Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
MSI Afterburner 3.0.0 Beta 11(2013-07-16)
Old
  (#1)
msi-afterburner
Master Guru
 
Videocard: MSI N275GTX Lightning
Processor: Intel Core I7 870
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: OCZ Silencer 910W
Default MSI Afterburner 3.0.0 Beta 11(2013-07-16) - 07-16-2013, 06:48 | posts: 410

Hi guys, the Afterburner 3.0.0 Beta 11 is ready for you to download. this version supports the control of NVIDIA and AMD graphics card, if you get the card, you may try to play it.

Change note:
- RivaTuner Statistics Server has been upgraded to v5.2.0. New version adds Matroska (MKV) container support to video capture module
- Added "Utilization limit" graph to hardware monitoring module for NVIDIA graphics cards under 320 series and newer drivers
- Now power users can display graphs in hardware monitoring window in multiple columns via configuration file


Download link:
http://www.guru3d.com/files_details/..._download.html
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default 07-16-2013, 09:01 | posts: 19,609 | Location: Guru3D testlab

Guys I will upload the SE edition for Lightnings in an hour or two.

Updated, Lightning edition is online as well.


Follow Guru3D on twitter.
Follow Guru3D on facebook.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
fgw
Member Guru
 
fgw's Avatar
 
Videocard: MSI N680GTX Lightning
Processor: Intel Core i7 990X
Mainboard: ASUS Rampage III Extreme
Memory: Corsair CMT6GX3M3A2000C8
Soundcard: Realtek (ASUS onboard)
PSU: Antec HCG-520
Default 07-16-2013, 12:37 | posts: 112

finally, msi woke up ...

thanks
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
erm
Master Guru
 
erm's Avatar
 
Videocard: Zotac GeForce GTX 560 1GB
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600
Mainboard: Asus Hp ipibl-la
Memory: 4GB DDR2
Soundcard: Realtek ALC888s
PSU: OCZ Fatal1ty 750W
Default 07-16-2013, 14:28 | posts: 369 | Location: Italia

Thanks,
Italian localization updated.

good job !
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
rewt
Maha Guru
 
Videocard: √
Processor: √
Mainboard: √
Memory: √
Soundcard: √
PSU: √
Default 07-16-2013, 14:40 | posts: 1,243 | Location: Americas

Thanks guys,

I installed this over beta 10, followed the helpful reboot notice, and all is well. Playing around with graph features and it looks like I still prefer the following configuration for now:

MonitoringGraphColumns = 1
MinMonitoringGraphHeight = -2

Two columns is nice, but harder for me to read the graph titles in skin mode.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
anDrasch
Member Guru
 
anDrasch's Avatar
 
Videocard: Nvidia
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Enermax
Default 07-16-2013, 14:43 | posts: 73 | Location: Germany, Berlin

many thanks for this

   
Reply With Quote
Old
  (#7)
kcuestag
Maha Guru
 
kcuestag's Avatar
 
Videocard: 2x Sapphire R9 290
Processor: i7 3930k @ 4.8GHz
Mainboard: ASUS Rampage IV Extreme
Memory: 8GB G-Skill Ripjaws X CL7
Soundcard: FiiO E7 + E9 + DT-770 PRO
PSU: Silverstone ST Plus 1000W
Default 07-16-2013, 15:19 | posts: 833 | Location: Spain

Thanks for the update!
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 17:27 | posts: 398 | Location: South Africa

I have issues recording with mkv. All I do is recording using MJPG compression. and select MKV as container. My video doesn't play unless I forward but then the audio is messed.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-16-2013, 17:52 | posts: 11,192 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by DiceAir View Post
I have issues recording with mkv. All I do is recording using MJPG compression. and select MKV as container. My video doesn't play unless I forward but then the audio is messed.
Use a different player application.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 18:17 | posts: 398 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
Use a different player application.
I tried many. vlc, media player classic and also tried to convert it but then the audio is out of sync.

When I use VFW compression my recording is only at 25FPS

Last edited by DiceAir; 07-16-2013 at 18:47.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-16-2013, 19:01 | posts: 11,192 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by DiceAir View Post
I tried many. vlc, media player classic and also tried to convert it but then the audio is out of sync.

When I use VFW compression my recording is only at 25FPS
Learn to configure it properly, sorry, cannot help you with that. There are no changes in VFW recording and it is available in AB during the last few builds.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 19:10 | posts: 398 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
Learn to configure it properly, sorry, cannot help you with that. There are no changes in VFW recording and it is available in AB during the last few builds.
So I've tested it with AVI and MKV and it's only MKV that's giving me issues, when I record with AVI my video comes out fine.

