Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum
Rivatuner Generic Discussion forum This forum is intended for generic questions and discussion of the RivaTuner Utility. In this section the users help each other out with answers.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 04-28-2010, 03:01 | posts: 586 | Location: MA

Hi Guys,

I just posted the NVPerfCount64 plug-in. You can download it from the link in the first post.

First of all, I want to thank Jeff over at the Nvidia API team. He was an absolute pleasure to work with, dating as far back as the PDH limitations of PerfKit months ago. But more importantly, taking the time to allow me to leverage the same technology that PerfHUD is using in the 32 on 64 version of PerfKit, which is not currently part of the public SDK. This prevented me from needing to write my own IPC, which I'm sure would be difficult given the fact I am a C++ guru . This was a fun project though, and I have learned a lot.

Secondly, the API to get the counter description is not available in the 32-on-64 version yet (as of 6.62). So NVPerfCount64CLI will not list it, nor will it be available in the RivaTuner data source as it is in the 32 bit version. I'll add this if/when it becomes available in the mixed mode version of PerfKit.

Lastly, sorry for the delay (yes I'm talking to you Burebista ). It has been months since the 32 bit version was available. I'm glad we finally made it though.

Let me know how you guys make out. I have only tested in on 7x64. I have Vista and XP avail, but have not tested it yet.

Please make sure you run NVPerfCount64CLI first to get the counter numbers so you can edit the NVPerfCount64.cfg file. There are examples there, but they are from my system with a GTX280 and will more than likely not match yours.

If you have any questions or problems, read some of the previous posts.......or reply here.

Thanks,
Nick
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 04-29-2010, 11:11 | posts: 586 | Location: MA

Quote:
Originally Posted by stangowner View Post
I just posted the NVPerfCount64 plug-in. You can download it from the link in the first post.
I just found a memory leak in this plug-in this morning. If you're already running it, let me know if you are seeing the same thing, increasing usage for RivaTuner.exe and PerfAPICOMServer.exe. Otherwise, you may want to hold off for a few until I track it down.

This does not seem to be a problem in NVPerfCount64CLI.exe, just the NVPerfCount64.dll plug-in for RivaTuner.
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 05-03-2010, 11:10 | posts: 586 | Location: MA

Sorry about that......simple oversight on my part.

0.9.3 is available now and resolves the memory issue. Feel free to test it out now and let me know if you have any issues.
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
tswalker
Newbie
 
Videocard: XFX 8600 GTS
Processor: Intel Core 2 Duo
Mainboard: XFX 780i ISH9
Memory: Corsair TWIN2x2048-6400C4
Soundcard:
PSU: Rosewill RX750-S-B
Default 06-17-2011, 18:42 | posts: 14

been awhile since i've visited... just to let you know, i've still been using your plugin for RT and working like a charm

i have however started looking to move to using Rainmeter... much customizable for UX design, etc.. i will be attempting to use your plugin dll with it over the next few days or so and will let you know what i am able to do.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 06-18-2011, 15:06 | posts: 586 | Location: MA

Quote:
Originally Posted by tswalker View Post
been awhile since i've visited... just to let you know, i've still been using your plugin for RT and working like a charm

i have however started looking to move to using Rainmeter... much customizable for UX design, etc.. i will be attempting to use your plugin dll with it over the next few days or so and will let you know what i am able to do.
Hi,

How exactly do you plan on exposing this data to Rainmeter? These dlls will not work directly with Rainmeter. I did not develop a RivaTuner plugin for Rainmeter as there seemed to already be one available (although I never tried it). I did make one for Afterburner, but Afterburner still does not support plugins so you can't use PerfCount or NVPerfCount with it.

Let me know which route you're choosing and how you make out.

- Nick
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
tswalker
Newbie
 
Videocard: XFX 8600 GTS
Processor: Intel Core 2 Duo
Mainboard: XFX 780i ISH9
Memory: Corsair TWIN2x2048-6400C4
Soundcard:
PSU: Rosewill RX750-S-B
Default 06-18-2011, 15:24 | posts: 14

Quote:
Originally Posted by stangowner View Post
Hi,

How exactly do you plan on exposing this data to Rainmeter? These dlls will not work directly with Rainmeter. I did not develop a RivaTuner plugin for Rainmeter as there seemed to already be one available (although I never tried it). I did make one for Afterburner, but Afterburner still does not support plugins so you can't use PerfCount or NVPerfCount with it.

