Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - 3dfx
Videocards - 3dfx How the mighty have fallen. Unfortunately the company is gone, but of course we still support the products. Use this forum to discuss anything concerning products using 3dfx chips from the Voodoo series.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
nGlide - New Glide Wrapper
Old
  (#1)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default nGlide - New Glide Wrapper - 02-22-2011, 10:23 | posts: 2,765 | Location: Argentina

nGlide - A Glide Wrapper. Nuff said i think.

For those who doesn't know what it is.
Quote:
nGlide v0.95 is released. nGlide is a 3Dfx Voodoo Glide wrapper which means it 'emulates' 3Dfx Glide Library, so you don't need to have a 3Dfx Voodoo card to play games written for Glide API. Both versions of Glide API are supported, Glide2 (glide2x.dll) and Glide3 (glide3x.dll). nGlide translates all Glide callings to Direct3D, which is supported by almost all today's graphics cards.
http://www.zeus-software.com/forum/v....php?f=2&t=218
http://www.emucr.com/2011/02/nglide-v095.html
(Somehow, in their web page "Zeus-Software", the new version isn't posted. Just got to EmuCR page to download it)



Gotta play some good ol' games naw!!

Last edited by MerolaC; 02-22-2011 at 10:26.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 02-22-2011, 10:41 | posts: 2,765 | Location: Argentina

Damn, this thing works great!

 Click to show spoiler


AA forced to Supersample 8x, AF 16x and -3 LOD
Gotta test more games.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
KingpinZero
Maha Guru
 
KingpinZero's Avatar
 
Videocard: MSI Armor GTX1080
Processor: i7-6700k @4.6 H212evo
Mainboard: Asrock Z170 ITX/AC
Memory: Corsair Vengance 16GB
Soundcard: Realtek Crystal HD
PSU: CX750W 80+
Default 02-23-2011, 09:47 | posts: 911 | Location: Rome

San Francisco Rush The Rock works beatifully btw, no lags, smooth framerate.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
GanjaStar
Maha Guru
 
Videocard: MSI 4G gtx970 1506/8000
Processor: Intel i5 4670K 4.6 1.22v
Mainboard: GA-Z87-D3HP
Memory: 16gb 2800mhz DDR3
Soundcard: x-fi extreme gamer
PSU: corsair tx 650w
Default 02-23-2011, 14:40 | posts: 1,150 | Location: Zagreb,Croatia

amazing stuff. Kingpin was the first ame i fired up when ig to a voodoo 3 3000

it was the first 3d accelerated game i ever laid my eyes on
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
austin865
Member Guru
 
Videocard: SPARKLE GTX470 860c/1900m
Processor: Phenom II 965 @4ghz
Mainboard: gigabyte 790XTA-UD4
Memory: 4GB DDR3 Mushkin Blackli
Soundcard: sound blaster x-fi pci
PSU: corsair TW650
Default 02-23-2011, 15:40 | posts: 61

get a 3dfx card

Last edited by austin865; 03-06-2011 at 22:38.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Postalisback
Ancient Guru
 
Postalisback's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 760 TwinFrozr 2GB
Processor: Intel i5 2400 3.1GHz
Mainboard: ASUS P8P67 LE
Memory: 8GB Corsair 1600MHz DDR3
Soundcard: ASUS Xonar Essence ST
PSU: be quiet! 600W
Default 02-23-2011, 18:15 | posts: 3,579 | Location: Narnia

Quote:
Originally Posted by MerolaC View Post
Damn, this thing works great!

AA forced to Supersample 8x, AF 16x and -3 LOD
Gotta test more games.
OMG I remember this game, Manx TT Superbike, wonderful!

Played it in an arcade when I was younger, here we go :-



Great times

Last edited by Postalisback; 02-23-2011 at 18:18.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 02-23-2011, 19:57 | posts: 2,765 | Location: Argentina

Oh, Damn! I remember the Arcade. My dad used to play it. But at the time, i didn't know that it was ManX TT Superbike. I was REALLY young (5 or 6 years old and didn't know english)
Wow.This Bring memories back
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 02-23-2011, 22:29 | posts: 2,765 | Location: Argentina

This will make some people bring a tears to their eyes.

 Click to show spoiler

   
Reply With Quote
Old
  (#9)
GanjaStar
Maha Guru
 
Videocard: MSI 4G gtx970 1506/8000
Processor: Intel i5 4670K 4.6 1.22v
Mainboard: GA-Z87-D3HP
Memory: 16gb 2800mhz DDR3
Soundcard: x-fi extreme gamer
PSU: corsair tx 650w
Default 03-01-2011, 18:56 | posts: 1,150 | Location: Zagreb,Croatia

how does it run speed wise compared to the new renderers provided by oldunreal?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 03-01-2011, 19:32 | posts: 2,765 | Location: Argentina

It runs at full speed. No slowdowns what so ever BUT, i think is not worth it as the max color depth is 16 bit. You are better of with the DX9 plugin or even OpenGl.
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
Corbus
Maha Guru
 
Corbus's Avatar
 
Videocard: 1080 Strix OC
Processor: i7 6700k@4.7 NH-D15
Mainboard: ASUS Ranger VIII
Memory: HyperX 2x8 GB 2400
Soundcard: D2X & Behringer Studio 50
PSU: Seasonic X-750 Gold
Default 03-06-2011, 22:25 | posts: 2,134 | Location: Temeswar, Romania

does it work well with diablo 2?
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 03-06-2011, 22:31 | posts: 2,765 | Location: Argentina

I don't have the game installed right now.
But, it should work without a hitch.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Cyrosis
Maha Guru
 
