Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section
Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section In this section you can discuss everything GeForce driver related. GeForce ForceWare and GeForce Exerience drivers are for NVIDIA Quadro and all GeForce based videocards.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
Jakshi
Master Guru
 
Videocard: PoV GTX680@1300/3700
Processor: Intel i5-3570k@4.5 Ghz
Mainboard: Asrock Z77 Extreme4
Memory: Corsair Vengeance 1600Mhz
Soundcard: Onboard 7.1 Sound
PSU: Corsair 750 Watt
Default 03-04-2014, 15:00 | posts: 185

Will do. Also a heads up, I was playing around with Divinity 2 cause I know the Wolfenstein AO bit was working before the update. So I wanted to find another one and I did. The Aion Bit which is 0x00000018 works. I was trying quite a bit of different angles and it seemed to work without issues. Maybe someone can confirm.

Edit: For Dishonored I've found that the 0x0000002F (Hawken) Bit works pretty flawless. I tried every bit, this is the only one with no angle and/or performance issues. Im playing with Downsampling + FXAA + AO with steady 60 fps. Also the effect is subtle, not too subtle, just perfect for this game cause it has already some "prebaked" AO in its texture artwork. Also if someone could confirm no angle issues for this game. I've been testing quite a bit but you can never be too sure .
A small comparison for Dishonored, Divinity 2 is very obvious with AO on:
No AO:


With AO:

Last edited by Jakshi; 03-04-2014 at 16:27.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
heymian
Master Guru
 
heymian's Avatar
 
Videocard: ASUS Strix GTX 980
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87-Plus
Memory: G.Skill DDR3 16GB 2400MHz
Soundcard: ASUS Xonar Essence STX II
PSU: Corsair AX860 ATX
Default 03-04-2014, 16:18 | posts: 619 | Location: U.S.

Anyone know a decent flag for CS:GO? So far, the AO looks terrible. Flickering and seems to disable AA (jaggies everywhere).
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
lowenz
Master Guru
 
lowenz's Avatar
 
Videocard: GeForce GTX 750Ti
Processor: Intel i3 530 @200x20 MHz
Mainboard: Gigabyte GA-H55-UD3H
Memory: Transcend DDR3 @200x4 MHz
Soundcard: Creative Audigy 2 ZS
PSU: Enermax Liberty ECO 500 W
Default 03-04-2014, 21:53 | posts: 298 | Location: Berghem Haven

For Deus Ex Human Revolution?
In-game SSAO is terrible.
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
MrBonk
Maha Guru
 
MrBonk's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 980 STRIX
Processor: Intel Core i7 950 @4Ghz
Mainboard: ASUS Rampage II GENE
Memory: G-SKILL 12GB @1600Mhz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750TX V1
Default 03-05-2014, 02:44 | posts: 2,676 | Location: Oregon

Quote:
Originally Posted by Jakshi View Post
Will do. Also a heads up, I was playing around with Divinity 2 cause I know the Wolfenstein AO bit was working before the update. So I wanted to find another one and I did. The Aion Bit which is 0x00000018 works. I was trying quite a bit of different angles and it seemed to work without issues. Maybe someone can confirm.

Edit: For Dishonored I've found that the 0x0000002F (Hawken) Bit works pretty flawless. I tried every bit, this is the only one with no angle and/or performance issues. Im playing with Downsampling + FXAA + AO with steady 60 fps. Also the effect is subtle, not too subtle, just perfect for this game cause it has already some "prebaked" AO in its texture artwork. Also if someone could confirm no angle issues for this game. I've been testing quite a bit but you can never be too sure .
A small comparison for Dishonored, Divinity 2 is very obvious with AO on:
No AO:


With AO:
Thank you!
http://forums.guru3d.com/showpost.ph...1&postcount=27

Issues with the official flag? Please post about it in Nvidia's Official thread with some screenshots if possible so they can fix it
https://forums.geforce.com/default/t...edback-thread/

In the mean time, try the CS:Source Flag or one of the Half Life Flags

Quote:
Originally Posted by lowenz View Post
For Deus Ex Human Revolution?
In-game SSAO is terrible.
Standard game or Director's Cut?

