Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon
Videocards - AMD Radeon AMD Radeon graphics cards. Do you have one or want to buy one? Use this forum to discuss anything concerning products using Radeon graphics cards, CrossFireX, from Radeon HD 7800 to R9 390X



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
The Goose
Maha Guru
 
The Goose's Avatar
 
Videocard: Evga 1070FTW
Processor: I7 6700k/H110gt aio
Mainboard: Asus Z170i pro gaming
Memory: 16gig ddr4 Corsair V@3200
Soundcard: O/B + H/K Soundsticks
PSU: Corsair HX1000i
Default 12-26-2010, 19:15 | posts: 1,869 | Location: shropshire,UK

I thought only the 6970 was dual gpu so far..until the 6990
"http://forums.********************/showthread.php?p=18005397"
Sorry...link didnt work from ******************** but here`s a quote

"The ATI Radeon HD 6970 uses a new GPU architecture from AMD which features dual graphics engines in one chip with 24 SIMD engines and a total of 1536 stream processors with 96 texture units, providing massively parallel computing power for graphics and other accelerated applications. Its core clock speed of 880MHz, together with a dedicated high speed interface to 2GB of GDDR5 memory running at 1375MHz (5.5Gb/s effective) delivers the highest performance in this series. New Tesselation engines bring up to three times the performance of the previous generation, and new Enhanced Quality AA and filtering modes bring the highest image quality ever achieved."

Last edited by The Goose; 12-26-2010 at 19:34.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
OBR
Newbie
 
Videocard: Lot of GFXs ...
Processor: Lot of CPUs ...
Mainboard: Many, many ...
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 12-26-2010, 19:17 | posts: 20 | Location: Everywhere

davetheshrew - its not only in manufacturers ID, you have to change something else send me PM, i can send you modded bios for unlocked 6950 with working samrt doctor (its not asus bios, but modded original from amd). using asus bios is illegal ...
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
alanm
Ancient Guru
 
alanm's Avatar
 
Videocard: 1070 AMP!
Processor: 7700k / D15s
Mainboard: z270 Taichi
Memory: 16gb Vengeance 3200mhz
Soundcard: SB Zx
PSU: XFX Pro 750w
Default 12-26-2010, 19:19 | posts: 7,051

   
Reply With Quote
Old
  (#29)
The Goose
Maha Guru
 
The Goose's Avatar
 
Videocard: Evga 1070FTW
Processor: I7 6700k/H110gt aio
Mainboard: Asus Z170i pro gaming
Memory: 16gig ddr4 Corsair V@3200
Soundcard: O/B + H/K Soundsticks
PSU: Corsair HX1000i
Default 12-26-2010, 19:37 | posts: 1,869 | Location: shropshire,UK

huh.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
Dr. Vodka
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9 290 Tri-X
Processor: i5 2500k @ 4.5 Ghz
Mainboard: Sabertooth P67
Memory: 2x4GB DDR3-1333 @ 1866
Soundcard: Xonar DX
PSU: PC P&C Silencer 750w
Default 12-26-2010, 19:37 | posts: 3,803 | Location: Buenos Aires, Argentina

Quote:
Originally Posted by The Goose View Post
I thought only the 6970 was dual gpu so far..until the 6990
"http://forums.********************/showthread.php?p=18005397"
Sorry...link didnt work from ******************** but here`s a quote

"The ATI Radeon HD 6970 uses a new GPU architecture from AMD which features dual graphics engines in one chip with 24 SIMD engines and a total of 1536 stream processors with 96 texture units, providing massively parallel computing power for graphics and other accelerated applications. Its core clock speed of 880MHz, together with a dedicated high speed interface to 2GB of GDDR5 memory running at 1375MHz (5.5Gb/s effective) delivers the highest performance in this series. New Tesselation engines bring up to three times the performance of the previous generation, and new Enhanced Quality AA and filtering modes bring the highest image quality ever achieved."
That quote explains some architectural details about the new GPU powering these cards, but this should clear your doubts

