Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
CalinTM
Maha Guru
 
CalinTM's Avatar
 
Videocard: MSi GTX980 GAMING 1531mhz
Processor: i7 3770K 4.5ghz
Mainboard: MSI Z77A-GD65
Memory: Geil Black Dragon 16gb
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: Enermax Revolution 87+
Default 03-25-2016, 21:17 | posts: 1,465 | Location: Timisoara, Romania

Its the same. For example u select now 60.7 fps, that number has the hex value for 59 fps. Will be capped at 59fps, but will use in-game at 60.7 - 61 fps something in that area.

U need to look at the hex values, they are correct, not at the new numbers in the this new inspector version. The new numbers 60.7, etc. are just displaying the actual fps you will get in-game.

Last edited by CalinTM; 03-25-2016 at 21:22.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 6700k NH-D14
Mainboard: Asrock z170 Extreme 4
Memory: Corsair LPX 2400mhz 16gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec HCG 750m
Default 03-25-2016, 21:23 | posts: 7,464 | Location: USA

i know but think before if i pick 59 fps it was limited to that according to RTSS framerate counter, which is now 60.7 according to inspcetor and rtss framerate counter shows 60.7 no sense to me

I thinking it was changined in inspector and in drivers in recent verisons some how?

Last edited by tsunami231; 03-25-2016 at 21:35.
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
s/ash
Newbie
 
Videocard: 780ti
Processor: 3770k
Mainboard: p8z77
Memory: g.skill 32gb
Soundcard:
PSU: corsair 650w
Default 03-25-2016, 23:08 | posts: 8

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
Have Fun!
On a laptop with 1366x768 resolution, the Profile Editor can't display all the options of a profile, the scrollbar indicator fades vertically half way beyond the bottom of the window:


Also, "Driver Profile Settings" in jumplists does nothing now.

Last edited by s/ash; 03-26-2016 at 00:06.
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
jiminycricket
Member Guru
 
Videocard: Maxwell
Processor: Haswell-E
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 1kW
Default 03-26-2016, 00:53 | posts: 148

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
Have Fun!
Buggy release. "Nvidia Inspector has stopped working" every boot, faulting module nvcuda.dll.

Reverted to 1.9.7.3 and back to normal.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
KillerC
Master Guru
 
KillerC's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX980ACX SC
Processor: Intel i7 4771 @4.0
Mainboard: ASUS Sabertooth Z87
Memory: 16 gig DDR3 Dominator2200
Soundcard: Creative Zx
PSU: P&C Turbo-Cool 860watt
Default 03-26-2016, 01:12 | posts: 407 | Location: U.S.A. Florida "The shoot me state"

I'm an not able to open the driver settings, I can open sensor monitoring and multi display power saving. But when I select Driver profile settings nothing happens.

any ideas?

:::::::::::::Nevermind, I was trying to use just a updated version.

I had to download the entire package, now I see the separate program.

Last edited by KillerC; 03-26-2016 at 01:22.
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
Orbmu2k
Member Guru
 
Orbmu2k's Avatar
 
Videocard: TITAN X (Pascal)
Processor: Core i7 920
Mainboard: Gigabyte X58 UD4
Memory: 12GB Patriot DDR3
Soundcard: Teufel Motiv 5
PSU: Enermax Revolution 85+
Default 03-26-2016, 07:18 | posts: 103 | Location: Germany

Thanks for the bug reports!

Code:
NVIDIA Inspector - Version 1.9.7.5 (.NET Framework 2 or above)

- removed obsoltete profile settings jump list entry
- fixed cuda lib error 

NVIDIA Profile Inspector - Version 2.1.1.1 (.NET Framework 4 or above)

- reverted back to default font
- fixed layout problems (hopefully)
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
khanmein
Maha Guru
 
khanmein's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
Processor: Intel® Core™ i5-4460
Mainboard: ASRock H97 Pro4
Memory: 16GB DDR3 Kingston CL11
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: Seasonic X-750 (KM3)
Default 03-26-2016, 07:29 | posts: 1,240 | Location: Batu Pahat, Johor, Malaysia

