Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > Rivatuner Generic Discussion forum
Rivatuner Generic Discussion forum This forum is intended for generic questions and discussion of the RivaTuner Utility. In this section the users help each other out with answers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#726)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 02-18-2012, 15:05 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

I'm talking about driver version 8.723 not 8.773.. There is not patchscript for second driver or newer..
   
Reply With Quote
 
HD 4870 to FirePro v8700 on Win7x64 DRIVING ME NUTS!!!! HELP!!
Old
  (#727)
jaredtortosa
Newbie
 
Videocard: HD 4870@ATI FirePro v8700
Processor: INTEL Q6600
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 630w
Default HD 4870 to FirePro v8700 on Win7x64 DRIVING ME NUTS!!!! HELP!! - 02-24-2012, 17:39 | posts: 4

Hi everyone.

After reading most of the threads, I bought a used XFX HD 4870 to softmod to FirePRO V8700 on WIN 7-X64.
I read that the only one working and stable driver was 8.723.

I have patched it succesfully and it shows as a V8700 with no Performance increase. ZGPU sees a V8700 while another program reports a 4870 card.

I have tried over 20 times with driver 8.723 and 8.634 with the listed patched for eeach.

This are my findings:

Driver 8.723-Sucessfully patched-Shows a V8700 but no improvement.
Driver 8.634-Sucessfully patched-Shows a V8700 and over 500fps on MAX(?)

Specview 10 shows an average score of 20 on 3DS MAX and an average score of 26 on MAYA.

Ive followed several instruction guides to the letter. Some say to leave the patch with the Firepro ID number and the inf with your own card ID's number.

Most of the guides say to change both the patch and inf to your own cards number.

I have tried both and all are the same with both drivers, lists as a FirePro and no improvement on Specview or viewport in Maya or 3DS Max.

I have even copied the printed view of the threads on word in order to seach for 4870 or V8700 posts and there is no much help. Those who report successfully modding do not list the steps they followed.

Also, I reboot after ENABLING TEST MODE with and without F8 and there is no watermark anywhere to e sen on my screen. (WIN 7/X64) but the drivers patch and install sucessfully with the manual install.

What am I doing wrong? Any feedback on the subject will be for ever apreciated.

Thanks everyone for your hard work!!!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#728)
jaredtortosa
Newbie
 
Videocard: HD 4870@ATI FirePro v8700
Processor: INTEL Q6600
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 630w
Default 02-24-2012, 17:49 | posts: 4

Could you list how did you softmod your hd4870 to v8700. I have an xfx hd 4870 1Gb, and Ive tried anything under the sky with no success other than succesfully patching and signing and it shows as a v8700 with no performance improvement on both the 8.723 and 8.643 drivers.

Could you please post how you did it sucessfully?

Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#729)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 02-28-2012, 10:35 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Testmode has to be activated permanently (watermark appears).. Then you have to disable driver signing enforcement on boot (f8).. Install driver, reboot, f8 again, sign atikmdag with dseo.. No need for f8 anymore, but don't disable testmode..
   
Reply With Quote
 
Test Mode watermark never comes up after rebooting in Test Mod with Dso13!!
Old
  (#730)
jaredtortosa
Newbie
 
Videocard: HD 4870@ATI FirePro v8700
Processor: INTEL Q6600
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 630w
Default Test Mode watermark never comes up after rebooting in Test Mod with Dso13!! - 02-28-2012, 18:26 | posts: 4

Thanks for your reply, I was loosing hope that anyone would care to reply.

I have turned on Test mod and rebooted with every step just as you described but the watermark just isnt't showing up!

Is the test mod disabled for those with Win 7 activated with a patch!!!?

Any help would be apreciated.

Thank you so much!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#731)
nfsx
Newbie
 
Videocard: ATI Radeon x1950 Pro 512MB
Processor: Pentium 4
Mainboard: P4V88 ASROCK(Yea i know)
Memory: 1024 MB DDR(2*512)
Soundcard:
PSU: 600 W
Default 02-29-2012, 23:20 | posts: 6 | Location: Slovenia

I guess its not possible to soft mod a 5570?
   
Reply With Quote
HD 4870@v8700=Performance drops on OPENGL & AFTER EFFECTS CS5 OPENGL does not work!!!
Old
  (#732)
jaredtortosa
Newbie
 
Videocard: HD 4870@ATI FirePro v8700
Processor: INTEL Q6600
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 630w
Default HD 4870@v8700=Performance drops on OPENGL & AFTER EFFECTS CS5 OPENGL does not work!!! - 03-06-2012, 20:32 | posts: 4

Hi everyone. Thanks for all your hard work to make this possible.

