Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon
Videocards - AMD Radeon AMD Radeon graphics cards. Do you have one or want to buy one? Use this forum to discuss anything concerning products using Radeon graphics cards, CrossFireX, from Radeon HD 7800 to R9 390X



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
dudecat64
Ancient Guru
 
Videocard: POWERCOLOR PCS+ R9 380 4G
Processor: Amd Ryzen 7 1700
Mainboard: MSI X370 GAMING PLUS
Memory: 2 X 8GIG DDR4 3200
Soundcard: Onboard
PSU: COOLER MASTER G750M
Default 03-10-2017, 18:19 | posts: 3,706 | Location: nystate

I know the feeling. Mine was tested bad. So know i have to wait 7-8 days for them to decide what they are sending me back. I was on the phone with them. Stupid powercolor just send me back a rx470 and i will be happy. Why wait another week for a answer lol.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-10-2017, 21:25 | posts: 576

Quote:
Originally Posted by dudecat64 View Post
I know the feeling. Mine was tested bad. So know i have to wait 7-8 days for them to decide what they are sending me back. I was on the phone with them. Stupid powercolor just send me back a rx470 and i will be happy. Why wait another week for a answer lol.
Fortunately mine doesn't even POST, so testing is easy. They already shipped my replacement, tho I have no idea what it is.
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
dudecat64
Ancient Guru
 
Videocard: POWERCOLOR PCS+ R9 380 4G
Processor: Amd Ryzen 7 1700
Mainboard: MSI X370 GAMING PLUS
Memory: 2 X 8GIG DDR4 3200
Soundcard: Onboard
PSU: COOLER MASTER G750M
Default 03-10-2017, 21:38 | posts: 3,706 | Location: nystate

Yeah mine tested bad i talked to the who tested it. But he said that it would take that long to process. Ohwell my 5850 is working ok in windows 10 64bit. Drivers were tricky though.
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-13-2017, 16:49 | posts: 576

UPS reports it will be delivered today. Just in time to beat the nasty blizzard we are going to get tonight.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-13-2017, 23:41 | posts: 576

Card finally arrived about 6:30 PM. I like the packaging it came in, better than my bubble wrap job.

DDU'd the NV crap, replaced, and installed 17.3.1. Remade my 75Hz display profiles. All is well thus far.

The card shipped is identical to the one I sent in, so no free upgrade for me. If 5xx comes out before March maybe I'll try again to get a 590.

Addendum: new card has Hynix memory vs Elpida memory

Last edited by Chastity; 03-14-2017 at 00:01.
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
PrMinisterGR
Ancient Guru
 
PrMinisterGR's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 Quadrobake
Processor: Core i7 2600k@4.5GHz
Mainboard: Sapphire Pure Black P67
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: EVGA SuperNova 750 G2
Default 03-14-2017, 02:06 | posts: 6,845

Hynix is for sure better.
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-14-2017, 13:40 | posts: 576

Quote:
Originally Posted by PrMinisterGR View Post
Hynix is for sure better.
My Elpida card could OC the memory to 1750 easily. I'll see how this one does later; I have to attend to the massive snowfest that Stella is dumping here.
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
PrMinisterGR
Ancient Guru
 
PrMinisterGR's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 Quadrobake
Processor: Core i7 2600k@4.5GHz
Mainboard: Sapphire Pure Black P67
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: ASUS Xonar D2X
PSU: EVGA SuperNova 750 G2
Default 03-14-2017, 15:16 | posts: 6,845

Quote:
Originally Posted by Chastity View Post
My Elpida card could OC the memory to 1750 easily. I'll see how this one does later; I have to attend to the massive snowfest that Stella is dumping here.
Regarding latencies and the 2D bug, it was Hynix memory all the way. That was on the 7970 days though.
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-17-2017, 21:11 | posts: 576

Card is not adequately cooling itself on Auto fan profile, AS IT SHOULD BE DOING, so I am going to request a 2nd replacement. Grrrr.

EDIT: Even with a more aggressive fan profile, she will still eventually pixellate. Probably something is not cooling properly, despite the temp readings. Probably memory related.

Last edited by Chastity; 03-17-2017 at 21:26.
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-21-2017, 01:25 | posts: 576

Finally dug up their phone number, and called their RMA dept, got transferred to a tech, who then agreed with my assessment, and had RMA Dept issue new RMA and supplied me with prepaid UPS shipping voucher.

RMA #2 begins...
   
Reply With Quote
Old
  (#36)
Only Intruder
Maha Guru
 
Only Intruder's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury Nitro
Processor: i5 4690K
Mainboard: Z97P-D3
Memory: 16GB HyperX Savage CL9
Soundcard: Creative X-Fi FPS
PSU: EVGA 750 GQ
Default 03-21-2017, 12:43 | posts: 813 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Chastity View Post
Finally dug up their phone number, and called their RMA dept, got transferred to a tech, who then agreed with my assessment, and had RMA Dept issue new RMA and supplied me with prepaid UPS shipping voucher.

