Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards vs General Purpose - NVIDIA Ageia PhysX, GPGPU etc.
Videocards vs General Purpose - NVIDIA Ageia PhysX, GPGPU etc. In this section you can discuss general purpose application that run over your GPU, like transcoding, Physics simulation etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
turn physx off
Old
  (#1)
tekin77
Member Guru
 
Videocard: Evga 690 gtx
Processor: Intel i7 920 o/c @ 4.4
Mainboard: Asus Rampage II Extreme
Memory: 12GB Corsair DDR3
Soundcard: X-Fi
PSU: Corsair AX1200
Default turn physx off - 08-15-2010, 21:17 | posts: 84

how do i turn phyx off..completely in 258.96
can only see options for my 2 460's or cpu (many ive had to much brandy)
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
sykozis
Ancient Guru
 
sykozis's Avatar
 
Videocard: SLI GTX660
Processor: 2600K@4.5ghz
Mainboard: ASRock Z77 Extreme4
Memory: 16gb G.Skill DDR3-2133
Soundcard: Creative SB Recon3D PCIe
PSU: Seasonic M12II 620watt
Default 08-15-2010, 23:11 | posts: 16,948 | Location: US East Coast

You can't actually disable PhysX. All you can do is decide which handles PhysX....be it the CPU or the GPU.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Vood007
Master Guru
 
Videocard: Too
Processor: Yes
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Also
Default 08-15-2010, 23:54 | posts: 782

..or just deinstall it. But some games require Physx even if they do not utilize it at all.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
kayno1993
Member Guru
 
kayno1993's Avatar
 
Videocard: GTX280 @ 714/1537/1215
Processor: i7 920 d0 @ 4.2ghz on air
Mainboard: GA-EX58-UD5
Memory: 6GB OCZ REAPER @ 1866mhz
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Antec 850watt TP Quattro
Default 08-16-2010, 05:58 | posts: 116

yer ou can actually un-install phys x, goto the install directory and click un-isntall.....problem solved but i dont see why u wud want it gone
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
tekin77
Member Guru
 
Videocard: Evga 690 gtx
Processor: Intel i7 920 o/c @ 4.4
Mainboard: Asus Rampage II Extreme
Memory: 12GB Corsair DDR3
Soundcard: X-Fi
PSU: Corsair AX1200
Default 08-16-2010, 12:59 | posts: 84

dont wanna uninstall it cos some of my games wont start
with out it ... so whats the best setting for an SLI set up ???
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
VMax Tuner
Member Guru
 
VMax Tuner's Avatar
 
Videocard: Radeon6990 + 275GTX @H2o
Processor: i7 2600k@4.5Ghz EK-H2o
Mainboard: P67A-UD7@ EK-H2o
Memory: 8Gb Corsair Vengeance CL8
Soundcard: Creative X-Fi Elite Pro
PSU: Enermax Revolution 1050W
Default 08-16-2010, 16:08 | posts: 73

Quote:
Originally Posted by tekin77 View Post
dont wanna uninstall it cos some of my games wont start
with out it ... so whats the best setting for an SLI set up ???
For SLI I would leave it at auto because the driver will shift PhysX work between the cards due to their workload. I had it that way for a long time and it worked well.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
HaZe303
Maha Guru
 
HaZe303's Avatar
 
Videocard: 6970Xfire & GTX570 SLI
Processor: Core i5 2500k & i7 920
Mainboard: Asus P8Z68-V & P6T DLX v2
Memory: Corsair 4GB & Corsair 6GB
Soundcard: X-FI PCI & X-FI Titanium
PSU: TT 1200W & Corsair TX850W
Default 08-27-2010, 12:50 | posts: 1,938 | Location: Sweden

You can use NV Physx Tweaker to fastly change from CPU to GPU physics.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.