Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section
Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section In this section you can discuss everything AMD Catalyst related. Catalyst drivers are for all AMD based graphics cards and APUs.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#151)
iMIAHi
Newbie
 
Videocard: AMD 6620G 512MB
Processor: AMD A8-3530MX 1.90GHz
Mainboard: SAMSUNG 305V4A
Memory: 8GB DDR3
Soundcard:
PSU: Built-In
Default 10-19-2013, 14:36 | posts: 1

Can someone help me out?

Would these drivers;
AMD Catalyst Mobility 13.9 Win 8.1 | Win 8 | Win 7 (64-bit)
work with my SAMSUNG 305V5A-A05DX laptop?

My specs;
AMD A8-3530MX 1.90GHz
AMD 6620G

On SAMSUNG software update wizard they have really old Windows 7 drivers that they have certified for Windows 8 only. However I used these drivers on Windows 8.1 and I am getting constant display driver has failed and AMD control center crash everytime if I try to use it.

Last edited by iMIAHi; 10-19-2013 at 14:44.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#152)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 10-19-2013, 20:33 | posts: 1,532

Quote:
AMD9641.1 = "AMD Radeon HD 6620G"
Yes, supported.
You can using DDU to clean it up, and install it.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=379505
   
Reply With Quote
Old
  (#153)
inouext
Member Guru
 
inouext's Avatar
 
Videocard: R7 Series
Processor: AMD A10-7860k
Mainboard: ASRock
Memory: 2x 4GB 2133
Soundcard:
PSU: n/a
Default 10-25-2013, 06:01 | posts: 98

Need some explanation.
In some catalyst folders to install drivers manually.

CA - winxp 64
CH - vista 64
C7 - W7 64
C8 - W8 64
CU - Is that the new 8.1 drivers ? or i should install C8 ?

Because i always need to update both gpu manually in my notebook.
I'm using 8.1 RTM

Last edited by inouext; 10-25-2013 at 06:06.
   
Reply With Quote
Old
  (#154)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: 960
Processor: 4690
Mainboard: Z97 G45
Memory: 8GB
Soundcard: ALC 1150 & Z5500 & Z533
PSU: CS550M
Default 10-25-2013, 15:03 | posts: 433 | Location: Macedonia, Greece

Just do it via Device Manager, point the Drivers folder and it will automatically get the appropriate files.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#155)
campcreekdude
Master Guru
 
Videocard: Radeon 7970 crossfire
Processor: FX8350
Mainboard: Crosshair V
Memory: 16 gig DDR3 2133 mhz
Soundcard:
PSU: Antec
Default 11-05-2013, 03:57 | posts: 247

I have to make my presence... I am still alive and kicking!
Just installed 13.9 onto Windows XP. Radeon 7970.
It installed fine. Upgrade from 13.4.

Loaded up a bunch of games. They launched and played.
Seems stable. Ran Half Life 2 for an hour or so.
If anyone has any XP problems I probably own that game and can double test any stuff.
They didnt say they did any changes for XP... but I assume they must have done something... inbetween 13.4 and 13.9 for us XP users.




Edit Add:
To further update my situation... I practically gave away my third 7970 and went back down to Crossfire.(instead of trifire in windows 7)...

Just way too much heat with 3 cards in comparison of 2.
Plus the cards are really thick and the fans on the Gigabyte ones touch each other. Now I'm blabbing.

Last edited by campcreekdude; 11-05-2013 at 04:24.
   
Reply With Quote
Old
  (#156)
campcreekdude
Master Guru
 
Videocard: Radeon 7970 crossfire
Processor: FX8350
Mainboard: Crosshair V
Memory: 16 gig DDR3 2133 mhz
Soundcard:
PSU: Antec
Default 11-26-2013, 03:25 | posts: 247

Turns out crossfire 7970 didnt work properly in Windows 7 in "the witcher 2 - enhanced edition"
Going to have to upgrade to 13.10
   
Reply With Quote
HD 3200 Driver for windows 7 64
Old
  (#157)
dharmik_kothari
Newbie
 
Videocard: ATI HD 3200 512 MB
Processor: AMD Phenom 2 X4 - 925 2.8
Mainboard: Gigabyte
Memory: 4 GB
Soundcard: Realtek
PSU: Normal
Default HD 3200 Driver for windows 7 64 - 11-27-2013, 14:43 | posts: 10 | Location: Valsad

I have ATI Radeon HD 3200 integrated 512 MB card with windows 7 64 as a OS. Right now my driver is 13.1 but when i installed 13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql its still showing 13.1

For playing NFS Rivals it required 13.4 or above drivers so how can i update this driver please help...

Thanks & Regards
Dharmik Kothari
   
Reply With Quote
I think the integrated drivers are different.
Old
  (#158)
campcreekdude
Master Guru
 
Videocard: Radeon 7970 crossfire
Processor: FX8350
Mainboard: Crosshair V
Memory: 16 gig DDR3 2133 mhz
Soundcard:
PSU: Antec
Default I think the integrated drivers are different. - 11-30-2013, 07:41 | posts: 247

I believe the integrated drivers are different from the discrete drivers.
You will have to download the proper driver.


You select value : Radeon Embedded or (prefferabley) Integrated Motherboard Graphics

Try select the proper chipset. or Video Card

I had a computer with a Integrated Radeon 3200 and the latest linux drivers were 8.921.......cause i had to go with Radeon Embedded and select the proper chipset.
kindof sucky since we are on 13.10 pretty soon.

If you e-mail AMD all they will tell you to do is unistall the graphics and
You can use a tool to remove all left over drivers if there are any left over drivers files that remain even after uninstall. Then try again.

Then if that does not work e-mail them back... yada yada.
   
Reply With Quote
Old
  (#159)
dharmik_kothari
Newbie
 
Videocard: ATI HD 3200 512 MB
Processor: AMD Phenom 2 X4 - 925 2.8
Mainboard: Gigabyte
Memory: 4 GB
Soundcard: Realtek
PSU: Normal
Default 11-30-2013, 08:07 | posts: 10 | Location: Valsad

Quote:
Originally Posted by campcreekdude View Post
I believe the integrated drivers are different from the discrete drivers.
You will have to download the proper driver.


You select value : Radeon Embedded or (prefferabley) Integrated Motherboard Graphics

Try select the proper chipset. or Video Card

I had a computer with a Integrated Radeon 3200 and the latest linux drivers were 8.921.......cause i had to go with Radeon Embedded and select the proper chipset.
kindof sucky since we are on 13.10 pretty soon.

If you e-mail AMD all they will tell you to do is unistall the graphics and
You can use a tool to remove all left over drivers if there are any left over drivers files that remain even after uninstall. Then try again.

Then if that does not work e-mail them back... yada yada.
Thanks for reply i solve the problem with DDU.

But not NFS rivals require directx 10.1 AMD card or Directx 10 nvedia card and my card support Ddx 10 for bad luck. Cant play the game.
   
Reply With Quote
Old
  (#160)
windrunnerxj
Member Guru
 
Videocard: Sapphire 6850HD VaporX 1G
Processor: AMD FX6300
Mainboard: ASUS M5A97 R2.0
Memory: 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: 550W
Default 11-30-2013, 14:25 | posts: 140

Quote:
Originally Posted by dharmik_kothari View Post
Thanks for reply i solve the problem with DDU.

But not NFS rivals require directx 10.1 AMD card or Directx 10 nvedia card and my card support Ddx 10 for bad luck. Cant play the game.
Rivals needs HD3870 as a minimum card to run the game.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.