60 fps is 0xF000003C but NV profile inspector v2.1.1.1 showing [~] 61.8 fps

use RTSS or frame rate limiter?? which one more reliable & stable?
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
Orbmu2k
Member Guru
 
Orbmu2k's Avatar
 
Videocard: TITAN X (Pascal)
Processor: Core i7 920
Mainboard: Gigabyte X58 UD4
Memory: 12GB Patriot DDR3
Soundcard: Teufel Motiv 5
PSU: Enermax Revolution 85+
Default 03-26-2016, 07:43 | posts: 103 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by khanmein View Post
60 fps is 0xF000003C but NV profile inspector v2.1.1.1 showing [~] 61.8 fps

use RTSS or frame rate limiter?? which one more reliable & stable?
since some nvidia driver changes in R341.XX? the inspector frame rate limiter does not limit to exact fps anymore, the new values are a good guess what the actual limit will be in game
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
s/ash
Newbie
 
Videocard: 780ti
Processor: 3770k
Mainboard: p8z77
Memory: g.skill 32gb
Soundcard:
PSU: corsair 650w
Default 03-26-2016, 10:16 | posts: 8

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
Thanks for the bug reports!
This fixed the issues for me. Thank you.
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
dr_rus
Maha Guru
 
dr_rus's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 GRP
Processor: i7-6850K
Mainboard: Sabertooth X99
Memory: 64 GB DDR4
Soundcard: SB X-Fi Ti
PSU: CM V1200 Platinum
Default 03-26-2016, 13:50 | posts: 1,709

So I'm seeing that I'm correct: you don't get the new version notification in profile explorer anymore.
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
maxio
Master Guru
 
maxio's Avatar
 
Videocard: GTX 770 SLI / AMD 280X CF
Processor: 3930K@4.8GHz - WC RX480
Mainboard: MSI X79A-GD65
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: Creative XFi Fatality Pro
PSU: Corsair AX-1200i
Thumbs up 03-26-2016, 15:36 | posts: 170

Unfortunately, it's still buggy.

Last edited by maxio; 03-27-2016 at 01:21.
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 6700k NH-D14
Mainboard: Asrock z170 Extreme 4
Memory: Corsair LPX 2400mhz 16gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec HCG 750m
Default 03-26-2016, 17:08 | posts: 7,464 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
since some nvidia driver changes in R341.XX? the inspector frame rate limiter does not limit to exact fps anymore, the new values are a good guess what the actual limit will be in game
So i was correct it was Nvidia drivers that changed to this behavior? is it also nvidia drivers that fixed the 1~2 fps below and higher then limit issue too? cause RTSS actual show FPS nvidia inspector is locked too now. were as 6+ months ago a 60fps lock had 1~2 fps below and higher hitches

BTW the font much nicer now and the tearing i swore i was seeing is gone too, maybe it was just the font.

Any possibility of makeing the profile editor exe have different icon,

Last edited by tsunami231; 03-26-2016 at 17:14.
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 03-26-2016, 17:35 | posts: 13,795 | Location: Proxima \/82

Yes. Some earlier drivers had really bad fps limit. Think around r340+ it got a lot better, but nowhere near rtss limit

Idk now with r364 though.. cant try atm, waiting for new ram and pc is in nonfunctional state

Last edited by -Tj-; 03-26-2016 at 17:37.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
tsunami231
Ancient Guru
 
tsunami231's Avatar
 
Videocard: EVGA 660gtx sig2
Processor: i7 6700k NH-D14
Mainboard: Asrock z170 Extreme 4
Memory: Corsair LPX 2400mhz 16gb
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec HCG 750m
Default 03-26-2016, 18:17 | posts: 7,464 | Location: USA

current using 361.91 have not touched the new drivers cause of "issues" i keep hearing about, should probably check them seeing the sub color was fix and there was fix in DX 9 AA, cant really be bothered to do so atm though.
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
jiminycricket
Member Guru
 
Videocard: Maxwell
Processor: Haswell-E
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 1kW
Default 03-26-2016, 19:02 | posts: 148

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
Thanks for the bug reports!

