Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Game Tweaks and Modifications
Game Tweaks and Modifications This forum is dedicated to game modifications and tweaks. Here you can discuss performance and image quality modifications.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
carsar
Newbie
 
Videocard: 7950@1150/1600
Processor: i5 3570K@4.5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 800w
Default 05-23-2016, 20:20 | posts: 9

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Have you installed the june 2010 directx end-user runtimes?
that was first thing i've done.
nothing changed.

the game doesn't crash at launch. it's just doesn't react when i click on exe.
deleting of dxgi helps and the game launches correctly.

can you explain: which files should be in bin folder?

Last edited by carsar; 05-23-2016 at 20:24.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
infiniium
Master Guru
 
infiniium's Avatar
 
Videocard: Sapphire NITRO R9 390 8GB
Processor: Core i5 6600
Mainboard: Gigabyte H170-D3HP
Memory: 16Gb HyperX
Soundcard:
PSU: ThermalTake 600W Bronze
Default 05-23-2016, 20:36 | posts: 168

This mod looks really great, I think I should try it
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
KuroTenshi
Master Guru
 
KuroTenshi's Avatar
 
Videocard: GTX 970 4gb @ 1177/1402
Processor: Intel Core i5 @ 4100mhz
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G-Skill F3-2400C10 16gb
Soundcard: Onkyo TX-SR508 (HDMI 1.4)
PSU: Corsair 650W
Default 05-23-2016, 20:57 | posts: 488 | Location: France

Quote:
Originally Posted by carsar View Post
that was first thing i've done.
nothing changed.

the game doesn't crash at launch. it's just doesn't react when i click on exe.
deleting of dxgi helps and the game launches correctly.

can you explain: which files should be in bin folder?
The logs seem ok. Did you check you don't have D3D9.dll or D3D11.dll in the same folder as dxgi.dll ?

If you try to use 3DMigoto to remove highlighting, they are not compatible.
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
carsar
Newbie
 
Videocard: 7950@1150/1600
Processor: i5 3570K@4.5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 800w
Default 05-23-2016, 21:11 | posts: 9

these are all new files in bin folder
http://imgur.com/6DISK7o
no. i don't use 3DMigoto to remove highlighting.
i used those patch files and reshade only
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-23-2016, 22:05 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by infiniium View Post
This mod looks really great, I think I should try it
Thanks man, I probably wouldn't have done it without your mods and helpful posts. Thank you again.

Quote:
Originally Posted by exacelt View Post
@Danvsw, I think people are having issues with the Reshade since they couldn't find the Win8.1/10 download because of the small (link) button to press.
Well he said Reshade so I assumed he did find it, the original version uses sweetfx. Seems like some people have problems with the Reshade even in windows 8/10.
But anyways I'm going to add an alternative main version with Reshade in it for win8/10 users to make it less confusing.

Quote:
Originally Posted by carsar View Post
these are all new files in bin folder
http://imgur.com/6DISK7o
no. i don't use 3DMigoto to remove highlighting.
i used those patch files and reshade only
Yeah these files should be in the "/Watch_Dogs/bin/" folder. Sorry I have no idea why else it wouldn't work, I use Windows 7 myself.
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
ital92
Newbie
 
Videocard: NVIDIA GeForce GTX 1080
Processor: Intel Core i7 6700k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: KCAS 700W
Default 05-23-2016, 22:47 | posts: 43

Danvsw, you are famous! The biggest gaming site in Spanish (and some other magazines and editorials) made news on your mod. They gather more than 4.5 million of unique visitors every month.
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-23-2016, 23:23 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by ital92 View Post
Danvsw, you are famous! The biggest gaming site in Spanish (and some other magazines and editorials) made news on your mod. They gather more than 4.5 million of unique visitors every month.
That explains the sudden spike in views and Spanish commenters.
Awesome! Thanks for showing me.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
ital92
Newbie
 
Videocard: NVIDIA GeForce GTX 1080
Processor: Intel Core i7 6700k
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: KCAS 700W
Default 05-24-2016, 03:39 | posts: 43

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
That explains the sudden spike in views and Spanish commenters.
Awesome! Thanks for showing me.
No problem. It was definitely awesome to read your name there with no warning!
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
LocKeRoM14
Newbie
 
Videocard: Nvidia Titan X
Processor: I7 4790K@4.6ghz
Mainboard: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97
Memory: Corsair 2400mhz 32 Gb
Soundcard:
PSU: Corsair 850 Watt
Default 05-25-2016, 06:59 | posts: 39

This is great mod btw, loving it so far.

Last edited by LocKeRoM14; 05-25-2016 at 07:03.
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
carsar
Newbie
 
Videocard: 7950@1150/1600
Processor: i5 3570K@4.5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 800w
Default 05-25-2016, 15:26 | posts: 9

i've managed to launch the game with reshade.
need to change dxgi to d3d9 file.
i don't know why, but is works

reshade looks nice, but i I found no references of used preset

Last edited by carsar; 05-25-2016 at 15:31.
   