RMA #2 begins...
Reckon they''ll say "**** it" and give you a 480?
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
MaNiAc4LIFE
Newbie
 
Videocard: R9 390 NITRO
Processor: i5-6600K @ 4.5GHz 1.2V
Mainboard: ASUS Z170-A
Memory: 32GB DDR4 @ 3300MHz
Soundcard: Logitech Z623
PSU: Corsair H1000i
Question 03-27-2017, 01:26 | posts: 5 | Location: FLORIDA

Quote:
Originally Posted by Chastity View Post
Finally dug up their phone number, and called their RMA dept, got transferred to a tech, who then agreed with my assessment, and had RMA Dept issue new RMA and supplied me with prepaid UPS shipping voucher.

RMA #2 begins...
I just sent my 390 that wouldnt post
any news on your second RMA yet?
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-27-2017, 16:45 | posts: 576

UPS Ground across the US is slow, package won't arrive until tomorrow. When I mailed it USPS Ground, it got there in 2 days. As far as what I'll be getting, I do not know. Depends how many refurbed 390's they have laying around.
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
MaNiAc4LIFE
Newbie
 
Videocard: R9 390 NITRO
Processor: i5-6600K @ 4.5GHz 1.2V
Mainboard: ASUS Z170-A
Memory: 32GB DDR4 @ 3300MHz
Soundcard: Logitech Z623
PSU: Corsair H1000i
Default 03-27-2017, 22:42 | posts: 5 | Location: FLORIDA

IKR i wish my card waited just a few more months so that a VEGA replacement would be possible XD
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-28-2017, 16:35 | posts: 576

Quote:
Originally Posted by MaNiAc4LIFE View Post
IKR i wish my card waited just a few more months so that a VEGA replacement would be possible XD
My warranty is good until Mar 2018, so I may still have a chance at that.
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 03-29-2017, 01:30 | posts: 576

Delivered On:
Tuesday, 03/28/2017 at 11:55 A.M.

Left At:
Inside Delivery

Received By:
KEN VOONG
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
MaNiAc4LIFE
Newbie
 
Videocard: R9 390 NITRO
Processor: i5-6600K @ 4.5GHz 1.2V
Mainboard: ASUS Z170-A
Memory: 32GB DDR4 @ 3300MHz
Soundcard: Logitech Z623
PSU: Corsair H1000i
Default 03-31-2017, 20:25 | posts: 5 | Location: FLORIDA

Damn still no reply from them, this is definitely going to be my last Sapphire card, ASUS cross-ships for free most of the time if you ask enough or tell them you cant be without a computer.

Same here on the march 2018 expiration.
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
PF Prophet
Master Guru
 
PF Prophet's Avatar
 
Videocard: Zotac 1070 mini/290x
Processor: AMD FX-9370@4.6ghz 1.4v
Mainboard: Crosshair V-Z
Memory: 32gb gskill ares 2133
Soundcard: CHV-Z + z5500
PSU: EVGA 1300watt psu
Default 04-01-2017, 11:41 | posts: 231 | Location: Washington

Quote:
Originally Posted by Chastity View Post
Card is not adequately cooling itself on Auto fan profile, AS IT SHOULD BE DOING, so I am going to request a 2nd replacement. Grrrr.

EDIT: Even with a more aggressive fan profile, she will still eventually pixellate. Probably something is not cooling properly, despite the temp readings. Probably memory related.
this seems to be a driver issue, i was having zero heat issues on 16.11.5, after a build update windows installed newer drivers, i decided to try the drivers a few people said fixed wattman for them.....7.x.x noticed higher temps right away..even after ddu thats not changed..its very very odd... also discovered that forcing cf profiles (like 1x1 or afr) causes many games to black screen, so i cant play ESO with CF enabled... or dirtybomb, or or or...

cant force cf for nonprofile games with newer drivers, a bug i didnt know about till i read a former driver team member (test team) who quit and was backed by a few others who quit, amd apparently changed something major about their driver dev team, cf issues, like not being able to force profiles or enable cf for non-profile games(reg flag ignored) are ignored, the wattman 290/390 range of cards bug is still with us....the last decent driver was 16.11.5...its almost like they are punishing those of us who didnt rush out and grab 480's or fury's..... :/
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
PF Prophet
Master Guru
 
