Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Anyone getting Quake 4 stability issues with newer drivers?
Old
  (#1)
double_cut
Maha Guru
 
Videocard: PS3/360 Elite
Processor: PS3/360 Elite
Mainboard: PS3/360 Elite
Memory: PS3/360 Elite
Soundcard: PS3/360 Elite
PSU: PS3/360 Elite
Default Anyone getting Quake 4 stability issues with newer drivers? - 01-03-2006, 13:56 | posts: 2,150

I must admit its been a wee while since iv bedded my X800 into my main rig but the urge to swap cards was just too strong for me.

Quake 4 was running sweet as a nut after I did the multi threaded patch update on my 6800. There was certainly a decent performance increase from the upgrade. I also fancied giving the new multithreaded ATI drivers a go in my main rig (I do realise that those ops are so far only for Direct3D based games, id assume it wouldnt interfere). On Omega Cat 5.12s and official 5.12s and beta 5.13 drivers, my Quake 4 randomly drops to desktop with no errors or causes errors resulting in a system crash. I used to get errors on older drivers but only of the incorrectly set gamma settingson exiting the game.

Im assuming these new drivers are not reacting well to the beta patch for Quake 4 as that is the only thing that has changed since my last stint with my X800 in my main rig and was wondering anyone else has the same problems.

Also I used to use ATI Tray Tools to use the HDR-ish Lite smartshader for Quake 4 (which is gorgeous btw) but now it wont even start with the smartshader enabled. :S

Im at a bit of a loss and this is the first issue iv had in a long old time, any help would be much appreciated. Is it a simple matter of choice between multithreaded support in Quake 4 and multithreaded support in the rest of my Direct 3D games or something more sinister then that?

For the record I fully uninstalled and followed Driver Cleaner Pro instructinos for removal of Nvidia drivers and on reinstallation of ATI drivers trying to find the problem. Id rather not go back to 5.11 since id like to make sue of the multithreaded performance enhancements in Direct 3D of the 5.12 and later drivers. Thanks guys.
   
Reply With Quote
 
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.