Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > RivaTuner Advanced Discussion forum
RivaTuner Advanced Discussion forum This forum is intended for advanced comments, ideas and general discussion of the RivaTuner Utility which is hosted here at the Guru of 3D. This forum is visited by programmer himself - you can only post in this area with a minimum of 10 posts and 7 days forum membership.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#26)
maxtorag
Member Guru
 
maxtorag's Avatar
 
Videocard: Asus Radeon HD2900XT @ FireGL V8650
Processor: Intel Core Q6600
Mainboard: ASUS P5N-E SLI
Memory: 4GB Dual Channel DDR 800MHz
Soundcard: Audigy 2, Genius 5.1
PSU: Enermax EG485AX
Default 05-12-2008, 08:09 | posts: 49 | Location: Slovakia

Well, the recognition should not be a problem...
I have switched the primary and secondary monitor just in the CCC extended desktop settings so now it corresponds to actual DVI configuration and I haven't had a problem since then. But it could be also because I haven't had a corruption of displays before quitting windows which I avoided by shutting down the hole Win, not only Maya, after I was finished, plus most usually, I use StandBy mode, and maya is constantly running So I cannot say whether the switching made any difference regarding the startup and "recognition".
   
Reply With Quote
 
Old
  (#27)
maxpoz
Member Guru
 
Videocard: Ati X1600
Processor: Core 2 Duo 6600
Mainboard: Asus P5e
Memory: 4 Ddr2 800 Corsair xmas2
Soundcard: None
PSU: Enermax
Default 05-12-2008, 08:43 | posts: 66 | Location: MILANO

Sorry but my english is very small, the second part of message it's too hard to translate and google don't help me.

In windows you have not any problem,
you use maya, but the proble is when the pc start the standby mode?
   
Reply With Quote
Old
  (#28)
maxtorag
Member Guru
 
maxtorag's Avatar
 
Videocard: Asus Radeon HD2900XT @ FireGL V8650
Processor: Intel Core Q6600
Mainboard: ASUS P5N-E SLI
Memory: 4GB Dual Channel DDR 800MHz
Soundcard: Audigy 2, Genius 5.1
PSU: Enermax EG485AX
Default 05-12-2008, 08:55 | posts: 49 | Location: Slovakia

no, the thing is:
I don't have any problem in WIN, when I shut down the whole win, not only maya.
And I usually don't shut down, I just put it to standby mode with maya constantly running, thus I don't have any problems at all
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
schoko
Master Guru
 
Videocard: Hd2600 Mobility
Processor: C2D T7700
Mainboard: HP 8510 P
Memory: 4 GB DDR II 667 Mhz
Soundcard:
PSU: ---
Default 05-12-2008, 09:05 | posts: 178

well, that is at least some kind of "workaround".

i do hope ati does fix that problem soon. btw, i have given a maya introduction to some students a few days ago, and at least with the beamer i used i did not have these problems.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#30)
NormanBates
Master Guru
 
NormanBates's Avatar
 
Videocard: ATI HD3870 / ATI HD4670
Processor: Intel Q6600@3GHz
Mainboard: Asus P5K
Memory: 2gb DDR2-800
Soundcard: similaar.com
PSU: find similar things
Default 05-12-2008, 09:29 | posts: 376 | Location: Spain

I also have had the "sticky time slider" bug for ages, but it never really bothered me, at least not nearly as much as selection-bug and ex-selection-lag

I don't get corruption; maybe it's because I don't use CCC: I never upgraded the old-and-not-cool driver tools that came with the first unmodded drivers I installed (I don't like .NET or the CCC, I don't intend to use them unless I can't do without them)
   
Reply With Quote
Old
  (#31)
schoko
Master Guru
 
Videocard: Hd2600 Mobility
Processor: C2D T7700
Mainboard: HP 8510 P
Memory: 4 GB DDR II 667 Mhz
Soundcard:
PSU: ---
Default 05-12-2008, 09:47 | posts: 178

hmm, that is interesting.

so it seems its a bug in CCC ? not the driver itself ?
well if thats the case, i guess there are some registry values to play around with. ill take a look at the registry then to see if there could be some bugs.

well, since you do not have the bug, maybe we can compare the registry settings then.
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
maxtorag
Member Guru
 
maxtorag's Avatar
 
Videocard: Asus Radeon HD2900XT @ FireGL V8650
Processor: Intel Core Q6600
Mainboard: ASUS P5N-E SLI
Memory: 4GB Dual Channel DDR 800MHz
Soundcard: Audigy 2, Genius 5.1
PSU: Enermax EG485AX
Default 05-12-2008, 10:15 | posts: 49 | Location: Slovakia

Quote:
Originally Posted by NormanBates View Post
I also have had the "sticky time slider" bug for ages, but it never really bothered me, at least not nearly as much as selection-bug and ex-selection-lag

