Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..



Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#2476)
Roger_D25
Ancient Guru
 
Roger_D25's Avatar
 
Videocard: Asus Strix GTX980Ti
Processor: i7 4770K @ 4Gz H20
Mainboard: Gigibyte Z87X-UD5H-CF
Memory: Mushkin 991982 8GB
Soundcard: Corsairs Software
PSU: Corsairs AX1200i
Default 12-20-2012, 20:48 | posts: 4,379 | Location: New Hampshire

I realize this is off topic but I was so happy I wanted to share (even though most of you already know I'm sure)! I just fired up FC3 and it started updating with a new patch (1.04), there are lots of both MP and SP fixes but most importantly to me they have added a SP option to modify the hud (the patch is still downloading as I have a very slow connection but I'll report back once I fire it up and see the changes)! I imagine this will help many more people enjoy the game again!
   
 
Old
  (#2477)
sexus
Master Guru
 
Videocard: EVGA GF GTX 680 sli
Processor: Intel Core i5-3570K
Mainboard: ASUS Maximus V Extreme z7
Memory: Corsair Dominator 16gb
Soundcard: integrated with graphics
PSU: Corsair AX850 dual
Default 12-20-2012, 21:46 | posts: 300 | Location: hell

anyone got some epic settings for far cry 3? id appreciate it

p.s: any special nividia inspector settings to go with it or just sweetfx ?

and anyone been tweaking the darkness II lately?

Last edited by sexus; 12-20-2012 at 21:48.
   
Old
  (#2478)
jim2point0
Maha Guru
 
jim2point0's Avatar
 
Videocard: Asus Strix 1080TI
Processor: 7700K @ 5.0GHz (delidded)
Mainboard: Asus Maximus IX Hero
Memory: 16GB DDR4 @ 3000 MHz
Soundcard: lol soundcard
PSU: EVGA SuperNOVA 1000w P2
Default 12-20-2012, 22:00 | posts: 1,323

Quote:
Originally Posted by sexus View Post
anyone got some epic settings for far cry 3? id appreciate it

p.s: any special nividia inspector settings to go with it or just sweetfx ?

and anyone been tweaking the darkness II lately?
Epic settings for Far Cry 3? I wouldn't try. Seriously... over tweaking sweetfx for Far Cry 3 will do the opposite of good. Kinda like trying to tweak Crysis 2. They are mostly great looking games out of the box.

I've posted my own sweetfx and inspector settings here: http://whoisjimothy.com/public/beyondultra/
   
Old
  (#2479)
kaicooper
Master Guru
 
kaicooper's Avatar
 
Videocard: GTX 780 SC ACX
Processor: i7 950 Oc 4.0ghz
Mainboard: ASUS sabrtooth x58
Memory: Mushkin 16 GB
Soundcard:
PSU: CM 750 wat
Default 12-20-2012, 23:10 | posts: 442

Quote:
Originally Posted by sexus View Post
anyone got some epic settings for far cry 3? id appreciate it

p.s: any special nividia inspector settings to go with it or just sweetfx ?

and anyone been tweaking the darkness II lately?
try jim preset from his website its the best out there with Newinegma ones

Darksiders II..im at work now..when i get home i'll give u the link
   
 
Old
  (#2480)
Malahk
Newbie
 
Malahk's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 560 Ti 1.2 GB
Processor: IntelCore2DuoE6750@3.2GHz
Mainboard: Abit IP35 Pro
Memory: Corsair XMS2 DDR2/4x2GB
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: PC Power and Cooling 750w
Default 12-21-2012, 00:42 | posts: 11 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by CeeJay.dk View Post
Have you tried using SweetFX 1.3 with DSfix 1.9?

It should work.
Yeah I got it to work perfectly , for some reason it just crashed right away.
But after I deleted Sweetfx and Dsfix from the directory, and repasted
fresh ones it worked. Don't know why though, and sorry for such a damn slow reply.
   