Code:
NVIDIA Inspector - Version 1.9.7.5 (.NET Framework 2 or above)

- removed obsoltete profile settings jump list entry
- fixed cuda lib error 

NVIDIA Profile Inspector - Version 2.1.1.1 (.NET Framework 4 or above)

- reverted back to default font
- fixed layout problems (hopefully)
Man you quick! Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
maxio
Master Guru
 
maxio's Avatar
 
Videocard: GTX 770 SLI / AMD 280X CF
Processor: 3930K@4.8GHz - WC RX480
Mainboard: MSI X79A-GD65
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: Creative XFi Fatality Pro
PSU: Corsair AX-1200i
Default 03-27-2016, 01:20 | posts: 170

I spoke too soon.

Pressing refresh button cause this:

nspector.Common.NvapiException: DRS_GetProfileInfo failed: NVAPI_INVALID_ARGUMENT
nspector.Common.DrsSettingsServiceBase.GetProfileI nfo(IntPtr hSession, IntPtr hProfile)
nspector.Common.DrsSettingsService.<>c__DisplayCla ss8_0.<GetProfileNames>b__0(IntPtr hSession)
nspector.Common.DrsSettingsServiceBase.<>c__Displa yClass5_0.<DrsSession>b__0(IntPtr hSession)
nspector.Common.DrsSettingsServiceBase.DrsSession[T](Func`2 action)
nspector.Common.DrsSettingsServiceBase.DrsSession( Action`1 action)
nspector.Common.DrsSettingsService.GetProfileNames (String& baseProfileName)
nspector.frmDrvSettings.RefreshProfilesCombo()
nspector.frmDrvSettings.RefreshAll()
nspector.frmDrvSettings.tsbRefreshProfile_Click(Ob ject sender, EventArgs e)
System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(Eve ntArgs e)
System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(M ouseEventArgs e)
System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEven tArgs mea)
System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

...and another crash in nvapi64.dll
Damn, I never had this problem before, rolling back again to older version.

Orbmu2k: I've send You a PM

Last edited by maxio; 03-27-2016 at 01:45.
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
pedigrew
Master Guru
 
pedigrew's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX770 SC ACX 2GB
Processor: Core i7-4770K @Stock
Mainboard: ASUS Z87-A
Memory: G.SkillSniper 8GB 1866Mhz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair RM850
Default 03-27-2016, 10:55 | posts: 200 | Location: Brazil

same nvapi crash here when refreshing :/
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
jaggerwild
Master Guru
 
jaggerwild's Avatar
 
Videocard: Many
Processor: Many
Mainboard: Z68 Asus MaximusIV GENE Z
Memory: Gskill Ripjaws 2000Mhz
Soundcard: onboard
PSU: 1KW
Default 03-27-2016, 15:09 | posts: 196 | Location: Nvidia=central heating ;)

Hey All!
Happy Easter!!!
I updated NVinspector, but now I can't find the short cut to open profiles or profile adjuster?

THANKS!!
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
Orbmu2k
Member Guru
 
Orbmu2k's Avatar
 
Videocard: TITAN X (Pascal)
Processor: Core i7 920
Mainboard: Gigabyte X58 UD4
Memory: 12GB Patriot DDR3
Soundcard: Teufel Motiv 5
PSU: Enermax Revolution 85+
Default 03-27-2016, 18:04 | posts: 103 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by maxio View Post
I spoke too soon.

Pressing refresh button cause this: ...

...and another crash in nvapi64.dll
Damn, I never had this problem before, rolling back again to older version.

Orbmu2k: I've send You a PM
Quote:
Originally Posted by pedigrew View Post
same nvapi crash here when refreshing :/
try the latest build:

https://ci.appveyor.com/project/Orbm...uild/artifacts
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
HeavyHemi
Ancient Guru
 
HeavyHemi's Avatar
 
Videocard: GTX1080Ti/980TiSC PhysX
Processor: i7 6850K 4.5 Ghz 1.34 v
Mainboard: EVGA X99 FTWK
Memory: Corsair 3200mhz LPX 32GB
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: CORSAIR AX1200
Default 03-27-2016, 19:58 | posts: 5,244 | Location: Wooing whilst wearing only socks.