I don't get corruption; maybe it's because I don't use CCC: I never upgraded the old-and-not-cool driver tools that came with the first unmodded drivers I installed (I don't like .NET or the CCC, I don't intend to use them unless I can't do without them)
Do you mean the ATI CP with modified aticdxx.dat? Because when I first reinstalled the drivers, it did not show me the advanced settings. That's why I switched (not gladly ) to CCC. Well, I should then try to do a clean ATI install with ATI CP from previous driver and see. Will post the results (but I am afraid not sooner than in 2 days). If schoko finds out any solution meanwhile...
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
NormanBates
Master Guru
 
NormanBates's Avatar
 
Videocard: ATI HD3870 / ATI HD4670
Processor: Intel Q6600@3GHz
Mainboard: Asus P5K
Memory: 2gb DDR2-800
Soundcard: similaar.com
PSU: find similar things
Default 05-13-2008, 08:28 | posts: 376 | Location: Spain

I have ATI CP with no mods or add-ons, so I don't see many options, and certainly not many pro options, but the card is working with firegl performance, and I didn't intend to mess with the options anyway
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
NormanBates
Master Guru
 
NormanBates's Avatar
 
Videocard: ATI HD3870 / ATI HD4670
Processor: Intel Q6600@3GHz
Mainboard: Asus P5K
Memory: 2gb DDR2-800
Soundcard: similaar.com
PSU: find similar things
Default 05-16-2008, 08:38 | posts: 376 | Location: Spain

Hi

I said it on a different thread, but it may be worth repeating here, to avoid you doing some unproductive work...

as the drivers are working much better now, I updated my HD2600XT to a HD3870... and I see those secondary monitor artifacts now

(I still use my old ATI CP with no mods)
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
maxtorag
Member Guru
 
maxtorag's Avatar
 
Videocard: Asus Radeon HD2900XT @ FireGL V8650
Processor: Intel Core Q6600
Mainboard: ASUS P5N-E SLI
Memory: 4GB Dual Channel DDR 800MHz
Soundcard: Audigy 2, Genius 5.1
PSU: Enermax EG485AX
Default 05-16-2008, 08:49 | posts: 49 | Location: Slovakia

@NormanBates:
glad to see you are also among us....just kidding. But so far I have successfully avoided all corruptions with some workarounds I mentioned earlier...
So no biggie.
What did you mod you 3870 with? (some link to thread?) and how is it working? Is it much better (= worth updating) than 2900XT (I doubt that, but still...)
   
Reply With Quote
 
Old
  (#36)
NormanBates
Master Guru
 
NormanBates's Avatar
 
Videocard: ATI HD3870 / ATI HD4670
Processor: Intel Q6600@3GHz
Mainboard: Asus P5K
Memory: 2gb DDR2-800
Soundcard: similaar.com
PSU: find similar things
Default 05-19-2008, 08:48 | posts: 376 | Location: Spain

I think the patchscript you're using could be modified to work on a 3870

you have to follow instructions by schoko on how to add new deviceIDs to the patchscript; some users are bothering schoko because they can't get it working, but I found it to be a quite simple procedure

that's what I did with the 32bit patchscript:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=261172

on that thread you can find details about the performance I'm getting from this new card; I don't think you'll get better performance than with an HD2900XT, but it's definitely more convenient (smaller card, way less heat, and in my case total silence thanks to passive cooling)

Last edited by NormanBates; 05-19-2008 at 08:56.
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
Samiam
Member Guru
 
Videocard: 4G DDR2
Processor: Core2Duo
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600w
Default 06-07-2008, 04:29 | posts: 144

Will this work on 19xx series or only 2xxx series? How does one modify a script to support another series? Is it simply a matter of pasting in new card deviceIDs?

Could I paste some part of another script into this one to get different deviceIDs? Maybe the part in red, or red and green? The blue part is unique to each driver and is the actual hack, correct?

Thanks

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=24761:

[Common]
SrcFile = ati2mtag.sys
BakFile = ati2mtag.old
MakeCRC = 1
Packed = 1

;common script for 669x+

DstVar0 = force FireGL 3300 capabilities(1300/1400)
DstVar1 = force FireGL 5200 capabilities(1300XT/1600/1650Pro)
DstVar2 = force FireGL 7350 capabilities(1800)
DstVar3 = force FireGL 7400 capabilities(1950pro)
DstVar4 = force M FireGL V5200 capabilities(MOBILITY 1600)
DstVar5 = force M FireGL V7200 capabilities(MOBILITY 1800)
DstVar6 = force M 54GL capabilities(MOBILITY1300/1400/1350/1450)
DstVar7 = force M 66GL capabilities(MOBILITY 1750)


Src0 = BA 67 00 00 00 E8 0C BF FF FF 85 C0 74 0D 48 8B D3
SCM0 = FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF 00 FF FF FF
Dst0 = BA 67 00 00 00 E8 0C BF FF FF 85 C0 90 90 48 8B D3
DCM0 = 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Src1 = BA DF 00 00 00 48 8B CB E8 1E 85 FF FF 48 8B CF 85 C0 74 0A
SCM1 = FF FF FF FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF
Dst1 = BA DF 00 00 00 48 8B CB E8 1E 85 FF FF 48 8B CF 85 C0 EB 0A
DCM1 = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Src2 = BA 4B 00 00 00 E8 1E 85 FF FF A8 04 75 0D
SCM2 = FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF
Dst2 = BA 4B 00 00 00 E8 1E 85 FF FF 24 FB 90 90
DCM2 = 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00

