Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#76)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-14-2016, 23:12 | posts: 750 | Location: Earth

I just did a default GPU clock API overhead test: http://www.3dmark.com/3dm/12481338

As you can see, DX 11 ST 2 mill , DX 11 MT 2.5 mill. If i have the Phenom , i would have the same result pretty much.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#77)
frcento
Newbie
 
Videocard: 560 SLI @ 1000MHz
Processor: Phenom II 940BE @ 3.6
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 660W server-brand PSU
Default 06-15-2016, 00:22 | posts: 28

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
I just did a default GPU clock API overhead test: http://www.3dmark.com/3dm/12481338

As you can see, DX 11 ST 2 mill , DX 11 MT 2.5 mill. If i have the Phenom , i would have the same result pretty much.
I think that you can be wrong on this one. My results with my Phenom II 940 is very low in DX11 too, even overclocked at 3.6GHz.
   
Reply With Quote
Old
  (#78)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-15-2016, 11:18 | posts: 750 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by frcento View Post
I think that you can be wrong on this one. My results with my Phenom II 940 is very low in DX11 too, even overclocked at 3.6GHz.
I have few result somewhere in the other fermi topic with Phenom. You can check it if you like to.
   
Reply With Quote
Old
  (#79)
chinobino
Maha Guru
 
chinobino's Avatar
 
Videocard: MSI GTX980Ti Lightning
Processor: 6700K @ 4.3 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Memory: 4x4GB Corsair DDR3-2800
Soundcard: Creative Tactic3D Alpha
PSU: ENERMAX REVO 85+ 1250W
Default 06-15-2016, 11:20 | posts: 948

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
I have few result somewhere in the other fermi topic with Phenom. You can check it if you like to.
Can you please link it?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#80)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-15-2016, 11:43 | posts: 750 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by chinobino View Post
Can you please link it?
Somewhere here in guru forum. Can't remember where.
I mostly done that test on the win 10 insider version, so i must have it there, if i haven't delete `em .
I may put the Phenom back just to test it again

Last edited by siriq; 06-15-2016 at 11:50.
   
Reply With Quote
Old
  (#81)
frcento
Newbie
 
Videocard: 560 SLI @ 1000MHz
Processor: Phenom II 940BE @ 3.6
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 660W server-brand PSU
Default 06-15-2016, 18:13 | posts: 28

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
Somewhere here in guru forum. Can't remember where.
I mostly done that test on the win 10 insider version, so i must have it there, if i haven't delete `em .
I may put the Phenom back just to test it again
Make that test if possible, it can help here. I tried many times, until now the max score that I reach on DX11 is 700.000.

   
Reply With Quote
Old
  (#82)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-15-2016, 21:57 | posts: 750 | Location: Earth

Well , this is not much at all. OC your NB clock too. Helps a lot.
   
Reply With Quote
Old
  (#83)
chinobino
Maha Guru
 
chinobino's Avatar
 
Videocard: MSI GTX980Ti Lightning
Processor: 6700K @ 4.3 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Memory: 4x4GB Corsair DDR3-2800
Soundcard: Creative Tactic3D Alpha
PSU: ENERMAX REVO 85+ 1250W
Default 06-19-2016, 19:07 | posts: 948

Windows 10 RS1 Build 14367 is showing WDDM 2.1 and Direct3D DDI 11.4 with included driver 368.20 WHQL;



(The same driver on Win10 Build 10586 is only WDDM 2.0 as expected).

3dmark API Overhead test won't run though with this driver.
   
Reply With Quote
Old
  (#84)
maur0
Master Guru
 
Videocard: point of view gtx 570 1gb
Processor: core 2 quad Q9550
Mainboard: asus P5G41T-M LX3
Memory: ddr3 8gb gskill 1333 mhz
Soundcard: realtek HD
PSU: 500w
Default 06-19-2016, 20:09 | posts: 668 | Location: curitiba brazil

WDDW 2.1 mutch more faster and optimized compared to preview 2.0? and dx11.4 what de diference compared to 11.3 preview build
   
Reply With Quote
Old
  (#85)
chinobino
Maha Guru
 
chinobino's Avatar
 
Videocard: MSI GTX980Ti Lightning
Processor: 6700K @ 4.3 GHz
Mainboard: Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Memory: 4x4GB Corsair DDR3-2800
Soundcard: Creative Tactic3D Alpha
PSU: ENERMAX REVO 85+ 1250W
Default 06-19-2016, 20:18 | posts: 948

Quote:
Originally Posted by maur0 View Post
WDDW 2.1 mutch more faster and optimized compared to preview 2.0? and dx11.4 what de diference compared to 11.3 preview build
Well according to Microsoft;

Quote:
Direct3D 11.4 Features

The following functionality has been added in Direct3D 11.4.

