean windows 10 installation.
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
TheDeeGee
Ancient Guru
 
TheDeeGee's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1070 AERO OC
Processor: Intel Core 4770K
Mainboard: Gigabyte Z87X-UD5H
Memory: Crucial Ballistix LP 16GB
Soundcard: SoundBlaster ZxR
PSU: Seasonic Platinum 760
Default 05-23-2017, 08:50 | posts: 5,046

Quote:
Originally Posted by XcroN View Post
Nvidia tray icon is still missing for me after clean windows 10 installation.
Tray Icon belongs to Geforce Experience.

No idea why anyone would want that installed.
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
Mr_ALLroy
Maha Guru
 
Mr_ALLroy's Avatar
 
Videocard: MSI GTX1080 Ti Gaming X
Processor: Intel i7-6700k @4.6
Mainboard: Asus Maximus VIII Hero
Memory: CMD32GX4M2B3000C15
Soundcard: Soundblaster Zx
PSU: Corsair HX1000i
Default 05-23-2017, 09:07 | posts: 1,965 | Location: Calgary Canada®

Quote:
Originally Posted by TheDeeGee View Post
Tray Icon belongs to Geforce Experience.

No idea why anyone would want that installed.
Game recording/streaming to my Shield TV and broadcasting. I use it as a "base-line" for optimizing my games as well.
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
PhantomGamers
Member Guru
 
PhantomGamers's Avatar
 
Videocard: NVIDIA GTX 1080 EVGA FTW
Processor: AMD R7 1800X
Mainboard: ASRock Fatal1ty X370 Prof
Memory: DDR4 2x16GB @ 3200MHz
Soundcard: Realtek / Samson SR950
PSU: EVGA P2 1200W Platinum
Default 05-23-2017, 09:27 | posts: 74 | Location: New York, USA

Quote:
Originally Posted by Trihy View Post
Metro last light redux doesnt work for me.

At title screen graphics gets all corrupted.

Win 10 creators update gtx1080
I have no such issue, also running Win 10 CU and a GTX 1080.
   
Reply With Quote
Old
  (#36)
chinobino
Maha Guru
 
chinobino's Avatar
 
Videocard: MSI GTX980Ti Lightning
Processor: 6700K @ 4.3 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Memory: 4x4GB Corsair DDR3-2800
Soundcard: Creative Tactic3D Alpha
PSU: ENERMAX REVO 85+ 1250W
Default 05-23-2017, 09:53 | posts: 948

Quote:
[Windows 10 Creator’s Update]: In multi-display mode, extended monitors cannot be be put into sleep mode. [1916554]
I should think so too, how do bugs like these get through testing?
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
Alex13
Maha Guru
 
Alex13's Avatar
 
Videocard: Nvidia
Processor: i7 4820k - @4.4
Mainboard: Gigabyte ud7 x79
Memory: 16GB Quad@2.4 CL9 Mushkin
Soundcard: Z-5500 / Cloud II
PSU: Supernova 1000W
Default 05-23-2017, 12:03 | posts: 1,860

Quote:
Originally Posted by Xman01 View Post
Try right clicking on the desktop and see if you get an NVidia control panel option.
LOL Come'on i wasnt born yesterday, the CP is inaccessible via desktop or via other means. It just wouldn't open and the right click didn't contain it anyway.

Anyway, everything's up with experience 100% of the time. I will have to endure this for now.
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: Oppo 205, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 05-23-2017, 12:28 | posts: 10,208 | Location: United states of Kingdom

Quote:
Originally Posted by Alex13 View Post
LOL Come'on i wasnt born yesterday, the CP is inaccessible via desktop or via other means. It just wouldn't open and the right click didn't contain it anyway.

Anyway, everything's up with experience 100% of the time. I will have to endure this for now.
You may have the same issue as me.

I have 3 display devices enabled.
If all 3 of them are mirrored (and very occasionally 2), enabling DSR will prevent NVidia control panel from opening until I use the windows display tools to disable all but one display.
DSR doesnt work when this happens.

If control panel is still open I can disable DSR or disable a display/change a display to extended and the problem wont happen.
It is entirely dependent on sometimes 2, always 3 displays being mirrored and DSR being enabled at the same time.

fyi
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
Xman01
Member Guru
 
Xman01's Avatar
 
Videocard: Gigabyte 1070 Mini OC
Processor: I5 6600
Mainboard: MSI Z170A SLI+
Memory: 16GB Team Dark DDR4 3000
Soundcard: ALC1150
PSU: Rosewill Arc750W
Default 05-23-2017, 12:48 | posts: 75 | Location: West Wing Of Collinwood

Quote:
Originally Posted by Alex13 View Post
LOL Come'on i wasnt born yesterday, the CP is inaccessible via desktop or via other means. It just wouldn't open and the right click didn't contain it anyway.

Anyway, everything's up with experience 100% of the time. I will have to endure this for now.
I didn't say that you were. I installed a 1060 this past weekend for my daughter on w10 cu and noticed that the tray icon was missing also. I did a little research (forgot where ) and found that it didn't show up anymore and it could be accessed by right clicking the desktop. For me , it could. This was with the last certified drivers before this one and it did not include GeForce experience. Hope you get it fixed. You could make a desktop shortcut to the NVidia cpl in the meantime.
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 05-23-2017, 13:09 | posts: 1,700

Quote:
Originally Posted by XtraTrstrL View Post
Anyone test any games for the DX12 performance boosts claimed in the Release Notes?
This is for R381 release in general, not for this driver specifically.

