Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Computer hard freeze with MSI Afterburner
Old
  (#1)
laukinis
Newbie
 
Videocard: ASUS EAH 6850
Processor: Intel Q9550 C1 @3.8
Mainboard: ASUS P45Q pro
Memory: A-data 1066+
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: Chieftec 750W
Default Computer hard freeze with MSI Afterburner - 05-05-2011, 08:43 | posts: 3 | Location: Lithuania

I use Asus EAH 6850 rev1 with Asus P45Q pro with latest bios. It is happening for 1 month now... I use latest beta (I tried older beta as well - same problem). It is not as described in the sticky thread - it freezes in pretty much any game after random time between 1 to 30 minutes. The graphics capabilities of game does not alter time between hard lock ups - I can play Call of pripyat with complete mod or warhammer soulstorm or morrowind for the same amount of time before freeze. I do not play multiplayer games because my provider (university) block pretty much anything (including steam... I can not even log in to access my library of games) so it is happening in single player games so it should not be punkbuster related or anything of that sort as far as I am aware.

Why I know it MSI afterburner related? I can play for hours the same game without MSI afterburner running but once I start it it will crash for sure with these processes running
   
 
Old
  (#2)
burebista
Maha Guru
 
burebista's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 760 Gaming Twin F
Processor: i5-2500K Ninja 3 fanless
Mainboard: ASRock P67 Extreme4
Memory: Corsair 4GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Xonar D1
PSU: Antec Signature 650
Default 05-05-2011, 08:59 | posts: 1,654 | Location: Romania

If you close Aida64 and then start Afterburner do you still have problems?
   
Old
  (#3)
laukinis
Newbie
 
Videocard: ASUS EAH 6850
Processor: Intel Q9550 C1 @3.8
Mainboard: ASUS P45Q pro
Memory: A-data 1066+
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: Chieftec 750W
Default 05-05-2011, 13:31 | posts: 3 | Location: Lithuania

Yes I still do. even with Aida64 closed I still get lock up. If I leave Aida64 running and close Afterburner everything is fine hovewer. I also thought it might be some kind of problem with punkbuster going bad but I cant see how games like morrowind could in any way iniciate punkbuster to chech if I am cheating and what not... This is happening at stock and when OC. But it was just fine for like 4 months (well whenewer 6850 first hit the streets, that is when I bought it) and it is only happening for the past month
Oh and I get black screen (not bsod, and in some weird circumstances windows didnt say I had bsod and there wasnt minidump as far as I am aware), vga fan ramps up to full spin and I get looping sound for as long as I can stand to listen to it.

Is windows reinstall the only way to eliminate any software conflicts in this case...? I could use it as the last resort.

Last edited by laukinis; 05-05-2011 at 13:36.
   
Old
  (#4)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default 05-05-2011, 13:37 | posts: 21,323 | Location: Guru3D testlab

Hey man,

You should search this forum on Punkbuster and stealth mode a little. There is a conflict inbetween the two softwares. This has been discussed several times already.


Follow Guru3D on twitter.
Follow Guru3D on facebook.
   
 
Old
  (#5)
laukinis
Newbie
 
Videocard: ASUS EAH 6850
Processor: Intel Q9550 C1 @3.8
Mainboard: ASUS P45Q pro
Memory: A-data 1066+
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: Chieftec 750W
Default 05-05-2011, 15:20 | posts: 3 | Location: Lithuania

I do not play ANY multipayer games for more than a month since my internet provider blocked pretty much everything there is to block - I cant even log in to my steam account and I there is no way in hell I could even connect to other players (I cant even play Settlers 7 because it requires to connect to the internet - what a total joke). I just cant see how things like punkbuster could play any role when I play 7 year old single player only games.

And if it does how to remove it with its roots from my pc since I have no need for it and in the official site it is said that it should only work with punkbuste'ed games and to remove it you only have to delete it in the main folder of game you play. I do not play at the moment any games which use punkbuster as far as I am aware.

But it all started with one game - call of pripyat, where I first got constant lock ups while I could play Dawn of war 2 without any problem all day long with same configuration (now I cant even test dawn of war 2 since I cant even connect to steam to acess my games since my offline profile got corrupted or whatever). In any way I'll try to use stealth mode ( ) with a little hope it will help but main problems are about BC2 and I havent touched it for more than 6 months.
   
Old
  (#6)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default 05-06-2011, 09:32 | posts: 21,323 | Location: Guru3D testlab

Sheesh, the attitude.
Uninstall AfterBurner and revert to ASUS SmartDoctor then. Problem solved.


Follow Guru3D on twitter.
Follow Guru3D on facebook.
   
Old
  (#7)
msi-afterburner
Master Guru
 
Videocard: MSI N275GTX Lightning
Processor: Intel Core I7 870
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: OCZ Silencer 910W
Default 05-08-2011, 16:36 | posts: 414

Hi, I will suggest you only run afterburner and the game without running so many different applications at the same time. So we can know what problem can be. There are many many different applications run so conflict is really possible.

BTW, did you overclock the graphics card ?
   
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.