Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Digital Photography, Home and Portable Electronics
Digital Photography, Home and Portable Electronics Chat and share your photography skills or talk about digital cameras. Portable Mp3 player not in your grove? How about that snazzy widescreen with 7.1 audio?


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Recording 8mm film
Old
  (#1)
Cartman372
Maha Guru
 
Cartman372's Avatar
 
Videocard: EVGA 680 FTW+ 1280/7200
Processor: i5-3570K TR TRUE Black
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: mushkin 32GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard + Creative 2.1
PSU: Corsair TX850W
Default Recording 8mm film - 01-18-2013, 17:47 | posts: 975 | Location: Newton, NJ

So here's the low down:

I have a Bolex M8 projector and a Sony Handycam HDR-CX190 and what I'm trying to do is record a bunch of home movies we have. The problem is we're getting a lot of flickering during recording. I've tried every setting with the Handycam and framerate setting on the projector, and nothing is really clearing it up.

I've done some research into the problem and all I can find is that we need "really expensive equipment", but there must be some other way.

We were using a Keystone projector that didn't give us any issues with flickering, but that stopped working and we picked up an M8.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Cartman372
Maha Guru
 
Cartman372's Avatar
 
Videocard: EVGA 680 FTW+ 1280/7200
Processor: i5-3570K TR TRUE Black
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: mushkin 32GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard + Creative 2.1
PSU: Corsair TX850W
Default 01-21-2013, 19:22 | posts: 975 | Location: Newton, NJ

Anybody?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Cartman372
Maha Guru
 
Cartman372's Avatar
 
Videocard: EVGA 680 FTW+ 1280/7200
Processor: i5-3570K TR TRUE Black
Mainboard: ASUS P8Z77-V PRO
Memory: mushkin 32GB DDR3 1600
Soundcard: Onboard + Creative 2.1
PSU: Corsair TX850W
Default 01-26-2013, 07:31 | posts: 975 | Location: Newton, NJ

Hello?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
ground_zero298
Master Guru
 
ground_zero298's Avatar
 
Videocard: integrated
Processor: i7
Mainboard:
Memory: Mushkin Essential 16gb
Soundcard:
PSU: Apple
Default 01-27-2013, 15:45 | posts: 554 | Location: michigan

I did a 8mm transfer some years ago. Had the same issue. I believe I fixed it with the settings camera. I think I used fluorescent light mode but can't remember for sure.
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.