Last edited by DiceAir; 07-16-2013 at 19:18.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-16-2013, 19:23 | posts: 11,192 | Location: Taganrog, Russia

Bad luck for you. Cannot help you with that.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 19:35 | posts: 398 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
Bad luck for you. Cannot help you with that.
Why u so mad bro? You not being helpful. can you test from your side and see if you also get that issue please?
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-16-2013, 19:41 | posts: 11,192 | Location: Taganrog, Russia

Yes, i'm not being helpful and my work is nothing. Do you think that it is fun to assume that the tool developer didn't even test new features on his side? Once again, I cannot help you to address your issues. Just skip the betas and leave them for more experienced users, sorry.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 19:46 | posts: 398 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by Unwinder View Post
Yes, i'm not being helpful and my work is nothing. Do you think that it is fun to assume that the tool developer didn't even test new features on his side? Once again, I cannot help you to address your issues. Just skip the betas and leave them for more experienced users, sorry.
well pardon me. I never assumed that you haven't tested it. I was just explaining what might be an issue. I actually know how to set it up properly but I though maybe you can test it again to make sure it's not an issue with the software. I'm here to help not to complain about the software.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
anDrasch
Member Guru
 
anDrasch's Avatar
 
Videocard: Nvidia
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Enermax
Default 07-16-2013, 20:07 | posts: 73 | Location: Germany, Berlin

These are my working settings
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 20:11 | posts: 398 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by anDrasch View Post
These are my working settings
Thanks.

ok I removed some codec from my pc and it works now. Only 1 thing noticed is that in the media info it's telling me it's 25fps but when I check the fps in media player classic it's running at 30fps. so guess it working so far. will test another game to see if it's working.

Last edited by DiceAir; 07-16-2013 at 20:16.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
anDrasch
Member Guru
 
anDrasch's Avatar
 
Videocard: Nvidia
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Enermax
Default 07-16-2013, 20:19 | posts: 73 | Location: Germany, Berlin

Quote:
ok I removed some codec from my pc and it works now.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: Club3D R9-280x RK
Processor: i7-3770k stock
Mainboard: b75a-g43
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 07-16-2013, 20:25 | posts: 398 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by anDrasch View Post
oh and another thing it could also be sweetfx. I tested a game that's using sweetfx and then it doesn't work, but when using a game without sweetfx it works.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
anDrasch
Member Guru
 
anDrasch's Avatar
 
Videocard: Nvidia
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Enermax
Default 07-16-2013, 20:35 | posts: 73 | Location: Germany, Berlin

Do you check your game settings in RTSS for custom direct3D support?
   
Reply With Quote
Thanks!
Old
  (#22)
Conrad.TDI
Newbie
 
Videocard: Gigabyte GTX 460 OC 1gig
Processor: Intel i7-2600k
Mainboard: Asrock Fata1ty Z77
Memory: 16 gig Corsair Vengeance
Soundcard: Creative Xfi
PSU: Antec Earthwatts EA650
Default Thanks! - 07-16-2013, 21:59 | posts: 24

Thanks as always for the updates.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Psychor
Newbie
 
Psychor's Avatar
 
Videocard: pc.thedigitalfoundry.com
Processor: pc.thedigitalfoundry.com
Mainboard: pc.thedigitalfoundry.com
Memory: pc.thedigitalfoundry.com
Soundcard: pc.thedigitalfoundry.com
PSU: pc.thedigitalfoundry.com
Default 07-17-2013, 05:15 | posts: 30

I'm currently running the prior beta of AB with RTSS. Is it necessary to uninstall the prior versions before installing the latest build? Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-17-2013, 06:30 | posts: 11,192 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by Psychor View Post
I'm currently running the prior beta of AB with RTSS. Is it necessary to uninstall the prior versions before installing the latest build? Thanks.
It is recommended to uninstall RTSS and reboot if prompted by uninstaller before installing new RTSS version. It is not necessary to uninstall the previous version of AB before installing new one.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Unwinder
Moderator
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 07-17-2013, 06:52 | posts: 11,192 | Location: Taganrog, Russia

Quote:
Originally Posted by erm View Post
Thanks,
Italian localization updated.

good job !
Received it, thanks. I'll include the update in the next version.


Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.