5970 -> 6990
5870 -> 6970
5850 -> 6950
5770 -> 6870
5750 -> 6850

That's the new naming for this series. The new high end are the 6950 and 6970, and the dual GPU card is the 6990 coming in a few weeks IIRC.
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
The Goose
Maha Guru
 
The Goose's Avatar
 
Videocard: Evga 1070FTW
Processor: I7 6700k/H110gt aio
Mainboard: Asus Z170i pro gaming
Memory: 16gig ddr4 Corsair V@3200
Soundcard: O/B + H/K Soundsticks
PSU: Corsair HX1000i
Default 12-26-2010, 19:41 | posts: 1,869 | Location: shropshire,UK

Quote:
Originally Posted by Dr. Vodka View Post
That quote explains some architectural details about the new GPU powering these cards, but this should clear your doubts

5970 -> 6990
5870 -> 6970
5850 -> 6950
5770 -> 6870
5750 -> 6850

That's the new naming for this series. The new high end are the 6950 and 6970, and the dual GPU card is the 6990 coming in a few weeks IIRC.
I have no doubts...just quoting what i`d read,the 5870 or the 6950 didnt have dual graphics engines in one chip,the card i found is from HIS

Last edited by The Goose; 12-26-2010 at 19:48.
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
Rich_Guy
Ancient Guru
 
Rich_Guy's Avatar
 
Videocard: Sapphire Fury Tri-X OC x2
Processor: i7 5930K
Mainboard: ASUS X99-A
Memory: 16GB Corsair DDR4@2800MHz
Soundcard: Xonar U7 (USB)
PSU: Corsair AX860w
Default 12-26-2010, 19:44 | posts: 11,463 | Location: UK

Can see this boosting 6950 sales more so now, a 6970 for 218, what a bargain, nice one AMD
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 12-26-2010, 19:45 | posts: 4,089 | Location: where shrews live

yeah man feel Ive saved a bunch of cash now, nice one |AMD
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 12-26-2010, 19:47 | posts: 4,089 | Location: where shrews live

Quote:
Originally Posted by OBR View Post
davetheshrew - its not only in manufacturers ID, you have to change something else send me PM, i can send you modded bios for unlocked 6950 with working samrt doctor (its not asus bios, but modded original from amd). using asus bios is illegal ...
check your inbox I really want this modded lol
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
teleguy
Maha Guru
 
Videocard: GTX 1070/290X
Processor: i7 3770K/Phenom 1055T
Mainboard: P8Z77-V/880G Extreme3
Memory: DDR3 8 GB/DDR3 8 GB
Soundcard: Asus Xonar DS
PSU: Corsair 750W/Coolerm 800W
Default 12-26-2010, 19:50 | posts: 1,194

Quote:
Originally Posted by The Goose View Post
I thought only the 6970 was dual gpu so far..until the 6990
"http://forums.********************/showthread.php?p=18005397"
Sorry...link didnt work from ******************** but here`s a quote

"The ATI Radeon HD 6970 uses a new GPU architecture from AMD which features dual graphics engines in one chip with 24 SIMD engines and a total of 1536 stream processors with 96 texture units, providing massively parallel computing power for graphics and other accelerated applications. Its core clock speed of 880MHz, together with a dedicated high speed interface to 2GB of GDDR5 memory running at 1375MHz (5.5Gb/s effective) delivers the highest performance in this series. New Tesselation engines bring up to three times the performance of the previous generation, and new Enhanced Quality AA and filtering modes bring the highest image quality ever achieved."

That just means that part of the chip has been doubled to improve efficiency.
   
Reply With Quote
Old
  (#36)
ZoLKoRn
Newbie
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 12-26-2010, 19:51 | posts: 3

Hey... thank you for start this thread and make me busy tonight before go to the bed hehehe Really thank you !