Old
  (#2481)
kaicooper
Master Guru
 
kaicooper's Avatar
 
Videocard: GTX 780 SC ACX
Processor: i7 950 Oc 4.0ghz
Mainboard: ASUS sabrtooth x58
Memory: Mushkin 16 GB
Soundcard:
PSU: CM 750 wat
Default 12-21-2012, 02:49 | posts: 442

Quote:
Originally Posted by Malahk View Post
Yeah I got it to work perfectly , for some reason it just crashed right away.
But after I deleted Sweetfx and Dsfix from the directory, and repasted
fresh ones it worked. Don't know why though, and sorry for such a damn slow reply.
seems u r talking about Dark Souls 2 ?
im working on ACIII now..could u let me try ur preset for
Dark souls? ..cus i just tried it with FXAA injector and it was not good and blurr
   
Old
  (#2482)
Marcel
Maha Guru
 
Marcel's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1070 Gaming
Processor: i7 4770 (3,9 GHz)
Mainboard: MSI Z87-GD65 GAMING
Memory: DDR3/16GB/2133/
Soundcard:
PSU: Enermax Platimax 750 W
Default 12-21-2012, 06:22 | posts: 1,129 | Location: Slovakia

Quote:
Originally Posted by kaicooper View Post
seems u r talking about Dark Souls 2 ?
im working on ACIII now..could u let me try ur preset for
Dark souls? ..cus i just tried it with FXAA injector and it was not good and blurr
use downsampling with FXAA in Dark Souls. I have set 3840x2160 with FXAA and i do not have any blur. FXAA injector is not good choice. Use HD Fix(1.9 version) and set FXAA there. But if you have Dark Souls from Steam yesterday's patch disable using the HD fix. You must wait for a new fix. Durante already working on it.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=488240

(edit)

new fix is out

http://blog.metaclassofnil.com/?tag=dsfix
   
Old
  (#2483)
Scorpio82Co
Master Guru
 
Scorpio82Co's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX1070 G1 8GB
Processor: Intel core i5 6600k
Mainboard: MSI Z170 SLI PLUS
Memory: G.SKILL TridentZ 16 GB
Soundcard: Logitech G930
PSU: Rosewill Bronze 1000w
Default 12-21-2012, 06:23 | posts: 177 | Location: Cali,COLOMBIA

maken estas son de mi antigua config.. de la que te dije la borre sin intencion.. las hice con ver 1.3 me gustaria tu opinion












Last edited by Scorpio82Co; 12-21-2012 at 06:27.
   
Old
  (#2484)
Marcel
Maha Guru
 
Marcel's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1070 Gaming
Processor: i7 4770 (3,9 GHz)
Mainboard: MSI Z87-GD65 GAMING
Memory: DDR3/16GB/2133/
Soundcard:
PSU: Enermax Platimax 750 W
Default 12-21-2012, 07:33 | posts: 1,129 | Location: Slovakia

Scorpio82Co

best sweetFx setting for DS I have ever seen.
   
Old
  (#2485)
jim2point0
Maha Guru
 
jim2point0's Avatar
 
Videocard: Asus Strix 1080TI
Processor: 7700K @ 5.0GHz (delidded)
Mainboard: Asus Maximus IX Hero
Memory: 16GB DDR4 @ 3000 MHz
Soundcard: lol soundcard
PSU: EVGA SuperNOVA 1000w P2
Default 12-21-2012, 08:11 | posts: 1,323

hard to judge based on thumbnails O_O
   
Old
  (#2486)
Gembel
Master Guru
 
Gembel's Avatar
 
Videocard: Asus GTX660 DirectCU 2
Processor: i5 2500K
Mainboard: MSI Z77MA-G45
Memory: 16GB CORSAIR Vengeance
Soundcard: Realtek - Edifier S330D
PSU: CORSAIR CMPSU-550VX
Default 12-21-2012, 08:34 | posts: 780 | Location: Indonesia

Quote:
Originally Posted by jim2point0 View Post
hard to judge based on thumbnails O_O
This! Actual image is not accurate if you do much resize like that..
   
Old
  (#2487)
sidspyker
Master Guru
 
sidspyker's Avatar
 
Videocard: MSI GTX1080 Gaming X
Processor: Intel Core i7 6700K
Mainboard: Asus Z170 Pro Gaming
Memory: Corsair Vengeance LPX
Soundcard:
PSU: SeaSonic M12IIEVO 720W
Default 12-21-2012, 09:16 | posts: 409

So I tried 2.0 preview and not sure what's wrong but Pause is now toggling SweetFX and there is no reload shader button, I checked injector.txt and it shows the same keys as the previous one so that's odd.