Direct3D device removal

The RegisterDeviceRemovedEvent, and UnregisterDeviceRemoved methods are supported by a new interface, ID3D11Device4, to support receiving an asynchronous event notification when a Direct3D device has been removed.

Multithreaded protection

To ensure that graphics commands in particular are executed in a specific order, the ID3D11Multithread interface has methods to turn multithread protection on and off, and methods to enter and leave critical code requiring this protection.
Not sure how either WDDM 2.1 or Direct3D 11.4 effects performance, haven't run any 3D tests yet.
   
Reply With Quote
Old
  (#86)
Soliver84
Newbie
 
Videocard: 32GB Corsair
Processor: Intel Xeon 10Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 2x GTX 780TI
Default 06-20-2016, 08:57 | posts: 6

Fermi can directly X12 emulator without this is a fake card and behold Direct X 12_1 on page 4 in the photos.


http://www.computerbase.de/2016-06/f...force-gtx-960/

http://www.ebay.com/itm/NEW-NVIDIA-G...p2047675.l2557





The question is whether it really works then. and what are modifications for Bios necessary.

Perhaps one can thereby also the GTX 780 TI modifying the Bios. I hope
   
Reply With Quote
Old
  (#87)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 06-20-2016, 13:11 | posts: 1,699

That's not DirectX 12_1, that's Feature Level 12_1 which was always a part of DX12. DX11.4 sounds like an extension of DX11 functionality to better align with what's already possible in DX12.

Also - I don't think that there will ever be DX12 support for Fermi at this point.
   
Reply With Quote
Old
  (#88)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-20-2016, 13:50 | posts: 750 | Location: Earth

I just updated to the latest insider version. I am on 368.39 and dxdiag shows WDDM 2.0 .
   
Reply With Quote
Old
  (#89)
Nerboruto
Newbie
 
Nerboruto's Avatar
 
Videocard: Kfa2 Gtx750 ti slim @1306
Processor: FX 4300 @4489
Mainboard: asrock am3+ 970m pro3
Memory: DDR3 8gb 1600@1752Mhz
Soundcard: NVIDIA High Definition
PSU: 250watt flex atx
Default 06-20-2016, 13:59 | posts: 14 | Location: Italy

Quote:
Originally Posted by frcento View Post
Make that test if possible, it can help here. I tried many times, until now the max score that I reach on DX11 is 700.000.

ht link is too slow.. only 800.. 200mhz x4...
i have 955be 219x13 ht link/nb speed 2847mhz!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#90)
Kaill
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 770 SC Dual 4G
Processor: AMD FX-8350 Black Edition
Mainboard: ASUS CrosshairV FormulaZ
Memory: 8 gigs @ 2400
Soundcard: Realtek
PSU: Rosewill LIGHTNING-1000
Default 06-22-2016, 16:29 | posts: 54

I need to run this test with my FX8350 and 570HD so i guess i will bite the bullet and buy 3dmark
   
Reply With Quote
Old
  (#91)
Kaill
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 770 SC Dual 4G
Processor: AMD FX-8350 Black Edition
Mainboard: ASUS CrosshairV FormulaZ
Memory: 8 gigs @ 2400
Soundcard: Realtek
PSU: Rosewill LIGHTNING-1000
Default 06-22-2016, 16:54 | posts: 54

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
I just updated to the latest insider version. I am on 368.39 and dxdiag shows WDDM 2.0 .
but is it showing dx 12?
   
Reply With Quote
Old
  (#92)
frcento
Newbie
 
Videocard: 560 SLI @ 1000MHz
Processor: Phenom II 940BE @ 3.6
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 660W server-brand PSU
Default 06-22-2016, 21:04 | posts: 28

Quote:
Originally Posted by Nerboruto View Post
ht link is too slow.. only 800.. 200mhz x4...
i have 955be 219x13 ht link/nb speed 2847mhz!!!
Thanks for the reply. I know that is low, but I don't know how to increase clocks on my motherboard. It's a M2N-SLI, the max speed that I can increase the HT clock is 1000mhz (x5) by the bios, and I think that I can increase FSB, but can make the system unstable, like sata controller fail, etc I think. The Northbridge clock is only 1600mhz, I also don't think that I can overclock it also, just with FSB clock increase method.