@Rich_Guy,

Hehehe... this is an AMD please don't forget for Phenom II X3 to X4 and now starting for 6950 to 6970
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
TheHunter
Banned
 
Videocard: MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
Processor: Intel C2Q 9450 @ 3.576GHZ
Mainboard: Gigabyte GA-X48-DS5 [F8H]
Memory: Corsair D. 2x2GB @1073MHZ
Soundcard: XFi Fatality Pro [SB046A]
PSU: Tagan Piperock 600W [48A]
Default 12-26-2010, 20:00 | posts: 13,412 | Location: √╥

Quote:
Originally Posted by Rich_Guy View Post
Can see this boosting 6950 sales more so now, a 6970 for 218, what a bargain, nice one AMD
yeas this looks interesting way better than 570gtx and saves me 60 compared to 570 or 80 vs 6970 lol


edit: so 6970 could maybe unlock to 1600sp?

Last edited by TheHunter; 12-26-2010 at 20:09.
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
FearFactory
Maha Guru
 
FearFactory's Avatar
 
Videocard: PowerColor HD6950 2GB
Processor: AMD FX8320 @4.2
Mainboard: Asus M5A99X EVO
Memory: 8GB Corsair Veng 1600 CL9
Soundcard: Asus Xonar D1
PSU: Corsair RM650 650W
Default 12-26-2010, 20:14 | posts: 802 | Location: Portugal

Nice!! i think i have something to do next weekend
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
gijs007
Member Guru
 
Videocard: AMD Sapphire R9 290
Processor: intel I7 2600k 4.8 ghz
Mainboard: MSI Z77-GD65
Memory: DDR3 gskill 4x4Gb 2133
Soundcard: Creative X-FI Titanium
PSU: Corsair AX860I
Default 12-26-2010, 20:35 | posts: 81 | Location: The Netherlands

link to the disk format tool isn't working:
http://files.extremeoverclocking.com...fb321d0152b482
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 12-26-2010, 21:00 | posts: 4,089 | Location: where shrews live

sorry just google hp disk format tool.


Ive got the voltages unlocked now using smartdoctor, gonna open AB and see if I can hit 1000+core
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
gijs007
Member Guru
 
Videocard: AMD Sapphire R9 290
Processor: intel I7 2600k 4.8 ghz
Mainboard: MSI Z77-GD65
Memory: DDR3 gskill 4x4Gb 2133
Soundcard: Creative X-FI Titanium
PSU: Corsair AX860I
Default 12-26-2010, 21:13 | posts: 81 | Location: The Netherlands

Quote:
Originally Posted by davetheshrew View Post
sorry just google hp disk format tool.


Ive got the voltages unlocked now using smartdoctor, gonna open AB and see if I can hit 1000+core
then the 3th link is the same as the 4th?
cause the 3th is working fine for me, so maybe you should remove the 4th.
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
Dom99
Newbie
 
Videocard: VTX HD 6950
Processor: INTEL Core i7 920 @ 2.67
Mainboard:
Memory: 8GB @ 1333Mhz
Soundcard:
PSU: antec tp-750
Default 12-26-2010, 21:16 | posts: 17

Hi,

This is great news, only about a week ago I posted a thread here asking could it be done! lol but I didnt want to brick my 6950.

My only concern is that this might only work if your chip was form a good batch that will work with shaders enabled, but I heard yeilds were very good for this card so fingers crossed.

Bought mine for 216 delivered so really good value if it works considering a 6870 can be bought for around 20 less. ftw

Plus the bios switch makes it more tempting, but ive never flashed a bios before so I have stupid questions like are there currently two bioses on the 6950 currently, so I wont have to do any switch flicking unless it goes wrong?
And also will future ati drivers effect the card in any way that will harm it using the modded bios?

Last edited by Dom99; 12-26-2010 at 21:23.
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
inklimited
Ancient Guru
 
inklimited's Avatar
 
Videocard: Gigabyte 6850 900MHz
Processor: i5 2500K 4.8GHz
Mainboard: MSI P67A-GD53
Memory: 4GB XMS3 1600MHz
Soundcard: RealTek HD 7.1
PSU: OCZ StealthXStream 600W
Default 12-26-2010, 21:22 | posts: 6,118 | Location: NSW Australia

Is there a shader pipe intensive test for ATI cards? If it were Nvidia I would just say run a CUDA or PhysX benchmark.