The cartoon shader is fun
Although fracks up the UI.
   
Old
  (#2488)
Malahk
Newbie
 
Malahk's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 560 Ti 1.2 GB
Processor: IntelCore2DuoE6750@3.2GHz
Mainboard: Abit IP35 Pro
Memory: Corsair XMS2 DDR2/4x2GB
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: PC Power and Cooling 750w
Default 12-21-2012, 09:47 | posts: 11 | Location: USA

Hey, here is my first WIP SweetFX Screenshots & Settings for Dark Souls.
Would love some critiques and tips, as I honestly don't know what best effects
are and how to use them right other than SMAA & Lumasharpen. But just messing around is one way to learn.

Here are the only two shots (a comparison) I've uploaded so far.
 Click to show spoiler


Code:
   /*-----------------------------------------------------------.
  /                      Choose effects                         /
  '-----------------------------------------------------------*/

// Set to 1 for ON or 0 for OFF
#define USE_SMAA_ANTIALIASING  1            // [0 or 1] SMAA Anti-aliasing : Smoothens jagged lines.
#define USE_LUMASHARPEN        1            // [0 or 1] LumaSharpen : Also sharpens the antialiased edges which makes them less smooth - I'm working on fixing that.
#define USE_BLOOM              1            // [0 or 1] Bloom : Makes bright lights bleed their light into their surroundings (relatively high performance cost)
#define USE_HDR                1            // [0 or 1] HDR : Not actual HDR - It just tries to mimic an HDR look (relatively high performance cost)
#define USE_TECHNICOLOR        0            // [0 or 1] TECHNICOLOR : Attempts to mimic the look of an old movie using the Technicolor three-strip color process (Techicolor Process 4)
#define USE_DPX                1            // [0 or 1] Cineon DPX : Should make the image look like it's been converted to DXP Cineon - basically it's another movie-like look similar to technicolor.
#define USE_LIFTGAMMAGAIN      0            // [0 or 1] Lift Gamma Gain : Adjust brightness and color of shadows, midtones and highlights (avoids clipping)
#define USE_TONEMAP            0            // [0 or 1] Tonemap : Adjust gamma, exposure, saturation, bleach and defog. (may cause clipping)
#define USE_VIBRANCE           1            // [0 or 1] Vibrance : Intelligently saturates (or desaturates if you use negative values) the pixels depending on their original saturation.
#define USE_CURVES             1            // [0 or 1] Curves : Contrast adjustments using S-curves.
#define USE_SEPIA              0            // [0 or 1] Sepia : Sepia tones the image.
#define USE_VIGNETTE           0            // [0 or 1] Vignette : Darkens the edges of the image to make it look more like it was shot with a camera lens. May cause banding artifacts.
#define USE_DITHER             1            // [0 or 1] Dither : Applies dithering to simulate more colors than your monitor can display. This lessens banding artifacts (mostly caused by Vignette)
#define USE_SPLITSCREEN        0            // [0 or 1] Splitscreen : Enables the before-and-after splitscreen comparison mode.


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                  SMAA Anti-aliasing settings                /
  '-----------------------------------------------------------*/

#define SMAA_THRESHOLD         0.05         // [0.05 to 0.20] Edge detection threshold
#define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS  98           // [0 to 98] Determines the radius SMAA will search for aliased edges
#define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS_DIAG 16           // [0 to 16] Determines the radius SMAA will search for diagonal aliased edges
#define SMAA_CORNER_ROUNDING   100          // [0 to 100] Determines the percent of antialiasing to apply to corners.

// -- Advanced SMAA settings --
#define COLOR_EDGE_DETECTION   1            // [0 or 1] 1 Enables color edge detection (slower but slightly more acurate) - 0 uses luma edge detection (faster)
#define SMAA_DIRECTX9_LINEAR_BLEND 0            // [0 or 1] Using DX9 HARDWARE? (software version doesn't matter) if so this needs to be 1 - If not, leave it at 0.


