Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..


Reply
 
Thread Tools Display Modes
NFS: Rivals 60FPS fix NOT working
Old
  (#1)
StonedMagician
Newbie
 
Videocard: GTX 690
Processor: Core i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 950W
Default NFS: Rivals 60FPS fix NOT working - 11-27-2013, 21:19 | posts: 5

I have a GTX 690, and an Intel Core i7 2600K @4.4GHz. I put in the parameters in the shortcut target, and once I launch the game, it works for a minute or two, and then it starts stuttering. And the way it stutters is like the framerate is constantly switching between 60 and something else (faster or slower I don't know). I've tried everything: enabling and disabling vsync (adaptive, smooth, normal), triple buffering, and lowering the graphics settings. Unless someone (anyone!) would be kind enough to come up with a fix, the only way I'm ever getting past this needless problem is with an official patch.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 11-27-2013, 21:21 | posts: 23,472 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

Have you tried in origin ?

   
Reply With Quote
Old
  (#3)
StonedMagician
Newbie
 
Videocard: GTX 690
Processor: Core i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 950W
Default 11-27-2013, 21:36 | posts: 5

Yes. I'm sorry, that's where I put it originally. I probably should have specified that.

UPDATE: I just tried the 45FPS trick (the same thing, just change the nmbers). Same goddamn result. I just can't believe I'm the only one with this problem. There's no way.
WAIT: After the GameForceSimRate part what's the -Rsomethingsomething part?



Is there?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 11-27-2013, 21:39 | posts: 23,472 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

Its just -Render.ResolutionScale which doesnt matter for the 60fps
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
StonedMagician
Newbie
 
Videocard: GTX 690
Processor: Core i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 950W
Default 11-27-2013, 21:49 | posts: 5

Well, tried adding the "+" to the end, like some people have done, and that didn't work either. **** Ghost Games. Seriously, there was absolutely no need for this (2012 Most Wanted was by most of the same people, and it ran just fine), so why...never mind. I'm done trying to get this stupid problem solved. If anyone else has this problem, there's apparently nothing to be done.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
KingpinZero
Maha Guru
 
KingpinZero's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 780Ti AMP!
Processor: i7-3770k @4.6/Hyper 212+E
Mainboard: Asrock Z77 extreme 3
Memory: G.Skill ARES 1600mhz 8gb
Soundcard: Realtek Crystal HD
PSU: CX750W 80+
Default 11-27-2013, 22:42 | posts: 879 | Location: Rome

I suppose you already setup the SLI profile correctly yes?

Ive uploaded a profile that needs to be loaded with inspector: http://forums.guru3d.com/showpost.ph...&postcount=291

Otherwise it will run on a single gpu only which isnt enough to keep 60fps all the time.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
StonedMagician
Newbie
 
Videocard: GTX 690
Processor: Core i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 950W
Default 11-27-2013, 22:57 | posts: 5

Thanks for the file, but tell me whether or not this is correct: I use NvidaInspector to open this profile, and then apply the NFS: Rivals EXE to it?
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
KingpinZero
Maha Guru
 
KingpinZero's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 780Ti AMP!
Processor: i7-3770k @4.6/Hyper 212+E
Mainboard: Asrock Z77 extreme 3
Memory: G.Skill ARES 1600mhz 8gb
Soundcard: Realtek Crystal HD
PSU: CX750W 80+
Default 11-27-2013, 23:26 | posts: 879 | Location: Rome

Assuming you know how to go into profile settings in inspector, theres an icon that has a green arrow pointing down toward a what resembles an hard disk.

Then select import profile(s) and add the profile ive created and linked above. Thats all.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Phreakuency
Master Guru
 
Phreakuency's Avatar
 
Videocard: Asus Titan
Processor: i7 3770 @4.1ghz
Mainboard: Gigabyte G1 Sniper 3
Memory: Corsair 16gb 2133Mhz
Soundcard: Creative XiFi Titanium
PSU: Corsair ax850 Gold
Default 11-27-2013, 23:58 | posts: 668 | Location: Australia

I thought if you changed it from 30fps it ruined the speed and timing?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
StonedMagician
Newbie
 
Videocard: GTX 690
Processor: Core i7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 950W
Default 11-28-2013, 02:12 | posts: 5

Okay, so it turns out that the stuttering I mentioned only happens in certain areas. 75% of the time, 60FPS is smooth. It's not nearly a perfect solution, but I guess it'll have to do for now.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
yasamoka
Ancient Guru
 
Videocard: 7970CF H2O @ Qnix 110Hz
Processor: 5820K @4.3GHz 1.25V H2O
Mainboard: MSI X99S SLi Plus
Memory: 2x4GB Crucial DDR4-2133
Soundcard: Audio-GD NFB-11.32 +DT880
PSU: CM Silent Pro Hybrid 1300
Default 11-28-2013, 02:23 | posts: 3,330 | Location: Lebanon

Quote:
Originally Posted by StonedMagician View Post
Okay, so it turns out that the stuttering I mentioned only happens in certain areas. 75% of the time, 60FPS is smooth. It's not nearly a perfect solution, but I guess it'll have to do for now.
It should be patched, eventually. It needs a patch. Seems to me they locked it at 30FPS just because they weren't able to hold a steady 60FPS in time for the title launch, no other reason I could think of. NFS Most Wanted 2012 was 60FPS, although that had crazy FPS dips before it was patched in December. I'm guessing they didn't want to repeat that scenario.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.