Reply With Quote
Old
  (#111)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-25-2016, 21:48 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by LocKeRoM14 View Post
This is great mod btw, loving it so far.
Thanks mate

Quote:
Originally Posted by carsar View Post
reshade looks nice, but i I found no references of used preset
What do you mean?
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
Sh33n
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX970 G1 4GB
Processor: Intel i7 4790K @4,4 Ghz
Mainboard: Gigabyte Z97X Gaming 5 AT
Memory: 12GB RAM Kingston 1600 Mh
Soundcard: Soundblaster Audigy
PSU: 700 W
Default 05-25-2016, 23:49 | posts: 3

Hi, first of all congratulations for your great work. Now, the game looks really awesome.

But I want to notice something nobody commented here, or I didn't see at least. When I run the game through Steam I always get a CTD but if I run the game directly from watch_dogs.exe, the game run like a charm.

Only for testing purposes I have removed dxgi.dll from bin directory and the game runs perfectly again from steam, but, well, it's not so pretty anymore, you know.

I'm only publishing this info because I'm reading some post related with CTD and dxgi.dll problems.

I don't know if there is any solution for that problem, dxig.dll and Steam "incompability", and I don't know if it is only my case, but it would be a great idea post this information for general knowledge and avoid missunderstanding.

Best Regards.
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-26-2016, 00:23 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by Sh33n View Post
Hi, first of all congratulations for your great work. Now, the game looks really awesome.

But I want to notice something nobody commented here, or I didn't see at least. When I run the game through Steam I always get a CTD but if I run the game directly from watch_dogs.exe, the game run like a charm.

Only for testing purposes I have removed dxgi.dll from bin directory and the game runs perfectly again from steam, but, well, it's not so pretty anymore, you know.

I'm only publishing this info because I'm reading some post related with CTD and dxgi.dll problems.

I don't know if there is any solution for that problem, dxig.dll and Steam "incompability", and I don't know if it is only my case, but it would be a great idea post this information for general knowledge and avoid missunderstanding.

Best Regards.
Thanks buddy.
Yes it seems that sweetfx/reshade have compatibility issues with various background processes for some people. Disabling steam overlay and/or any monitoring OSD software seems to be the only solution to that so far.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
Sh33n
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX970 G1 4GB
Processor: Intel i7 4790K @4,4 Ghz
Mainboard: Gigabyte Z97X Gaming 5 AT
Memory: 12GB RAM Kingston 1600 Mh
Soundcard: Soundblaster Audigy
PSU: 700 W
Default 05-26-2016, 15:51 | posts: 3

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Thanks buddy.
Yes it seems that sweetfx/reshade have compatibility issues with various background processes for some people. Disabling steam overlay and/or any monitoring OSD software seems to be the only solution to that so far.
Yes, I know Steam Overlay, or Steam itself, sometimes can be very problematic with external programs. I tried to disable Steam Overlay/ Theater VR before post my first message and it didn't help.

Anyway, I would like to make you a question. I've used dxig.dll included in the official Sweetfx 1.5 and now the game runs like a charm through Steam and the fantastic effects of rain and light continue appearing in the game.

Is there any difference between using your dxig.dll (550 kbs) and Sweetfx 1.5 dxig.dll (391 kbs)?

I didn't see any difference using the 1.5 dxig.dll to be honest, but I really don't know if the change of dll can modify something in some way. I cannot post images here cause I have less than 5 post, but you can see the screenshots with the game running here: imgur.com/a/0yi2r

Regards.
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-26-2016, 17:29 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by Sh33n View Post
Yes, I know Steam Overlay, or Steam itself, sometimes can be very problematic with external programs. I tried to disable Steam Overlay/ Theater VR before post my first message and it didn't help.

Anyway, I would like to make you a question. I've used dxig.dll included in the official Sweetfx 1.5 and now the game runs like a charm through Steam and the fantastic effects of rain and light continue appearing in the game.

Is there any difference between using your dxig.dll (550 kbs) and Sweetfx 1.5 dxig.dll (391 kbs)?