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                       LumaSharpen settings                  /
  '-----------------------------------------------------------*/
// -- Sharpening --
#define sharp_strength         0.90         // [0.10 to 3.00] Strength of the sharpening
#define sharp_clamp            0.0525       // [0.000 to 1.000] Limits maximum amount of sharpening a pixel recieves - Default is 0.035

// -- Advanced sharpening settings --
#define pattern                3            // [1|2|3|4] Choose a sample pattern. 1 = Fast, 2 = Normal, 3 = Wider, 4 = Pyramid shaped.
#define offset_bias            1.0          // [0.0 to 6.0] Offset bias adjusts the radius of the sampling pattern.
                         // I designed the pattern for offset_bias 1.0, but feel free to experiment.
                           
// -- Debug sharpening settings --
#define show_sharpen           0            // [0 or 1] Visualize the strength of the sharpen (multiplied by 4 to see it better)


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                       Bloom settings                        /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define BloomThreshold         20.25        // [0.00 to 50.00] Threshold for what is a bright light (that causes bloom) and what isn't.
#define BloomPower             1.1115       // [0.0000 to 8.0000] Strength of the bloom
#define BloomWidth             0.0142       // [0.0000 to 1.0000] Width of the bloom


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                        HDR settings                         /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define HDRPower               1.20         // [0.0 to 8.0] Strangely lowering this makes the image brighter
#define radius2                0.80         // [0.0 to 8.0] Raising this seems to make the effect stronger and also brighter


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                      TECHNICOLOR settings                   /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define TechniAmount           0.11         // [0.0 to 1.0] 
#define TechniPower            2.8          // [0.0 to 8.0] 
#define redNegativeAmount      0.88         // [0.0 to 1.0] 
#define greenNegativeAmount    0.88         // [0.0 to 1.0] 
#define blueNegativeAmount     0.88         // [0.0 to 1.0] 


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                      Cineon DPX settings                    /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define Red                    8.0          // [1.0 to 15.0] 
#define Green                  8.0          // [1.0 to 15.0] 
#define Blue                   8.0          // [1.0 to 15.0] 

#define ColorGamma             2.5          // [0.1 to 2.5] Adjusts the colorfulness of the effect in a manner similar to Vibrance. 1.0 is neutral.
#define DPXSaturation          1.5          // [0.0 to 8.0] Adjust saturation of the effect. 1.0 is neutral.

#define RedC                   0.36         // [0.6 to 0.2] 
#define GreenC                 0.36         // [0.6 to 0.2] 
#define BlueC                  0.36         // [0.6 to 0.2] 

#define Blend                  0.2          // [0.0 to 0.1] How strong the effect should be.


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                      Lift Gamma Gain settings               /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define RGB_Lift               float3(1.000, 1.000, 1.000) // [0.000 to 2.000] Adjust shadows for Red, Green and Blue
#define RGB_Gamma              float3(1.000, 1.000, 1.000) // [0.000 to 2.000] Adjust midtones for Red, Green and Blue
#define RGB_Gain               float3(1.000, 1.000, 1.000) // [0.000 to 2.000] Adjust highlights for Red, Green and Blue


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                        Tonemap settings                     /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define Gamma                  1.0          // [0.00 to 2.00] Adjust midtones

#define Exposure               0.00         // [-1.00 to 1.00] Adjust exposure

#define Saturation             0.00         // [-1.00 to 1.00] Adjust saturation

#define Bleach                 0.00         // [0.00 to 1.00] Brightens the shadows and fades the colors

#define Defog                  0.000        // [0.00 to 1.00] How much of the color tint to remove
#define FogColor               float3(0.00, 0.00, 2.55) // [0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00] What color to remove - default is blue


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                       Vibrance settings                     /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define Vibrance               0.33         // [-1.0 to 1.0] Intelligently saturates (or desaturates if you use negative values) the pixels depending on their original saturation.


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                        Curves settings                      /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define Curves_contrast        0.15         // [-1.0 to 1.0] The amount of contrast you want

// -- Advanced curve settings --
#define Curves_formula         7            // [1|2|3|4|5|6|7] The constrast s-curve you want to use. 