Can the in game AO be disabled?

Once you answer these questions I will add it to a post that I will make every so often called the "Request Queue"

That way someone can test it
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
lowenz
Master Guru
 
lowenz's Avatar
 
Videocard: GeForce GTX 750Ti
Processor: Intel i3 530 @200x20 MHz
Mainboard: Gigabyte GA-H55-UD3H
Memory: Transcend DDR3 @200x4 MHz
Soundcard: Creative Audigy 2 ZS
PSU: Enermax Liberty ECO 500 W
Default 03-05-2014, 11:35 | posts: 298 | Location: Berghem Haven

Quote:
Originally Posted by MrBonk View Post
Standard game or Director's Cut?

Can the in game AO be disabled?

Once you answer these questions I will add it to a post that I will make every so often called the "Request Queue"

That way someone can test it
*Director's Cut (hoping Square Enix will patch last remaining little issues.....)
*Yes, it can be disabled (option menu)
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
lowenz
Master Guru
 
lowenz's Avatar
 
Videocard: GeForce GTX 750Ti
Processor: Intel i3 530 @200x20 MHz
Mainboard: Gigabyte GA-H55-UD3H
Memory: Transcend DDR3 @200x4 MHz
Soundcard: Creative Audigy 2 ZS
PSU: Enermax Liberty ECO 500 W
Default 03-05-2014, 12:12 | posts: 298 | Location: Berghem Haven

Quote:
Originally Posted by MrBonk View Post
Unreal 2 The Awakening - Too old, doesn't seem to work
*Rainbow Six 3: Raven Shield
*Unreal 2
*UT 2003
*UT 2004
*Splinter Cell
*Splinter Cell: Pandora Tomorrow
*Thief: Deadly Shadows
*Deus Ex: Invisible War

are DirectX/Direct3D 8.1 games. HBAO+ requires DX9 engines.

UT 2004 64 bit (->patch) is DX9.

Last edited by lowenz; 03-05-2014 at 18:23.
   
Reply With Quote
Castlevania Lords of Shadow 2
Old
  (#32)
Dr4Wm4N
Member Guru
 
Dr4Wm4N's Avatar
 
Videocard: Nvidia GeForce GTX 1080
Processor: Intel Core i7 4770k
Mainboard: Gigabyte GA-Z87-HD3
Memory: Kingston DDR3 16GB
Soundcard: Creative X-Fi Fatal1ty
PSU: Seasonic 650W
Default Castlevania Lords of Shadow 2 - 03-05-2014, 17:59 | posts: 60

Quote:
Originally Posted by MrBonk View Post
Thank you!

Now, is it possible for you to test and find another flag at all?
Quote:
Originally Posted by Dr4Wm4N View Post
I'll try and let you know if I find a better one.
I think I found the one:

- Castlevania Lords of Shadow 2 -
Flag:
0x00000020 (Mass Effect)
General Information that is relevant and necessary for the game:
Tested with retail version, needs more testing but appears to be similar so far to 0x00000030 but without the bugs.

I've beaten the final boss before finding this profile, so I cannot replay his apparition cinematic to see if there's no more problems with it, but I found a place where you can test if there's trouble with fog: call the wolf and follow it, when Dracula stands in front of the big light you can clearly see if the HBAO+ glitches or not.

