Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Soundcards, Speakers HiFI & File formats
Soundcards, Speakers HiFI & File formats A cracking SoundBlaster ? Got new Speakers ? Be heard in here !


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Apps and windows refuse to play audio
Old
  (#1)
TigerShark
Master Guru
 
TigerShark's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7550
Processor: AMD Phenom II X3 BE
Mainboard: Asus Am3
Memory: Corsair 2Gb x 4
Soundcard: X-Fi Xtreme Gamer
PSU: OCZ Mod Xstream Pro 600w
Default Apps and windows refuse to play audio - 03-12-2012, 16:23 | posts: 201 | Location: Argentina

Hi people.
I dont know if this issue is a hardware problem or not but I'll try anyway.
The problem is weird.... really...
Some random days I turn on my pc to find any program will just refuse to play audio!!

I mean, hitting the play button will not start the reproduction of the file. No errors, no jump to other files, no sound, no seeker bar movement, just like I'd never hit the button in the fist place. This happens with winamp, wmp, mcp, vlc, etc etc.
Windows itself wont play any sound (games, web, etc) but the audio device doesn´t show any problem.

As I said, its random. Some restarts will fix the problem until it just happens again.

I have a Creative x-fi xtreme gamer on an am3 asus mobo (I can provide more details when at home if u need).
Windows 7 pro sp1.

Any hint on how to solve this once and for all?
Thx in advance.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Nono06
Master Guru
 
Videocard: 680 GTX SLI (1215/6884)
Processor: Core i7 950@4.3GHz
Mainboard: Gigabyte X58A-UD5 v2.0
Memory: 6GB (8-9-8-24-1T)@1870
Soundcard: X-Fi Titanium Fatal1ty
PSU: BeQuiet 1000W
Default 03-12-2012, 17:44 | posts: 751 | Location: France

Which driver are you using? is that the latest beta one?

On creative webpage there is the following (Release date : 16 Sep 11)

File Name : SBXF_PCDRVBETA_US_2_18_0015A.exe
This download is a beta driver providing Microsoft® Windows® XP, Windows Vista® and Windows 7 support for Creative Sound Blaster® X-Fi™ Series. For more details, read the rest of the web release note.

Take note of the following:

•THIS IS AN UNSUPPORTED BETA DRIVER. There is no technical support for this driver.
•We recommend that only experienced users install this driver. Do not install this driver on a system used to perform critical tasks.
•Users who are looking for stable drivers should wait for the final release. When this happens, user should install the latest Sound Blaster X-Fi Series driver available.
This download supports the following audio devices only:

•Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
•Creative Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty® Champion Series
•Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
•Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
•Creative Sound Blaster X-Fi Platinum
•Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty®
•Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro

Fixes:

Minimized the issue of no audio playback on certain system configurations.

It can be downloaded there:
http://support.creative.com/download...wnloadId=12101

I hope it will fix your problem

Last edited by Nono06; 03-12-2012 at 17:51.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
TigerShark
Master Guru
 
TigerShark's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7550
Processor: AMD Phenom II X3 BE
Mainboard: Asus Am3
Memory: Corsair 2Gb x 4
Soundcard: X-Fi Xtreme Gamer
PSU: OCZ Mod Xstream Pro 600w
Default 03-12-2012, 17:56 | posts: 201 | Location: Argentina

Nice. I cant check it right now (not @ home) but seems like the solution.
Thx.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.