Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Want to talk about anything Hardware related? This is the place, you can discuss it here.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
I need an urgent advice for wich memory to buy
Old
  (#1)
Bokka
Newbie
 
Videocard: Nvidia 660 GTX 2Gb
Processor: Intel Core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 650W
Default I need an urgent advice for wich memory to buy - 03-17-2017, 14:13 | posts: 25

Hello!

My configuration is that:

CPU: Ryzen 1700
Motherboard: Gigabyte GA-AB350 Gaming 3

I have to buy the ram. Actually I have at home that:

Corsair CMK16GX4M2B3000C15 Vengeance LPX (2x8GB)

I am not interested to overclock.

That ram will work fine with my motherboard and CPU?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Jagman
Maha Guru
 
Jagman's Avatar
 
Videocard: 8GB RX480 Red Devil
Processor: i5 4690K awaiting Ryzen 5
Mainboard: Maximus VII Ranger
Memory: 16GB DDR3 1866
Soundcard: onboard Supreme FX
PSU: Thermaltake 630W Modular
Default 03-17-2017, 15:00 | posts: 1,901 | Location: Kent, UK

According to Gigabytes website memory support list no. But there's a heck of a lot of Corsair memory that is so I can't see why not.
BTW it appears that 3000MHz modules downgrade to 2933MHz, something to do with Ryzens memory controller I believe.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
sverek
Maha Guru
 
sverek's Avatar
 
Videocard: MSI GTX970 4G
Processor: i5 2500k
Mainboard: P8Z68-V
Memory: Corsair Ven. 8GB
Soundcard: XonarDG+HD595
PSU: Corsair HX850
Default 03-17-2017, 15:07 | posts: 2,495 | Location: Chiba, Japan

People mention 3200MHz RAM works fine for them out of box with activated XMP profile

- G.Skill Trident Z 3200 CL14

This lad mentioned same setup as yours:
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...oards/df0so7x/


   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Bokka
Newbie
 
Videocard: Nvidia 660 GTX 2Gb
Processor: Intel Core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 650W
Default 03-17-2017, 16:19 | posts: 25

Quote:
Originally Posted by Jagman View Post
According to Gigabytes website memory support list no. But there's a heck of a lot of Corsair memory that is so I can't see why not.
BTW it appears that 3000MHz modules downgrade to 2933MHz, something to do with Ryzens memory controller I believe.

Quote:
Originally Posted by sverek View Post
People mention 3200MHz RAM works fine for them out of box with activated XMP profile

- G.Skill Trident Z 3200 CL14

This lad mentioned same setup as yours:
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...oards/df0so7x/
Ok, thanks for the advices. I had changed my order, now I've ordered that ram:

Kingston HyperX Fury Kit HX426C15FBK2/16

That ram will work fine?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Geryboy
Maha Guru
 
Geryboy's Avatar
 
Videocard: 1080 GameRock 2088/11000
Processor: i7 6700k 4.6GHz @ 1.29V
Mainboard: MSI Z170A M7
Memory: RipjawsV 3G 2x8 GB
Soundcard: SBZ->TV_Adap.3.0->OPN1
PSU: Seasonic SS-1250XM
Default 03-17-2017, 22:58 | posts: 2,252 | Location: Munich

go the the manu's site and check the support/download section, there's a RAM compatibility list.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.