Last edited by Dr4Wm4N; 03-05-2014 at 18:11.
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
Canzah
Banned
 
Videocard: Gigabyte GTX 780 Ti GHz
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6
Mainboard: Gigabyte GA-Z68XP-UD3
Memory: Kingston HyperX DDR3 8GB
Soundcard: Creative
PSU: OCZ ModXStream Pro 700W
Default 03-05-2014, 20:12 | posts: 131 | Location: Poland

Or just go to the Bernhard wing and look at the candles. With the old flag, the candles have unnatural grey/black dark aura around them. Haven't tested this one yet, will report soon.
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
Sajittarius
Master Guru
 
Videocard: Gigabyte GTX980Ti
Processor: Core I7 4790k
Mainboard: ASUS MAXIMUS VII HERO
Memory: 16GB Crucial Ballistix
Soundcard: X-Fi Titanium HD
PSU: 850W Corsair
Default 03-05-2014, 22:37 | posts: 281 | Location: New York, USA

This thread is awesome. Thank you.
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
Canzah
Banned
 
Videocard: Gigabyte GTX 780 Ti GHz
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6
Mainboard: Gigabyte GA-Z68XP-UD3
Memory: Kingston HyperX DDR3 8GB
Soundcard: Creative
PSU: OCZ ModXStream Pro 700W
Default 03-05-2014, 23:24 | posts: 131 | Location: Poland

I can confirm the Mass Effect flag works much better for LoS2. It still flashes on and off but only when you pickup crystal secrets. As in it turns off for the duration for the pickup which gives glow from the crystal secret, and automatically turns on after the pickup animation is done. Seems almost perfect to me. Doesn't show through transparency like flames or fog. 9/10 working rating.
   
Reply With Quote
Old
  (#36)
MrBonk
Maha Guru
 
MrBonk's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 980 STRIX
Processor: Intel Core i7 950 @4Ghz
Mainboard: ASUS Rampage II GENE
Memory: G-SKILL 12GB @1600Mhz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750TX V1
Default 03-06-2014, 03:43 | posts: 2,676 | Location: Oregon

Quote:
Originally Posted by lowenz View Post
*Director's Cut (hoping Square Enix will patch last remaining little issues.....)
*Yes, it can be disabled (option menu)
Thank you. (Yeah, been waiting for patches myself. Disappointing)
Quote:
Originally Posted by lowenz View Post
*Rainbow Six 3: Raven Shield
*Unreal 2
*UT 2003
*UT 2004
*Splinter Cell
*Splinter Cell: Pandora Tomorrow
*Thief: Deadly Shadows
*Deus Ex: Invisible War

are DirectX/Direct3D 8.1 games. HBAO+ requires DX9 engines.

UT 2004 64 bit (->patch) is DX9.
Yeah, however I was under the impression from Nvidia that HBAO+ could work in any API (Though TBH they probably just meant OGL,DX9 and DX11)

Quote:
Originally Posted by Dr4Wm4N View Post
I think I found the one:

- Castlevania Lords of Shadow 2 -
Flag:
0x00000020 (Mass Effect)
General Information that is relevant and necessary for the game:
Tested with retail version, needs more testing but appears to be similar so far to 0x00000030 but without the bugs.

I've beaten the final boss before finding this profile, so I cannot replay his apparition cinematic to see if there's no more problems with it, but I found a place where you can test if there's trouble with fog: call the wolf and follow it, when Dracula stands in front of the big light you can clearly see if the HBAO+ glitches or not.

Quote:
Originally Posted by Canzah View Post
I can confirm the Mass Effect flag works much better for LoS2. It still flashes on and off but only when you pickup crystal secrets. As in it turns off for the duration for the pickup which gives glow from the crystal secret, and automatically turns on after the pickup animation is done. Seems almost perfect to me. Doesn't show through transparency like flames or fog. 9/10 working rating.


Thank you


||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||


-Current Request Queue:-
  1. Deus Ex Human Revolution Director's Cut
  2. Risen
  3. Risen 2


Please test these games if you have them!
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
GuruKnight
Maha Guru
 
GuruKnight's Avatar
 
Videocard: 980 Ti AMP! Extreme SLI
Processor: Intel Core i7 5930K
Mainboard: Asus Rampage V Extreme
Memory: 16GB Corsair DDR4
Soundcard: Onboard+Sennheiser HD 595
PSU: 1500W SilverStone Strider
Default 03-06-2014, 16:50 | posts: 838 | Location: Denmark

Hello guys.
It's SLIKnight from the 3DCenter forums.
I finally got around to registering here on Guru3D also.

