Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - NVIDIA Drivers Section
Videocards - NVIDIA Drivers Section In this section you can discuss everything ForceWare driver related. ForceWare (Detonator) drivers are for NVIDIA TNT, Quadro and all GeForce based videocards.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#101)
balthier
Newbie
 
Videocard: gigabyte 570GTX+AEPlusII
Processor: i5-2500K
Mainboard: ASRock Z68 Extreme4 Gen3
Memory: 4X2GB DDR3@1600MHz
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: enermax nanx 850+
Default 03-17-2013, 18:00 | posts: 26 | Location: Slovakia

There is a thread for your qestion http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=357956
   
Reply With Quote
 
Old
  (#102)
Jraptor
Member Guru
 
Videocard: EVGA Nvidia 680 x2 SLI
Processor: Intel I7 3930K 3.2Ghz
Mainboard: Asus P9X79 Pro
Memory: 16gb Crucial 1600Mhz
Soundcard: SB Recon3D Fata champ
PSU: Silverstone 1000W Modular
Default 03-17-2013, 18:40 | posts: 59

I have SLI but TR doesn't recognize both cards. How are y'all getting the SLI to work?
   
Reply With Quote
Old
  (#103)
deathfrag
Master Guru
 
deathfrag's Avatar
 
Videocard: leadtek gtx780@1215/6400
Processor: I5 3570 @4.2 H100i
Mainboard: ASUS MAXIMUS V GENE
Memory: 8 GB vengeance 1600
Soundcard: ONBOARD
PSU: 800 Watt Aerocool
Default 03-17-2013, 20:30 | posts: 273 | Location: ALGERIA

yeahh better fps with this driver and smooth gamplay too !!!
but very bad with battlefield 3 (multiplayer)

Last edited by deathfrag; 03-18-2013 at 19:38.
   
Reply With Quote
Old
  (#104)
Klapcos
Member Guru
 
Videocard: AMD
Processor: AMD
Mainboard: AMD Board
Memory: AMD Memory
Soundcard: Onboard
PSU: AMD
Smile 03-17-2013, 20:51 | posts: 57 | Location: Alaska

Same here - Tested on my GTX680 and works great with tesselation & TressFX ON etc.
Here is a ~7 min video showing how well the performance is with OSD fps, core clock etc.

http://www.youtube.com/watch?v=CuJpaKuEs2M
   
Reply With Quote
 
Old
  (#105)
SLI-756
Yellow Card (timeout)
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 7000
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 03-17-2013, 21:19 | posts: 7,534 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by Jraptor View Post
I have SLI but TR doesn't recognize both cards. How are y'all getting the SLI to work?
SLI rendering mode > Nvidia recommended.
   
Reply With Quote
Old
  (#106)
Klapcos
Member Guru
 
Videocard: AMD
Processor: AMD
Mainboard: AMD Board
Memory: AMD Memory
Soundcard: Onboard
PSU: AMD
Post 03-17-2013, 21:33 | posts: 57 | Location: Alaska

Quote:
Originally Posted by eric010 View Post
I think you have a bad GPU usage.
I remember when played the game was always 97-99%.
Because I use adaptive V-sync. Nvidia build this into the driver and obviously max usage is only necessary when the card requires it. If I use a benchmark app like 3DMark I disable that to get max fps and score for e-peening.

When I play games I want smoothness and no screen tearing thank you very much.

Last edited by Klapcos; 03-17-2013 at 21:47.
   
Reply With Quote
Old
  (#107)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 03-17-2013, 22:49 | posts: 23,493 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

@ManuelG

Double buffering also seems to be bugged. frames arent dropping to 30fps (60hz screen) while they should.
here is the video: http://www.youtube.com/watch?v=f4rxf...dYYghw&index=1
   
Reply With Quote
Old
  (#108)
GPU
Master Guru
 
Videocard: Evga 780scsli ek 2x655 ek
Processor: 3770k H2O 3xmcr320 rads.
Mainboard: MVF- H20
Memory: 8gb Trident 2400
Soundcard: SB-Z/YAM765 5xpsb ,10"sub
PSU: AX1200 , 27"SA850[1440]
Default 03-17-2013, 23:24 | posts: 426 | Location: Canada

Quote:
Originally Posted by Jraptor View Post
I have SLI but TR doesn't recognize both cards. How are y'all getting the SLI to work?
I didn't get full sli load 99% + 99% until I checked off Exclusive Full screen.
   