This is my problem:

1.- I finally modified my HD 4870 to a V8700 (driver 8.723) and gained huge improvement in both Max and Maya.

SepcView 10 shows a score of 60+ on max and about 260+ on Maya.

However, after a few days, the performance drops in Maya to about 60 on Specview 10, but still just as fast on Max!! (Max specview 10=60+)(Max 2011 & 2012)

UPDATE:

I created another user account on the same windows 7 I am using and now the new user account shows the full improved v8700 performance in both Maya and Max, but the one in which I install the patched driver still shows a huge drop in Maya performance, and the 2 user accounts are within the same Win 7 install! (switching between the two user accounts gives me performance gain vs no performence gain in Maya----(!!??)


2.-Also, After Effects CS5 does not allow me to turn on the OPENGL option to accelerate previewing or anything else at any point after installing the patched driver with all the performance increase working in Max and Maya.

so my 2 questions are:

1.-Why is Maya performance droppping after it was fully working?

2.-Why After Effects does not allow OPENGL preview acceleration if 4870 or
v8700 are listed as supported cards for OPENGL acceleration in both previewing and rendering for After effects?


PLEASE HELP!!!! I am at loss here!!!!!

Any help or light into the matter is greatly appreciated!!

Thanks everyone!

Last edited by jaredtortosa; 03-06-2012 at 20:36.
   
Reply With Quote
Old
  (#733)
roocoon
Member Guru
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 03-09-2012, 20:45 | posts: 51

Maybe something different in the two Maya environments?
Are you using the same maya.env? Same system environment variables?
Maybe the original user has created too many files somewhere that get scanned when Maya runs and slow it down. Start some monitor tool and see where the time is spent.
Good luck.
   
Reply With Quote
New kid, first post regarding softmoding
Old
  (#734)
ULYXX
Newbie
 
Videocard: HD 4670
Processor: Athlon II x4 640
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: earthwatts 430w
Default New kid, first post regarding softmoding - 03-10-2012, 02:15 | posts: 1

Before i attempt softmoding my older HD 4670, what benchmark applications are you guys using to test for the before and after results of a radeon and firepro?


There's my noob question. Short and sweet. Im only a few pages into this big thread so i apologize in advance if its already been asked.
   
Reply With Quote
Old
  (#735)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 03-13-2012, 14:37 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

SPEC ViewPerf 10 should be enough for your needs.. You can also use version 11 of the same benchmark..
   
Reply With Quote
 
Old
  (#736)
Limiter
Newbie
 
Videocard: ATI Radeon™ HD2600X
Processor: Intel Core 2 Duo E6540
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Thermaltake TR2 470W
Default 03-22-2012, 06:46 | posts: 1

Hi all!
Is it possible to make softmod for the Radeon HD 4730?
   
Reply With Quote
Old
  (#737)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 03-23-2012, 17:51 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Short answer: Yes!
   
Reply With Quote
Old
  (#738)
Kluska
Newbie
 
Videocard: 3850 AGP
Processor: Intel
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 450W
Default 03-26-2012, 13:23 | posts: 3

hello
where can I find a running patchscript the 8.723 drivers for HD3850, XP32bit
   
Reply With Quote
Old
  (#739)
IS_live
Newbie
 
Videocard: PowerColor HD6930 1Gb
Processor: Intel Core i5 2500K
Mainboard: AsRock Z77 Extreme4
Memory: DDR3 1600 16Gb
Soundcard: Realtek onboard audio
PSU: Chieftec 750W
Default 04-01-2012, 22:14 | posts: 1 | Location: Russia

Hi!
If i get it right, there's no patchscript for Radeon 6900 series cards yet?
As 8.723 driver doesn't know Cayman GPUs - we have to wait?
   
Reply With Quote
Old
  (#740)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 04-03-2012, 16:41 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Yes, the alternative is to buy Notebook with HD 6990M and flash FirePro BIOS ;P
   
Reply With Quote
Old
  (#741)
Valfar
Newbie
 
Videocard: ATI HD4850 512
Processor: Intel E6600 4 / OK 3.4
Mainboard: GIGABYTE GA-965P-DS3P
Memory: GEIL DDR2 4GB / 378
Soundcard: CARAT-HD1V
PSU: CHIEFTEC 400W
Default 04-05-2012, 19:49 | posts: 4 | Location: UK

Hello.

I am a SolidWorks user and I have successfully moded my RV770 to RV770GL with the FirePro 8.723 version drivers, thank you very much.