Very nice job with the AO thread so far.
Sadly I don't own Deux Ex: HR or Risen 1 or 2, so can't test those.
But Deux Ex is built on an advanced version of the "Crystal engine" used in "Tomb Raider: Underworld", so that might be a starting point at least
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
MrBonk
Maha Guru
 
MrBonk's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 980 STRIX
Processor: Intel Core i7 950 @4Ghz
Mainboard: ASUS Rampage II GENE
Memory: G-SKILL 12GB @1600Mhz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750TX V1
Default 03-07-2014, 03:40 | posts: 2,676 | Location: Oregon

I do own all three games. Guess that'll be me haha... !
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 03-07-2014, 09:59 | posts: 13,795 | Location: Proxima \/82

Natural Selection2 Ao flag?

I tested a bit yesterday but nothing worked, so far I've tested

-Dead space flag
- COd4 mw
- hawken
-Skyrim
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
Dictator93
Master Guru
 
Dictator93's Avatar
 
Videocard: EVGA Titan X
Processor: Core i7 930@4.2Ghz
Mainboard: EVGA X58 FTW3
Memory: 24Gb Gskill 1600mhz
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1050W
Default 03-07-2014, 12:58 | posts: 273 | Location: Berlin

Quote:
Originally Posted by -Tj- View Post
Natural Selection2 Ao flag?

I tested a bit yesterday but nothing worked, so far I've tested

-Dead space flag
- COd4 mw
- hawken
-Skyrim
Natural Selection 2 arguably has a more indepth AO option given how it treats normals and is really temporally stable (on high at least).

I would IMO stick with the ingame AO on high.
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 03-07-2014, 14:29 | posts: 13,795 | Location: Proxima \/82

Quote:
Originally Posted by Dictator93 View Post
Natural Selection 2 arguably has a more indepth AO option given how it treats normals and is really temporally stable (on high at least).

I would IMO stick with the ingame AO on high.
AO high is too much, Im using normal - but this looks a bit so so, kinda fuzzy.
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
GuruKnight
Maha Guru
 
GuruKnight's Avatar
 
Videocard: 980 Ti AMP! Extreme SLI
Processor: Intel Core i7 5930K
Mainboard: Asus Rampage V Extreme
Memory: 16GB Corsair DDR4
Soundcard: Onboard+Sennheiser HD 595
PSU: 1500W SilverStone Strider
Default 03-07-2014, 15:33 | posts: 838 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by Dictator93 View Post
Natural Selection 2 arguably has a more indepth AO option given how it treats normals and is really temporally stable (on high at least).

I would IMO stick with the ingame AO on high.
I completely agree with this.
The ingame High AO in NS2 looks very nice in my opinion.

In this thread I think we should focus mostly on games, that don't have ingame SSAO/HBAO/HDAO settings.
Unless of course those settings are of very poor quality.
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 03-07-2014, 15:38 | posts: 13,795 | Location: Proxima \/82

Yes AO @ high looks great and all, but only if you have extra gpu power..


nvm
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
MrBonk
Maha Guru
 
MrBonk's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 980 STRIX
Processor: Intel Core i7 950 @4Ghz
Mainboard: ASUS Rampage II GENE
Memory: G-SKILL 12GB @1600Mhz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750TX V1
Default 03-08-2014, 02:26 | posts: 2,676 | Location: Oregon

- Kingdoms of Amalur Reckoning -
Flag: 0x00000030
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||||||
General Information that is relevant and necessary for the game:

Flag seems to work pretty well. Doesn't have any issues that i've seen other than when you get up close to a wall there is some slight darkening around the character. (Not necessarily bad)

HOWEVER, I do not know how well it will perform in foliage heavy areas. It may have issues, Or maybe it won't (Judging how it handles it in the lower left of my shots)

