Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum
Rivatuner Generic Discussion forum This forum is intended for generic questions and discussion of the RivaTuner Utility. In this section the users help each other out with answers.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Msi afterburner crash After creator update
Old
  (#1)
Sixtyfps
Newbie
 
Sixtyfps's Avatar
 
Videocard: 1070 Gigabyte Founders
Processor: I7 4790k 4.6
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: Gskill Trident 2133
Soundcard:
PSU: 750 SeaSonic SnowSilent
Default Msi afterburner crash After creator update - 04-14-2017, 01:02 | posts: 21 | Location: USA

It seems afterburner is causing starcraft 2 to crash in both my win 10 systems. Closing msi afterburner solve the issue but left with no temp monitoring
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 04-14-2017, 06:35 | posts: 13,183 | Location: Sweden

7.0.0 (Now released to the front page.) while still in beta does have support for Creators (Or RedStone 2) although new versions of Star-Craft 2 can use both 64-bit and DX11 whereas from my understanding the main change was for 64-bit and DX9 but it can't hurt to try I suppose.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Tachy.G
Newbie
 
Videocard: MSI GTX 980Ti Gaming 6G
Processor: Intel i7-4790K
Mainboard: MSI Z87-GD65 GAMING
Memory: 2x8GB 1866
Soundcard: AudigyFX + Logitech z5500
PSU: Thermaltake TR2 TR-700MS
Default 08-04-2017, 19:03 | posts: 2

Quote:
Originally Posted by JonasBeckman View Post
7.0.0 (Now released to the front page.) while still in beta does have support for Creators (Or RedStone 2) although new versions of Star-Craft 2 can use both 64-bit and DX11 whereas from my understanding the main change was for 64-bit and DX9 but it can't hurt to try I suppose.
To clarify, the problem is not "MSI Afterburner".

The problem is the program "RivaTuner" that automatically gets installed with MSI Afterburner to extend Afterburners capabilities.

You need to manually uninstall your current version of RivaTuner only and install the new version 7 beta.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: Sapphire R9 Fury OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 08-04-2017, 22:50 | posts: 13,183 | Location: Sweden

Yeah I keep bundling them together whereas in truth it's two separate pieces of software that can each work as a stand-alone.

For Rivatuner it has that alternate hook mode for 64-bit applications which is what helps with the problems encounters in Win10 RS2 and probably newer too but I haven't tried RS3 yet on the insider branch but it's getting close to RTM it would seem with RS4 development starting to pick up now what with the continuous Windows-as-a-service process.
(Think it was called TrampolineType=1 in the config file - "Global" - when enabled.)
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.