Reply With Quote
Old
  (#109)
mysteriomp
Newbie
 
Videocard: 5770 CF
Processor: amd 965
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600W OCZ
Default 03-18-2013, 03:34 | posts: 28

When outdoors in the mountain stages my GTX 670 runs below 50% usage with low frames.

All other stages in the game work great and my benchmarks frames are high....

Anyone with the same issues ?
   
Reply With Quote
Old
  (#110)
PowerK
Master Guru
 
PowerK's Avatar
 
Videocard: GTX TITAN SLI
Processor: i7 3770K @ 4.5
Mainboard: ASRock Fatal1ty Z77 Pro.
Memory: G.SKILL ARES 2133 / 16GB
Soundcard: ALC898
PSU: Seasonic SS-1000XP
Default 03-18-2013, 03:47 | posts: 286

Briefly played Tomb Raider last night. It brings TITAN SLI (v314.21 BETA) to their knees.
Everything maxed with 4xSSAA, frame rate dips into 30s in wide open area at 2560x1600p.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#111)
Greatskeem67
Newbie
 
Videocard: GB GTX 670 OC 4GB SLI
Processor: i7 2600K@ 4.6GHZ
Mainboard: Asus P8P67 Pro
Memory: 8GB DDR3@1600MHZ
Soundcard:
PSU: Corsair 850
Default 03-18-2013, 08:35 | posts: 17

Quote:
Originally Posted by Bradders684 View Post
I though it might of been but you cant enable TressFX and SSAA in DX9 mode, so it cant be.

Are you sure you have updated to the latest patch, the new patch version is 1.0.722.3.
I re-Installed the Nvidia drivers and now it is showing up, thanks for the help,great game and runs great.
   
Reply With Quote
Old
  (#112)
Wokis
Member Guru
 
Wokis's Avatar
 
Videocard: Nvidia Geforce GTX Titan
Processor: Intel i7 2600K 4.5GHz
Mainboard: ASUS P8Z68 Deluxe
Memory: 16 GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Realtek on-board
PSU: Corsair HX 750W
Default 03-18-2013, 11:14 | posts: 68 | Location: Stockholm, Sweden

Quote:
Originally Posted by PowerK View Post
Briefly played Tomb Raider last night. It brings TITAN SLI (v314.21 BETA) to their knees.
Everything maxed with 4xSSAA, frame rate dips into 30s in wide open area at 2560x1600p.
Well doesn't super sampling mean that you're rendering it in 10240x6400? Maybe settle for FXAA just this once? They seem to have done it right and not over-blurred things that much.
   
Reply With Quote
Old
  (#113)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 03-18-2013, 11:47 | posts: 5,185 | Location: Logd n jst 2 change avatar

Awesome drivers for Crysis 3, running Maxed with smaa (x2?) and sweetFX 1080p. 60fps with drops to 55 or so when lots appears on-screen during a cut scene.
No crashes during a 3 hour play-through.
Cheers Nvidia.
   
Reply With Quote
Old
  (#114)
PowerK
Master Guru
 
PowerK's Avatar
 
Videocard: GTX TITAN SLI
Processor: i7 3770K @ 4.5
Mainboard: ASRock Fatal1ty Z77 Pro.
Memory: G.SKILL ARES 2133 / 16GB
Soundcard: ALC898
PSU: Seasonic SS-1000XP
Default 03-18-2013, 13:05 | posts: 286

Quote:
Originally Posted by Wokis View Post
Well doesn't super sampling mean that you're rendering it in 10240x6400? Maybe settle for FXAA just this once? They seem to have done it right and not over-blurred things that much.
It's 4xSSAA. 4xSSAA (OGSSAA) at 2560x1600p is essentially rendering at 5120x3200p and scale it down to 2560x1600p.
10240x6400p would be 8xSSAA.