Src3 = 72 3C BA 84 00 00 00
Dst3 = 90 90 BA 84 00 00 00

Src4 = 74 1F EB 10 BA 0A 00 00 00 E8 F3 62 FF FF 0F BA E0 0D 73 0D
SCM4 = FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
Dst4 = 90 90 EB 10 BA 0A 00 00 00 E8 F3 62 FF FF 0F BA E0 0D 90 90
DCM4 = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00

Src5 = E8 8A 76 00 00 85 C0 74 32 33 C0 EB 45 44 0F B7 C0
SCM5 = FF 00 00 FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
Dst5 = E8 8A 76 00 00 85 C0 74 32 33 C0 EB 40 44 0F B7 C0
DCM5 = 00 FF FF 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00

Src6 = 83 F8 40 75 00 66 81 7C 24 30 02 10 75 00 0F B7 54 24 32
SCM6 = FF FF FF FF 00 FF FF FF FF FF FF FF FF 00 FF FF FF FF FF
Dst6_0 = 66 c7 44 24 32 52 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_1 = 66 c7 44 24 32 DA 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_2 = 66 c7 44 24 32 0F 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_3 = 66 c7 44 24 32 8C 72 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_4 = 66 c7 44 24 32 C4 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_5 = 66 c7 44 24 32 03 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_6 = 66 c7 44 24 32 44 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_7 = 66 c7 44 24 32 9C 72 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90


[Common 6.14.10.667x]
Src0 = BA 67 00 00 00 E8 0C BF FF FF 85 C0 74 0D 48 8B D3
SCM0 = FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF 00 FF FF FF
Dst0 = BA 67 00 00 00 E8 0C BF FF FF 85 C0 90 90 48 8B D3
DCM0 = 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Src1 = BA DF 00 00 00 48 8B CB E8 1E 85 FF FF 48 8B CF 85 C0 74 0A
SCM1 = FF FF FF FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF
Dst1 = BA DF 00 00 00 48 8B CB E8 1E 85 FF FF 48 8B CF 85 C0 EB 0A
DCM1 = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Src2 = BA 4B 00 00 00 E8 1E 85 FF FF A8 04 75 0D
SCM2 = FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF
Dst2 = BA 4B 00 00 00 E8 1E 85 FF FF 24 FB 90 90
DCM2 = 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00

Src3 = 72 4D BA 3C 00 00 00 48 8B CB E8 C8 BE FF FF 85 C0 74 3C
SCM3 = FF FF FF FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
Dst3 = 90 90 BA 3C 00 00 00 48 8B CB E8 C8 BE FF FF 85 C0 90 90
DCM3 = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00

Src4 = 74 1F EB 10 BA 0A 00 00 00 E8 F3 62 FF FF 0F BA E0 0D 73 0D
SCM4 = FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
Dst4 = 90 90 EB 10 BA 0A 00 00 00 E8 F3 62 FF FF 0F BA E0 0D 90 90
DCM4 = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00

Src5 = B8 01 00 00 00 48 83 C4 20 5B C3 33 C0 EB F6
Dst5 = B8 01 00 00 00 48 83 C4 20 5B C3 33 C0 EB F1

Src6 = 83 F8 40 75 00 66 81 7C 24 30 02 10 75 00 0F B7 54 24 32
SCM6 = FF FF FF FF 00 FF FF FF FF FF FF FF FF 00 FF FF FF FF FF
Dst6_0 = 66 c7 44 24 32 52 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_1 = 66 c7 44 24 32 DA 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_2 = 66 c7 44 24 32 0F 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_3 = 66 c7 44 24 32 8C 72 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_4 = 66 c7 44 24 32 C4 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_5 = 66 c7 44 24 32 03 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_6 = 66 c7 44 24 32 44 71 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90
Dst6_7 = 66 c7 44 24 32 9C 72 0F B7 54 24 32 90 90 90 90 90 90 90

[Common 6.14.10.668x]
WrapTo = Common 6.14.10.667x

Last edited by Samiam; 06-07-2008 at 04:32.
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
schoko
Master Guru
 
Videocard: Hd2600 Mobility
Processor: C2D T7700
Mainboard: HP 8510 P
Memory: 4 GB DDR II 667 Mhz
Soundcard:
PSU: ---
Default 06-07-2008, 10:00 | posts: 178

samiam

please read this thread for adding other cards to the script :
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=255976&page=4

especially this post has the information you want.
http://forums.guru3d.com/showpost.ph...1&postcount=92
   
Reply With Quote
Thanks!
Old
  (#39)
Samiam
Member Guru
 
Videocard: 4G DDR2
Processor: Core2Duo
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 600w
Talking Thanks! - 06-07-2008, 10:14 | posts: 144

That's exactly the info I needed. Going to it try now.

***

EDIT: just tried and it's working greatwith my 1950pro. Good to know. And thanks for patch script!

Last edited by Samiam; 06-07-2008 at 11:08.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.