But the thing is that now I don't have the hardware acceleration anymore. For ex. a youtube clip is green now and the splash ex player run without ATI Avivo.

Please give me some advice here; thank you.
   
Reply With Quote
Old
  (#742)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 04-12-2012, 13:13 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

@Valfar

This is a known problem with no fix so far (as I remember)..
   
Reply With Quote
Old
  (#743)
Valfar
Newbie
 
Videocard: ATI HD4850 512
Processor: Intel E6600 4 / OK 3.4
Mainboard: GIGABYTE GA-965P-DS3P
Memory: GEIL DDR2 4GB / 378
Soundcard: CARAT-HD1V
PSU: CHIEFTEC 400W
Default 04-15-2012, 22:37 | posts: 4 | Location: UK

I have disabled the hardware acceleration from the flash player menu; e6600 works fine for any HD video anyway.

By the way, do you know some new script for the v8.83.5.4 FirePro Win7 x64 drivers?

Thank you for the answer.
   
Reply With Quote
Old
  (#744)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 04-16-2012, 13:28 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Schoko is/was working on a new patchscript but no news since some time now.. We have to wait..
   
Reply With Quote
Old
  (#745)
Valfar
Newbie
 
Videocard: ATI HD4850 512
Processor: Intel E6600 4 / OK 3.4
Mainboard: GIGABYTE GA-965P-DS3P
Memory: GEIL DDR2 4GB / 378
Soundcard: CARAT-HD1V
PSU: CHIEFTEC 400W
Default 04-23-2012, 23:55 | posts: 4 | Location: UK

Maybe someone will need this; don't know if it's good or bad.

Softmod RV770 to RV770GL / FirePro v8.723 drivers

SPECviewperf 11:

catia-03: 7.23
ensight-04: 9.95
lightwave-01: 18.94
maya-03: 34.33
proe-05: 3.6
sw-02: 19.83
tcvis-02: 13.91
snx-01: 18.73

I would like to reinstall the normal final drivers for my HD and rerun the benchmarks to know the achievement; but the system runs so smooth now.
   
Reply With Quote
Old
  (#746)
maxpoz
Member Guru
 
Videocard: Ati X1600
Processor: Core 2 Duo 6600
Mainboard: Asus P5e
Memory: 4 Ddr2 800 Corsair xmas2
Soundcard: None
PSU: Enermax
Default 04-27-2012, 08:46 | posts: 66 | Location: MILANO

Quote:
Originally Posted by CADCAT View Post
Schoko is/was working on a new patchscript but no news since some time now.. We have to wait..
many months ago....
   
Reply With Quote
Old
  (#747)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 05-09-2012, 19:37 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Yeah but hope dies last
   
Reply With Quote
Old
  (#748)
smile_gerard
Newbie
 
Videocard: 3800/5870m
Processor: Q6600, I7-720qm
Mainboard: P5k/ Asus G73
Memory: 512/1gb
Soundcard:
PSU:
Default 05-22-2012, 03:52 | posts: 44 | Location: Singapore

Haven't been in here for a really long time. I guess progress is the same as before. Haven't used this for over a year now. Latest is still 8.723?
   
Reply With Quote
Old
  (#749)
CADCAT
Master Guru
 
Videocard: Mobility HD5870 1GB GDDR5
Processor: Core i5 460M
Mainboard: MSI GX660R
Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM
Soundcard: Notebook Speakers
PSU: Notebook PSU
Default 05-22-2012, 08:43 | posts: 232 | Location: Thuringia, Germany

Yep
   
Reply With Quote
Old
  (#750)
bestfil
Newbie
 
Videocard: Palit Radeon HD4850 512MB
Processor: Core 2 Duo E7300 @3,2GHz
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 450W
Default 05-22-2012, 19:45 | posts: 1

Quote:
Originally Posted by Valfar View Post
Maybe someone will need this; don't know if it's good or bad.

Softmod RV770 to RV770GL / FirePro v8.723 drivers

SPECviewperf 11:

catia-03: 7.23
ensight-04: 9.95
lightwave-01: 18.94
maya-03: 34.33
proe-05: 3.6
sw-02: 19.83
tcvis-02: 13.91
snx-01: 18.73

I would like to reinstall the normal final drivers for my HD and rerun the benchmarks to know the achievement; but the system runs so smooth now.
Yes, unfortunately it's bad. This values are too low.
I had the same problem. I wanted to make HD4850->fireprov8700 and it failed many times with different drivers.

The name of card has been changed but opengl support was wrong.

Than I don't know how, because I've been doing it many times in the same way I succeeded with softmod to firestream 9250.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.