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                         Sepia settings                      /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define ColorTone              float3(1.00, 1.00, 1.00) // [0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00] What color to tint the image
#define GreyPower              0.11         // [0.0 to 1.0] How much desaturate the image before tinting it
#define SepiaPower             0.58         // [0.0 to 1.0] How much to tint the image



   /*-----------------------------------------------------------.
  /                       Vignette settings                     /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define VignetteRadius         1.00         // [-1.00 to 3.00] lower values = stronger radial effect from center
#define VignetteAmount         -1.00        // [-2.00 to 1.00] Strength of black. -2.00 = Max Black, 1.00 = Max White.
#define VignetteSlope          8            // [1 to 16] How far away from the center the change should start to really grow strong (odd numbers cause a larger fps drop than even numbers)
#define VignetteCenter         float2(0.500, 0.500) // [0.00 to 1.00] Center of effect.


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                        Dither settings                      /
  '-----------------------------------------------------------*/
//No settings yet, beyond switching it on or off in the top section.

//Note that the checkerboard pattern used by Dither, makes an image harder to compress.
//This can make your screenshots and video recordings take up more space.


   /*-----------------------------------------------------------.
  /                     Splitscreen settings                    /
  '-----------------------------------------------------------*/
#define splitscreen_mode       1            // [1|2|3|4|5] 1 = Vertical 50/50 split, 2 = Vertical 25/50/25 split, 3 = Vertical 50/50 angled split, 4 = Horizontal 50/50 split, 5 = Horizontal 25/50/25 split
So let me know what you think, I would really like it to get it looking something like this from midhras' photostream I found through jim2point0's photostream on Flickr.
I think all the screenshots from both of you are pretty damn awesome.
 Click to show spoiler

   
Old
  (#2489)
aphexninja
Newbie
 
Videocard: GTX 260
Processor: Intel Quad Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800 W Corsair
Default 12-21-2012, 10:03 | posts: 6

So -- I need some help

Not sure what's up -- I'm not a computer noob by any means and here I am 2 hours later and this injector isn't working on any games.

I have a GTX 260 which is DX10 architecture so it should be fine --

Have adjusted all sorts of things but it never starts up when the games do.

I have two monitors, and looking around heard that was an issue?

But it seems to work for everyone, and I haven't found anyone with it not working -- so I'm extremely confused. Haha

----

I have Windows 8, 64-bit -- up to date drivers on everything, clean system.

Last edited by aphexninja; 12-21-2012 at 10:10.
   
Old
  (#2490)
CeeJay.dk
Master Guru
 
CeeJay.dk's Avatar
 
Videocard: Radeon 6870
Processor: Intel Q6600
Mainboard:
Memory: DDR2 4GB
Soundcard: Realtek HD onboard
PSU: Corsair 450VX
Default 12-21-2012, 10:31 | posts: 686 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by sidspyker View Post
So I tried 2.0 preview and not sure what's wrong but Pause is now toggling SweetFX and there is no reload shader button, I checked injector.txt and it shows the same keys as the previous one so that's odd.

The cartoon shader is fun
Although fracks up the UI.
The FXAA dlls does not support reloading shaders or key remapping, only the SMAA dlls do.

The keys for the FXAA dlls are PRINTSCREEN for screenshots (saves in png) and PAUSE for ON/OFF
In other words it works exactly like the FXAA tool mod (but with the SweetFX shaders), because it uses the same dlls.
   
Old
  (#2491)
Tom Yum 72
Member Guru
 
Tom Yum 72's Avatar
 
Videocard: gtx 660 ti
Processor: i 5
Mainboard: asrock hastenichgesehen
Memory: 8gb ddr3
Soundcard: mitsubishi DS 32 B
PSU: 50000 watt
Default 12-21-2012, 10:34 | posts: 70 | Location: Safe House

Scorpio82Co.....bigger pics please.

Use this one : http://www.abload.de/

CeeJay : Thank you for the new version.
   
Old
  (#2492)
CeeJay.dk
Master Guru
 
CeeJay.dk's Avatar
 
Videocard: Radeon 6870
Processor: Intel Q6600
Mainboard:
Memory: DDR2 4GB
Soundcard: Realtek HD onboard
PSU: Corsair 450VX
Default 12-21-2012, 10:36 | posts: 686 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by aphexninja View Post
I have Windows 8, 64-bit -- up to date drivers on everything, clean system.
Have you installed DirectX?
Are you using single display performance mode in the Geforce drivers?
Have you checked that there is write privileges on the folder you're running SweetFX from?
   