As for the FXAA in Tomb Raider, nah.. it's horrible, IMO.
Good thing is, with wireless XBOX360 controller, 3rd person games like Tomb Raider is perfectly playable at locked 30 fps (frame limit to 30 fps with everything maxed including 4xSSAA).
Constant/locked 30 fps is better than frame rates jumping all over all the place. Frame rate limiter is very handy.

Last edited by PowerK; 03-18-2013 at 13:09.
   
Reply With Quote
Old
  (#115)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 03-18-2013, 14:21 | posts: 12,159 | Location: England

@ PowerK - Capping a game to 30 fps with £1,720 worth of graphics card hardware?!?!?

I can play Tomb Raider fine at 50-60 fps with 1920x1200, Ultimate, 2xSSAA settings with only dips to 25-30 fps during some cutscenes, likely due to TressFX hair. I would think Titan SLI should be able to manage 2xSSAA on maxed out settings at 2560x1600 seeing as each card is 50% faster than a single GTX 680.
   
Reply With Quote
Old
  (#116)
IamGODobeyORdie
Master Guru
 
IamGODobeyORdie's Avatar
 
Videocard: 2x GTX 780@SLI & GTX 780M
Processor: i7 3770K & i7 4700MQ
Mainboard: SaberTT Z77 & Clevo P17SM
Memory: 2x8 DT:Patriot LT:Crucial
Soundcard: Creative SBZ & SBX MBIII
PSU: Corsair 850TX & Pow-Brick
Default 03-18-2013, 14:21 | posts: 241 | Location: Im homeless, please any donations!?

Great driver for me, for once even stable for a 314 driver. And BF3 performance is fenomenal, both my gpus are somewhere at 25-45% usage!! Always before, they were at 55-65% usage. So these are really good for BF3 also!
   
Reply With Quote
Old
  (#117)
dnottis
Master Guru
 
Videocard: Zotac GTX 680 1310/7000
Processor: i7 2600k @ 4.7ghz 1.35v
Mainboard: Asus P8P67
Memory: 16GB G.Skill RipJaws 1600
Soundcard: X-FI Titanium PCI-e
PSU: Coolermaster 1100
Default 03-18-2013, 14:23 | posts: 671

Quote:
Originally Posted by IamGODobeyORdie View Post
Great driver for me, for once even stable for a 314 driver. And BF3 performance is fenomenal, both my gpus are somewhere at 25-45% usage!! Always before, they were at 55-65% usage. So these are really good for BF3 also!
Do you have a version of Afterburner or Precision installed, if so which one? Are you overclocked past stock speeds of the card?
   
Reply With Quote
Old
  (#118)
applejack
Master Guru
 
applejack's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 780 Gaming OC
Processor: Intel® Core™ i7-4930K
Mainboard: GIGABYTE GA-X79-UP4
Memory: G.Skill 4x4GB 2133mhz cl9
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Seasonic G-650
Default 03-18-2013, 15:07 | posts: 475 | Location: Israel

Tomb Raider still crashing with tessellation enabled. latest patch & beta driver.
works fine without tessellation. maybe I should use again Hitman Absolution profile. hope I won't be missing some specific optimization in Tomb Raider profile though

Last edited by applejack; 03-18-2013 at 15:12.
   
Reply With Quote
Old
  (#119)
GhostXL
Ancient Guru
 
GhostXL's Avatar
 
Videocard: ZOTAC GTX 980 @ 1510/7800
Processor: i7 4790K @ 4.8ghz on H90
Mainboard: ASUS Maximus VII HERO Z97
Memory: G.Skill Trident DDR3 2667
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: CORSAIR AX1200 watt
Default 03-18-2013, 15:56 | posts: 5,683 | Location: PA, USA

Quote:
Originally Posted by applejack View Post
Tomb Raider still crashing with tessellation enabled. latest patch & beta driver.
works fine without tessellation. maybe I should use again Hitman Absolution profile. hope I won't be missing some specific optimization in Tomb Raider profile though
Try Running without exclusive fullscreen enabled. It cures the issue for Nvidia and AMD users alike.