I didn't see any difference using the 1.5 dxig.dll to be honest, but I really don't know if the change of dll can modify something in some way. I cannot post images here cause I have less than 5 post, but you can see the screenshots with the game running here: imgur.com/a/0yi2r

Regards.
Tried the 1.5 dxgi.dll, the game works but the sweetfx isn't being applied. The sweetfx I'm using is the special Boulotaur2024 version made to work with x64 games.
If you want to make sure the sweetfx is being applied, press Scroll Lock and see if anything changes.
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
Sh33n
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX970 G1 4GB
Processor: Intel i7 4790K @4,4 Ghz
Mainboard: Gigabyte Z97X Gaming 5 AT
Memory: 12GB RAM Kingston 1600 Mh
Soundcard: Soundblaster Audigy
PSU: 700 W
Default 05-26-2016, 17:53 | posts: 3

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Tried the 1.5 dxgi.dll, the game works but the sweetfx isn't being applied. The sweetfx I'm using is the special Boulotaur2024 version made to work with x64 games.
If you want to make sure the sweetfx is being applied, press Scroll Lock and see if anything changes.
Yes, you're totally right. Thanks for the clarification.
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
andries96
Newbie
 
Videocard: GTX 750 TI OC
Processor: i7 2600
Mainboard: Cupertino II
Memory: 8 GB
Soundcard: 5.1
PSU: 300W PSU
Default 05-26-2016, 23:52 | posts: 5

Hello,

You're mod looks very good.
The only thing is that it makes my game stutter and lag.
It even lags when I put everything on low.
Stutter and lag seems to appear every 5 seconds. Very annoying. Do you know a way how to fix this?
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-27-2016, 02:07 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by andries96 View Post
Hello,

You're mod looks very good.
The only thing is that it makes my game stutter and lag.
It even lags when I put everything on low.
Stutter and lag seems to appear every 5 seconds. Very annoying. Do you know a way how to fix this?
Sorry, I've not experienced such a thing and have no idea why it may occur. Try running in borderless windowed mode, the game generally runs better for me that way.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
andries96
Newbie
 
Videocard: GTX 750 TI OC
Processor: i7 2600
Mainboard: Cupertino II
Memory: 8 GB
Soundcard: 5.1
PSU: 300W PSU
Default 05-27-2016, 12:10 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Sorry, I've not experienced such a thing and have no idea why it may occur. Try running in borderless windowed mode, the game generally runs better for me that way.
The only thing working for me now is putting textures to medium..
Weird..
Still lags but not as heavy.
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
txgt
Maha Guru
 
txgt's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 770 OC 4GB
Processor: Intel Core i7-3770K
Mainboard: ASUS MAXIMUS V EXTREME
Memory: Team Xtreem 2600MHz 16GB
Soundcard: GTX 770 HDMI
PSU: Cooler Master SPG 1200W
Default 05-27-2016, 17:46 | posts: 808 | Location: Russia

Quote:
Originally Posted by andries96 View Post
Hello,

You're mod looks very good.
The only thing is that it makes my game stutter and lag.
It even lags when I put everything on low.
Stutter and lag seems to appear every 5 seconds. Very annoying. Do you know a way how to fix this?
You may have stutters because of low Video memory.

Last edited by txgt; 05-27-2016 at 21:36.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-27-2016, 18:44 | posts: 95 | Location: Israel

Oh yeah that's right, it's most likely the modded textures from TheWorse causing higher VRAM usage.
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
andries96
Newbie
 
Videocard: GTX 750 TI OC
Processor: i7 2600
Mainboard: Cupertino II
Memory: 8 GB
Soundcard: 5.1
PSU: 300W PSU
Default 05-29-2016, 00:25 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Oh yeah that's right, it's most likely the modded textures from TheWorse causing higher VRAM usage.
Could you upload another main version of your mod but combined with KuroTenshi Texture Pack?

I believe they have less impact on VRAM.

My game is still laging now at medium textures..
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-29-2016, 02:31 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by andries96 View Post
Could you upload another main version of your mod but combined with KuroTenshi Texture Pack?

I believe they have less impact on VRAM.

My game is still laging now at medium textures..
Here try this, I've removed most of the heavy textures.

https://docs.google.com/uc?id=0B6N7L...HR5SUNtbVl6cXM

Let me know if that runs any better.

Last edited by Danvsw; 05-29-2016 at 03:45.
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
andries96
Newbie
 
Videocard: GTX 750 TI OC
Processor: i7 2600
Mainboard: Cupertino II
Memory: 8 GB
Soundcard: 5.1
PSU: 300W PSU
Thumbs up 05-29-2016, 11:12 | posts: 5

Quote:
Originally Posted by Danvsw View Post
Here try this, I've removed most of the heavy textures.


Let me know if that runs any better.
Thank you so much!
Game runs smooth as butter now with high textures
Thanks again!!
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
Danvsw
Member Guru
 
Danvsw's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 970
Processor: i5 4690k
Mainboard: Gigabyte GA-Z97X
Memory: Corsair Vengeance 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Seasonic 650W
Default 05-29-2016, 18:34 | posts: 95 | Location: Israel

Quote:
Originally Posted by andries96 View Post
Thank you so much!
Game runs smooth as butter now with high textures
Thanks again!!
Nice! No problem mate.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.