Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > 3D Stereo Gaming Section
3D Stereo Gaming Section In this stereo gaming section you can discuss everything 3D Goggles like Oculus, monitors their drivers and graphics cards related.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Anyone gaming in 3D in 1080p @ 60hz on a TV?
Old
  (#1)
pistol44
Member Guru
 
pistol44's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1080Ti (FE)
Processor: Intel i7 4790k @ 4.8Ghz
Mainboard: ASUS Maximus VII Hero Z97
Memory: 16GB GSkill F3-2400Mhz
Soundcard: Altec Lansing 2.1 system
PSU: EVGA 120-G2-1000W
Default Anyone gaming in 3D in 1080p @ 60hz on a TV? - 09-23-2014, 21:17 | posts: 65 | Location: Toronto, ON

My TV is the LG LM559600. It's supposed to be a 240hz TV so curious why I can only game in 30hz @ 1080p or 60hz @ 720p.

Is it because the 240hz is not a true reading?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
GenClaymore
Ancient Guru
 
GenClaymore's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 FE @ 2ghz
Processor: I7 3930k @ 4.6ghz @ 1.4v
Mainboard: Asus X79 Sabertooth
Memory: G-skill 4x4GB DDR3-1600
Soundcard: Jotunheim BAL>JBL305/R70x
PSU: Cosair RM850
Default 09-23-2014, 23:27 | posts: 5,904 | Location: Southfield,MI

It's not true 240hz, it just processing and they say that just for marketing stand point. The true hz of your TV is 1080p 60hz and it does 30hz because its 30 per eye. If you want 60hz per eye then you need a 120hz monitor for that. It's pretty much a trade off. Sadly they know people will fall for it so they use heavy marketing when they label the HDTV as 240hz, 150, i even seen it over 300 before. It just a processing chip doing fake 240hz.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
pistol44
Member Guru
 
pistol44's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 1080Ti (FE)
Processor: Intel i7 4790k @ 4.8Ghz
Mainboard: ASUS Maximus VII Hero Z97
Memory: 16GB GSkill F3-2400Mhz
Soundcard: Altec Lansing 2.1 system
PSU: EVGA 120-G2-1000W
Default 09-23-2014, 23:45 | posts: 65 | Location: Toronto, ON

I knew it... That sucks because that was one of my reasons for grabbing a passive 3DTV. My monitor is a 144hz monitor so I know it's Nvidia 3D capable but prefer sitting in front of a 55" instead of a 24" screen lol. Oh well.

Thanks for the info though!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
GenClaymore
Ancient Guru
 
GenClaymore's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 FE @ 2ghz
Processor: I7 3930k @ 4.6ghz @ 1.4v
Mainboard: Asus X79 Sabertooth
Memory: G-skill 4x4GB DDR3-1600
Soundcard: Jotunheim BAL>JBL305/R70x
PSU: Cosair RM850
Default 09-24-2014, 06:15 | posts: 5,904 | Location: Southfield,MI

The best you can do on your TV is blu ray movies in 3D, or consoles. But yea its annoying when i see HDTV makers use misleading tactics to sell their hDTVs.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
rcjonessnp175
Newbie
 
Videocard: Evga sc 980 sli
Processor: I7-4770k @ 4.6
Mainboard: asus sabertooth
Memory: 6gb 1600mhz cor dominator
Soundcard: creative xfi platinum
PSU: Corsair 860
Default 09-26-2014, 03:55 | posts: 8 | Location: Boeblingen Germany

THat is not true i game at full 1080 p on my 55 inch sony 802a with this edid hack.





It does work and looks absolutely better than the standard nvidia 3dtv crap.

Also my tv has impulse mode which imitates crt's absolutely not motion blur what so ever in 3d or when im downsampling

This is by far epic especially in DCS world as the cockpits are almost life size and the immersion factor is epic.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
rcjonessnp175
Newbie
 
Videocard: Evga sc 980 sli
Processor: I7-4770k @ 4.6
Mainboard: asus sabertooth
Memory: 6gb 1600mhz cor dominator
Soundcard: creative xfi platinum
PSU: Corsair 860
Default 09-26-2014, 03:56 | posts: 8 | Location: Boeblingen Germany

ok i dont have enough posts to put a link but look for this

://afriendlyfox.com/2013/02/04/massively-improved-nvidia-3d-vision-on-passive-3dtvs-edid-override/
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
rcjonessnp175
Newbie
 
Videocard: Evga sc 980 sli
Processor: I7-4770k @ 4.6
Mainboard: asus sabertooth
Memory: 6gb 1600mhz cor dominator
Soundcard: creative xfi platinum
PSU: Corsair 860
Default 09-26-2014, 03:58 | posts: 8 | Location: Boeblingen Germany

wow i need to update my computer stats lol
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
GenClaymore
Ancient Guru
 
GenClaymore's Avatar
 
Videocard: GTX 1080 FE @ 2ghz
Processor: I7 3930k @ 4.6ghz @ 1.4v
Mainboard: Asus X79 Sabertooth
Memory: G-skill 4x4GB DDR3-1600
Soundcard: Jotunheim BAL>JBL305/R70x
PSU: Cosair RM850
Default 09-26-2014, 04:36 | posts: 5,904 | Location: Southfield,MI

Quote:
Originally Posted by rcjonessnp175 View Post
THat is not true i game at full 1080 p on my 55 inch sony 802a with this edid hack.





It does work and looks absolutely better than the standard nvidia 3dtv crap.

Also my tv has impulse mode which imitates crt's absolutely not motion blur what so ever in 3d or when im downsampling

This is by far epic especially in DCS world as the cockpits are almost life size and the immersion factor is epic.
The main issue with the work around that you posted is that it does not work for every HDTV. It might not even work for the op LG model if it does it might not work like it should. As I seen a few people who tried the work around and not have it do a good job. The op could try if he thinks it be worth it to see if it will work for him. I personally wouldn't bother trying as it seem like it not guarantee to work for every one.

Last edited by GenClaymore; 09-26-2014 at 05:18.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.