Old
  (#2493)
sidspyker
Master Guru
 
sidspyker's Avatar
 
Videocard: MSI GTX1080 Gaming X
Processor: Intel Core i7 6700K
Mainboard: Asus Z170 Pro Gaming
Memory: Corsair Vengeance LPX
Soundcard:
PSU: SeaSonic M12IIEVO 720W
Default 12-21-2012, 10:39 | posts: 409

Quote:
Originally Posted by CeeJay.dk View Post
The FXAA dlls does not support reloading shaders or key remapping, only the SMAA dlls do.

The keys for the FXAA dlls are PRINTSCREEN for screenshots (saves in png) and PAUSE for ON/OFF
In other words it works exactly like the FXAA tool mod (but with the SweetFX shaders), because it uses the same dlls.
Oh, okay, thanks CeeJay. I thought SMAA was the one by default, guess I'll have to paste the SMAA dlls manually from the dlls folder.

And since you mentioned FXAA Tool, I remember it had a load order kind of a thing, do you think it makes a difference? If so, are you planning to implement it in the future?

EDIT - Small question, is there a difference between what Cel-shading is and the cartoon shader?

Last edited by sidspyker; 12-21-2012 at 22:04.
   
Old
  (#2494)
aphexninja
Newbie
 
Videocard: GTX 260
Processor: Intel Quad Core
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 800 W Corsair
Default 12-21-2012, 11:30 | posts: 6

Thanks for replying quickly Ceejay --

I have done all those things -- BF3 / Farcry 3 (The games I've tested it with) both do not start the injection.

I'm not sure what's up.

-------

Edit: Tried it with more games and none of them load up the injector.

Permissions are fine, they're one of my separate hard drives and I've checked everything. Direct X is up to date as well.

Last edited by aphexninja; 12-21-2012 at 13:45.
   
Old
  (#2495)
Terrasque
Newbie
 
Videocard: amd / something / somethi
Processor: intel quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Big
Default 12-21-2012, 12:53 | posts: 36

Hey, people!

While I haven't done any changes to the configurator lately, someone asked me to post the source code for it. So I added a github repo for it.

Details here, if anyone is interested
   
Old
  (#2496)
CeeJay.dk
Master Guru
 
CeeJay.dk's Avatar
 
Videocard: Radeon 6870
Processor: Intel Q6600
Mainboard:
Memory: DDR2 4GB
Soundcard: Realtek HD onboard
PSU: Corsair 450VX
Default 12-21-2012, 14:13 | posts: 686 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by The Postman View Post
So you need to add different injectors if you want either FXAA or SMAA? I wonder how Radeonpro does it though, because with it you can have FXAA, SMAA and even MLAA at the same time. Kinda like a blur fest ..lol... but the option is there.

You can have those options including SweetFX with 32/64bit and DX9/10/11.

Thank you CeeJay.dk and Merry Christmas !!
Technically no - I don't need to add different injectors to support FXAA, but I do it because the SMAA injector does extra work that the FXAA shader does not need. The FXAA injector does not and therefore runs faster.

If the speed difference was tiny then I'd just use the SMAA injector for both, but speed difference is quite noticeable and so I chose to do it this way.

I think RadeonPro does it correctly and creates one big shader with the correct amount of passes it needs. I on the other hand have to piggyback the all effects onto the passes that the injectors have, which can be tricky for some effect as I sometimes ought to do an extra pass for it to look right.

Which is why using LumaSharpen currently affects the smoothness of SMAA.
It's not the fault of either shader, but simply because I need an extra pass to do it correctly, and since the injector does give me one, I had to find a decent workaround.

My Christmas wish is a new and better injector.
Something with the features of ENB, but the stability, compability and ease of use of the SMAA injector.
Oh and OpenGL support too.
   
Old
  (#2497)
CeeJay.dk
Master Guru
 
CeeJay.dk's Avatar
 
Videocard: Radeon 6870
Processor: Intel Q6600
Mainboard:
Memory: DDR2 4GB
Soundcard: Realtek HD onboard
PSU: Corsair 450VX
Default 12-21-2012, 14:34 | posts: 686 | Location: Denmark

Quote:
Originally Posted by sidspyker View Post
And since you mentioned FXAA Tool, I remember it had a laod order kind of a thing, do you think it makes a difference? If so, are you planning to implement it in the future?

