Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum
Rivatuner Generic Discussion forum This forum is intended for generic questions and discussion of the RivaTuner Utility. In this section the users help each other out with answers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
RivaTuner Cannot find fan profile in Launcher
Old
  (#1)
Mikey2
Newbie
 
Videocard: SLI (EVGA/Leadtek) 8600GT
Processor: Intel Q6600 @ 3.0 Ghz
Mainboard: xfx 680i LT
Memory: OCZ DDR2/800Mhz/ 4x1GB
Soundcard: Realtek SPDIF->theater
PSU: Ultra LSP550 550 Watt
Default RivaTuner Cannot find fan profile in Launcher - 05-07-2012, 12:23 | posts: 9 | Location: Chicago

I am trying to setup 2 fan profiles with launcher shortcuts for each one. Each one is set to a specific card in SLI.

Launcher 1: Set Fan profile on GPU1
Launcher 2: Set Fan profile on GPU2

However, the launcher only seems to work with whatever card is selected in the "main" tab. If it is set to GPU1, GPU2's profile throws this error:

"Fan profile is no longer valid or it is corrupted. Do you want to edit menu item and browse for another profile now?"

The converse is also true. I.e:

IF In main tab GPU1 is selected
THEN GPU1 Profile works AND GPU2 Profile does not work

IF In main tab GPU2 is selected
THEN GPU2 Profile works AND GPU1 Profile does not work

Is there any possible way to fix this? I did some research and found THIS LINK to a thread regarding the two cards in SLI (which is how I knew how to set each fan profile.) However, this does not work when trying to launch these from the "Launcher" tab. (I have each "Launcher" set to a shortcut, and have each shortcut run on a Windows Task on Login - With "run with highest privileges" set on the task, I can load both profiles on Login without a UAC warning. At least I want it to run both at Login. One of the two always fail...)

Thanks a bunch in advance for your help!
MikeY

EDIT - Before you ask, I did in fact set the "Associated display adapter" on the "Regular menu item editor" in association with each Launcher item to the correct adapter. However, this still does not work - even with the app closed, the only one of the two shortcuts to work is the one associate with the last selected adapter in "Main" when the program is shut down! Weird...

EDIT 2 - Although I am still curious about this, and an answer may help others with this problem, I decided to try the newer AfterBurner software. (From what I understand, it is based on RivaTuner and even has the same developers.) I found that I was able to do everything in this program (!!!) It even loads the profile in both cards and automatically utilizes the Task Manager on Log-on set to highest privileges (thus avoiding UAC!) Good stuff!

Last edited by Mikey2; 05-07-2012 at 16:39.
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.