Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > General Software and Applications
General Software and Applications Trouble with software/DirectX or other programs like Detonator Destroyer.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
D3DOverrider Not Launching [Windows 8]
Old
  (#1)
finakechi
Newbie
 
finakechi's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 470
Processor: Core i7-2600k
Mainboard: MSI P67A-GD65 (B3)
Memory: 8GB DDR3
Soundcard: Bose Companion 2s
PSU: ABS 1200watt
Default D3DOverrider Not Launching [Windows 8] - 12-24-2012, 00:42 | posts: 4

Title say it all.

I am running Windows 8 Pro x64 and D3DOverrider will not launch.

No error messages, I just click and get the spinning wheel for a about a second then nothing.

A D3DOverrider process opens in the background (I checked with Task Manager) but no app.

Tried uninstalling and re-installing and a couple compatibility modes but no dice.
I have done some googling with no success.

Is this a known issue?

Thanks in advance!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
TirolokoRD
Maha Guru
 
TirolokoRD's Avatar
 
Videocard: PNY 770 Superclocked
Processor: SB 2500K @ 4.3GHZ
Mainboard: Asrock Extreme3 Gen3 z68
Memory: 16GB Assorted @1600MHZ
Soundcard: Sound Blaster Zx
PSU: Antec 850W
Default 12-24-2012, 00:49 | posts: 1,878 | Location: Dominican Republic

It did not worked before for me but now it does....did you installed correctly and restarted the pc?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
finakechi
Newbie
 
finakechi's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 470
Processor: Core i7-2600k
Mainboard: MSI P67A-GD65 (B3)
Memory: 8GB DDR3
Soundcard: Bose Companion 2s
PSU: ABS 1200watt
Default 12-24-2012, 05:10 | posts: 4

Yeap : /

Tried it a few times actually.

Driving me nuts because I NEED to get rid of the screen tearing in Metro 2033.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GeForce GTX 970
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: Corsair AX760
Default 12-24-2012, 13:40 | posts: 10,987 | Location: Finland

For me, while it starts up fine, it does not actually work in games.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
finakechi
Newbie
 
finakechi's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 470
Processor: Core i7-2600k
Mainboard: MSI P67A-GD65 (B3)
Memory: 8GB DDR3
Soundcard: Bose Companion 2s
PSU: ABS 1200watt
Default 12-25-2012, 16:01 | posts: 4

Yeah I can't even get that far. I have seen a couple of fixes for that involving using Windows 7 compatibly on the .exe you are opening.

I just need to make Metro 2033 playable.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Extraordinary
Ancient Guru
 
Extraordinary's Avatar
 
Videocard: XFX R9 295X2 8GB
Processor: FX-8350 @ 4.9GHz / H100i
Mainboard: ASUS Crosshair V Formula
Memory: 12GB 2133 G.Skill
Soundcard: 5.1 Surround
PSU: Corsair TX950
Default 12-25-2012, 16:05 | posts: 7,030 | Location: 127.0.0.1

Running it as Admin ?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GeForce GTX 970
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: Corsair AX760
Default 12-26-2012, 00:18 | posts: 10,987 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by Extraordinary View Post
Running it as Admin ?
Yes, doesn't matter. At least in my case.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
finakechi
Newbie
 
finakechi's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 470
Processor: Core i7-2600k
Mainboard: MSI P67A-GD65 (B3)
Memory: 8GB DDR3
Soundcard: Bose Companion 2s
PSU: ABS 1200watt
Default 12-27-2012, 23:14 | posts: 4

No it doesn't matter. I have tried running as admin.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Melk
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX 780 OC WF3
Processor: Intel i7 2600k
Mainboard: MSI P67A-GD65 (B3)
Memory: 16GB Corsair Vengeance
Soundcard: MB audio or PS3 Headset
PSU: Corsair TX850W
Default 09-05-2013, 20:07 | posts: 7 | Location: Canada

but late for answer but are you running setpoint from Logitech? If yes, make sure you load D3DOverrider *before* Setpoint. Otherwise, you'll have the 'no window' problem. Took me a while to find that out.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-06-2013, 13:21 | posts: 12,133 | Location: England

D3DOverrider no longer works for me on my new installation of Windows 8 Pro from June of this year when I built my new Haswell PC. However, it worked on my previous Core i7-920 PC which had the same version of Windows 8 Pro but D3DOverrider was already installed when I did the inplace upgrade from Windows 7 Home Premium. I think that may be why it worked but it's only a guess.

D3DOverrider is running according to Task Manager but there is no system tray icon (even a hidden one) nor is there any way to access the user interface, meaning that while it is working for existing profiles (since I copied those over), I have no way to add new ones.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-06-2013, 13:25 | posts: 12,133 | Location: England

Quote:
Originally Posted by finakechi View Post
Driving me nuts because I NEED to get rid of the screen tearing in Metro 2033.
You don't need D3DOverrider for that anyway. Either enable the ingame v-sync option (it works perfectly for me) or, if that somehow doesn't work, force it in the NVIDIA control panel Metro 2033 game profile.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-06-2013, 13:27 | posts: 12,133 | Location: England

P.S. Run as Admin and Windows XP/7 compatibility do not work for me, besides which I never needed to use them before on my previous Windows 8 Pro installation prior to June.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.