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
Latest build still crashes with the same dialog error as noted previously.

Something else strange since the update to .5. When you right click on the main program exe and select 'pin to start menu', the profiler link no longer shows. Just the main program then the arrow > with Sensor Monitoring Multi Display Power Saver but no ProfileInspector link.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
jiminycricket
Member Guru
 
Videocard: Maxwell
Processor: Haswell-E
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 1kW
Default 03-27-2016, 20:25 | posts: 148

Quote:
Originally Posted by jaggerwild View Post
Hey All!
Happy Easter!!!
I updated NVinspector, but now I can't find the short cut to open profiles or profile adjuster?

THANKS!!
Nvidia Profile Inspector is now a separate exe.

Quote:
Originally Posted by HeavyHemi View Post
Latest build still crashes with the same dialog error as noted previously.

Something else strange since the update to .5. When you right click on the main program exe and select 'pin to start menu', the profiler link no longer shows. Just the main program then the arrow > with Sensor Monitoring Multi Display Power Saver but no ProfileInspector link.
Obsolete Profile Inspector jump list entry removed per the changelog:

Quote:
Originally Posted by Orbmu2k View Post
Code:
NVIDIA Inspector - Version 1.9.7.5 (.NET Framework 2 or above)

- removed obsoltete profile settings jump list entry
- fixed cuda lib error 

NVIDIA Profile Inspector - Version 2.1.1.1 (.NET Framework 4 or above)

- reverted back to default font
- fixed layout problems (hopefully)
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
HeavyHemi
Ancient Guru
 
HeavyHemi's Avatar
 
Videocard: GTX1080Ti/980TiSC PhysX
Processor: i7 6850K 4.5 Ghz 1.34 v
Mainboard: EVGA X99 FTWK
Memory: Corsair 3200mhz LPX 32GB
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: CORSAIR AX1200
Default 03-27-2016, 20:34 | posts: 5,244 | Location: Wooing whilst wearing only socks.

Quote:
Originally Posted by jiminycricket View Post
Nvidia Profile Inspector is now a separate exe.


Obsolete Profile Inspector jump list entry removed per the changelog:
Obsolete? Why would making it easier to use the Profile inspector be 'obsolete'. Now you have to add manually.
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
jiminycricket
Member Guru
 
Videocard: Maxwell
Processor: Haswell-E
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 1kW
Default 03-27-2016, 20:37 | posts: 148

Quote:
Originally Posted by HeavyHemi View Post
Obsolete? Why would making it easier to use the Profile inspector be 'obsolete'. Now you have to add manually.
Obsolete because profile editor now a separate exe. Jump list shortcut was in 1.9.7.4 but did nothing so removed. Why such big deal?
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
HeavyHemi
Ancient Guru
 
HeavyHemi's Avatar
 
Videocard: GTX1080Ti/980TiSC PhysX
Processor: i7 6850K 4.5 Ghz 1.34 v
Mainboard: EVGA X99 FTWK
Memory: Corsair 3200mhz LPX 32GB
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: CORSAIR AX1200
Default 03-27-2016, 20:52 | posts: 5,244 | Location: Wooing whilst wearing only socks.

Quote:
Originally Posted by jiminycricket View Post
Obsolete because profile editor now a separate exe. Jump list shortcut was in 1.9.7.4 but did nothing so removed. Why such big deal?
You mean except for it working to open the profiler? Who are you?
Anyhow just for giggles, I down loaded the .4 version and it also crashes when refreshing.

Last edited by HeavyHemi; 03-27-2016 at 21:02.
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
jiminycricket
Member Guru
 
Videocard: Maxwell
Processor: Haswell-E
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 1kW
Default 03-27-2016, 21:14 | posts: 148

Quote:
Originally Posted by HeavyHemi View Post
You mean except for it working to open the profiler? Who are you?
It did not work in 1.9.7.4, so it was removed in 1.9.7.5.

Who am I, I watch your nose grow jaja.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.