Let me know which route you're choosing and how you make out.

- Nick
I'm not a programmer and didn't realize the DLL's would have to be recompiled for Rainmeter's use... bummer, i guess the whole 'dynamic' thing is uh, not so.

anyway, thanks for pointing out the existing plugin.
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 06-18-2011, 15:40 | posts: 586 | Location: MA

Quote:
Originally Posted by tswalker View Post
I'm not a programmer and didn't realize the DLL's would have to be recompiled for Rainmeter's use... bummer, i guess the whole 'dynamic' thing is uh, not so.

anyway, thanks for pointing out the existing plugin.
I don't use Rainmeter, but it may come with something stock that will do performance counters. I'd check into that first if you want.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
Tommy
Newbie
 
Tommy's Avatar
 
Videocard: nVidia GTS 250 1024MB
Processor: Intel Xeon X5492 3.4GHz
Mainboard: Gigabyte GA-EP45-UD3P
Memory: Corsair DDR2 800MHz 8GB
Soundcard: Realtek HD ALC889A
PSU: Enermax MODU 82+ 620W
Default 04-11-2015, 02:44 | posts: 2

Quote:
Originally Posted by stangowner View Post
Thanks for the details....I'll look more in depth shortly. I currently have mine running in the gadget like this on a day-to-day, and then just open RTHM for specific details. It does take more clocks to run sidebar.exe like this, but its not too bad with a 1 second refresh on the first 2 and a 5 second refresh on the other two.
Hi, can you tell me the name of the gadgets in your screenshot (post #90), and where I can find them? Thank You!
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 04-11-2015, 02:54 | posts: 586 | Location: MA

Hi,

I was using this gadget and RivaTuner running several plug-ins.
http://www.guru3d.com/news-story/riv...adget-2-3.html
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=292598

But as RivaTuner is no longer developed, current options include

1) using this gadget with MSI Afterburner
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=317912

and/or

2) using this gadget with HWiNFO
http://www.hwinfo.com/forum/Thread-HWiNFOMonitor-2-0

Its all basically the same gadget, just different input sources.

Hope that help,
Nick
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
Tommy
Newbie
 
Tommy's Avatar
 
Videocard: nVidia GTS 250 1024MB
Processor: Intel Xeon X5492 3.4GHz
Mainboard: Gigabyte GA-EP45-UD3P
Memory: Corsair DDR2 800MHz 8GB
Soundcard: Realtek HD ALC889A
PSU: Enermax MODU 82+ 620W
Default 04-11-2015, 03:00 | posts: 2

Quote:
Originally Posted by stangowner View Post
Hi,

I was using this gadget and RivaTuner running several plug-ins.

But as RivaTuner is no longer developed, current options include

1) using this gadget with MSI Afterburner

and/or

2) using this gadget with HWiNFO

Its all basically the same gadget, just different input sources.

Hope that help,
Nick
Thank you!!
I used Rivatuner years ago, now I'm a MSI Afterburner user. I will check your links.

EDIT: what about the CPU monitor and Motherboard monitor?

Last edited by Tommy; 04-11-2015 at 03:16.
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
stangowner
Master Guru
 
stangowner's Avatar
 
Videocard: 2xMSI N550GTX-Ti Cy II OC
Processor: Intel Core i7-3960X
Mainboard: MSI X79A-GD45
Memory: 16GB Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi Plat Fatal1ty Champ
PSU: Antec 850w
Default 04-11-2015, 03:35 | posts: 586 | Location: MA

Quote:
Originally Posted by Tommy View Post
EDIT: what about the CPU monitor and Motherboard monitor?
See the second option I mentioned.
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
quadrotony
Newbie
 
Videocard: Asus GTX660
Processor: AMD FX-8320
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: none
Default 04-15-2015, 08:41 | posts: 6

any workaround?

i use SweetFX 1.5 in Elder Scrolls Online, and Rivatuner statistic server+AIDA64 to see the overlay

everytime i try turn off RivaTuner game crashed...
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
quadrotony
Newbie
 
Videocard: Asus GTX660
Processor: AMD FX-8320
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: none
Default 04-26-2015, 20:47 | posts: 6

/dead forum
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 04-26-2015, 21:58 | posts: 13,051 | Location: Taganrog, Russia

It is very "smart" to jump into unrelated thread with your issues then surprise that your post is ignored. Learn to use search.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.