You can use tessellation.
   
Reply With Quote
Old
  (#120)
Anarion
Ancient Guru
 
Anarion's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GeForce GTX 970
Processor: Intel Core i7 3770K
Mainboard: ASUS P8Z77-V
Memory: G.SKILL RipjawsX 16 GB
Soundcard: Sound Blaster Zx + HD 595
PSU: Corsair AX760
Default 03-18-2013, 16:08 | posts: 11,010 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by GhostXL View Post
Try Running without exclusive fullscreen enabled. It cures the issue for Nvidia and AMD users alike.

You can use tessellation.
No it doesn't, it will crash or at least mine does.

EDIT:
Without? Well... That I could try. I always used exclusive.
   
Reply With Quote
Old
  (#121)
SLI-756
Yellow Card (timeout)
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 7000
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 03-18-2013, 16:13 | posts: 7,534 | Location: Sunny Scotland

No crashing whatsoever, everything maxed but no AA, Post, nor DOF.
using exclusive too.
   
Reply With Quote
Old
  (#122)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 03-18-2013, 16:26 | posts: 23,493 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

Quote:
Originally Posted by SLI-756 View Post
No crashing whatsoever, everything maxed but no AA, Post, nor DOF.
using exclusive too.
why no post ? youll miss effects
   
Reply With Quote
Old
  (#123)
SLI-756
Yellow Card (timeout)
 
Videocard: 760 SLI 4gb 1215/ 7000
Processor: Devil's Canyon i5 @4.8
Mainboard: gigabyte z97 G1 Sniper
Memory: 8gb dominator gt @2400
Soundcard: asus xonar dx
PSU: EVGA SuperNova 1200 P2
Default 03-18-2013, 16:31 | posts: 7,534 | Location: Sunny Scotland

Quote:
Originally Posted by WhiteLightning View Post
why no post ? youll miss effects
I'm one of the few users that suffer eye strain with some effects, like AA and the like, like when they brought the uber suppression effect to BF3 i had to stop playing, eye strain after 5 - 10 mins, i still remember my last game, my friend from round the corner was with me, TDM Kharg.
same with sleeping dogs, baked DOF + fxaa = me no play.
   
Reply With Quote
Old
  (#124)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 03-18-2013, 16:37 | posts: 23,493 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

Quote:
Originally Posted by SLI-756 View Post
I'm one of the few users that suffer eye strain with some effects, like AA and the like, like when they brought the uber suppression effect to BF3 i had to stop playing, eye strain after 5 - 10 mins, i still remember my last game, my friend from round the corner was with me, TDM Kharg.
same with sleeping dogs, baked DOF + fxaa = me no play.
o thats too bad man, your missing out on sunshafts, but eye strains are horrible, i get that wuth DOF
   
Reply With Quote
Old
  (#125)
Jraptor
Member Guru
 
Videocard: EVGA Nvidia 680 x2 SLI
Processor: Intel I7 3930K 3.2Ghz
Mainboard: Asus P9X79 Pro
Memory: 16gb Crucial 1600Mhz
Soundcard: SB Recon3D Fata champ
PSU: Silverstone 1000W Modular
Default 03-18-2013, 17:27 | posts: 59

Good Lord! These drivers plus whatever new patch was applied not only fixed all the graphic glitches, they DOUBLED my frame rates on the benchmark!
I don't use the TressFX because I think it is silly. Who cares about her hair? Besides, if you think about it, she is filthy and covered with blood and slime. How could her hair possibly be clean? It looks more natural without the flowing, princess like tresses. Girls aren't magic (well, sometimes maybe ). They have dirty hair sometimes.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.