Quote:
Originally Posted by Sethos View Post
DSR in Forza Horizon 3 seemed to stop working with these drivers. Just last night, I played with a 4K DSR that seemed to work beautifully. With these, the resolution is visible and selected but there's a noticeable increase in jaggies. Then I tried running my native 1440p and it's exactly the same.
In Win10 1703 you have to reboot after applying the DSR settings in NV CPL for the games to see them.
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
Mufflore
Ancient Guru
 
Mufflore's Avatar
 
Videocard: 1080ti @2GHz+ air silent!
Processor: 6700K @4.6GHz
Mainboard: Maximus VIII Hero
Memory: 16GB LPX 3000 @3600
Soundcard: Oppo 205, TL+Ribbon spks
PSU: Corsair AX750
Default 05-23-2017, 13:26 | posts: 10,208 | Location: United states of Kingdom

So glad I stuck with Windows 7 !!
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
NeoandGeo
Master Guru
 
Videocard: Geforce GTX 970 @1420
Processor: Intel Core i7 2600k @4.4
Mainboard: GA-P67A-UD4B3
Memory: 16GB DDR3 1600 RipJaws
Soundcard:
PSU: Corsair 750w
Default 05-23-2017, 13:39 | posts: 722

Quote:
• [GeForce GTX 1060]: Blue-screen crash occurs pointing to driver (Nvlddmkm.sys) after the system reboots from sleep mode. [1814559]
This should really state 10 series, I had this issue on my 1080.
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
Memorian
Maha Guru
 
Memorian's Avatar
 
Videocard: GTX 1070 FTW@2.1/9.1Ghz
Processor: i5 3570K@4.4Ghz
Mainboard: Gigabyte Z77X UD3H
Memory: 16GB TridentX 2400C10
Soundcard: M2Tech HiFace DAC
PSU: EVGA Supernova 650 P2
Default 05-23-2017, 14:12 | posts: 2,535 | Location: Hellas

Darksiders Warmastered Edition in Exclusive Fullscreen also breaks the NVIDIA custom color profile after alt+tab or if you exit the game. I wonder what's causing this because it doesn't happen with every game(From my tests, only Rainbow Six: Siege and Darksiders cause this).
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 05-23-2017, 14:23 | posts: 1,226 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

Quote:
Originally Posted by Memorian View Post
Darksiders Warmastered Edition in Exclusive Fullscreen also breaks the NVIDIA custom color profile after alt+tab or if you exit the game. I wonder what's causing this because it doesn't happen with every game(From my tests, only Rainbow Six: Siege and Darksiders cause this).
-del-

Last edited by khanmein; 05-23-2017 at 17:56.
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
Catroqui
Master Guru
 
Catroqui's Avatar
 
Videocard: SLi GTX 980 OC/GTX 970 OC
Processor: i7 4790K/Xeon X5660
Mainboard: Asus Z97-Pro/Asus P6T
Memory: Corsair 16Gb/12Gb OCZ
Soundcard: Onboard/Edifier 2.1/5.1
PSU: Corsair 750w/600w
Default 05-23-2017, 14:33 | posts: 738

Does this driver finally fixes BF1 crashing when DSR is enabled (with SLi system)?
   
Reply With Quote
Old
  (#46)
ShadowDuke
Ancient Guru
 
ShadowDuke's Avatar
 
Videocard: MSI Gaming 970 1450/7600
Processor: AMD FX-6300 (4.0 GHz)
Mainboard: MSI 970A-G43
Memory: 16GB Crucial DDR3 (1600)
Soundcard: Creative Inspire 5300
PSU: Antec HCG-620M
Default 05-23-2017, 15:19 | posts: 2,887 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
I have just installed the prev driver to msi seahawk 1080 ti@2038 MHz.
Good for you...want a cookie?!
   
Reply With Quote
Old
  (#47)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 05-23-2017, 16:04 | posts: 1,700

Quote:
Originally Posted by Memorian View Post
Darksiders Warmastered Edition in Exclusive Fullscreen also breaks the NVIDIA custom color profile after alt+tab or if you exit the game. I wonder what's causing this because it doesn't happen with every game(From my tests, only Rainbow Six: Siege and Darksiders cause this).
Win10 1703 fullscreen optimizations are causing this. They are limited to a rather short list of supported games - same games where MS Game Bar is supported.
   
Reply With Quote
Old
  (#48)
Smiley_ie
Member Guru
 
Videocard: Zotac GTX 1070 Amp EX
Processor: Intel -i7-4770K@4.6ghz WC
Mainboard: GIGABYTE G1.Sniper 5
Memory: 16gig 2400mhz
Soundcard: ASUS Strix Soar
PSU: Corsair hx1050
Default 05-23-2017, 16:20 | posts: 115 | Location: Ireland

Ghost recon Wildlands stutter's bad with these drivers dont seem to work with nvidia inspector fix ? back to 382.05 runs fine.
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 05-23-2017, 16:43 | posts: 1,226 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

Quote:
Originally Posted by Smiley_ie View Post
Ghost recon Wildlands stutter's bad with these drivers dont seem to work with nvidia inspector fix ? back to 382.05 runs fine.
Did you try out 2.1.3.6 or use RTSS?
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
Trihy
Newbie
 
Videocard: Onboard
Processor: Intel core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 750w
Default 05-23-2017, 17:16 | posts: 34

Quote:
Originally Posted by PhantomGamers View Post
I have no such issue, also running Win 10 CU and a GTX 1080.
Thanks. Tried and works ln 1280x720 but as soon as I go to 1920x1080 screen turns into weird glitches everywhere.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.