Hopefully it doesn't

No AA http://i.minus.com/iIxJZETdAQl02.png
No AA+HBAO(+) http://i.minus.com/ibvD0sK2tX9UYy.png

Up close to a wall http://i.minus.com/ibeztSoKkvNS1y.png
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
MrBonk
Maha Guru
 
MrBonk's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 980 STRIX
Processor: Intel Core i7 950 @4Ghz
Mainboard: ASUS Rampage II GENE
Memory: G-SKILL 12GB @1600Mhz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750TX V1
Default 03-09-2014, 05:59 | posts: 2,676 | Location: Oregon

After testing every flag,

HBAO+ in Deus Ex Human Revolution Director's Cut in DX9 is impossible without issues.

In DX11, nothing seems to work at all.
   
Reply With Quote
Old
  (#46)
Stein3x
Master Guru
 
Stein3x's Avatar
 
Videocard: Gigabyte 970 GTX G1 | SLI
Processor: Intel Core i7 5820k
Mainboard: MSI x99 Gaming 7
Memory: G.SKILL Ripjaws 4 Red 16G
Soundcard: Creative X-Fi Fatal1ty
PSU: EVGA Supernova G2 1000W
Default 03-09-2014, 11:13 | posts: 233 | Location: Greece

Quote:
Originally Posted by MrBonk View Post
After testing every flag,

HBAO+ in Deus Ex Human Revolution Director's Cut in DX9 is impossible without issues.

In DX11, nothing seems to work at all.
I will try some flags too ,i have the original version (not the directors cut) if that makes any difference at all.Ohh and many thanks for the HBAO+ Compatibility Flags ,been waiting this for some time
   
Reply With Quote
Old
  (#47)
MrBonk
Maha Guru
 
MrBonk's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 980 STRIX
Processor: Intel Core i7 950 @4Ghz
Mainboard: ASUS Rampage II GENE
Memory: G-SKILL 12GB @1600Mhz
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750TX V1
Default 03-09-2014, 21:32 | posts: 2,676 | Location: Oregon

Yeah, I have the original too. I thought about testing it to see if there was any difference.

Thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#48)
ze1t
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX 760 OC 2GB
Processor: Intel Core i7 920 4Ghz
Mainboard: Gigabyte EX58 Extreme
Memory: Corsair 6GB 1600Mhz
Soundcard: Audigy2 ZS
PSU: Corsair HX850W
Default 03-11-2014, 14:37 | posts: 35

Mortal Kombat Komplete Edition - 0x00000002 (Mirror's Edge)
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
GuruKnight
Maha Guru
 
GuruKnight's Avatar
 
Videocard: 980 Ti AMP! Extreme SLI
Processor: Intel Core i7 5930K
Mainboard: Asus Rampage V Extreme
Memory: 16GB Corsair DDR4
Soundcard: Onboard+Sennheiser HD 595
PSU: 1500W SilverStone Strider
Default 03-11-2014, 14:55 | posts: 838 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by ze1t View Post
Mortal Kombat Komplete Edition - 0x00000002 (Mirror's Edge)
Could you please take some comparison screenshots for reference?
I think we need to keep this list "tidy" with proper proof, that the AO flags are actually working.
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
-Tj-
Ancient Guru
 
-Tj-'s Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX980Ti Amp!Omega
Processor: Intel i7 4770K OC 4.7GHz
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe 2103
Memory: Gskill TridX 16GB 2400MHz
Soundcard: X-Fi Titanium HD @Bose A5
PSU: Nitro88+ 650W 52A
Default 03-11-2014, 20:16 | posts: 13,795 | Location: Proxima \/82

^
Why, it works and its a perfect flag.


http://i.imgur.com/OGw8bNX.jpg

Not overdone and no smoke see through effect,. GOW, Mass effect, Hawken flag are all to strong and with huge smoke see through effect.

Last edited by -Tj-; 03-11-2014 at 21:22.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.