The M2N is a AM2 board, not necessarily a AM2+ board, I think. I don't even know why this support the 940BE. I use this board for the SLI support. Also, I think that the Phenom does not support DDR3 memory, so I can't upgrade to a AM3 motherboard, a least I think :/
   
Reply With Quote
Old
  (#93)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-22-2016, 21:39 | posts: 750 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by Kaill View Post
but is it showing dx 12?
Yes, it does show DX 12
   
Reply With Quote
Old
  (#94)
Kaill
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 770 SC Dual 4G
Processor: AMD FX-8350 Black Edition
Mainboard: ASUS CrosshairV FormulaZ
Memory: 8 gigs @ 2400
Soundcard: Realtek
PSU: Rosewill LIGHTNING-1000
Default 06-23-2016, 00:26 | posts: 54

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
Yes, it does show DX 12
how did it fare in the DX12 tests?
   
Reply With Quote
DX12 API Overhead Test Gtx570HD Sc
Old
  (#95)
Kaill
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 770 SC Dual 4G
Processor: AMD FX-8350 Black Edition
Mainboard: ASUS CrosshairV FormulaZ
Memory: 8 gigs @ 2400
Soundcard: Realtek
PSU: Rosewill LIGHTNING-1000
Default DX12 API Overhead Test Gtx570HD Sc - 06-23-2016, 04:26 | posts: 54

K here is my pc with the DX12 Test
   
Reply With Quote
Old
  (#96)
Kaill
Member Guru
 
Videocard: EVGA GTX 770 SC Dual 4G
Processor: AMD FX-8350 Black Edition
Mainboard: ASUS CrosshairV FormulaZ
Memory: 8 gigs @ 2400
Soundcard: Realtek
PSU: Rosewill LIGHTNING-1000
Default 06-24-2016, 16:57 | posts: 54

Can't wait to try out the drivers and the new DX12 bench test that is coming out from 3dMark
   
Reply With Quote
Old
  (#97)
phatbx133
Master Guru
 
Videocard: MSI GTX 1050ti 4GB
Processor: Intel 2nd i5 2500K @ 4.5
Mainboard: Asus P8P67 Dexlue v3602
Memory: G.Skill 16GB DDR3 2133mhz
Soundcard: Onboard Realtek
PSU: Cougar 700w with 52A
Default 06-25-2016, 17:09 | posts: 778

I just bought 3DMARK for 5 buck, run some test, is my score good ? and DX12 is not enabled ?


   
Reply With Quote
Old
  (#98)
Alessio1989
Master Guru
 
Videocard: Two different furnaces
Processor: It's getting old...
Mainboard: A voltage leaker...
Memory: Heap corruption
Soundcard: It's over 109db!!!!
PSU: Finally, a quite engine
Default 06-25-2016, 20:43 | posts: 696 | Location: Good-food-land

"test did not run"
   
Reply With Quote
Old
  (#99)
siriq
Master Guru
 
siriq's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 570 Classified
Processor: FX 8350@4.8&PII x6 1090T
Mainboard: GA 890FX-UD5
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Asus Xonar D2X PCIE
PSU: Seasonic
Default 06-25-2016, 21:51 | posts: 750 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by phatbx133 View Post
I just bought 3DMARK for 5 buck, run some test, is my score good ? and DX12 is not enabled ?


You need to install 358.70 driver to run DX 12 test. You are on 368.39
   
Reply With Quote
Old
  (#100)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 @ 4.8Ghz-1.38v
Mainboard: Gigabyte Z68XP-UD3P
Memory: HyperX 16GB @ 2133Mhz
Soundcard: Realtek onboard
PSU: Tt ToughpowerXT 775W
Default 06-25-2016, 21:53 | posts: 9,667 | Location: Serbia, NS

Quote:
Originally Posted by siriq View Post
You need to install 358.70 driver to run DX 12 test. You are on 368.39
What sense is that? Older drivers support dx12 but newer dont? Nvidia at its best.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.