Cyrosis's Avatar
 
Videocard: HD4000
Processor: Intel I5-3570K
Mainboard: ASRock Z77 Extreme 4
Memory: 8gb Samsung 30nm
Soundcard: TSC 6.5"F, 5.25"R/C, 10"S
PSU: Antec CP-850
Default 03-09-2011, 01:24 | posts: 1,560 | Location: US

Quote:
Originally Posted by MerolaC View Post
It runs at full speed. No slowdowns what so ever BUT, i think is not worth it as the max color depth is 16 bit. You are better of with the DX9 plugin or even OpenGl.
I remember getting a different Glide wrapper a year ago that supported 32bit, AA, AF, and plenty of other standards from it's own control panel, so this one is a bit disappointing.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 03-09-2011, 02:18 | posts: 2,765 | Location: Argentina

Quote:
Originally Posted by Cyrosis View Post
I remember getting a different Glide wrapper a year ago that supported 32bit, AA, AF, and plenty of other standards from it's own control panel, so this one is a bit disappointing.
Yeah, well, but, consider that it's just kicking of. Give it some time. It's REALLY solid and plays a lot of games really well.
I have high hopes for it.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
DSparil
Ancient Guru
 
DSparil's Avatar
 
Videocard: ASUS ROG StriX RX480, 8GB
Processor: AMD FX-8320 @4.3 w/YASYA
Mainboard: ASUS M5A97
Memory: 16GB G.Skill Sniper 1866
Soundcard: SB X-Fi Xtreme
PSU: TT Toughpower XT 675
Default 03-10-2011, 22:45 | posts: 3,144 | Location: Tampa Bay, FL

hmm, could be nice, even with the 16-bit limitation (for classic gaming)! I just recently did a full format and reinstall and need a new Glide wrapper. I wonder how this one will stack up to Zeckensack's
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 2xTitan XM@1590Mhz-CH20
Processor: 4930k@5.0ghz-1.40v-CH20
Mainboard: R4BE@Monoblock-CH20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 03-10-2011, 23:53 | posts: 12,028 | Location: United kingdom

Funny enough i installed this earlier today to play M1 Tank Platoon 2
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
MerolaC
Ancient Guru
 
MerolaC's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: i7 6700k@Stock@CorsairH60
Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
Memory: Vengeance LPX 16G@3200
Soundcard: SB Titanium HD
PSU: OCZ Fatal1ty G.G. - 750w
Default 03-11-2011, 04:20 | posts: 2,765 | Location: Argentina

Quote:
Originally Posted by DSparil View Post
hmm, could be nice, even with the 16-bit limitation (for classic gaming)! I just recently did a full format and reinstall and need a new Glide wrapper. I wonder how this one will stack up to Zeckensack's
For fact, it's newly developed, meaning that, newer cards are better supported, plus, it's maintained and has a forum where you can get support.
I see a really nice future from this glide wrapper.

Quote:
Originally Posted by Veteran View Post
Funny enough i installed this earlier today to play M1 Tank Platoon 2
Life rolls on
Lol


Between, here is a list of compatible games that users tested.

http://www.zeus-software.com/forum/v....php?f=11&t=84
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
master2k8
Member Guru
 
Videocard: 7950 1.1 Ghz Edition
Processor: i7-2600k
Mainboard: Intel Z77
Memory: 16GB G.Skill
Soundcard: X-Fi Titanium
PSU: Coolermaster Silent Pro
Default 03-11-2011, 19:27 | posts: 63 | Location: Austria

using this wrapper for diablo 2 http://www.svenswrapper.de/english/index.html
its the only one who worked for me (with d2)

m2k
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
DSparil
Ancient Guru
 
DSparil's Avatar
 
Videocard: ASUS ROG StriX RX480, 8GB
Processor: AMD FX-8320 @4.3 w/YASYA
Mainboard: ASUS M5A97
Memory: 16GB G.Skill Sniper 1866
Soundcard: SB X-Fi Xtreme
PSU: TT Toughpower XT 675
Default 03-11-2011, 22:24 | posts: 3,144 | Location: Tampa Bay, FL

sexy, and every game I still play in Glide is on that list. Looks like i'll be installing it sometime his weekend
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
kastriot
Master Guru
 
kastriot's Avatar
 
Videocard: Z-AMP.extr-GTX980 1.5GHz
Processor: X5650@4GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: Avexir&GSkill 24GB
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair HX850
Default 03-12-2011, 19:52 | posts: 542 | Location: Kosovo/Pristina

I just tested Turok in glide mode@1280*1024 works superb..
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
DSparil
Ancient Guru
 
DSparil's Avatar
 
Videocard: ASUS ROG StriX RX480, 8GB
Processor: AMD FX-8320 @4.3 w/YASYA
Mainboard: ASUS M5A97
Memory: 16GB G.Skill Sniper 1866
Soundcard: SB X-Fi Xtreme
PSU: TT Toughpower XT 675
Default 03-13-2011, 17:29 | posts: 3,144 | Location: Tampa Bay, FL

I just installed it and gave it a test run with the original Unreal. Damn its been a long time since i've played this game, and I forgot how slippery those damn Skarrj were lol. I lost track of time and was playing for nearly an hour and a half. Throw in daylight savings time, and I lost another hour!

It ran great on nGlide
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
edma3d
Newbie
 
Videocard: Asus Strix GTX 1080
Processor: Intel Core i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Asus 600W
Default 11-14-2016, 23:47 | posts: 16

Good wrapper, but there is nothing like 3dfx card.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.