Perhaps some benches with Unigine Heaven?
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 12-26-2010, 21:27 | posts: 4,089 | Location: where shrews live

I ran this card at 6970 clocks yesterday and only got p5038 3dmarks, today at stock I get 5400+ so I think they are unlocked yeah.
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
Markgpl
Master Guru
 
Videocard: Sapphire RX470 Nitro +
Processor: Core i5 3570
Mainboard: Gigabyte Z77M-D3H
Memory: G.SKILL DDR3 2x8GB-1866
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: CM Silent Pro M 600
Default 12-26-2010, 21:36 | posts: 653

Congrats!, let's see if this keep on going or some find unusable/unstable unlocked shaders
   
Reply With Quote
Old
  (#46)
davetheshrew
Ancient Guru
 
Videocard: some green some red
Processor: super secret
Mainboard: super one..SUPER m'kay
Memory: moar ramz than you
Soundcard: logitech x 540 5.1+ x-fi
PSU: seasonic x 1250 :)
Default 12-26-2010, 21:49 | posts: 4,089 | Location: where shrews live

all good at the moment, does anyone fancy making a bios with higher limits and smartdoctor functionality for voltage, say 1200 core 1600 mem or thereabouts?

Im keeping it at stock 890 core for now lol
   
Reply With Quote
Old
  (#47)
kapu
Ancient Guru
 
kapu's Avatar
 
Videocard: MSI Geforce 1060 6gb
Processor: Intel i5 7600K @ Stock.
Mainboard: Gigabyte Z270-Gaming K3
Memory: Corsair Dual 16GB,3200mhz
Soundcard:
PSU: Be Quiet! E9 680W
Default 12-26-2010, 22:22 | posts: 3,687 | Location: Poland

Every card can by unlocked ?

Becasue if this is true , i'm gona sell my HD6870 and buy HD6950.


Frrrrrrkin amazing
   
Reply With Quote
Old
  (#48)
hallryu
Don Altobello
 
Videocard: 2x HD7970 - QNIX/U2711
Processor: 3770k delid@4.8GHz - H320
Mainboard: GA-Z77X-UP7 (F5)
Memory: Dominator GT 2134 2x4GB
Soundcard: Asus Xonar D2X + SP2500
PSU: BeQuiet! DP Pro 1200W
Default 12-26-2010, 22:29 | posts: 11,379 | Location: England

Quote:
Originally Posted by fez View Post
do some stress test, like furmark or smth for 30 min
Furmark kills.
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
Dr. Vodka
Ancient Guru
 
Videocard: Sapphire R9 290 Tri-X
Processor: i5 2500k @ 4.5 Ghz
Mainboard: Sabertooth P67
Memory: 2x4GB DDR3-1333 @ 1866
Soundcard: Xonar DX
PSU: PC P&C Silencer 750w
Default 12-26-2010, 22:34 | posts: 3,803 | Location: Buenos Aires, Argentina

First bad 6950 reported over at XS

Quote:
Originally Posted by flopper at XS
still cant run anything since the 3D artifacts a lot.

Well it seems not every card out there is able to unlock correctly. Same as with CPUs. This was to be expected, too...
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
EMRES754
Newbie
 
Videocard: ATI SAPPHIRE 5970 2GB
Processor: Intel Core 2 Quad Q9650
Mainboard: Gigabyte X38 DQ6
Memory: Cell Shock 4*1 GB D9KX
Soundcard: Creative X-FI Titanium
PSU: HIGH POWER 1000 WATT
Default 12-26-2010, 22:36 | posts: 3 | Location: World

Quote:
Originally Posted by davetheshrew View Post
all good at the moment, does anyone fancy making a bios with higher limits and smartdoctor functionality for voltage, say 1200 core 1600 mem or thereabouts?

Im keeping it at stock 890 core for now lol
dave can you give me this bios
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.