Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Palit GeForce GTX 680 4GB edition photo's
Old
  (#1)
Guru3D News
Ancient Guru
 
Guru3D News's Avatar
 
Videocard:
Processor: HAL 9000
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default Palit GeForce GTX 680 4GB edition photo's - 04-13-2012, 15:00 | posts: 6,462

We have some photo's available of Palit's 4GB version of their JetSrream GeForce GTX 680. This is the first customized GeForce GTX 680 with 4GB becoming available really soon. In fact we have this...

More...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Ven0m
Maha Guru
 
Ven0m's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX 680 D2CU TOP
Processor: i7 920 @ 4GHz
Mainboard: ASUS Rampage II Extreme
Memory: 12GB Patriot Viper
Soundcard: Xonar D2X>Custom amp>K712
PSU: Seasonic M12D 850W
Default 04-13-2012, 15:00 | posts: 1,454 | Location: Warsaw, Poland

I guess these 4gb cards will result in plummet of Quadro and Tesla sales - who needs to pay that much money when you can get a cheaper card with tons of ram?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Fusion_XT
Maha Guru
 
Fusion_XT's Avatar
 
Videocard: GTX TITAN HO
Processor: Intel i7 980X HO
Mainboard: Gigabyte X58A-UD7
Memory: 6GB Corsair Dominator 1T
Soundcard: AuzenTech Forte w/ Z-5400
PSU: Corsair HX1000
Default 04-13-2012, 15:06 | posts: 812 | Location: Netherlands

Quote:
Originally Posted by Ven0m View Post
I guess these 4gb cards will result in plummet of Quadro and Tesla sales - who needs to pay that much money when you can get a cheaper card with tons of ram?
No because GPGPU is crippled on the GTX680
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Corrupt^
Ancient Guru
 
Corrupt^'s Avatar
 
Videocard: Geforce GTX770 - G2773HS
Processor: Core i7 2600K 4.5Ghz
Mainboard: Gigabyte P67-UD4-B3
Memory: Corsair DDR3 16GB 1600
Soundcard: Essence ST - Sennh. HD650
PSU: Antec Truepower 850W
Default 04-13-2012, 15:13 | posts: 5,400 | Location: Belgium

Other then that, don't businesses using Quadro cards get contracts involving more professional support from NVIDIA?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Denial
Ancient Guru
 
Denial's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 980
Processor: i7-3770K
Mainboard: ASUS Maximus 5 Formula
Memory: 16GB Corsair DDR3 2133
Soundcard: ZxR & HD800 Lyr/PC350SE
PSU: Seasonic 1000w
Default 04-13-2012, 15:19 | posts: 7,104 | Location: Above Earth in a Big Rocket Ship

Quote:
Originally Posted by Corrupt^ View Post
Other then that, don't businesses using Quadro cards get contracts involving more professional support from NVIDIA?
Yeah, I have a buddy who works for an automobile company, mainly does design in catia - but whenever he's having a problem graphics wise, he just calls Nvidia and they will write custom drivers to fix issues.

But at the same time there is still a reason to cripple GPGPU performance. I know a lot of people, mostly in the Media field, that bought CUDA based consumer level graphics in order to accelerate operations in Premiere/After Effects/Avid/etc. By crippling performance it gives people that do that type of work more of a reason to use the professional based cards. Although it's still significantly faster then using a non-cuda solution, so it's not like a total loss.

Last edited by Denial; 04-13-2012 at 15:26.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Corrupt^
Ancient Guru
 
Corrupt^'s Avatar
 
Videocard: Geforce GTX770 - G2773HS
Processor: Core i7 2600K 4.5Ghz
Mainboard: Gigabyte P67-UD4-B3
Memory: Corsair DDR3 16GB 1600
Soundcard: Essence ST - Sennh. HD650
PSU: Antec Truepower 850W
Default 04-13-2012, 15:27 | posts: 5,400 | Location: Belgium

It's kind of a trade off really, but more professional company's with the money to back it up are obviously going to go for the Quadro's.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Dancop
Newbie
 
Videocard: 7970
Processor: 3770K@4,5GHz
Mainboard: MVG
Memory: 16GB G.SKILL 2400 CL10
Soundcard: X-Fi Music
PSU: Enermax Maxrevo 1500W
Default 04-13-2012, 15:32 | posts: 29 | Location: Germany

Mine two are coming tomorrow! Another guy called naennon @ hwluxx germany has one right now!
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Ade 1
Master Guru
 
Ade 1's Avatar
 
Videocard: Gigabyte GTX 690
Processor: Intel i7 920 @ 3.8ghz
Mainboard: Gigabyte X58A-OC
Memory: 12gb OCZ DDR3
Soundcard: X-Fi Soundblaster Z
PSU: Corsair AX1200
Default 04-13-2012, 15:40 | posts: 601 | Location: Safe House

Look forward to the review of this. Seems the 4gb version has appeared quite quickly!
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
HonoredShadow
Ancient Guru
 
HonoredShadow's Avatar
 
Videocard: MSI 970 SLI OC+ASUS Swift
Processor: 2700k@4.8 Noctua NH-U12P
Mainboard: AsRock P67 Extreme6
Memory: 16GB Corsair 1866mhz
Soundcard: ASUS Xonar DX PCI-E
PSU: 1300W EVGA SuperNOVA
Default 04-13-2012, 16:32 | posts: 3,600 | Location: UK

Quote:
Originally Posted by Fusion_XT View Post
No because GPGPU is crippled on the GTX680
So why are people buying these cards if they are crippled? Would not make sense for people on this site to do that. Surely they would wait as it's a lot of money.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Dancop
Newbie
 
Videocard: 7970
Processor: 3770K@4,5GHz
Mainboard: MVG
Memory: 16GB G.SKILL 2400 CL10
Soundcard: X-Fi Music
PSU: Enermax Maxrevo 1500W
Default 04-13-2012, 16:58 | posts: 29 | Location: Germany

Be careful with the 4GB Version! IT IS NOT OVERCLOCKED as described everywhere.
One user has this card and I called PALIT Germany...so the 4GB Version is not overclocked!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Dancop
Newbie
 
Videocard: 7970
Processor: 3770K@4,5GHz
Mainboard: MVG
Memory: 16GB G.SKILL 2400 CL10
Soundcard: X-Fi Music
PSU: Enermax Maxrevo 1500W
Default 04-13-2012, 17:01 | posts: 29 | Location: Germany

http://www.hardwareluxx.de/community...l#post18727503
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default 04-13-2012, 19:34 | posts: 21,025 | Location: Guru3D testlab

Quote:
Originally Posted by Dancop View Post
Be careful with the 4GB Version! IT IS NOT OVERCLOCKED as described everywhere.
One user has this card and I called PALIT Germany...so the 4GB Version is not overclocked!

Confirmed (!) i just installed the card. It is running at ref clocks of a 1006 Mhz baseclock and 6008 MHz on the memory. The news item is now reflecting this properly.


Follow Guru3D on twitter.
Follow Guru3D on facebook.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.