Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum
Rivatuner Generic Discussion forum This forum is intended for generic questions and discussion of the RivaTuner Utility. In this section the users help each other out with answers.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
LesserHellspawn
Master Guru
 
Videocard: 3x Gigabyte GTX980ti
Processor: Core i7 5960X
Mainboard: ASUS X99-E WS
Memory: 4x4GB Corsair DDR4 3200
Soundcard: Onboard Realtek 7.1
PSU: Enermax Platimax 1,7 KW
Default 08-23-2013, 17:16 | posts: 571

The new RTSS Update 5.3.1 is trouble. Guild Wars 2 with SweetFX works with 5.3 and Custom 3D Support enabled, FPS counter works properly.

With 5.3.1 the Guild Wars 2 launcher hangs. Disabling Custom 3D Support lets it start again, but then the FPS counter doesn't work.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
Partizan
Newbie
 
Videocard: HD7950
Processor: FX-8350
Mainboard: GA-990FXA-UD5
Memory: aXeRAM 2x4GB, DDR3-2000
Soundcard: X-FI Prelude 7.1
PSU: TruePower New TP-650
Default 08-29-2013, 19:48 | posts: 15 | Location: Slovenia

I can confirm problems with 5.3.1. Arma2 crashes. Dayz Commander too.
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 08-29-2013, 23:05 | posts: 13,122 | Location: Taganrog, Russia

Anybody bothered to read the release notes? Custom D3D compatibility mode is now obsolete and should be disabled.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
Domingo
Member Guru
 
Domingo's Avatar
 
Videocard: Nvidia Geforce GTX 1080
Processor: i7 4790K @ 4.6ghz
Mainboard: MSI Z97S Krait Edition
Memory: 16GB Corsair Veng. @ 2400
Soundcard: GTX1080+Denon S710W
PSU: Corsair 750w Modular
Default 10-05-2013, 16:57 | posts: 80 | Location: USA

Hey Unwinder, any chance we'll ever see a force vsync toggle in RTSS or Afterburner? I love the program and it would be a nice feature for the ATI folks. Nvidia's panel forces vysnc just fine, but ATI's hasn't worked for D3D since the dawn of time.

Thanks for all of your work either way!

(Quick edit: I know D3DOverrider can do this...but is that even supported anymore? Any chance we could see that feature ported to RTSS instead?)

Last edited by Domingo; 10-05-2013 at 17:06.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
Gabkicks
Newbie
 
Videocard: r9 290 Tri-x OC Crossfire
Processor: Intel Core i7 4790k
Mainboard: ASRock z97x Killer
Memory: DDR3 1866 4x4gb
Soundcard: CreAtive X-Fi Titanium
PSU: CoolerMaster V1000 1000w
Default 10-05-2013, 22:58 | posts: 21 | Location: USA

Hello, Sometimes tabbing in and out of games or quitting a game and switching to another game willcause the OSD of statistics server to either stop showing up, or stop responding to quick keys. Is there a way to remedy this?
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
Netherwind
Ancient Guru
 
Netherwind's Avatar
 
Videocard: MSI 1080Ti 2038/12006MHz
Processor: Intel i7 6700K 4500MHz
Mainboard: MSI Z170 M5
Memory: Corsair 16GB Ven. 2666MHz
Soundcard: ALC1150 & Creative T20
PSU: EVGA Supernova G2 850W
Default 01-24-2014, 12:45 | posts: 4,876 | Location: Sweden

Hey guys.

Didn't the latest version of RivaTuner Statistics Server OSD support x64 applications? MSI AB seems to support it but EVGA Precision X doesn't. The OC software doesn't have anything to do with RTSS right?
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
PhazeDelta1
Moderator
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: EVGA 1080 FTW
Processor: Intel i7 6700k
Mainboard: Asus Sabertooth Z170
Memory: 32GB Corsair 2666MHz
Soundcard: Magni 2 Uber/Modi 2 Uber
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
Default 01-24-2014, 14:03 | posts: 15,652 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Netherwind View Post
Hey guys.

Didn't the latest version of RivaTuner Statistics Server OSD support x64 applications? MSI AB seems to support it but EVGA Precision X doesn't. The OC software doesn't have anything to do with RTSS right?
64 bit support is exclusive to MSI Afterburner until further notice. Even if you were to install the latest RTSS and Precision X, it still wouldn't work.
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
Netherwind
Ancient Guru
 
Netherwind's Avatar
 
Videocard: MSI 1080Ti 2038/12006MHz
Processor: Intel i7 6700K 4500MHz
Mainboard: MSI Z170 M5
Memory: Corsair 16GB Ven. 2666MHz
Soundcard: ALC1150 & Creative T20
PSU: EVGA Supernova G2 850W
Default 01-24-2014, 14:15 | posts: 4,876 | Location: Sweden

Quote:
Originally Posted by PhazeDelta1 View Post
64 bit support is exclusive to MSI Afterburner until further notice. Even if you were to install the latest RTSS and Precision X, it still wouldn't work.
Is that even legal?
Allright, guess I'll have to have both installed at the same time. But I've always wondered if any conflicts arise.
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
chinook77
Newbie
 
Videocard: Msi n560gtx ti fz II oc
Processor: AMD Phenom II 940 OC 3.5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Cooller Master Silent Pro
Default 10-06-2015, 15:19 | posts: 1

Hi, is there a way to stop showing osd in certain programs like libreoffice or adobe reader? I can't figure it out and is very annoying.
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
boogieman
Maha Guru
 
boogieman's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 1080X Gaming
Processor: i7 6700K @ 4.6
Mainboard: Asus Z170-A
Memory: 2 x 8 G Skill
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: BFG Tech EX-1200
Default 10-06-2015, 15:54 | posts: 1,883 | Location: USA

Create an exception in RTSS and set it's detection level to none.

   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.