EDIT - Small question, is there a difference between what Cel-shading is and the cartoon shader?
I'm have no plans to implement a customizable load order , but only because I'm busy with other stuff, not because I'm against it.
I might take a look at how FXAA tool does it or discuss it with Violator - if it's easy enough to implement then it might go into a future version.

For now you have to change the load order in main.h by moving the sections that run the effects around.

Yes there is a big difference between actual Cel-shading and the cartoon shader.
What the cartoon shader is detect contrast and the stronger the contrast the more black that pixel becomes. I think it's supposed to simulate how actual cel-shading works but it's a quick and dirty hack.
   
Old
  (#2498)
Scorpio82Co
Master Guru
 
Scorpio82Co's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX1070 G1 8GB
Processor: Intel core i5 6600k
Mainboard: MSI Z170 SLI PLUS
Memory: G.SKILL TridentZ 16 GB
Soundcard: Logitech G930
PSU: Rosewill Bronze 1000w
Default 12-21-2012, 16:37 | posts: 177 | Location: Cali,COLOMBIA

ok guys .. thanks marcel for comment will up more in the weekend

Tom Yum there are same images (sweet fx 1.3) plus 1 (sw 2.0 new config is the first one)













and. what do you think?

Last edited by Scorpio82Co; 12-21-2012 at 19:29.
   
Old
  (#2499)
kaicooper
Master Guru
 
kaicooper's Avatar
 
Videocard: GTX 780 SC ACX
Processor: i7 950 Oc 4.0ghz
Mainboard: ASUS sabrtooth x58
Memory: Mushkin 16 GB
Soundcard:
PSU: CM 750 wat
Default 12-21-2012, 16:43 | posts: 442

Quote:
Originally Posted by Marcel View Post
use downsampling with FXAA in Dark Souls. I have set 3840x2160 with FXAA and i do not have any blur. FXAA injector is not good choice. Use HD Fix(1.9 version) and set FXAA there. But if you have Dark Souls from Steam yesterday's patch disable using the HD fix. You must wait for a new fix. Durante already working on it.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=488240

(edit)

new fix is out

http://blog.metaclassofnil.com/?tag=dsfix
hi bro..everything is ok now but seems urs GTX 570 and mine 580sc

so with this FXAA 3840x2160 is ok with u? not heating the gpu?
and if its ok then plz let me know how to do it ..cus never did it
   
Old
  (#2500)
Maken
Master Guru
 
Maken's Avatar
 
Videocard: Gigabyte 980Ti G1 6GB
Processor: i7 4770K
Mainboard: Asus Maximus VII Hero
Memory: 16GB G.Skill TridentX
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair 750w
Default 12-21-2012, 16:47 | posts: 263 | Location: Venezuela

hi all

@Scorpio82Co
Greetings, much better the size.
Spanish: Hey como esta todo? ahora esta mejor que las pusistes mas grandes, estan bien vale pero el sharpen te esta creando mas aliasing de lo normal, usa mas valores en tu AA o tambien acompañalo con downsampling y veras algo la diferencia. Salu2

 Click to show spoiler


http://i.minus.com/iyrnElenIJkWv.jpg
http://i.minus.com/igP1nibPzjQsZ.jpg
http://i.minus.com/ibrQcBpYimrPyJ.jpg
http://i.minus.com/ibgZjakl3fBP0X.jpg
http://i.minus.com/iLw4pjbAqpaID.jpg
http://i.minus.com/ibpuKSIJKMyVJz.jpg
http://i.minus.com/ibgmC1FFwepOuz.jpg
http://i.minus.com/ibdiCQYqO86Yd4.jpg
http://i.minus.com/ieimLowp0VpZY.jpg
http://i.minus.com/ibuMPm9IuhULOc.jpg
http://i.minus.com/iqXOd8pNQ73Cz.jpg
http://i.minus.com/iNLZJn3S3w1VI.jpg
http://i.minus.com/ibzsMM9SiCkwzO.jpg
   
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.