PF Prophet's Avatar
 
Videocard: Zotac 1070 mini/290x
Processor: AMD FX-9370@4.6ghz 1.4v
Mainboard: Crosshair V-Z
Memory: 32gb gskill ares 2133
Soundcard: CHV-Z + z5500
PSU: EVGA 1300watt psu
Default 04-01-2017, 11:55 | posts: 231 | Location: Washington

btw, i started the **** with sapphire, and was denied rma because the didnt forward the info to AM, i tried for 2 weeks to get them to treat me decent....they refused and told me i could pay 25bucks for a replacement fan i could install myself....they use cheap ****ty fans now days, i took one that failed apart...they use this very thin, fairly soft plastic washer/gromet thing to keep the fan spindle straight in the sleeve baring, it wears out within a couple years or so, the rear most fan(center of the system) on both my 290's where very very wobbly, thankfully, after some work with a soldering iron, i used the 1 good fan from the fan bracket i replaced to replace the rear most fan (pita, had to use cables from the 2 dead fans to make a way to patch it all togather, but it works great..)

im not gonna be buying sapphire again unless i get an amazing deal..then, the extended 3rd party warranty really feels like a good idea...sapphire make getting an rma far to hard...and dealing with their rma people at AM...is like dealing with typical autistic aholes far to often...

i was within warranty when the rear most fan FELL OFF the 290x, prompting me to start the rma process with sapphire, who delayed the ticket till warranty was expired then failed to forward info till i sent them another ticket, then, AM claimed they didnt get the email i sent (without error, confirmed by my sent mail tags on gmail), they just refused to actually treat me right...not a fan of sapphire anymore...they really lost me...this after owning sapphire 7500/9600/9800pro(unlocked card),x800pro vivo(flashed to xt pe), x1900xt, 5770, 2x6870, 2x7870, 2x290x....(had nvidia cards along the way, but these are just the cards i owned with sapphires name on them....)

im at the point....i want to choke somebody at amd.... worst part is, these 290/390 cards are still on the market being sold, despite the fact amd know there are serious driver bugs.(bloody wattman pisses me right the f-off...)

its ****ing weird how some people apparently dont have issues with 390's and wattman but huge numbers of us actually do have serious issues...(i dont want to run clock blocker to keep my cards from dropping their memory to 150mhz over and over...but..thats what i have to do...total suckage...if want to run higher then 16.11.5 that is...)
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 04-01-2017, 17:50 | posts: 576

@PF Prophet: I tried the 16.11.5 too before sending it back, same issue. It truly is a hardware problem, and I can see how it may have passed QA testing since you really need to slap a full load on it to get it to trip regularly. No word yet on my RMA status, and I will call them on Monday for an update/bitchfest.
   
Reply With Quote
Received
Old
  (#46)
MaNiAc4LIFE
Newbie
 
Videocard: R9 390 NITRO
Processor: i5-6600K @ 4.5GHz 1.2V
Mainboard: ASUS Z170-A
Memory: 32GB DDR4 @ 3300MHz
Soundcard: Logitech Z623
PSU: Corsair H1000i
Default Received - 04-03-2017, 20:33 | posts: 5 | Location: FLORIDA

Well just called them and he was very pleasant said my replacement should be out by Thursday I just hope mine works. From the sounds of yours I'll have to really stress the replacement before I accept it
   
Reply With Quote
Old
  (#47)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 04-03-2017, 21:17 | posts: 576

Got an email asking me to call the tech. Why he just can't call me is asinine....
   
Reply With Quote
Old
  (#48)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 04-03-2017, 23:54 | posts: 576

UPDATE: Spoke to Tony. They did their testing, and they find nothing wrong. We discussed my troubleshooting, and he's agreed to replace it again. Discussed my issues, and he will seek approval for a 480. If bot approved by AMD, then will replace with another 390.

On a side note, he mentioned that a 590 replacement won't be available until June.

Last edited by Chastity; 04-04-2017 at 00:13.
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
MaNiAc4LIFE
Newbie
 
Videocard: R9 390 NITRO
Processor: i5-6600K @ 4.5GHz 1.2V
Mainboard: ASUS Z170-A
Memory: 32GB DDR4 @ 3300MHz
Soundcard: Logitech Z623
PSU: Corsair H1000i
Default 04-05-2017, 06:15 | posts: 5 | Location: FLORIDA

oh wow that makes me want to break my other 390 after june XD
thx for the update
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
Chastity
Master Guru
 
Chastity's Avatar
 
Videocard: Sapphire Nitro 390 BP
Processor: Intel i7 950@4GHz
Mainboard: Rampage III Black X58
Memory: 6GB Dominators 1600
Soundcard: X-Fi USB HD
PSU: CM Silent Gold 1200
Default 04-06-2017, 17:33 | posts: 576

AMD turned down my request for a 480 replacement. Awaiting return of a 390.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.